Šta je novo?

Jeftine klime

Jel koristio neko ove vox 18 tice i jel ima iskustva u radu kako održavaju temperaturu i moduliraju npr model:

Vox IJL18-SC4DWH​

Uputstvo za ugradnju jasno kaže 15-20 cm od plafona. Ja to nisam znao a buzdovana interesivalo kako što brže da sklepa, uzme lovu i ćao. Ne zovi me, neću se javiti.
Kad se sve sagleda, kriv sam ja jer nisam imao blage veze šta i kako treba odraditi.
Svaka škola se plaća.
Nažalost.
Ma dobio bi ti to bez problema 1:1.

Ako je ugradnju vršio ovlašćen servis od strane Hisense.. Nije tvoja odgovornost da znaš kako se montira.. Ti si korisnik.

Odrao bi ih neki advokat samo tako..

Jel koristio neko ove vox 18 tice i jel ima iskustva u radu kako održavaju temperaturu i moduliraju npr model:

Vox IJL18-SC4DWH​

Imam 24,na minusu modulira na 1kwh i jace,ako oces 23C stavis 20C,masi za 3 stepena,barem kod mene.Trenutno

Prilozi

• IMG_8769.jpeg
    IMG_8769.jpeg
    89.5 KB · Pregleda: 136
Ne znate vi ljudi moje muke.
Klima slaba a buzdovan je plus maksimalno uneredio.
On se nije setio da spolja zatvori tu jamu, morao sam ja.

Uputstvo za ugradnju jasno kaže 15-20 cm od plafona. Ja to nisam znao a buzdovana interesivalo kako što brže da sklepa, uzme lovu i ćao. Ne zovi me, neću se javiti.
Kad se sve sagleda, kriv sam ja jer nisam imao blage veze šta i kako treba odraditi.
Svaka škola se plaća.
Nažalost.
1769113517990.png

Ma kapiram tvoju poentu, u pravu si svakako.
Kažem samo da postoji milion zavrzlama.
Može im se. Evo ja sad primećujem za nijansu pojačanu buku u unutrašnjoj. Pretpostavljam da je od bivše rupe ( prečnik 10cm!!!! ) da stiropor i pur pena nisu dovoljna zvučna izolacija. Nije alarmantno ali osećam razliku.
Kad otopli moram to popraviti.
Postavio sam ove gumene podloške juče i odmah sam video razliku u zvuku.
Unutrašnja ponovo tiha, ne provlače se vibracije kroz cevi. Kompresor što zvrnda je druga priča mada je i on danas nečujan al danas je plus 5
Screenshot_20260123_143943_edit_1735530214431431.jpg

Kupujem Prodajem.
1200 din ( 4 kom ) verovatno se može naći jedtinije ali za ove je dosta ljudi ovde pisalo.
Traži Anitivibrirajuće podloške

Imam jedan ozbiljan problem

slozili smo tri klime u nizu onako da bude uredno za stambenu zgradu kako bi se reklo po PS

monteri nisu ni montirali creva na spoljnje jedinice zbog zaledjivanja kondenzata.

I sve je to u pocetku bilo prihvatljivo dok nisu poceli veci minusi, onda su gornje klime pocele da prskaju na donje i to prska na zid pa smo na sve klime postavili creve, i to je radilo dok nisu poceli ovi veci minusi.

sada su sve donje klime zaledjene, jer em im kaplje od gore im su odvodi za kondenzat ozbiljno zaledjeni zbog creva i nemam ideju sta da radim sa njima.

Klime greju, ali su okovane ledom, jer im ledeni kondenzat pada od gore sa druge klime

kako u opste pravilmo i uredno sloziti klima uredjaje da budu estetski prihvatljivi na fasadi i da mogu da vrse svoju funkciju i zimi?

Na prolece cu postaviti grejne kablove, ne znam sta drugo mogu?
Na ovu moju temu zanimljiv klip koliko to stanje moze biti strasno u stambenim zgradama gde se kao po pravilu klime redjaju jedne iznad drugih i to izgleda uredno dok ne krene sezona grejanja

Narucih dve
TT34TP21W-1232IAWT Tesla
Videcemo kako ce se pokazati od marta dok ne uvedem paeno grejanje.

