Šta je novo?

Aparati za kafu i kafa

Chestnut Timemore C5 esp sam ja na Aliju uzeo za 7000,tako da proveri cene i tamo,mozes i C3 esp on je jos jeftiniji,samo moras da cekas akcije,mada mislim da bas sada imaju neka snizenja pa proveri.

Računaj na +carina +pdv.

Greska u postu iznad,moze moderacija da izbrise,a sto se tice odgovora na tvoje pitanje,ja sam porucio u novembru,a zasto nije naplacena carina i pdv stvarno ne znam,mada sam ja isao svesno pa cak i da sam platio bilo bi jeftinije nego kod nas,sto se cena tamo tice moze da se nadje stvarno povoljno samo moras da cekas akcije ,ja sam recimo sad za novu godinu porucio dosta stvari za Silviu.

Posrećilo ti se jako za carinu i pdv, te stvarcice koje su poprilicno teske za paket iz kine retko prolaze bez dadzbina. Koliko si platio silviu ako nije tajna?

Ja sam platio 1000 na C3, te veće pakete obavezno otvore, a manji prolaze i daleko skuplji. Ne sećam se kad sam platio carinu u skorije vreme.

Dajte neku preporuku za vagicu sa alija ili temua (jos bolje jer brze stize). Idealno da staje ispod dedica-e.

Uzmi neku od ove 2:

Ja sam uzeo MHW-3BOMBER vagu i nisam se pokajao 🙂

Kad si uzeo pre koliko? Ako imaju carinu i pdv onda nije isplatljivo, c3 esp oko 7000 din je

Jedan od ova 2:

Timemore Chestnut C3 ESP PRO ili MHW-3Bomber Blade R3

Nalaze se povremeno za oko 60-70$ na AE, samo napiši prodavcu da stavi neku cenu u rasponu od 30 do 40$ na paket i ne bi trebalo da bude problema 🙂

Poslednja izmena:
Generelno sam zadovoljan. Radi posao.
1768643113223.png
Poručeno 14 novembra, stiglo 26. novembra. Možda se cene menjale od tada.

Mene bi bilo sramota da nisam zadovoljan za 650e 😁

Imam neku semu za ove dve kafe, neko ih je probao? Cena vrlo povoljna 1kg 1300 din u zrnu!

Vidim da je arabica u vecem procentu!

Prilozi

• 20260117_092525.jpg
    20260117_092525.jpg
    185.6 KB · Pregleda: 42
  • 20260117_092538.jpg
    20260117_092538.jpg
    148.7 KB · Pregleda: 42
Nalaze se povremeno za oko 60-70$ na AE, samo napiši prodavcu da stavi neku cenu u rasponu od 30 do 40$ na paket i ne bi trebalo da bude problema 🙂

Meni su na paket sa portafilterom i korpama <50€ naplatili PDV. Tako da treba biti spreman na dodatne troškove.
Za slušalice npr. >50€ nisu ništa nisu naplatili.

Nema pravila, niti garancija da li će ili neće dodatno nešto da naplate...
Meni nikad ništa osim jednog paketa koji je počinjao sa CN brojem za praćenje 🙂

Uzmi neku od ove 2:
Ove vage su malo većih dimenzija, mogu li se koristiti na Dedica aparatu?

Je l se dobro sećam, neko od kolega je bio u Antaliji i tamo probao neke specialty lokale?

Ako da, imate li neku preporuku?

Pozdrav svima.

black-decker-mlin-za-kafu-bxcg151e-228x228.jpg

Koristim moka pot i vec neko vreme razmisljam da menjam ovaj moj mlin za bolji. Menjao sam razne kafe i na najmanje podesavanje uz rasklapanje mlina radi namestanja nozeva da melju finije , daje solidne rezultate. Ali imam osecaj da bi uz bolji mlin ista kafa bila jos bolja.
E sad, posto mi je plan da u neko dogledno vreme uzmem aparat za espresso tipa Dedica ili neki drugi uzeo bih mlin koji bi mi sluzio i za tu svrhu.
Za sada mi je izbor pao na Eureka Mignon Manuale i DF54. Cenovno su tu negde.

Sta bi mi bio dobar izbor ili da gledam nesto drugo?

Ubacio bih tu i baratza Encore ESP - vodi računa za DF mlinove (i 54 i 64), iako su odlični mlinovi, sama kontrola kvaliteta je loša i svašta može da ti stigne.
Jedan drugar je poručio 4x sa četiri različita mesta (znam za Amazon i za jedan NL sajt) i svaki put je vraćao zbog drugog problema.

Mene je lično to odvratilo od kupovine, iako vidim mnogo zadovoljnih korisnika.

@manjina
Ако није хитно сачекај мало да видиш како ће да се покаже MiiCoffee GF64. Цена је као ДФ54, али се добије млин са 64мм ножевима, што отвара доста могућности.
Ја већ замишљам да продам 54ку и да поручим овај ако се покаже ок.

Ubacio bih tu i baratza Encore ESP - vodi računa za DF mlinove (i 54 i 64), iako su odlični mlinovi, sama kontrola kvaliteta je loša i svašta može da ti stigne.
Jedan drugar je poručio 4x sa četiri različita mesta (znam za Amazon i za jedan NL sajt) i svaki put je vraćao zbog drugog problema.

Mene je lično to odvratilo od kupovine, iako
@manjina
Ако није хитно сачекај мало да видиш како ће да се покаже MiiCoffee GF64. Цена је као ДФ54, али се добије млин са 64мм ножевима, што отвара доста могућности.
Ја већ замишљам да продам 54ку и да поручим овај ако се покаже ок.
Kako poručiš? Koliko plaćaš isporuku? Da li može da se poruči i ovaj Apex V2 espresso apart?
vidim mnogo zadovoljnih korisnika.

Ја сам поручио директно са сајта, може и све остало, само се прерачунај да ли се више исплати директно или преко препродавца.

Послао поруком, а има и у теми, већ сам писао.

Pozdrav svima.

black-decker-mlin-za-kafu-bxcg151e-228x228.jpg

Koristim moka pot i vec neko vreme razmisljam da menjam ovaj moj mlin za bolji. Menjao sam razne kafe i na najmanje podesavanje uz rasklapanje mlina radi namestanja nozeva da melju finije , daje solidne rezultate. Ali imam osecaj da bi uz bolji mlin ista kafa bila jos bolja.
E sad, posto mi je plan da u neko dogledno vreme uzmem aparat za espresso tipa Dedica ili neki drugi uzeo bih mlin koji bi mi sluzio i za tu svrhu.
Za sada mi je izbor pao na Eureka Mignon Manuale i DF54. Cenovno su tu negde.

Sta bi mi bio dobar izbor ili da gledam nesto drugo?
Shardor 64, ima kod madjara isti varijanta AVX CG301. Za 200e nema boljeg mlina, a ako ti je jako vazno da bude i kuciste od metala, takva verzija je 50ak eura skuplja.

TIMEMORE Black Mirror Basic 2 New Up Digital Coffee Food Kitchen Scale
Ja koristim upravo Basic 2, preko godinu dana i fantasticna je vaga (pre nje promenio 5, 6 onih jeftinijih i rekao nikad vise, nijedna nije trajale duze od 6 meseci, a da nisu poceli problemi)... Precizna, brza, baterija traje bas dugo.

Nazad
Vrh Dno