Šta je novo?

Move VS Iris Go

Kada na aplikaciji MOVE idete na sistem - mrežna konekcija - test brzine koji rezultat dobijete (mb/s) ?

Ima li neko strucan da obavesti i objasni MTS SI koji su napravili MOVE platformu kako da rese katastrofalnu pojavu "krzavosti" na tv kanalima... pogledajte putem MOVE-a bilo koju odjavnu spicu na kraju filmova na nekom od tv kanala (RTS 1, Filmbox, Superstar, Pinkovim filmskim kanalima) i sve ce vam biti jasno... te pojave putem IRIS-a nema!!!

… to je judder, verovatno je u aplikaciji ili boxu postavljeno na 60Hz… namesti na 50Hz i to je to…

Ova pojava "krzavosti" na MOVE je prisutna putem smart tv aplikacije putem Webos-a za LG, putem android aplikacije i putem bilo kog browsera... tu nema mogucnosti korekcije parametara... jos nisam migriran sa IRIS na MOVE na stb uredjaju MTS-a i nemam povratnu informaciju kakvo je tu stanje...

Imam aktivan Eon i od pre par dana i Move. Razlika u kvalitetu slike je baš velika u korist Eona. Brzina je na strani Move aplikacije, kanale menja instant, dok Eon pravi pauzu sekundu, dve.

Isti problem od kako su me prebacili na move, automatski sa irisa.
Krzavost kod teksta, a i desava se nekad pikselizacija.
Menjao od 1080x50hz, i na 60hz, pa sve do 2160x50 i 60, nigde ne moze da nestane.
Cak i u podesavanju televizora sam cackao sve i svasta i nikako da stane to.
Ukoliko neko ima resenja - javljajte i hvala i unapred.

Ja sam ušao na podešavanje STB, izvrteo sve od 720 do 2160p, od 50 do 60 hz, podešavao kvalitet, podešavao sve i svašta ali ne može da priđe IRIS-u...

Jedino što je malo poboljšalo = kada uđeš u admin podešavanje STB uređaja ima negde opcija 2D / 3D
gde je po difoltu 2D isključeno a 3D uključeno iz ne znam kog razloga......

Samo sam to promenio (2D uključio a 3D isključio) i bolje je. ni prineti IRIS ali bolje je makar malo.

A kakva je situacija izmedju move boxa koji se dobija i hp4024 boxa koji se dobijao uz iris po pitanju slike i kasnjenja?

na koliko smart uredjaja se moze instalirati Move aplikacija, za nove ugovore na Boxu crvenom?

A kakva je situacija izmedju move boxa koji se dobija i hp4024 boxa koji se dobijao uz iris po pitanju slike i kasnjenja?

Ovo i mene zanima, da li neko ovde ima MOVE BOX, s obzirom da ja imam stari HPH07 koji mi je služio za IRIS...
Sada imam tehničkih problema (pukne app skoro svakog jutra, ako radi onda kasni zvuk dok ne isključim pa uključim i sl.)
da li bi nešto pomoglo kada bih tražio da mi zamene STB?

Krzavost i dosta lošiji kvalitet slike u odnosu na iris. Ništa nisu popravljali od kako su me "na silu" prebacili na move.

Добио сам 3х ZTE Move stb. Могу рећи да су као ATV14 одлични, неупоредиво бољи од 4024. Можеш користити продавницу. Што се тиче слике, подесиш шта треба и слика је пристојна за тв сигнал. Није ремукс али је веома добра, без крзавости. Додуше пратим само 4К и хд документарне и неке филмске канале.

Samo da dodam da sam neko ko se zadnje dve godine mucio sa Move aplikacijama (2 x Xiaomi 4K stick, 3 x Windows 11 sa WSA androidom + Android verzija Move.) Posle navikavanja, nije bilo nekih katastrofa, problemi tu i tamo, ali je bio sasvim upotrebljiv. Sad sam odkacio Supernovu (ljudi su definitivno odlepili i sa povecanjem cena i sa odvajanjem Move streaming servisa i prodaje istog kao dodatnu aplikaciju za 2000din ili sl.) i presao na A1 kucni net i XploreTV. Kucni net im je top, a tek sad vidim koliko je "dobar" bio Move kad sam presao na XploreTV...skoro pa neupotrebljiva aplikacija.

Vidim da vecina hvali Iris u odnosu na Move. Ja koliko sam malo poredio na istom boxu (pricam za smart TV app), kvalitet slike (doduse par kanala sam samo probao, Eurosport, Adnrednalin i sl) je tu negde - da se ne lazemo LOSE u odnosu na EON, ali nekako mi je mrtva traka izmedju Iris i Move.

Ali ono sto ne razumem je kako se niko ne zali na uzasno, katastrofalno premotvanje sadrzaja na Iris app?? Ako slucajno zadrzis malo duze levo/desno, ode u PM, pa jos pocne da skace levo/desno na progres baru, ne znas ni gde ce da se zaustavi ni sta ce da ti pusti. Sa strelicama za premotavanje samo dodajes po 15s, 1m, 3m i sl.

Dok kod Move aplikacije, barem normalnom brzinom premotava i imam PREVIEW (i na strelice i na levo/desno na progres baru), sto mislim da je uzasno vazno - znas tacno kada treba da se zaustavis, bez toga je samo beskonacno nabadanje...

