Šta je novo?

Move VS Iris Go

Написао маил да ми замене три 4024 за мове стб и заменили, успут угасили цео налог па га накнадно активирали.

Zamenili su i @bSecurity koji je potpisao novi ugovor, takođe je tek nakon zahteva, koliko znam 😃

@gvlada Ti si uvek bio poseban i u Nišu uvek se više tukli oko korisnika. Kad ste mala Rumunija što se tiče optičkih kablova po ulicama 😂😂

Сигурно.... само нам цене баш домаће... хех....

Mi smo rekli da baba ne moze bez youtube, treba joj za recepte za kuvanje, i ljudi zamenili, nisu zatezali.
Zavisi od grada do grada. U Smederevu gde sam ja, pre bih rodio mecku nego zamenio stb. Takvi su, dok radi neeeema sanse. Zato se ja pre dovijao na razne nacine, ali zamenio ih, naravno uvek na "kvaran" nacin.

Ja sam tražio dva dodatna stb-a još 28.12, zvao sam cc par puta, kao bili su praznici itd, pa su prošlog ponedeljka poslali urgenciju. Možda ih nemaju na stanju, ko zna šta je u pitanju, u glavnom nadam se da će za nekih 6 meseci doneti još dva😆

Idite u poslovnicu, uzmite dva dodatna stb-a za move, dodjite sutradan I vratite dva stb-a na kojima je Iris, naplatice vam jedan dan rente dodatnog stb-a I naplatiti proporcionalno 400/30 = oko 14 dinara po uredjaju.

Idite u poslovnicu, uzmite dva dodatna stb-a za move, dodjite sutradan I vratite dva stb-a na kojima je Iris, naplatice vam jedan dan rente dodatnog stb-a I naplatiti proporcionalno 400/30 = oko 14 dinara po uredjaju.
Kod nas u Smederevu odavno ne daju stb uredjaj u poslovnici. Podnese se zahtev, kroz par dana dodje monter kuci, donese ih i prikljuci. Nekada je moglo.

Kod nas u Smederevu odavno ne daju stb uredjaj u poslovnici. Podnese se zahtev, kroz par dana dodje monter kuci, donese ih i prikljuci. Nekada je moglo.
Ja sam pre godinu danao kukao i cvileo da mi zamene jedan stb da bi mogao da gledam 4k kanale i bili su u fazonu ako nije crkao ne možemo da menjamo, onda sam uradio ovo što sam napisao i sve je prošlo ok. Ne znam kako je sad ali da su teške slepčine jesu. Plaćam im gold paket i neće da mi zamene uredjaj od 35e.

Meni su na reklamaciju odbili (Bg), a zaista uredjaj zna da secka zaista, ako se gleda film bar 4-5 puta tokom filma na od par do 10 sekundi, premotavanje ja katastrofalno. Mogu da zamene, ali verovatno isti, move kazu ide redom, verovatno negde kada bude metro zavrsen.
Sto se slike tice ne vidim veliku razliku iskreno, ali je mnogo bolji odziv (kod druga), i postoje funkcionalnosti koje nemaju na iris (npr video klub telekoma ima veliki broj digitalozovanih filmova sto meni jeste veliki plus), dakle uskraceni smo za uslugu. Premotavanje je neuporedivo bolje, a to meni mnogo znaci.
Nastavljamo dalje, ali svakako ce morati da zamene, samo mi je zao sto u ovoj zemlji sve mora tezim putem. Ne pada mi na pamet da cekam kada dodjem na red. A i ugovor istice za 2 meseca.

Pa ne znam bogami odavde i ovako 🙂
Moraš da kreneš (na bilo kom box-u) tako da na box-u odeš na dodaj daljinac, drugi plavi zub uređaj ili kako već piše... Negde je baš remote, negde uređaji...
Onda daljinac što bliže box-u i startuj mu BT...
Ne bi trebalo da pravi problem ako je već uparen sa TV npr. ali je i vrlo moguće da pravi problem. Tako da probaj da ga raspariš od TV-a pa vidi da li je do toga. Mnogo se BT standarda sada vuče po uređajima. Npr. IRIS daljinski više nije hteo da radi sa STB hph07 (tj. radi mu samo onaj IR deo od nekoliko dugmića) ako ga upariš sa Mibox. Kada opozoveš uparivanje na MiBox-u opet radi.

Da li je jos nekome trenutno (oko 22:20) u prekidu move !? Samo stalo odjednom. Ponovo pokrenuo stb i ništa.
Vidi se meni i sve na ekranu ali bez tona i slike.
Ni na mobilnom ne radi app

Не ради мове али ирис апликација ради.

Proradili rekreativno, a kontakt centar ne možeš da dobiješ ni pod tačkom razno 😁 Ovo još nisam video da nakon osnovnog poziva i kontakta odmah prekinu vezu nakon izjave da su svi operateri zauzeti.

