Šta je novo?

Hisense Energy Pro X Black 12K - QH35XV3B

• Začetnik teme Začetnik teme Lazar.
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Greju one lepo,dok je napolju preko +3 stepena,nakon toga sledi to... Pucaju u defrost svakih 45 min i ako sunce greje u spoljasnju jedinicu. Cim je ispod 3 stepena bum DF, pa onda stenje,presipa,krcka sace u unutrasnjoj,taman kada je gas istresira a lampica na njoj od power blicka ko masina za otkucaje srca izdahne iz sebe onako muski. E kad cujes da je izdahnula,tad vaskrsava i bori se sa visokom modulacijom kao da dobije snagu,da dogreje ono sto je izgubila dok je bila u DF,taman se oporavi,smiri joj se srce, eto novog DF,pa ponovo blica i izdahuje i tako celu noc u krug. Za spavacu sobu mislim da nije. Sto se tice servisera... Jad i cemer... Npr. kada ih zoves na call centar imas opciju da se snima razgovor ( ako si kulturan ) i da se ne snima razgovor ( ako ces da im psujes ) ,nemarnost na nivou. Ne znam sta bih ti rekao,preporucio ne bih,ali sve su manje vise iste u tom cenovnom rangu.
bes mi mater ugradicu joj grejac temperaturnog senzora spoljne jedince ima li neko ideju

Cuo sam se sa agentom iz Hisense koji je moju prepisku prosledio savetniku za klima uredjaje i dosli su do zakljucka da je to sasvim normalan rad klima uredjaja da ispod 3 stepena ide u DF na svakih 45 minuta...

bes mi mater ugradicu joj grejac temperaturnog senzora spoljne jedince ima li neko ideju
Bas je nezgodno prici,mora da se skine poklopac i ceo prednji panel (lim) da bih dosao do tog senzora. Mozda moze i samo odozgo ko ima manje ruke...

Ja nemam DF sigurno evo vec tri sata od kako sam kuci , sinoc sam pratio do kasno nije ga bilo ,u toku dana ne znam bio sam na posao ,klima ne prekida radi bez DF

brisu recenzije gde stignu ...neverovatno 5.0 ocena od botova svuda ...nema greske... jedino na e-ponuda ostala recenzija

Po prognozi RHMZ cele nedelje temp.i nocu bice u plusu.Pa prema tome nema DF i ima da se ugrejemo.Ima da zaboravmo DF do sledece zime.Ove klime projektovane su za grejanje u Spaniji,Portugaliji,Grckoj, Italiji...Definitivno nisu za minuse i siguran sam da nam nema pomoci.Ja sam se z.....sto sam kupio jos jednu Pro Plus . Manje je bitna jer greje kuhinju i jos jednu manju prostoriju.Ova sto je u dnevnoj i gde provodimo vise vremena iritira sa tim prekodima rada.Ponovicu po ko zna koji put,cemu grejac tacne?EPP trik,ko je video vodu sa spoljne da na minusu curi.I jos silne druge gluposti koje su nacrtane na daljinskom a bas nicemu ne sluze.Najgore od svega sto podrska Hisense uglavnom cuti na silne primedbe,serviseri pricaju svoje naucene price a mi koji smo navuceni?

brisu recenzije gde stignu ...neverovatno 5.0 ocena od botova svuda ...nema greske... jedino na e-ponuda ostala recenzija
Nema veze,sve vise je naroda koji je digitalno pismen i svako ce se prvo okrenuti forumu da procita iskustva i utiske. Siguran sam da i iz Hisense i Gorenja prate forum i ovu temu 100%.

Po prognozi RHMZ cele nedelje temp.i nocu bice u plusu.Pa prema tome nema DF i ima da se ugrejemo.Ima da zaboravmo DF do sledece zime.Ove klime projektovane su za grejanje u Spaniji,Portugaliji,Grckoj, Italiji...Definitivno nisu za minuse i siguran sam da nam nema pomoci.Ja sam se z.....sto sam kupio jos jednu Pro Plus . Manje je bitna jer greje kuhinju i jos jednu manju prostoriju.Ova sto je u dnevnoj i gde provodimo vise vremena iritira sa tim prekodima rada.Ponovicu po ko zna koji put,cemu grejac tacne?EPP trik,ko je video vodu sa spoljne da na minusu curi.I jos silne druge gluposti koje su nacrtane na daljinskom a bas nicemu ne sluze.Najgore od svega sto podrska Hisense uglavnom cuti na silne primedbe,serviseri pricaju svoje naucene price a mi koji smo navuceni?
Danas im ja kazem,pa zasto niste napisali da klima nije za zimu i da ide u df na 45 minuta ,bilo gde,u specifikacijama,kutiji,upustvu... Kaze meni agent,sigurno negde pise... Pise rekoh,na forumu...

