Šta je novo?

Jeftine klime

Gledaj samo da krov bude od malo debljeg materijala jer u suprotnom odzvanja kada kaplje po krovu.

Tcl TAC-12CHSD/XA73IS

Kako ste zadovoljni ovom klimom na minusima?

Zbam da je dosta ljudi uzelo preko Ananasa.

Ja sam takođe ali jos čeka ugradnju. Čisto da znam sta da očekujem 😊
Imam je ja u kuci koju izdajem,cim se ne zale znaci da greje 😂
Jos jedan clan je skoro isto napisao da je zadovoljan,vrati malo unazad.

Jel ima to negde gotovo da se kupi plasticno ili metalno?
Ima, to su uglavnom nadstrešnice za ulazna vrata. Prave ih u raznim dimenzijama, od 100cm pa na više. Da ne reklamiram, najbolje izguglaj, videces ima na dosta mesta.

P.S. nisu jeftine, pogotovu ako ti treba vise komada.

Tesla TA36QQAT-1232IAT. Ovo je sramota zvati inverter klimom. Probao i ifeel funkciju i ocajno radi. Cim prodje zima zamenicu je.
Vox 12jr je avion za ovo smece.

1000003051.png

Tesla TA36QQAT-1232IAT. Ovo je sramota zvati inverter klimom. Probao i ifeel funkciju i ocajno radi. Cim prodje zima zamenicu je.
Vox 12jr je avion za ovo smece.

Pogledajte prilog 523269
Imao si jednog kineza i zamenio si ga drugim kinezom? 😀
I kod mene u lokalu su Tesla klime UŽAS radile, morao majstor da ih očisti i od tada valjda piče kako treba (bez obzire što su bile nove), kada upališ IFEEL stavi daljinski klime u hladniji deo prostorije ali da i dalje može da dobaci do klime jer mislim da sa njega čita temperaturu

Imao si jednog kineza i zamenio si ga drugim kinezom? 😀
I kod mene u lokalu su Tesla klime UŽAS radile, morao majstor da ih očisti i od tada valjda piče kako treba (bez obzire što su bile nove), kada upališ IFEEL stavi daljinski klime u hladniji deo prostorije ali da i dalje može da dobaci do klime jer mislim da sa njega čita temperaturu
Stavio sam daljinski u drugi kraj sobe i nije upalio klimu 3 sata. Uzas. VOX imam 3 komada i odlicno rade. Ovu sam uzeo jer nisam u tom momentu imao puno izbora i totalno sam omanuo. Evo Vox iva5 prosle noci na -6 do -9 napolju.

1000003052.png

Izvini što pitam, pretpostavljam da jesi već ali proveri na dugme da li hvata klimu iz te pozicije u kojoj ga ostaviš kada upališ ifeel (osim ako nije neki smart wifi daljinac, nisam upoznat sa modelom)
Radi daljinski sa te udaljenosti ako to mislis. Kad prebacim na ifeel na daljincu takodje stoji neka temperatura koja nema veze sa temp prostorije. Mozda je prejaka klima za prostor 😆

Radi daljinski sa te udaljenosti ako to mislis. Kad prebacim na ifeel na daljincu takodje stoji neka temperatura koja nema veze sa temp prostorije. Mozda je prejaka klima za prostor 😆
To pitam, postoji mala šansa da klima nije dobro instalirana (ne razumem se, kažem, imao sam u lokalu te tesline i nisu radile dok neki majstor nije ne znam šta uradio, iako su bile nove novcate) ali je veća da je samo smeće 😀

Prilozi

• Screenshot_2026-01-12-20-36-10-279_com.tplink.iot.jpg
    Screenshot_2026-01-12-20-36-10-279_com.tplink.iot.jpg
    66.6 KB · Pregleda: 69
Evo kako radila sinoc Tesla TA36QQDT-1232IAWT na -9°C.To je maltene ista klima.Imas li izolaciju?
Da. Onda je prostor mali pa klima ne modulira kako treba. Na vecim temperaturama sam je hvatao da radi na 450-500w ali mislim da je isto ovako radila. Od pre par dana imam ovu smart uticnicu pa nisam siguran.
Koliki prostor grejes sa njom i kakva je izolacija?

Greje 16m2.Tri spoljna zida bez izolacije i karatavan.Ako je mali prostor i dobra izolacija radice kao on/off,jer ne ide na grejanju ispod 450w.

Onda je jedina razlika u tome sto je kod mene prostor izolovan pa gasi kad postigne. Kad upali potrosnja slicna kao kod tebe. 750+

Kod mene 7.2 kW. Ne trosi mnogo ali me nervira sto pali gasi. Ne verujem da je to dobro i za kompresor narocito na niskim temperaturama. Mozda gresim.
Svakako je cudno sto nece da spusti na 500w jer sam je video da radi na toliko.

