Šta je novo?

Temu - online prodaja (praćenje pošiljki u zasebnoj temi) - FAQ u postu broj 2

Mislim da na Temu AULA F75 i AJAZZ AK820PRO imaju najbolji odnos kvalitet/cena, ali ih nisam vidjao da ih nude kao nagradu.
Na QQQQ ima samo AK820 žičana... AULA je preko 4000 din što je neki okvirni limit za glavnu QQQQ nagradu.
Kako vam se cine ovi modeli, njih mi nudi u QQQQ kao ult. nagradu:
https://share.temu.com/EBgbdr4meJB
https://share.temu.com/qhkCPCkZw0B
https://share.temu.com/RaLHlw9jvJB

Ako tražiš mehaničku, to nije nijedna od ovih. Redragon je najpoznatija od svih ovih, ali je ova sa linka membranska.

Uzmi Ajazz AK820 wired, to je ista tastatura kao AK820 Pro (Gasket, hot-swap, dobri linearni switchevi...). Meni je davao na QQQQ variantu sa pink i plavim swičevima. Uzeo sam belu sa plavim, kao rezervu i da se igram za različitim svičevima na njoj.

Imaš na QQQQ i AK690 koja je 60% tastatura, ali je lošija konstrukcijski od AK820 koja je full-gasket.

• Like
Reagovanja: s5p
ovo sa linkova je smece, ak820 wired je odlicna za 3-4k. Imao sam sve boje kod sebe, najbolje izgleda obicna bela sa ice blue osvetljenjem. Deluje kao da ima najbolji finish i svetlo lepo prolazi kroz karaktere

• Like
Reagovanja: s5p
Jesi li uspeo da dobiješ refund?
Zapravo jesam, posle par dana su mi odobrili sa porukom: Based on the information you provided and your good shopping history, we have issued your refund for receiving the wrong package. There's no need to return the items back to us.

Dobio sam 99 dinara plus trenutnu vrednost tog miša, tako da sve u svemu nije uopšte loše ispalo.

Ako tražiš mehaničku, to nije nijedna od ovih. Redragon je najpoznatija od svih ovih, ali je ova sa linka membranska.

Uzmi Ajazz AK820 wired, to je ista tastatura kao AK820 Pro (Gasket, hot-swap, dobri linearni switchevi...). Meni je davao na QQQQ variantu sa pink i plavim swičevima. Uzeo sam belu sa plavim, kao rezervu i da se igram za različitim svičevima na njoj.

Imaš na QQQQ i AK690 koja je 60% tastatura, ali je lošija konstrukcijski od AK820 koja je full-gasket.
ovo sa linkova je smece, ak820 wired je odlicna za 3-4k. Imao sam sve boje kod sebe, najbolje izgleda obicna bela sa ice blue osvetljenjem. Deluje kao da ima najbolji finish i svetlo lepo prolazi kroz karaktere
Hvala, one su zicane
Potrebna mi je bezicna.
Jer planiram da je koristim i za android box/tv.
Moze preporuka?

Pro verzija bi trebalo da pored wirelesa ima i bolje switcheve.

Ajazz AK820 vs Ajazz AK820 PRO.

Hvala, one su zicane
Potrebna mi je bezicna.
Moze preporuka?
za qqqq nagradu nemam preporuku, tu nema nekog izbora

sto se tice regularne ponude:
Yunzii AL75 Pro wireless > Aula F75 wireless > AK820 wired

ak820 pro wireless bih zaobisao, nema smisla pored aule po istoj ceni koja je bolja

Pro verzija bi trebalo da pored wirelesa ima i bolje switcheve.

Ajazz AK820 vs Ajazz AK820 PRO.

Šta znači bolje svičeve, kada obe mogu da se dobiju sa 3-4 vrste svičeva? Ko traži bolje svičeve i to mu je bitno, zameniće verovatno te stock svakako.

Konstrukcijski su iste tastature, to je najbitnije. Kapice su bolje na AK820 Pro takođe, ali za 4000 din AK820 wired je odličan izbor.
AK820 Pro je 2x skuplja.

za qqqq nagradu nemam preporuku, tu nema nekog izbora

sto se tice regularne ponude:
Yunzii AL75 Pro wireless > Aula F75 wireless > AK820 wired

ak820 pro wireless bih zaobisao, nema smisla pored aule po istoj ceni koja je bolja

AULA F75 Pro jeste malo bolja od AK820 Pro, ali je ipak skuplja oko 10-15%. Ja sam imao sve te tastature, prvo AK820 Pro, pa Aula F75 Pro i na kraju sam ostavio Yunzii AL75 Pro umesto prethodne Apple Magic Keyboard. Koliko para toliko i muzike. Zamenio sam svičeve na Yunzii-ju za Kailh Box White v2. Probao sam i Gateron KS9 Green i Kailh Jade Green... Mali nedostatak Yunzii-ja je što je teška kao cigla. Wireless je, ali na stolu kao i da nije - teško je pomerati.