Najgore od svega što mogu da srede to sa jednim apdejtom. Samo da produže na sat ipo bar i bilo bi okej. Ako može nordic može i ova. Al boli ih uvo.
Inače koji fan speed držite? Ja uvek na 5 crtica. Nzm da li zbog toga ide češće df. Dal neko tipa drži na 3 i pratio kako radi?

Sta ce klime na ovom trzitu kada nisu za grejanje?Na njihovom sajtu cak vrlo ubedljivo stoji kako bez problema greju i na -22.One bre ne greju od silnih DF i nenormalne buke SJ na -10C.

Najgore od svega što mogu da srede to sa jednim apdejtom. Samo da produže na sat ipo bar i bilo bi okej. Ako može nordic može i ova. Al boli ih uvo.
Inače koji fan speed držite? Ja uvek na 5 crtica. Nzm da li zbog toga ide češće df. Dal neko tipa drži na 3 i pratio kako radi?
Energy Pro Plus je malo starija od ove i dve godine nikakva nadogradnja nije stigla.LukasP je tu pa moze da potvrdi jer je on otvorio Pro Plus.
Ja sada drzim na 22C,tri crtice i I FEEL opcija.Van je +2C i nema DF.

Jeste imam pro plus od 2022. To je gotovo identicna klima kao pro x. Bilo je samo jedno azuriranje za wifi modul.

Inače što se tiče defrosta @brankopa ove klime idu na defrost tačno od 0 tj kad se vodi kao minus, čim je u plusu pa taman i +0.5 nema defrosta tako da moras sačekati minuse da nam ovo potvrdiš, mada i dalje sam siguran 99.99% da vađenje unutrašnjeg temostata nema nikakviog uticaja na to

Ne zelim da vam sipam so na ranu al cisto sam hteo da vam podelim razliku izmedju pro i nordic. Nordic zna kad je magla i vetar a tipa +1-2 napolju da se ponasa isto kao vasa Pro stim sto ona tad bas brzo pobeli i sa razlogom ide u df. Ali cim krene 0 i upali se grejac ona suva ko barut i u zavisnosti od opterecenja menja interval. Kad su bili oni jaki minusi kada je radila na 1000w tada ide na 3 sata, a kada radi na 500-750w a velika vlaznost zna da ide na 6 sati u df.

Jeste imam pro plus od 2022. To je gotovo identicna klima kao pro x. Bilo je samo jedno azuriranje za wifi modul.

Inače što se tiče defrosta @brankopa ove klime idu na defrost tačno od 0 tj kad se vodi kao minus, čim je u plusu pa taman i +0.5 nema defrosta tako da moras sačekati minuse da nam ovo potvrdiš, mada i dalje sam siguran 99.99% da vađenje unutrašnjeg temostata nema nikakviog uticaja na to
ne znam kad je bio pre tri dana minus msm da nije mi isla u DF cesto ne mogu se setim ne mogu blejim po celu noc u klimu 😀 meni ne beli vanjska od kad sam to promenio ranije kad je bio na sat pobeli .Praticu desavanja bice valjda jos koji minus ,od sinoc ona radi konstantno duva ne prekida jes da stavim 27/28 temeraturu veca potrosnja jeste grejem 50 kv.sad cu smanjim na 26 i ventilator na tri.

Ne zelim da vam sipam so na ranu al cisto sam hteo da vam podelim razliku izmedju pro i nordic. Nordic zna kad je magla i vetar a tipa +1-2 napolju da se ponasa isto kao vasa Pro stim sto ona tad bas brzo pobeli i sa razlogom ide u df. Ali cim krene 0 i upali se grejac ona suva ko barut i u zavisnosti od opterecenja menja interval. Kad su bili oni jaki minusi kada je radila na 1000w tada ide na 3 sata, a kada radi na 500-750w a velika vlaznost zna da ide na 6 sati u df.
Nemas sta da nam sipas so na ranu drug,evo ja cekam da se javi neko sa nordic-om. Pise li ti negde da ima grejac kompresora? Mozes li islikati spoljasnju jedinicu koliko god je moguce?