Meni to pali gasi,ne smeta uopste.Ne cujem nikakvu promenu u radu kompresora zbog toga.Mislim da mu to nista posebno ne smeta.Tako su je namestili u softveru i to je to.Na koliko si setovao temperaturu?

Pa menjao sam nekoliko puta podesavanje pa ne znam sta da napisem. Sad drzim ifeel, daljinski u uglu daleko od klime na 30cm od poda. Na daljinskom podeseno 20 a u prostoriji na termostatu na 1.20 visine 23,5 stepena. Tako radi poslednjih par sati. Sad sam spustio na 19 na daljinskom jer mi ne treba tolika temp u toj sobi. Tamo mi je dovoljno 21-22 da odrzava. Kad koristim senzor u klimi - klima se cesce pali i krace radi. Kad koristim ifeel - duze radi i pravi vece pauze. Potrosnja otprilike ista.

Treba mi za kuhinju manja inverter klima, ne znam šta mislite o Venting klimama, npr.

Venting vsepbu-09hrfn8 pro

ili

Venting vsafbu-09hrdm8​

Ova druga je jeftinija uz malo lošije specifikacije ali kažem u pitanju je kuhinja od 7-8 kvadrata.

Vidim inače da nema neka naročita ponuda ovih klima...a vidim i da se priča da je to u stvari Midea.

Otvoren sam i za druge predloge.

P.S. Koristim priliku da pohvalim Mideu Extreme 12 koju sam uzeo pre par godina, pokazala se i na ovim niskim temperaturama (dnevni boravak 20 kvadrata).

Nakon 20 dana moj Hisense je stigao iz servisa i montirana spoljna. Riknuo famozni četvorokraki ventil. Serviser uradio zamenu, napunio gasom i oprao tako dq izgledao kao nova. To je sve pokrivala garancija. Ko se seća zna da mi je prilikom montaže unutrašnja zalepljena za plafon. Odrađeno je spuštanje na 15cm. Unutrašnja kompletno oprana, sve novo od cevi do izolacionog materijala. To sam platio 6000.
Sad ide važno upozorenje!!!
Da igrom slučaja nisam ppznavao servisera, garancija bi bila poništena zbog buzdovana montažera koji je unutrašnju zalepio na 6.5cm od plafona.
Tako da vodite računu koga puštate u kuću da radi montažu.
Klima radi od juče popodne bez problema.

To je kao da ti rikne motor na autu, a u auto kući gde si kupio auto ti kažu da nisi stavio original metlice brisača i da ti ne priznaju garanciju.

Što više čitam vaše besede ne temu Hisense klima, to sam više uveren da iste treba zaobići u širokom luku.

Uputstvo za ugradnju jasno kaže 15-20 cm od plafona. Ja to nisam znao a buzdovana interesivalo kako što brže da sklepa, uzme lovu i ćao. Ne zovi me, neću se javiti.
Kad se sve sagleda, kriv sam ja jer nisam imao blage veze šta i kako treba odraditi.
Svaka škola se plaća.
Nažalost.

Sve ja to razumem, ali kvar ne mora nužno da bude vezan za nepoštovanje pravila montaže

Čovek doslovce kaže:
Ako ti je on ovako postavio unutrašnju, imam razloga da sumnjam u vakumiranje, pa da mu je iscurio gas, da je loše povezao cevi,i itd itd.
Najbolji fazon je taj da buzdovan i serviser imaju isti cenovnik kod ugradnje.

Sumnja nije dokaz ničega.

Ma kapiram tvoju poentu, u pravu si svakako.
Kažem samo da postoji milion zavrzlama.
Može im se. Evo ja sad primećujem za nijansu pojačanu buku u unutrašnjoj. Pretpostavljam da je od bivše rupe ( prečnik 10cm!!!! ) da stiropor i pur pena nisu dovoljna zvučna izolacija. Nije alarmantno ali osećam razliku.
Kad otopli moram to popraviti.

Jel normalno da na AERI i AEQI imam max 43 stepena na izduvu?

Stavi na 30 i ikljuci turbo, treba aeri da ima oko 50c,manje vise koji stepen. Vakumirana?

Ma kapiram tvoju poentu, u pravu si svakako.
Kažem samo da postoji milion zavrzlama.
Može im se. Evo ja sad primećujem za nijansu pojačanu buku u unutrašnjoj. Pretpostavljam da je od bivše rupe ( prečnik 10cm!!!! ) da stiropor i pur pena nisu dovoljna zvučna izolacija. Nije alarmantno ali osećam razliku.
Kad otopli moram to popraviti.
Evo stara i nova rupa, sad sam se setio da sam slikao
IMG_20260116_122221.jpg

Nazad
Vrh Dno