Šta je novo?

Diskusija o cenama kripto valuta (2025)

Jel kupuje/dokupljuje neko altove ili su svi digli ruke?
Iako su skoro svi altovi na popustu, ja se plašim da uzimam jer je BTC i dalje relativno visoko

Jel kupuje/dokupljuje neko altove ili su svi digli ruke?
Iako su skoro svi altovi na popustu, ja se plašim da uzimam jer je BTC i dalje relativno visoko
Ja sam nesto eth prodao na 3300 pa dokupio na 2920,vrv cu opet prodavati ako dode na 3100 i više jer smatram da ce btc opet do 80k i kusus(recimo u sledecih 30 dana) a drugi altovi me više u životu ne zanimaji

ETH je za 51% udaljen od vrednosti aprilskog dipa prošle godine, dok je BTC za oko 15%. ETH je pao tada na čak 1470 $, dok je BTC bio na 76k. Izgleda da ću pre kupiti BTC na nekom novom sniženju.

ADA je pala na 0,32 $ (vratila se u 2023 godinu), jer to su niže vrednosti nego tokom 2025 i čak 2024 godine, sada juri ono dno iz najledenijih dana prošle bear zime (2023) kada je bila na 0,24 $, samo još da padne za 25%.
AVAX je takodje u 2023. godini i ako padne za još 17%, probiće dno iz prošle bear zime, kada je bio 8,91$, trenutno je 10,9 $.
Neko bi možda rekao da su to savršene cene za kupovinu.

BTC je već u novembru 2024.

Sa druge strane BNB se odlično drži i nalazi se na poziciji iz avgusta prošle godine, daleko od bilo kakvog bivšeg dna, a to se može reći i za ETH koji je takodje tek na prošlogodišnjim vrednostima iz jula meseca.

Interesantno kako je ovde prilicno nepopularan TRX koji ima stalni rast ( uz par naglih skokova i korekcija ) ali ipak stalni i stabilan rast..

Prilozi

• Screenshot 2026-01-30 at 00.07.49.png
    Screenshot 2026-01-30 at 00.07.49.png
    193.2 KB · Pregleda: 31
Mislim da i da smo prosli dead cat bounce, mozda bude jod jedan, ali mi deluje da je bik zavrsio svoju priču i da sada medo krece do narednog ciklusa za 2,3,4 godine.
Ko je sada usao na piku preporuka je strpljenje i cekanje nikako prodaja.
Pricam za hodl,a ne za trejdovanje.

Sve sam to prosao 2017te.

Decembra 2020-e si nam se pridružio, imaš svega 6 poruka, a sve znaš. Svaka čast.

Pozdrav Medo prijatelju stari

Nema tu tačnih datuma, ni vremena jednostavno strpljenje i čekanje novog talasa.
Ovo je sada vreme kupovine, kada svi beže i prodaju, tada kupuju oni koji zarađuju. Ne možeš da kupiš u piku sezone na plašeći se da propustis voz.

Mišljenja sam od pre godinu dana da smo u bear modu i da je taj ciklus počeo.
Ja mislim da BTC mora pasti ispod 50k pa tek posle da krene na gore.

Krećem da kupujem kad padne ispod 70k,a ako ne padne ispod toga ne verujem da ću ga kupovati.
XRP planiram na 1 dolar da kupim kad bude
ADA na 0.25

To su neke okvirne granice pa ćemo da vidimo .

Mnogo je $1 za XRP. Izduvaće se on lagano na 50c, a moguće i niže. Btc za 70K je preskupo. Ja ću rizikovati i čekati cenu između 30K i 40K za početak kupovine. Ne verujem da će ispod 30K, ali ništa nije nemoguće.

Realnije je napraviti šemu ulaganja

10% na oko 70k
15% na oko 60k
20% na oko 50k
25% na oko 40k
30% na oko 30k

Kada krene kupuje se po malo, i nikad ne možeš da izvisiš čekajući.

Izgleda da je mačka završila svoj skok. Teško da će više da se javlja. Sad se nastavlja lagano ispumpavanje kapitala, likvidnost je pokupljena na ovim granicama. Idemo samo lagano i "neprimetno" kao i uvek...

Izgleda da je mačka završila svoj skok. Teško da će više da se javlja.
Polako bato, dugacka godina je godina a tek smo u januaru. Ima vremena jos nekoliko puta u toku godine kada krene opet da skace da li "za mesec dana idemo na ATH" ili kao sada kada je sve u crvenom i kada se na Twitteru licitira da li ce BTC do 50k ili ipak pada na 20-30k sto je meni sada odlican signal za Long (u koji iskreno ne smem da udjem jer u bear marketu mi se ne ulazi u Long)