Promeniti naslov teme u Hisense DF manija. 😁

Aman bre ljudi grejte se, uzivajte u zivotu, popijte caj i kafu na blagom povetarcu vase klime i uzivajte, imate premium klimu srednje klase koja je ista i malo bolja od svoh ostalih, bez obzira na cenovni rang.
Bolje klime od vase su 1000+e a to su dve nase.

Nemas sta da nam sipas so na ranu drug,evo ja cekam da se javi neko sa nordic-om. Pise li ti negde da ima grejac kompresora? Mozes li islikati spoljasnju jedinicu koliko god je moguce?
Ovo su slike koje jedine imam kada sam menjao mesto kkime pa otvorio odozgo da vidim kako izgleda

Nigde to ne pise. Da je jak grejac jeste 150w. Ja imam kofu ispod nje i 18kmta. Na fudji svaki dan izbacim punu kofu vode na nordic jednom u ned dana.

Prilozi

• PXL_20241119_132423448.jpg
    PXL_20241119_132423448.jpg
    350.2 KB · Pregleda: 45
  • PXL_20241119_132420166.jpg
    PXL_20241119_132420166.jpg
    125.8 KB · Pregleda: 47
Da li neko zna u čemu je razlika izmedju nordic i nordic pro? Osim što piše da je pro do -30.
kojih crnih -30 buraz nemoj da se lazemo 🙂 i na tarabu pise .....

ja nisam jos vido da je klima pobelela kako bre da pobeli za 40 minuta ni kad je -7 bilo ,i kod mene je defrost na +2 sunce je greje suva ko barut vlaznost niska vetra nema to jednoatavno nije normalno ,defrost u nasim uslovima na 5 sati vremeski bi bio sasvim ok ,ako na -20 thermo king rade isti na 4-5h za nase uslove gde retko kad pada ispod -10 normalno bi bilo na 5h kontrolni npr

Moja energy pro jako rijetko bijeli, samo ako je velika vlaga i minus ali i tada malo zabijeli. Na nizim temperaturama ako je suh vazduh gotovo nikako se ne hvata mraz. Inace moja je radila uredno prije 2 godine na -20 par dana preko noci a minus oko 10 preko dana (tada je bila u manjoj prostoriji ali grijala uredno)

@Branko Petrovic odakle je kod tebe dolazio serviser? Jel iz gorenja/hisense ili? Jesu ti naplatili sta?
Ovlascen servis za Hisense klime,koji su montirali obe Pro Plus.Posto je starija dve godine za sada nista nisu naplatili..Vazi garancija 2+3 god.

Ovo su slike koje jedine imam kada sam menjao mesto kkime pa otvorio odozgo da vidim kako izgleda

Nigde to ne pise. Da je jak grejac jeste 150w. Ja imam kofu ispod nje i 18kmta. Na fudji svaki dan izbacim punu kofu vode na nordic jednom u ned dana.
Energy Pro Plus ni kap kada je 0 i minus.Kada je plus malo jaci e onda bude vode??

Ovlascen servis za Hisense klime,koji su montirali obe Pro Plus.Posto je starija dve godine za sada nista nisu naplatili..Vazi garancija 2+3 god.

Energy Pro Plus ni kap kada je 0 i minus.Kada je plus malo jaci e onda bude vode??
Meni su montirali ovlasceni iz Sapca ,al ovi iz Hisense rekose poslace nekog svog tehnicara,pitaj boga,zvao ja tog sto mi montirao kaze da ne izlaze oni nego nego neko iz Hisense.

Ovaj sto je meni obe montirao je bas ovlascen iz Hisensa.Ima licencu i svake godine ide na obuku ili sta vec u N.Sad.Kada sam prijavljivao reklamaciju trazili su mi i izvestaj servisa.A i Gorenje centar koji prodaje Hisense klime preporucuje zbog garancije i svega ostalog bas taj servis.Ja sam zadovoljan angazovanjem servisa.Dolazio je i na moj telefonski poziv bez aktiviranja ponovo reklamacije.Lepo mi je objasnio da nesto moze da se odradi ali ovo sto sve nas muci DF ne.I ovih dana kada je dosao objasnio mi je da cak i daljinski moze da zaglupi klimu ako se neka podesavanja vise puta ponavljaju.E onda je potrebno sve vratiti na fabricko podesavanje a to rade serviseri.Nikakva resetovanja,izvlacenje baterija i praznjenje tipki pritiskom ili iskljucenje sa napajanja ne pomaze??Brate slatki citava nauka za jednu obicnu klimu da greje i ugreje?A vrh svega je da se sve ovo ne odnosi na hladjenje.

Nazad
Vrh Dno