IMG_0632.JPG

Razlika između Aula F75 Pro i AK820 Pro je što, npr. kada menjaš svičeve donji sloj je čvršći kod AULA-e. Spolja nema nekih razlika ili tokom kucanja. Ekrančići na obe su realno višak i nisu nešto korisni, kao i točkić. Ja koristim clicky switcheve, pa tu nije ključno da se tastatura ponaša kao rezonantna kutija, pošto vidim da postoji manija sa time.

Meni je odlična i AJAZZ AK980 v2 (non-pro, Wireless). Nema onaj nepotrebni ekran, točkić i led logo indikator, a konstrukcijski je dobra.

Na drugom računaru, koji koristim za posao, imam AJAZZ AK980 Pro v2. Na njoj su Gateron KS9 Blue swičevi, koji su dosta meki, ali imaju odličan clicky zvuk.

IMG_1518.JPG

To su u principu i preporuke što se toga tiče.

Hvala, one su zicane
Potrebna mi je bezicna.
Moze preporuka?

Pogledaj još i EWADN, ako je ima na QQQQ... Ja imam nju povezanu na LG OLED TV.

Korektna low profile 60% mehanička tastatura, ali nije hot-swap. Mada vidim da ti je to nebitno. Ima tri bluetooth kanala i 2.4GHz dongle, ako zapne sa Bluetooth-om. Mislim da ti je to super izbor za TV.

Nadam se da će pomoći nekome ko planira novu tastaturu sa TEMU-a 🙂

Poslednja izmena:
Za sada na Temu nisam našao tastaturu koja mi odgovara.
Ako je neko video TKL, click, low profile, ali da ima normalan raspored kursorskih i navigacionih tastera.
Sve što gledam imaju page up, page down, i ostale zgurane sa kursorskim. Ili nisu low profile.
Imam Logitech G915. Nešto tako. Ali ne mora wireless.

AULA F75 Pro jeste malo bolja od AK820 Pro, ali je ipak skuplja oko 10-15%. Ja sam imao sve te tastature, prvo AK820 Pro, pa Aula F75 Pro i na kraju sam ostavio Yunzii AL75 Pro umesto prethodne Apple Magic Keyboard. Koliko para toliko i muzike. Zamenio sam svičeve na Yunzii-ju za Kailh Box White v2. Probao sam i Gateron KS9 Green i Kailh Jade Green... Mali nedostatak Yunzii-ja je što je teška kao cigla. Wireless je, ali na stolu kao i da nije - teško je pomerati.

Pogledajte prilog 526710

Razlika između Aula F75 Pro i AK820 Pro je što, npr. kada menjaš svičeve donji sloj je čvršći kod AULA-e. Spolja nema nekih razlika ili tokom kucanja. Ekrančići na obe su realno višak i nisu nešto korisni, kao i točkić. Ja koristim clicky switcheve, pa tu nije ključno da se tastatura ponaša kao rezonantna kutija, pošto vidim da postoji manija sa time.

Meni je odlična i AJAZZ AK980 v2 (non-pro, Wireless). Nema onaj nepotrebni ekran, točkić i led logo indikator, a konstrukcijski je dobra.

Na drugom računaru, koji koristim za posao, imam AJAZZ AK980 Pro v2. Na njoj su Gateron KS9 Blue swičevi, koji su dosta meki, ali imaju odličan clicky zvuk.

Pogledajte prilog 526711

To su u principu i preporuke što se toga tiče.

Pogledaj još i EWADN, ako je ima na QQQQ... Ja imam nju povezanu na LG OLED TV.

Korektna low profile 60% mehanička tastatura, ali nije hot-swap. Mada vidim da ti je to nebitno. Ima tri bluetooth kanala i 2.4GHz dongle, ako zapne sa Bluetooth-om. Mislim da ti je to super izbor za TV.

Nadam se da će pomoći nekome ko planira novu tastaturu sa TEMU-a 🙂
Cena ak820 pro i Aule F75 je identična, aula čak i nešto jeftinija - ispod 6000din tako da ak820 pro ne treba gledati.
Ne znam šta je f75 pro ali nisam nju pominjao

Primarni selling point kod yunzii al75pro je njeno teško CNC aluminijumsko kućište. Ko to ne voli i kome je mana potpuno gubi poentu kupovine

Za sada na Temu nisam našao tastaturu koja mi odgovara.
Ako je neko video TKL, click, low profile, ali da ima normalan raspored kursorskih i navigacionih tastera.
Sve što gledam imaju page up, page down, i ostale zgurane sa kursorskim. Ili nisu low profile.
Imam Logitech G915. Nešto tako. Ali ne mora wireless.
Ima zgurane navigacione sa strane ali što se tiče ostalih karakteristika meni se baš svidela ajazz AK832. Nema je na temu baš dugo, nikako da vrate

Prilozi

• Screenshot_20260204_113744.jpg
    Screenshot_20260204_113744.jpg
    74 KB · Pregleda: 44
  • Screenshot_20260204_113826.jpg
    Screenshot_20260204_113826.jpg
    130.6 KB · Pregleda: 76
Jos 3 dana mi je ostalo do ultimativne nagrade
Steta sto nema u ponudi AK820 Pro verzija, samo obicna (AK820 wired)
Od vasih komentara sam skontao da je AK820 najbolji deal za zicanu tastaturu (preko qqqq)
A koji je najbolji deal po vama za bezicnu tastaturu preko qqqq?

