Šta je novo?

Hisense Energy Pro X Black 12K - QH35XV3B

• Začetnik teme Začetnik teme Lazar.
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zvala me malo žena iz servisa. I rekla mi da stavim na 30 stepeni i da stisnem super 10x. Ako se čuje dugačak beep onda je prebacio na inteligentni defrost a 2 kratka bipa da se onda vratio na vremenski. Ali kaže da je našla to samo za modele za 2025 i 2026 godinu. Meni se čuje uvek samo kratki beep a model je 2023 ili 2024. Za njih nije sigurna da li to podržavaju. Tako da možda radi za starije modele ali velike su šanse da ne može da se menja.

I kolko vidim na netu da stariji mogeli imaju 1 kratki bip za potvrdu komande i ne možeš da znaš u kojem si modu jer isto se čuje i da uključi i da isključi. I izgleda da ako je velika vlažnost da će i u inteligentnom modu da ide na svakih 45 minuta. Tako da treba testirati kada nije velika vlažnost da li će ići na duže od 45 min, onda znači da smo uboli mode.

I kolko vidim na netu da stariji mogeli imaju 1 kratki bip za potvrdu komande i ne možeš da znaš u kojem si modu jer isto se čuje i da uključi i da isključi. I izgleda da ako je velika vlažnost da će i u inteligentnom modu da ide na svakih 45 minuta. Tako da treba testirati kada nije velika vlažnost da li će ići na duže od 45 min, onda znači da smo uboli mode.
Ponasa se kao toggle . Sve je to isto meni ispisala vestacka inteligencija,isprobano,defrost isao na 3 sata,pa na dva pa se vratio na 45 min ponovo.

Zvala me malo žena iz servisa. I rekla mi da stavim na 30 stepeni i da stisnem super 10x. Ako se čuje dugačak beep onda je prebacio na inteligentni defrost a 2 kratka bipa da se onda vratio na vremenski. Ali kaže da je našla to samo za modele za 2025 i 2026 godinu. Meni se čuje uvek samo kratki beep a model je 2023 ili 2024. Za njih nije sigurna da li to podržavaju. Tako da možda radi za starije modele ali velike su šanse da ne može da se menja.
ta zena je citala nas forum ocito jer veze sa zivotom oni nemaju 🙂

Uzeo sam pro x krajem decembra u gigatronu. Kako da znam koje je godiste klima?

Proverio sam preko nalepnica, model je iz 2024. godine, kaze Gemini.
A ChatGPT kazenda je je 2025.g.
😂
Obe nalepnice sam poslao na scan.

Po podacima i obrazlozenju, vise zelim da verujem ovom drugom...

Prilozi

• Screenshot_20260131_191614_com_openai_chatgpt_MainActivity.jpg
    Screenshot_20260131_191614_com_openai_chatgpt_MainActivity.jpg
    70.7 KB · Pregleda: 48
Poslednja izmena:
Nzm dal radi ali tako mi je rekla žena iz servisa, ali klima je šta god da uradim išla na 45 minuta. Tako da ili ništa ne menja, ili je i taj inteligentni mode isto ******. Jedino ostalo još ako bude manja vlažnost vazduha na minusu, da vidim da li će razmak izmedju defrosta biti duži.

Nzm dal radi ali tako mi je rekla žena iz servisa, ali klima je šta god da uradim išla na 45 minuta. Tako da ili ništa ne menja, ili je i taj inteligentni mode isto ******. Jedino ostalo još ako bude manja vlažnost vazduha na minusu, da vidim da li će razmak izmedju defrosta biti duži.
Izgleda da AI stvarno ponesto i zna, za koplje vise od nas...

Te dve precice ( sa tasterom SUPER 5-6 puta je test provera frekfencije kompresora ), pritiscima na SLEEP 10 puta uzastopno se testira ceo hardver na Energy pro plus,nordic,x. Ako ima neke greske u senzoru,komunikaciji itd pokaze kod nakon 10 pritisaka na SLEEP taster i to je to...

Te dve precice ( sa tasterom SUPER 5-6 puta je test provera frekfencije kompresora ), pritiscima na SLEEP 10 puta uzastopno se testira ceo hardver na Energy pro plus,nordic,x. Ako ima neke greske u senzoru,komunikaciji itd pokaze kod nakon 10 pritisaka na SLEEP taster i to je to...
A to inace ne moramo da testiramo daljincem jer imamo dijagnostiku u aplikaciji...?

Probao sam ds toglujem par puta i uvek ide na 45 min. Taman počne da modulira lepo i novi defrost. Makar su defrosti relativno kratki, oko 3 do 4 minuta.

Probajte sa opcijom I FEEL,imam utisak da malo redje ide u DF.Podesim na 23C UJ i postavim daljinski na vidljivo mesto u odnosu na UJ sa ukljucenim I FEEL.Trenutno je temp.van -4C u sobi 23C .

Pozdrav drustvo,

Treba mi pomoc . Planiram da uzmem dve klime za grejanje stana od 50 kvadrata i to ce biti primarno grejanje. Stolarija je nova i stan ima 3 sobe. Plan mi je da ubacim u dnevnoj i spavacoj po jednu, razmisljao sam hisense energy pro x 12 i odlucio dok nisam doso na ovaj forum, sad ste me naplasili sa tim DF i ne znam sta da radim. Treba mi klima koja ce da zagreje to, ja mislim da dve hoce i da ce potrosnja biti optimalna. Sto se tice defrosta nije valjda da toliko smara? Jos jedno pitanje je, jel je okej za spavacu sobu, nadam se da nije bucna?

Ja sam svojoj na unutrasnjoj jedinici senzor za temperaturu povukao unazad da ne stoji na sace u to leziste i koliko sam.primetio ne ulazi mi cesto d frost ,da li je do toga ili ne bolje mi radi.

Prilozi

• IMG_20260202_231559.jpg
    IMG_20260202_231559.jpg
    130.8 KB · Pregleda: 36
Pozdrav drustvo,

Treba mi pomoc . Planiram da uzmem dve klime za grejanje stana od 50 kvadrata i to ce biti primarno grejanje. Stolarija je nova i stan ima 3 sobe. Plan mi je da ubacim u dnevnoj i spavacoj po jednu, razmisljao sam hisense energy pro x 12 i odlucio dok nisam doso na ovaj forum, sad ste me naplasili sa tim DF i ne znam sta da radim. Treba mi klima koja ce da zagreje to, ja mislim da dve hoce i da ce potrosnja biti optimalna. Sto se tice defrosta nije valjda da toliko smara? Jos jedno pitanje je, jel je okej za spavacu sobu, nadam se da nije bucna?
druze da mi poklone jos jednu sad pljunuo bi ih u lice bezi od ove klime ne razmisljaj o njoj ...dzaba fancy app i black modern look nije slika na zidu da lepo izgleda

Pozdrav drustvo,

Ja se grejem sa 2 takve već više godina i na plusu su stvarno okej, al čim je oko nule ili ispod često ide u df. Uspe uvek da ugreje ali troši zbog toga više i ne moženda stigne da modulira lepo. Ako već hoćeš hisense bolje uzmi nordic. A ima i nordic pro. A vrv je bolje da uzmeš neku gree i ako se ne razumem baš koji model da ti preporučim.

Pozdrav drustvo,

Uzmi nordic, ona se mnogo bolje ponaša

26kwh po app 31kwh iz zida je pojela za 24h na 19c setovanju ifeel i tri crte venta ,testiram 23c 4 crte ovo je iz defrosta u defrost danas je imala jedan defrost od 15min definitivno cu reklamirati jer radi gore nego obicna klima koja nije inverter ,da upalim sad fuego 20godina star manje ce trositi i dace bolje rezultate 🙂

na poslu sam imamo dve ovakve 12tice neznam ninkoji je proizvodjac brate na 26c bljuje zivu vatru ne staje dve ove klime frizider sporet na kom se povremeno kuva kafa masina za pranje sudja 10setak racunara 5 aktivno 24h i bojler trose 10000din mesecno sve ukupno ne gase se klime 26c podesene .obe odradile za noc odradile po jedan defrost od 15min i to je to na tacni zamrznuto kako je kapalo na spoljnoj jedinici 70 kvadrata greju po 35 bez prepreka vrata otvorena izmedju dva offiica
Midein derivat

Ajde malo pojasni?Izvuko si senzor iz lezista?Kako ti stoji filter preko senzora?
nisam kuci ,
samo je izvucen iz lezista stoji kako,je i pre stojao ispod filtera vidis sliku

nista to nece pomoci, ja sam nekad kad sam tek kupio svoju spojio senzor na metar kabla i nema kuda ga nisam stavljao, u i van klime i isto se ponasa, na prvu na kratko se ucini da je drugacije ali ne
meni je smanjio frost

Pozdrav drustvo,

Greju one lepo,dok je napolju preko +3 stepena,nakon toga sledi to... Pucaju u defrost svakih 45 min i ako sunce greje u spoljasnju jedinicu. Cim je ispod 3 stepena bum DF, pa onda stenje,presipa,krcka sace u unutrasnjoj,taman kada je gas istresira a lampica na njoj od power blicka ko masina za otkucaje srca izdahne iz sebe onako muski. E kad cujes da je izdahnula,tad vaskrsava i bori se sa visokom modulacijom kao da dobije snagu,da dogreje ono sto je izgubila dok je bila u DF,taman se oporavi,smiri joj se srce, eto novog DF,pa ponovo blica i izdahuje i tako celu noc u krug. Za spavacu sobu mislim da nije. Sto se tice servisera... Jad i cemer... Npr. kada ih zoves na call centar imas opciju da se snima razgovor ( ako si kulturan ) i da se ne snima razgovor ( ako ces da im psujes ) ,nemarnost na nivou. Ne znam sta bih ti rekao,preporucio ne bih,ali sve su manje vise iste u tom cenovnom rangu.

Nazad
Vrh Dno