Nude da im se prosledi upit preko MTS aplikacije, to im je nova fora. Ako bi mogli da ih niko ne dira ušuškane 😁

Ovo što radi od Arena kanala izgleda kao da učitavaš igricu na komodorcu preko kasete i podešavaš glavu šrafcigerom 😁

To im nešto na globalnom nivou nije uredu meni je i u utorak u 1 unoć nestalo gde samo njihov box uspostavi vezu a nema internet. A sinoć ovako kako ste opisali a kad je ponovo proradilo rts1 i arene premium i dalje nisu imale sliku dok ostali RTS i Arena kanali su radili ali je slika bila muljava i vrlo je bio loš odziv pri menjanju kanala bar još sat vremena.

Optika!
-baš bih voleo da saznam šta su uspeli da sken)aju s njom sinoć...
Vrv: "u cilju poboljšanja usluga..."
I kamen bi pokvarili! :-(

Pre nego što nastavim raspravu sa njima, jer sada tek odustati neću nakon 5 ljudi koji daju suprotne informacije.

Najnovija informacija od danas (čovek jeste bio ljubazan, ali i dalje nema rešenja) je da najpre moraju da me prebace na Move platformu, a to se NE radi tako što se zameni uredjaj. Oni bi mogli da zamene uredjaj ali uredjaj koji se daje za Move sada bi bio u konfliktu sa Iris platformom na koju je moj nalog vezan.
Dakle po njemu korak 1) Update HP 4204 na Move kada migracija naloga na Move bude urađena, a to se radi parcijalno. 2) ako nisam zadovoljan kako HP radi sa Move mogu tražiti da se zameni za drugi uredjaj koji se sada daje Move.
Pokusace da urgira da se uradi Update, ali Update je uređaje na Iris 2.0 (koji je već postojao) i nema Move, a označeno je da je rešena reklamacija.

Ja ne znam da li je zaista tako kao što je rekao, jer su prethodni svi govorili drugačije :

• Morate podneti zahtev za drugi uredjaj u poslovnici i bićete prebačeni na Move.
  • U poslovnici kažu ne može tako, nego mora uz nov ugovor ili uz obnovu ugovora da se insistira.
  • Agent za obnovu kaže to nema veze sa tim, sa njim se dogovori obnova (naravno ako se složim sa uslovima), a onda dalje tražim u poslovnici.

Ja zaista ne znam ko je tu u pravu, ko ne zna, ko laže, ali ništa uradili nisu.

Da li neko ko je prebacio na novi box je već imao updatovan HP4204 na Move, ili je to još jedna pogrešna priča?

@Vojin Ne sećam se šta beše sa @iOS ali @gvlada je definitivno pre nego što je uspešno menjao stare uređaja za te fensi nove Move boxeve sa Play Store bio već migriran na Move platformu ( = Iris box mu je sa Iris plaforme prebačen na novu Move plaformu).

Крајем новембра добио сам смс да наредних дана очекујем прелазак на мове палтформу. Имао сам 3х 4024 и са ирис пребачени на мове палтформу. И даље су користили иптв проткол. Мове је радио ок али није било плеј продавнице итд. Писао сам маил и тражио да ми омогуће оно што рекламирају на сајту, тамо је писало да се добија мове стб са приступом плеј продавници и апликацијама. После неколико дана су ме звали прво да донесу један а потом још два мове стб. Да нисам вратио 4024 имао бих 6 боксова, што и јесте максимум по једном налогу. Вратио сам 4024 и остао на три мове стб. Раде пристојно, отт веза.

Sinoc nakon prekida rada Move platforme tv kanal RTS 1 je imao prekide i smetnje i od tada na RTS 1 nema vise "pojave" 3 prozirne vertikalne linije, krzavosti i treperenja... ova pojava je jos vidljiva na Superstar, Filmbox, Skyshowtime, Espreso tv kanalima (i verovatno na jos nekim na kojima nisam primetio) kada idu pokretne odjavne spice na kraju filmova i na kajronu sa informacijama i vestima (kao sto je do sinoc imao i RTS 1 na kajronu kada ide dnevnik)... ocigleno je ova pojava do kanala pojedinacno... prateci primetio sam da ove cudne pojave nema na Star tv kanalima... ako se neko razume neka malo ispita parametre na tv kanalima i mozda se pronadje sta je greska u podesavanjima na tv kanalima sa ovom pojavom... tice se samo MOVE platforme, na IRIS platformi nema ovih problema...

@Vojin Ne sećam se šta beše sa @iOS ali @gvlada je definitivno pre nego što je uspešno menjao stare uređaja za te fensi nove Move boxeve sa Play Store bio već migriran na Move platformu ( = Iris box mu je sa Iris plaforme prebačen na novu Move plaformu).

Upravo tako @Vojin kao što je @shamanNS napisao, obnovljen ugovor, zamenjen isti dan Q11 i donet 4024, nakon što je povezan, povukao odmah update za IRIS, a za MOVE je povukao update koz nekoliko sati, kao što su i rekli.

Nakon tog sam prijavio smetnje i došli su i zamenili za MOVE box.

Hvala puno, u tom slucaju je juce momak (koji jeste bio ljubazan) jedini znao o cemu prica, ostali su totalno neobavesteni i daju pogresne instrukcije.
Sada su koraci malo drugaciji, ali jasno je sve.

• Like
Reagovanja: iOS
RTS1 je 50fps, RTV1 je 25fps... trebalo bi da prebace sve u 50fps da bi radilo kako treba (kao npr. na EON)

Nazad
Vrh Dno