P.S.
Naucih od vas sta je membranska , a sta mehanicka tastatura... i skontao razlike 😀

Ako ne nadjem bezicnu, jedino mi preostaje da kupim usb extender (3-5m), pa kad je koristim za android TV box (retko, jednom mesecno), da je povezem tako.
Inace nisam gejmer, i ne treba mi za gejming, vec za casual svakodnevno porodicno koriscenje.

Meni trenutno ova stoji kao qqqq ultimativna, pojma nemam da li je dobra, pretpostavljam da nije mnogo loša niti bi po ceni trebalo da bude, a nije mi nešto od životne važnosti i da bude neki avion - imam 10-ak godina star komp koji je "penzionisan" kao multimedijalna mašina i nakačen na tv, pa čisto da ne razvlačim žice preko pola sobe. Radila mi za to posao i neka ovakva mališanka, ali imala neku muku da izgubi konekciju sa risiverom :/

Meni trenutno ova stoji kao qqqq ultimativna, pojma nemam da li je dobra, pretpostavljam da nije mnogo loša niti bi po ceni trebalo da bude, a nije mi nešto od životne važnosti i da bude neki avion - imam 10-ak godina star komp koji je "penzionisan" kao multimedijalna mašina i nakačen na tv, pa čisto da ne razvlačim žice preko pola sobe. Radila mi za to posao i neka ovakva mališanka, ali imala neku muku da izgubi konekciju sa risiverom :/
Ima ovde dosta iskusnih korisnika koji se razumeju u tu tematiku pa cekam i ja odgovor da li je Redragon najbolji deal sto se tice bezicne RGB tastature preko QQQQ.
Za zicanu je potvrdjeno, AK820.

Jos 3 dana mi je ostalo do ultimativne nagrade
Steta sto nema u ponudi AK820 Pro verzija, samo obicna (AK820 wired)
Od vasih komentara sam skontao da je AK820 najbolji deal za zicanu tastaturu (preko qqqq)
A koji je najbolji deal po vama za bezicnu tastaturu preko qqqq?

P.S.
Naucih od vas sta je membranska , a sta mehanicka tastatura... i skontao razlike 😀

Ako ne nadjem bezicnu, jedino mi preostaje da kupim usb extender (3-5m), pa kad je koristim za android TV box (retko, jednom mesecno), da je povezem tako.
Inace nisam gejmer, i ne treba mi za gejming, vec za casual svakodnevno porodicno koriscenje.
ako tako retko koristis, i to verovatno samo za kucanje par reci u search i slicno zasto ne bi uzeo nesto ovako?

inace najbolja tastatura za tu upotrebu bila i ostala: ova

ako tako retko koristis, i to verovatno samo za kucanje par reci u search i slicno zasto ne bi uzeo nesto ovako?
Imam takvu, al je totalno nestabilna i ne radi lepo. Zaobidjite je, poklonio sam je.
Svakako koriscenje tastature je 99% za svakodnevno porodicno koriscenje za Laptop (mi i klinci). A 1% je za TV.
Kao sto rekoh, za tv je mozda solucija i kupovina produznog usb kabla (3-5m) 😀

Evo ja jos 0.05% da dobijem to polje sto zalivam(sad je na 41% to polje zaliveno) i dobijem nagradu.
Cenim da bi mi trebalo jos nesto manje od dve nedelje ako ne spuste dobijanje kapljica jos vise od ovoga sto sada imam a da nisam dinara potrosio na sajtu 😀

Ma nek se teraju sa farmlandom, od 99 na 99,5%, ne bi me čudilo da postoji i 99,8 i 99,9 između.

Vidim na reditu su ljudi pisali da je bilo u pocetku ok, prvi put i dobijes bez velikog cimanja(tipa mesec mesec ipo drndanja), tipicna navlakusa da jos vise ljudi dovedes na njihovu platformu da trose novac.

ja sam na 99.9%
Ulazio sam dosta dugo, preskocio par dana i sad mi trazi bas mnogo vode da otkljucam vodu, tj u minusu sam kao.

Nesto smesno malo daje kad zalijem sad, a ne bi me cudilo da je sledeci broj 99.91% kao kod one invite friends promocije

Se secas jel si bio sa 99,5% skocio na 99,8 ili 99.9%?

Nazad
Vrh Dno