Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Bukvalno zavisi kakav je čovek u pitanju, a ne koje su im obaveze i dužnosti. Srećom naš dugogodišnji poštar je legenda i sa njim nikad nisam imao ni najmanji problem i realno ne brinem ni malo da u tom lancu dostave on može nešto negativno da učini… dok čim on ode na odmor ili bolovanje njegove zamene nešto palamude.

Bukvalno ne treba da donosi ništa, ni papir u sanduče ne treba da ubacuje, samo da javi kad može da se preuzme paket u pošti. 🙂

Što je najgore na sajtu pošte stoji ovo:
Screenshot-20260108-154304-Chrome-Beta.jpg

Bukvalno ne treba da donosi ništa, ni papir u sanduče ne treba da ubacuje, samo da javi kad može da se preuzme paket u pošti. 🙂

Što je najgore na sajtu pošte stoji ovo:
Screenshot-20260108-154304-Chrome-Beta.jpg
To to nije taj paket, mislim da nema teoretske sanse da je paket ciji je prijem ECSC potvrdio 7.1. U Madjarskoj, vec 8.1. na dostavi u Srbiji...mora da je nesto drugo u pitanju 🙂

Nije na papiru, u praksi jeste 😀
25 dana od naručivanja, svi prethodni paketi su dolazili od 3 do 4 nedelje, a i ne bi poštar zvao bzvz

Nije na papiru, u praksi jeste 😀
25 dana od naručivanja, svi prethodni paketi su dolazili od 3 do 4 nedelje, a i ne bi poštar zvao bzvz
Ako si 100% siguran da te zvao bas za taj, ok, meni se to nije desilo za 15 godina porucivanja sa alija, pa mi zato cudno, da 7.1. potvrde prijem Madjari, a sutra da bude na dostavi.

3 paketa naručena isti dan, jedan stigao pre 2 nedelje, a ova 2 sad tek kao u Mađarskoj!? 🙂
Pritom Kinezi javljaju neuspešna dostava - jedino njima verujem jer samo sa njima nije bilo problema sa netačnim informacijama.

Poslednja izmena:
Prvi put mi se dešava ovo, šta raditi? Poslao sam im mejl da mi kažu u čemu je problem, može li se bar refund zatražiti nekako?

Prilozi

• IMG_3110.jpeg
    IMG_3110.jpeg
    118.3 KB · Pregleda: 88
Isto, od polovine decembra, 3 komada.

Da, taj ECSC shipping UC HU paketa vise ne radi, 4 paketa uradjen povrat novca iz avgusta a jos 4 iz decembra isto zaglavljeni, ukradeni pa cu i za njih da trazim refund uskoro.

Isto 10ak UC..HU porucenih jos oko 11.11 jos nisu stigli, mada su 2-3 stigla sa dosta zakasnjenja, pa jos uvek ne trazim refund. Sve poruceno pre 11.11 mi je stiglo.

Za ovo stanje posiljki u zadnjih 2 meseca u posti mogu samo da kazem rasulo. Krecu da isticu vremena za dostavu. Juce mi istekao prvi. Otvorio dispute, trgovac predlaze da ce mi posalje opet. Posalo mi specijalni link, koji kosta 9 centi, ali postarina 1.8eur, a izgubljeni adapter sam ukupno platio 1.1eur sa coins 🙂
Sprdnja.

Pozdrav,zanima me jedna stvar u vezi visa virtoun kartice raifajzen banke,dali ove godine ona dolazi u plasticnoj formi kao i do sad ili digitalna,plasticna se potpuno izbacuje,neko mi to reko,jel neko vadio za ovu godinu 2026 visa virtoun rajfajzen banke ?

Upravo danas dobio Visa karticu od RF, razlika samo od prethodne sto nista ne pise na njoj osim "Visa" i imena nosioca kartice i to je to. Sve podatke o kartici sada moze da se vidi samo u app. Za VV nisam dobio nikakvo obavestenje jer mi je jos uvek aktivna, ali svakako bi bilo bez veze da je izbace

Meni danas stigle dve CN...... express posiljke i obe su sa VAT naplatom. Mene sada zanima ko carini ove pošiljke koje idu preko Šimanovaca i famozne Feliks Logistic d.o.o.? Da li za ove pošiljke može da se piše prigovor na visinu obračunatih carainskih dadžbina kao za pošiljke koje idu preko Mađara.

Pomalo je nejsano, ista prodavnica neke pošiljke poslate kao LA.....HU, a neke neke kao CN........
Sad su i meni dali taj CN broj, bas sam popizdeo, nije mi do carine nego jel makar brzo stize? CN i samo jos neki brojevi.

Sad su i meni dali taj CN broj, bas sam popizdeo, nije mi do carine nego jel makar brzo stize? CN i samo jos neki brojevi.

Meni CN stiže puno brže nego npr. LA.....HU. Ali, za obe CN... pošiljke imao sam tu doplatu. Kao pišiljalac je naveden CN Express, što je nešto slično kineskom DHL-u.

Brze su stizali u decembru, sad nesto naruceno 6. Januara tek treba da poleti iz kine
Verovatno cekaju da se "napuni" porudzbinama pa da sve zajedno posalju. I ja ih imam nekoliko porucenih u periodu od 7. do 14. januara, svi su poleteli 15.

Meni je u Petak stigao paket narucen u Novembru. Odustao sam od njega. Nije bilo svrhe traziti refund kada pise da je u Srbiji.

Jel za CN... obračunaju na navedenu cifru na paketu ili se snalaze 🙂 ?

Obracunavaju 20% od cene upisane na paketu.
E sad problem je sto je kod mene bilo nesto kupljeno sa coinsima, i obracunali su pdv koliko sam i taj paket platio.

Obracunavaju 20% od cene upisane na paketu.
E sad problem je sto je kod mene bilo nesto kupljeno sa coinsima, i obracunali su pdv koliko sam i taj paket platio.
Ma ja bih platio uvek na sve samo da brze stigne i da ima pracenje, ovako je budalastina. Znam da pdv nema nikakve veze sa uslugom slanja, ali ovo je objektivno gore, napisao sam im unapred da me ne zanima ako se paket izgubi i ocekujem pare nazad, jer slati nesto od skoro 100 evra bez internacionalog pracenja je suludo. Sto je najgore izgleda da su mi i slusalice od 160 dolara(135 placene) poslali istim sranjem jer eno cekaju let vec 7 dana, a ove sluske bi prosle bez naplate 100/100 puta jer su male ( iem).

Nazad
Vrh Dno