Uzeo badza(na moju preporuku😉😃)
BEKO BEEPGE 125/ BEEPGE 126
Juce montirana na lokalu 25m2.4 spoljna zida,bez izolacije.Ovo su zapazanja kako radi sada na nekih +10°C.Pretiha i UJ i SJ.Odrzava dobro zadatu temperaturu i na senzoru UJ i na senzoru daljinca.Koliko vidim ne gasi se vec lagano radi ventilator na SJ.Jos joj nisam postavio pametnu uticnicu da vidimo koliko nisko ide.Daljinac odlican.Ima dosta funkcija.Ima ogranicavanje snage kompresora,iFeel,WiFi td.SJ ima grejac tacne i kompresora.Meni licno UJ jedna od najlepsih.Onaj detalj sa plavom plastikom preko displeja je prelep.Brojevi i oznake svetle u plavoj boji i veoma su krupni.Premaz na isparivacima je Gold fin.UJ teska 9kg.SJ teska 25.5kg.Uz klimu ide sva prateca oprema za montazu.Bakarne cevi od 3m,kablovi,antivibracione gume za SJ,i jos neke stvari.Zbog cevi koje idu fabricki monter je smanjio cenu ugradnje za 4000 din.Za ovo kratko vreme radi bas lepo.Jos da vidimo kako ce se ponasati na minusima.Necu vise preporucivati nikome sta da uzima i hvaliti.Ovo je ono sto ja vidim i zapazim.Na kutiji pise da je proizvod iz Midea fabrike.Ovo su prva zapazanja.Javljam kako radi kad ode temperatura ispod 0.

Uzeo badza(na moju preporuku😉😃)
BEKO BEEPGE 125/ BEEPGE 126
Juce montirana na lokalu 25m2.4 spoljna zida,bez izolacije.Ovo su zapazanja kako radi sada na nekih +10°C.Pretiha i UJ i SJ.Odrzava dobro zadatu temperaturu i na senzoru UJ i na senzoru daljinca.Koliko vidim ne gasi se vec lagano radi ventilator na SJ.Jos joj nisam postavio pametnu uticnicu da vidimo koliko nisko ide.Daljinac odlican.Ima dosta funkcija.Ima ogranicavanje snage kompresora,iFeel,WiFi td.SJ ima grejac tacne i kompresora.Meni licno UJ jedna od najlepsih.Onaj detalj sa plavom plastikom preko displeja je prelep.Brojevi i oznake svetle u plavoj boji i veoma su krupni.Premaz na isparivacima je Gold fin.UJ teska 9kg.SJ teska 25.5kg.Uz klimu ide sva prateca oprema za montazu.Bakarne cevi od 3m,kablovi,antivibracione gume za SJ,i jos neke stvari.Zbog cevi koje idu fabricki monter je smanjio cenu ugradnje za 4000 din.Za ovo kratko vreme radi bas lepo.Jos da vidimo kako ce se ponasati na minusima.Necu vise preporucivati nikome sta da uzima i hvaliti.Ovo je ono sto ja vidim i zapazim.Na kutiji pise da je proizvod iz Midea fabrike.Ovo su prva zapazanja.Javljam kako radi kad ode temperatura ispod 0.
Lepo izgleda,kolko bese placena?Koji su uslovi garancije?Okaci kad stavis uticnicu kako modulira kolko trosi.

Na Beko sajtu piše da je ta gore pomenuta klima težine 21kg (spoljna jedinica).

Prilozi

• Screenshot_20260131_144909_Chrome.jpg
    Screenshot_20260131_144909_Chrome.jpg
    48.3 KB · Pregleda: 81
Pogledaj malo bolje oznake.Mozda gledas za drugi model.Ovo je slikano upravo sada.

Prilozi

• IMG_20260131_154739.jpg
    IMG_20260131_154739.jpg
    158.1 KB · Pregleda: 104
Ma jok, tako im piše na sajtu, onda ti podaci na sajtu nisu tačni.

Nisu.A i u prodavnici gde je kupljena pise da je SJ 15.5kg 😃 Zvao u magacin pre kupovine i ovi tamo strucnjaci ko zna sta su gledali i koji model?Javljaju da je SJ 23.8kg😀 Sou od naroda smo.Nasao sam ja na Turskom sajtu negde gde pise tacno.

Najmerodavnije je da neko od korisnika slika nalepnicu sa unutrasnje ili spoljnje jedinice.

to na domacim sajtovima popunjavaju i prepisuju tabele prve slicne oznake, i ne treba im verovati ni malo.

Razlika u velicini spoljnje jedinice od 21 i od 25kg je pozamasna i ako u kg ne deluje velika.

Najmerodavnije je da neko od korisnika slika nalepnicu sa unutrasnje ili spoljnje jedinice.
Najmerodavnije je na vagu da se stavi. Ponekad zna da i nalepnica bude greska.
Uvek proveravam sve sto mogu da testiram/izmerim jer dosta puta lazu po malo nalepnice, a mozda je neko nesto pogresio. E to ne mogu da testiram dal lazu ili je greska😆

Ja moju sam merio odmah kad sam kuci stigao jer jedva je stala spoljasna u gepek, a isto tako pre sam nosio sam drugu klimu 12ku i bilo je kao da bacis patiku u hodnik naspram ove u gepeku 😆
Bila je tacno kako pise na njoj.

Nazad
Vrh Dno