Realnije je napraviti šemu ulaganja

10% na oko 70k
15% na oko 60k
20% na oko 50k
25% na oko 40k
30% na oko 30k

Kada krene kupuje se po malo, i nikad ne možeš da izvisiš čekajući.
Ja sam jos ranije pisao da koliko god citajuci na 1000 razlicitih mesta kako je stepenasta kupovina najbolja, ja je jednostavno ne praktikujem vec ulazim all-in kao investitor u naredne 2-3 godine kada mislim da je dno (ili smo vec dotakli dno) jer mislim da ce cena BTC zbog halvinga da se bar duplira.
Trenutno sam misljenja da BTC 2029-e moze da dobaci do 200.000 a dno vidim oko 60k. E sad ako neko krene sa stepenastom kupovinom za 10% kupi na 70k i 15% na 60k i dno bude 55k on je utrosio 25% kapitala sa prosecnim ulazom 63700 ali 75% kapitala ostaje u dolarima, sta se radi tada sa stepenastom prodajom posto ostane 75% kapitala? Ja ako za 3-4 godine vidim BTC na 200k i u ovom gore citiranom sceniruju mi je nerealno da BTC ide ispod 50k sto opet ostavlja 55% kapitala slobodnog.
Moja poslovna filozofija je da kupujim all-in cak i na 70k zato sto mi to donosi potencijalni rast kapitala kao investitor od 285% ako BTC zbog halving-a naraste na 200k. A ako bi ovaj bear isao toliko duboko cak i do 40k (iskreno 30k je bas bas nerealno osim ako se ne desi neka ekonomska kriza a onda vise nije toliko vazno onda smo svi na*ebali) i po tom scenariju pokupi mi buy ordere 70k, 60k, 50k i 40k i kupim sa 70% kapitala a 30% kapitala ostane slobodno i ako to nakupovano prodam isto na 200k ostvarim zaradu od 283% i ako dodam onih 30% neiskoriscenih dolara ukupan kapital na kraju bude ovecan za 313% sto mi ne pravi neku veliku razliku. A mnogo je realnije da cena padne do 70k nego da ide tako duboko do 40k. E sad pitanje za ove koje podrzavaju stepenastu kupovinu, zasto bih ja izabrao ovaj drugi scenario ako mi prvobitni scenario donosi 285% samo malo manju zaradu (9-10% razlike) a mnogo je realniji potencijalni dobitak.

I nemoj sada neko da mi kaze, pa da ali sa ostalih 30% kupis na 70k, da ali sta ako dodje do 70-80k pa opet padne na 40k npr krene prica kako ce Majkl Sejlora da likvidiraju na 16k pa se ti use*es i prodas tih 30% na 50k da bi dokupio na 16k a taj nivo nikada ne vidimo vec kao godinama unazad sto smo videli sluzi da otrese boraniju. Onda i ja mogu da rizikujem i ako dodje do 70k ja ne kupim i cekam da dodje do 50k jer iako ne dodje do 50k ja cu posle "lako" dokupiti na 70k i nista ne gubim, jeste jeste samo tebe market maker ceka da zaradis pare. Evo ja sam preprosli ciklus kupovao na 3-4k i jos 30% kapitala na margin trading sam pozajmio da bih kupio jos na 4k. Ili u proslom sam sve kupio na 20k. Zasto nisam kupovao na 16k kada sam imao mesec dana foru da kupim na toj ceni? Nisam zato sto smo vecina cekali 12k level (a neki i 8k) jer je takav bio sentiment da cena ide jos dole. Tako ce i sada biti, da je neko da zna da cena ide dole na 30k onda ne bi postavljao stepenastu kupovinu. Tako da se meni ne uklapa matematika u ovu stepenastu kupovinu zato sto opet ponavljam, moja poslovna filozofija je da mi obicni ljudi mozemo najbolje da zaradimo novac kao investitori na 2-3 godine, kupi kada mislis da je bilo dno i prodaj kada mislis da je bio top. U proslim ciklusima je prelako moglo da se zaradi 10x ili u proslom 5x, sada je to mnogo teze i 3x ili cak 4x je odlicno. Ali vecina ljudi i dalje hoce sa 1000 evra da postanu milioneri za 2 meseca i nemaju oni vremena da cekaju 4 godine.

BTC je pao na nivo vrednosti iz novembrskog crasha kada je bio 82k, zapravno nešto niže i sada je 81k. Potrebno je da padne za još 6% kako bismo došli do vrednosti iz aprilske korekcije, kada je BTC pao na šokantnih 76k. To su ujedno bile i najniže vrednosti za 2025 godinu.
Ja verujem u aprilsku korekciju, da ćemo je ponoviti i to je što se tiče 2025, ali da ponovimo 2024. i da se dipovi kreću od 39k-53k do nekih vrhova od 73k, mislim da je to prošlost i da to više nikada nećemo imati.
Mada samo pre 10 dana sam napisao da BTC više neće padati ispod 75k, sada bih se malo korigovao, mislim da je 40k i dalje nemoguće, ali da je mogući dip do nekih 65k.

Ako gledamo graf kao kretanje unazad u bear fazi, trenutno se nalazimo u novembru 2024. godine, a cilj nam je da dotaknemo konačno dno, a to je novembar 2022. godine (16k u koje ne veruju ni najveći optimisti), tačno godinu dana kasnije od ATH iz novembra 2021. godine.

Mada, ako smo već skoro odradili mini bear 2025, možda je moguće ponoviti bear dipove iz 2024 ili im se bar približiti, dok 2023. i posebno 2022 možemo otpisati, jer to se nikada nije ponavljalo iz ciklusa u ciklus, a posebno sada kada imamo ulazak institucija i velikih kitova.

Nema tu tačnih datuma, ni vremena jednostavno strpljenje i čekanje novog talasa.
Ovo je sada vreme kupovine, kada svi beže i prodaju, tada kupuju oni koji zarađuju. Ne možeš da kupiš u piku sezone na plašeći se da propustis voz.

Mišljenja sam od pre godinu dana da smo u bear modu i da je taj ciklus počeo.
Ja mislim da BTC mora pasti ispod 50k pa tek posle da krene na gore.

Krećem da kupujem kad padne ispod 70k,a ako ne padne ispod toga ne verujem da ću ga kupovati.
XRP planiram na 1 dolar da kupim kad bude
ADA na 0.25

To su neke okvirne granice pa ćemo da vidimo .
Bitcoin je odlična kupovina po bilo kojoj cijeni ako želiš sačuvati novac na 5–10-15 godina i zaštititi ga od inflacije i gubitka kupovne moći. Nije važno da li si kupio na 80k ili 120k kad za nekoliko godina nećeš samo pobjedit inflaciju, već ćeš vjerovatno i povecati kupovne moć
Moj savjet svima je ne kupujte shitcoine. To je teški kazino možda pogodis, ali šanse da ćete izgubiti su mnogo veće. Pitanje je da li će ti shitcoini, poput XRP, ADA itd, uopšte postojati za par godina.To su, u suštini, prevare svi altcoini

Što se tiče kratkoročne prognoze za BTC , veoma je teško procijeniti gdje će biti dno korekcije, ali ne vjerujem da ćemo ići ispod 80k a kamo ispod 70k.Na chartu se formira patern duplo dno, što može ukazivati na mogući preokret trenda.Ako probije 80k, to bi mogla biti završna kapitulacija.I onda ćemo se brzo odbiti gore.
Retail i dumb money uvek radi suprotno od onoga što bi trebali. Kad treba akumulirati, oni čekaju i misle da će još pasti, a kad cijena dođe do 150k, onda kupuju jer misle da će ići na 200k. Profesionalni trejderi i smart money radi upravo suprotno od toga.

ETH je mnogo volatilniji i bez obzira što je sada daleko od aprilske korekcije koja je bila oko 1470 $, trebalo bi da padne za nekih još 40%, treba znati da je najveće dno u prošlom ciklusu formirao u junu 2022. i da je bio svega 995 $, samo 7 meseci od ATH u tom ciklusu, što nam govori da je dotakao konačno dno, skoro duplo brže nego BTC.
Po toj logici 1k treba otpisati, ali vrlo je moguće da dotakne 1,4k. Mada sa ETH je sve moguće, ipak je to samo alt, mada onaj najbitniji.

Džaba sve analize, ludi predsednik je slon u staklarskoj radnji. Prijavljene eksplozije u Iranu i iako nepotvrđen uzrok još, odmah strmoglav kripta. Toliko je sjebao kripto da sam lud što se nisam držao strategije shorta. Gledam da otvorim kolko god mogu shortova sad jer izgleda je napad na Iran neibežan. A izgleda i novi USA goverment shotdown stupio na snagu već, dok sam pratio samo AO. Neverovatna štetočina.

Ne znam da li neko prati sta se desava oko Binancea i CZa, mislim da ovo ludilo vise utice na trenutni pad, a pitanje i gde ce stati. Sta kazu iskusniji?

DOT nikada u svojoj istoriji nije pao na niže vrednosti, od 2020 godine kada je lansiran. Shiba takodje.

AVAX je na vrednostima iz prošlog beara.

Ovo izgleda kao savršeno vreme za kupovinu, ali niko ne kupuje. Zašto ? Pa zato što ljudi veruju da oni neće dočekati sledeći ciklus.

Ne znam da li neko prati sta se desava oko Binancea i CZa, mislim da ovo ludilo vise utice na trenutni pad, a pitanje i gde ce stati. Sta kazu iskusniji?
Ako bi MORAO da se kladim rekao bi da je ovo kraj ovog trenutnog pada.

I da ce se BTC vratiti na 80-82-85 pa posle nastaviti sa padom ja sam licni svoju short zatvorio za sad.

Iskreni brine me veoma izvesni rat na bliskom istokun ( te stvari mogu biti "nepredvidive" za cenu na obe strane )

Nazad
Vrh Dno