Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Pa ide, ali u mom slučaju nije bilo carinjenaj pošto je paket stigao prošlog vikenda u Srbijiu a meni je isporučen u četvrtak kao PJ.....RS pošiljka. Nije otvaran, nema carinske deklaracije .
kako mislis da je uslo u drzavu ako nije proslo carinu?

Izgleda da je vrednost na paketu bila 115$ koliko je bila puna cena kamere, bez umanjenja za kupon i coine. Na tu cifru se uklapa 20% pdv-a tj tih 2339din koliiko sam platio
Bez obzira na popuste i kupone, prodavci stavljaju punu cenu proizvoda, imao sam istu situaciju

Ljudi, nisam dugo naručivao sa Alija, možete li da mi kažete za koliko otprilike stiže ili nema pravila?

Da li neko ima da čeka LR.....NL pošiljku imda mu je zaglavljena u Holandiji. Koliko se čeka da pošiljka pređe iz Acceptance centra u sorting centar

@vlad1982 imam 5 komada zaglavljenih od 18.12. Verovatno gužva zbog praznika. Pre toga mi je stiglo barem 15 paketa i sve su se zadržavale u Holandiji dva dana maksimum.

Gde to pratiš na ali aplikaciji ili koristiš neku drugu, jer alijeva nije pouzdana.

Gateronova radnja mi je zabrljala pošiljku switcheva za tastaturu, poslali su mi pogrešne. Kroz prepisku smo se dogovorili da mi pošalju ponovo one koje je trebalo i sad mi traže podatke za slanje u poruci pa su me zbunili...
Zar ne bi trebalo da ih već imaju ili da ih vide iz mog profila? Da li je bezbedno da im napišem sve to u poruci?

Zdravo svima, nazalost pokvarile mi se slusalice Soundpeats Capsule Pro +, otisla je baterija u levoj slusalici skroz nakon svega 5-6 , meseci sporadicnog koriscenja (2-3 puta nedeljno).
Pisao sam proizvodjacu direkt, pa su me oni uputili na prodavca sa Alija gde sam ih kupio.
Prodavac mi nudi kao opcije 20% povracaja da ih servisiram ili da ih posaljem nazad za kinu a da mi oni posalju zamenske.
Slanje u Kinu kosta oko 18-20 evra kad se sve sabere i opet imam lutriju da li cu platiti carinu na dolazak drugih slusalica - sto mi se ne isplati.
Posto je proslo 6 meseci vise nema opcije da mi Ali vrati pare nazad.
Da li imate neki savet sta jos probati sa njima?

Šta ovo znači?
Paket je stigao u transit country,onda ga je preuzeo local courier ,custom clearance completed , pa je left transit country....

Zar ne znači kada je custom clearance da je paket u lokalnoj pošti

Prilozi

• 1767209520623.png
    1767209520623.png
    87.5 KB · Pregleda: 88
Šta ovo znači?
Paket je stigao u transit country,onda ga je preuzeo local courier ,custom clearance completed , pa je left transit country....

Koji proizvod je u pitanju?
Meni je tako pokazivalo za eksterne baterije

Konačno dark mode na ios aplikaciji.

Prilozi

• IMG_1880.jpeg
    IMG_1880.jpeg
    77.6 KB · Pregleda: 50
  • IMG_1881.jpeg
    IMG_1881.jpeg
    183.2 KB · Pregleda: 51
Evo, malopre mi se pojavio dark mode I za android...

1000003453.png

Užasno izgleda jer je pozadina za sve slike umesto providna, bela.

Šta ovo znači?

Danas me iznenadio poštar ,juče su promenili stanje u at local carrier i doneo mi je paket
Xiaomi Box i što je najbolje bez carine i dažbina ,43 evra je koštao

Poručio sam termalnu kameru za telefon. Plaćena sa popustima 96$. Prvi put mi se desilo da pošiljka dobije onaj famozni CN.... broj. Putovala je oko 12 dana do nas. Posle toga je preuzela firma CN express Šimanovci. Procenili VAT na 2339din koliko sam i platio pošti gde sam preuzeo paket. Na kraju je paket imao PJ........RS broj. Ne vidim koju vrednost je kinez stavio na paketu pošto je preko negove nalepljena poština nalepnica.

Meni danas stigle dve CN...... express posiljke i obe su sa VAT naplatom. Mene sada zanima ko carini ove pošiljke koje idu preko Šimanovaca i famozne Feliks Logistic d.o.o.? Da li za ove pošiljke može da se piše prigovor na visinu obračunatih carainskih dadžbina kao za pošiljke koje idu preko Mađara.

Pomalo je nejsano, ista prodavnica neke pošiljke poslate kao LA.....HU, a neke neke kao CN........

Da se ja pitam, na sve prigovore bih odgovorio paušalnom naplatom na sve koje su prošle bez dažbina, malo po ušima.

Meni danas stigle dve CN...... express posiljke i obe su sa VAT naplatom. Mene sada zanima ko carini ove pošiljke koje idu preko Šimanovaca i famozne Feliks Logistic d.o.o.? Da li za ove pošiljke može da se piše prigovor na visinu obračunatih carainskih dadžbina kao za pošiljke koje idu preko Mađara.

Pomalo je nejsano, ista prodavnica neke pošiljke poslate kao LA.....HU, a neke neke kao CN........
Isto paket kostao 1.50 $ a naplatili 63 dinara

Zvao poštar jutros, normalno nisam bio budan i kad ga pozovem - nepostojeći broj 😀
Bukvalno mi treba samo da kaže da li mogu kasnije da preuzmem paket u pošti ili ne mogu i čak ni to nije izvodljivo.

Kakvi nezadovoljni indijanci rade kao poštari to je neverovatno!
A ovo u pošti kažu nismo mi krivi, a i poštari nisu ista firma kao mi 😀

Po ovome trebalo bi da rade danas 🙂

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno