Šta je novo?

Aparati za kafu i kafa

Jel netko probao mini portabilne espresso uredjaje, tipa kada se krene na izlet, planinu itd..

Uzeh Lavazzu Crema e Aroma 1kg proizvedenu krajem novembra 2025 za 2200 na pijaci. Nisam je otvorio jos i probao, ali me kopka da li postoje "kopije" ili je to prava Lavazza? Prosto mi je neverovatno da je regularna cena x2, a ovima na pijaci se isplati da je prodaju i za 2200.

Uzeh Lavazzu Crema e Aroma 1kg proizvedenu krajem novembra 2025 za 2200 na pijaci. Nisam je otvorio jos i probao, ali me kopka da li postoje "kopije" ili je to prava Lavazza? Prosto mi je neverovatno da je regularna cena x2, a ovima na pijaci se isplati da je prodaju i za 2200.
Na kojoj si pijaci kupio? To je bas dobar ulov, moram i ja da odem da kupim. Je l plava ili braon kesa?

Ubacio bih tu i baratza Encore ESP - vodi računa za DF mlinove (i 54 i 64), iako su odlični mlinovi, sama kontrola kvaliteta je loša i svašta može da ti stigne.
Jedan drugar je poručio 4x sa četiri različita mesta (znam za Amazon i za jedan NL sajt) i svaki put je vraćao zbog drugog problema.

Mene je lično to odvratilo od kupovine, iako vidim mnogo zadovoljnih korisnika.

Pojavio se u EU i Encore ESP Pro. Sviđa mi se što može samo jedna doza da se stavi, bez one posude.

Imam i ja tu istu kupih jos krajem decembra samo meni stoji vakumirana u zamrzivacu zlatno pakovanje,samo mislim da sam je platio 2100 ako se ne varam

Poslednja izmena:
Znaci kad sameljem pola kg,ostatak vakumiranje i zamrzivac ili.friz?
Ja kafu u zrnu vakumiram,odvojim 200 300 grama koliko cu da potrosim za 7/10 dana gorenje vakum aparat bude vakum kao cigla i tako u zamrzivac drzi svezinu,imam vise vrsta u zamrzivacu.Kad se izvadi iz zamrzivaca ne otvara se 6/12h da dodje na sobnu temperaturu onda se otvara i koristi.

Ja sam iz ovog videa naučio nešto novo. Nisam znao da se kafe uopšte ocenjuju. I ovako pijem obične blend kafe. Niti imam opremu niti znanje za neke "specijalne kafe".

Pa da, ti si shvatio video, mada je video nedorečen šta je za njega jeftina kafa. Sigurno ne misli na paljevinu iz supermarketa, pošto spominje tu kafu kao opciju kod kafiterija koje inače prodaju specijalne kafe. Njihovi blendovi su najčešće baš dobri za espreso i naravno jeftiniji dosta od specijalaca.

Kostarika kupljena u Turskoj, ispadne 700TL/250gr ali svaki drugi paket je 25% popusta, znači pola kile oko 3000din ako ne manje:
1770120004512.png
1770120113746.png
Meni je ovo fantastično, iako najviše volim espreso i dalje. Miriše kao da nije kafa u svakoj fazi procesa, od otvaranja kese. Ne pijem svaki dan.

Pa da, ti si shvatio video, mada je video nedorečen šta je za njega jeftina kafa. Sigurno ne misli na paljevinu iz supermarketa, pošto spominje tu kafu kao opciju kod kafiterija koje inače prodaju specijalne kafe. Njihovi blendovi su najčešće baš dobri za espreso i naravno jeftiniji dosta od specijalaca.

Kostarika kupljena u Turskoj, ispadne 700TL/250gr ali svaki drugi paket je 25% popusta, znači pola kile oko 3000din ako ne manje:
Pogledajte prilog 526616
Pogledajte prilog 526617
Meni je ovo fantastično, iako najviše volim espreso i dalje. Miriše kao da nije kafa u svakoj fazi procesa, od otvaranja kese. Ne pijem svaki dan.
Leba ti,kako je ovo pripremljeno? 🙂

Mleveno sa C3, krupnije malo od espresa, recimo 3 klika od 30. Oko 16g i vode oko 16:1 u aeropres. Sipam malo vode prvo , sunem kafu, sunem do kraja 260g bruto, malo izmešam i lagano pritiskam klip da bude 2+cm vazduha između klipa i kafe.

Kineska kopija aeropres, od, lupam, 17eur.

Evo nezvanicne "Bele liste" mlekara, koje mleko otkupljuju iskljucivo od nasih domacina (mozda nekome bude interesantno):

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    111.7 KB · Pregleda: 158
Skijeti,probao sam ovo domace mleko sto si preporucio od 4% i mogu da kazem da je nebo i zemlja u odnosu na Imlek i po ukusu,brzini i kvalitetu pene koju aparat napravi.
Pa to, ja sam primetio odmah ogromnu razliku u ukusu. Ne pijem kafu sa secerom, sto ce reci, primeti se lako slatkoca od mleka (masnoce) 😉 Slobodno probaj Di Grano espreso zrna, sa mlekom. Videces, ukus je sasvim ok, a kafa tipa ispod 2hiljade po kg.

Starbucks

Prilozi

• 20260208_105220.jpg
    20260208_105220.jpg
    268 KB · Pregleda: 89
  • 20260208_105224.jpg
    20260208_105224.jpg
    258.7 KB · Pregleda: 75
  • 20260208_105235.jpg
    20260208_105235.jpg
    300.4 KB · Pregleda: 75
  • 20260208_105056.jpg
    20260208_105056.jpg
    148.4 KB · Pregleda: 74
Masno kao burek😅

Kod mene je stigla Baratza Encore ESP, jedva čekam da probam. Takođe sam uzeo i IMS shower screen (šaljem tačno ako nekoga zanima), pa sam zamenio i to ću da vidim. Na prvu, mnogo bolje izgleda distribucija vode, ali daleko od nekih jutjub klipova.

da li ima negde sveze przena (npr do 7 dana) kvalitetna kafa rinfuzno bez minimuma npr 50g.
Idealno je da je sa jedne plantaze ali nije obavezno (mora da ima jasno poreklo).

Ja isto mislim da je bolje sto vise masti u mleku. Normalno mleko koje nije vec upotrebljeno za nesto drugo i ko zna kako 'obradjeno'. Dobro mleko ce uvek biti ukusnije i sa vise masti pa ce i pena biti bolja
Bitna je isto tehnika da bi pena ispala dobro a moze i posebni aparat specificno za penu.

Vaćina njihovih kafa je baš takvog ukusa kao što si opisao. Svaka im je tamno pržena, oseća se ta preprženost vazduhu.

Nazad
Vrh Dno