Moguće da je konfuzno ili se ja ne snalazim oko tema, ali ne vidim prikladniju temu za globalno pisanje i pitanja za MOVE uslugu 😃

Da li je neko pokušao da se loguje, tačnije, uspeo da unese korisničko ime i šifru preko kompa i web browsera na play.move.tv.

Mogu jedino da izaberem provajdera, ali ne i da upišem korisničko ime i šifru. Isprobani Safari, Brave, Vivaldi, Mozilla, Chrome. Isključio sve što bi moglo da nešto blokira učitavanje elemenata web stranici.

Poslednja izmena:
Dakle vrhunski nenomalnoi da jedino na taj način omogućava pisanje iako ne prikazuje da je omogućen upis 😁 Označiš kursorom, ali ne omogućava pisanje. Čemu jednostavno/univerzalno ako može i komplikovano 😁

Hvala mnogo iako se upravo osećam kao dva 🫏

Da li iko zna mts-ov plan i program za zamene stb-ova, HP za MOVE?
Ima li ga uopšte?

Jesmo li mi koji smo produzili UO box 3 (sa irisom) pa prebaceni na move, stari ili novi?!

Da li iko zna mts-ov plan i program za zamene stb-ova, HP za MOVE?
Ima li ga uopšte?

Plan je, kao i uglanom ovde, kad uspeju da zamene, bez da mogu da precizno ispoštuju planirani rok za zamenu 😃

Plan je da nema zamene za stare, samo za nove korinike ima move.

Zvanično, ali menjaju kad prijaviš da stari ne radi i insistiraš da ga zamene 😃

Jesmo li mi koji smo produzili UO box 3 (sa irisom) pa prebaceni na move, stari ili novi?!

Stari, ali kao što sam napisao iznad, tržiš da zamene, prijaviš kvar da be radi, prekida program, pod uslovom da si prebačen na MOVE platformu i takođe insistiraš da sa starim boxom nemaš sve funkcionalnosti koje reklamiraju na saktu i zbog kojih si produžio ugovor 😃

Vidi ovde

Pisao i u temi za optiku, obnovljena ugovorna obaveza pre nekoliko dana 😃

Prvo su doneli HP4024 koji je kasnije tokom gledanja po njegovim podešavanjima prestao da prikazuje sliku. Nazvao ih, prijavio, zamolio da ga oni daljinski, ako mogu, prebace na izvorno podešavanje. Ujutro se pojavila slika, međutim javio se ljubazno njihov serviser i pitao kad može da dođe da zameni STB. Pitao ga da donese MOVE box, ali je on rekao da upravo njega i donosi. Nisam morao da im pišem i tražim preko maila da ga zamene u skaldu sa novom ugovornom obavezom pozivajući se na to da HP4024 ne ispunjava sve mogućnosti koje navode da su omogućene na MOVE platformi, a što je već @bSecurity nedavno pisao 😃

https://mts.rs/Privatni/Televizija/MOVE

Za početak imaš klasičan android na kome, ako hoćeš da instaliraš aplikacije, možeš bez nekog dodatnog cimanja. U podešavanjima uređaja ima za sliku i zvuk i označeno je odmah šta nije podržano što se tiče zvuka.
Takođe radi glatko i možeš da ga povežeš preko WiFi-a, nije potreban mrežni kabl i možeš da ga odneseš gde god želiš, povežeš na bežičnu mrežu i imaš opet programe da gledaš. Ne vezuje se za adresu korisnika i svakako je kabl manje bez dodatnih prepravki, izvorno tako radi 😃

Ako si još skorije produžio ugovornu obavezu, prijavi preko call cetra da ti povremeno ne prikazuje sliku i insistiraj, kad te budu zvali da provere da li je problem reše, da ti zamene za MOVE box jer ti i dalje ne radi kako treba i nema sve funkcionalnosti koje reklamiraju na linku koji sam kopirao u prethodnom postu. Na to možeš da se pozoveš i u mail-u, ako im pošalješ kao prigovor.

Jednom sam poslao mejl trazeći, tj zamolio fino.
Odbili.
...svaki naredni mejl cu naglasiti da ne radi kako treba.
Pa koliko god da treba prepiski. Krećem od sutra!
🙂

Nisam uspeo ni ja, prvo odbili ali napisali da menjaju boxove samo za kvar. Ja rekoh ne radi mi, od tad 5 poziva sto iz cc i neke druge terenske sluzbe da bi na kraju dosli do toga da ne daju za stare..

Hoce da zamene ali ne za move. Moram da ih pohvalim za brzinu i pozive, sve se bukvalno u par sati desilo. Sve ovo je bilo pre manje od 2 meseca. Sad ako su nesto promenili...

Sustina je bila da je meni trebao android box, kupio xaomi 3 i resio tako...

Projavi preko call centra pošto onda moraju da izadju na yeren i, ako i dalje imaš smetnje, što ceš reċi kad te pozovu, da donesu i zamene uredjaj.

Neće, pričam iz ličnog iskustva i poenta je da se pozove na to da nema sve funkcionalnosti koje reklamiraju za ovu platformu 😃

Nazad
Vrh Dno