almoust evil665
Čuven
- Učlanjen(a)
- 12.03.2011
- Poena
- 595
Električni upaljač. Mada mi ovo nije prvi takav upaljač. A i pre sam kupovao razne uređaje koji imaju baterije u sebi

Currently processing
Estimated waiting time: 31 days
AliExpress's decision: According to the shipping information, the package has been shipped out by the seller and it is in transit currently. Since your package is still in protection time, please be patience waiting for the package. Any new update of your package, we will keep you updated timely or you can simply track it by go to "My orders"-"All Orders" and click "Track order". If you have received the package, you are advised to cancel the dispute.
Da vidimo bas sta ce bude sa pracenom "izgubljenom" posiljkom u zadnjoj ruci. Nikad mi se nije zagubila pracena posiljka, a ovo je jos dodatno interesatno jel se "zagubila" kod nas.Dobio sam odgovor od AE:
Nisi ispratio ranije poruke. Ocigleno se menja nesto u logistici Alija prema Srbiji, a mozda i kod nas. Deluje da neke posiljke stizu direk u Srbiju, a ne preko HU ili ostalih Ali centara. Meni i jos nekim drugim clanovima posiljke stigle preko CN Express, a lokalno preko PostExpress i svi dobili da platimo VAT PDV. Nacin izracunavanje PDV nepoznat 🙂Received (Note:VAT will be collected by Serbian Post from the recipient upon delivery. VAT Fee(RSD): 186)
Kaže mi postar i polazuje da je Felix logistic u pitanju. Da li je neko čuo za ovu firmu ? I kako to da samo oni naplaćuju taj VAT?
Prvi put sam platio tu nadoknadu, na iznos od 810 din.
Da se "samokvotujem" primetio sam da su mi veće naplate od regularne cene uglavnom kad plaćanje ide prema AE London, dok kad su plaćanja prema AE Luksemburg sve je gotovo u cent kao što je cena na sajtu.Uzeh malopre onaj “drveni kocka sat” za 2.3€ a sa kartice mi skinuto 3.25€. Nikad mi nije toliko više skinuto od redovne cene, uglavno to bude par centi, eventualno 10 centi i to ne uvek. Ne znam šta je uzrok. U pitanju je RF virtuon kartica.
Da, skine 1% nakon par danaali zar raiffeisen ne uzima procenat od svake kupovine prema aliex?
Jel mozda kamera bila Choice artikal?Poručio sam termalnu kameru za telefon. Plaćena sa popustima 96$. Prvi put mi se desilo da pošiljka dobije onaj famozni CN.... broj. Putovala je oko 12 dana do nas. Posle toga je preuzela firma CN express Šimanovci. Procenili VAT na 2339din koliko sam i platio pošti gde sam preuzeo paket. Na kraju je paket imao PJ........RS broj. Ne vidim koju vrednost je kinez stavio na paketu pošto je preko negove nalepljena poština nalepnica.
preko 50€ ide i 10% carineIzgleda da je vrednost na paketu bila 115$ koliko je bila puna cena kamere, bez umanjenja za kupon i coine. Na tu cifru se uklapa 20% pdv-a tj tih 2339din koliiko sam platio
Ili je mozda kinez napisao cifru koju si platio ali je umesto $ stavljena valuta €, to se meni desavaloIzgleda da je vrednost na paketu bila 115$ koliko je bila puna cena kamere, bez umanjenja za kupon i coine. Na tu cifru se uklapa 20% pdv-a tj tih 2339din koliiko sam platio
Po prvoj slici deluje da je Ali vec ucestvovao u "raspravi" i doneo neku odluku i da se ocekuje da ti vratis proizvod kad prodavac dostavi adresu, jel tako?Pozdrav, poručio sam proizvod za koji se ispostavilo da ne radi kako bi trebalo. Otvoren je refund i poslat je dokaz. Sad prodavac zeli da zatvorim slučaj i da mi on uplati novac umesto alija? Pre toga mi je nudio kupon isti taj proizvod i neki kabal da pošalje umesto da izdaju povrat novca.
Šta da radim?
Da ali mi on umesto toga šalje da otkazem raspravu i da mi on pošalje ili neke proizvode koje ja ne želim ili da mi kao on vrati novac.Po prvoj slici deluje da je Ali vec ucestvovao u "raspravi" i doneo neku odluku i da se ocekuje da ti vratis proizvod kad prodavac dostavi adresu, jel tako?
Pa ide, ali u mom slučaju nije bilo carinjenaj pošto je paket stigao prošlog vikenda u Srbijiu a meni je isporučen u četvrtak kao PJ.....RS pošiljka. Nije otvaran, nema carinske deklaracije .preko 50€ ide i 10% carine
Kako si dosao do toga da moras da vratis paket? Jel si isao u dispute na refund only ili na refund and return? Svkako ne treba ici na return opcije jer su besmislnene i neisplatve.Da ali mi on umesto toga šalje da otkazem raspravu i da mi on pošalje ili neke proizvode koje ja ne želim ili da mi kao on vrati novac.
Sam je prodavac to naveo, otkazao sam dispute pa da vidim kako će prodavac to da mi vrati novac. Ako ne mogu svakako ponovo da se žalim.Kako si dosao do toga da moras da vratis paket? Jel si isao u dispute na refund only ili na refund and return? Svkako ne treba ici na return opcije jer su besmislnene i neisplatve.
Ako je trgovac ponudio return and refund a Ali prihvatio, trebalo je da si imao opciju da se zalis na Ali odluku, i trebao si se zaliti. Nista ne kosta a moze da prodje.
Meni se od 4-5x kada sam se zalio na Ali odluku samo jednom na kraju odlucilo po predlogu prodavca.
Mislim da ce Ali najcesce prihvati predlog prodavca kod nekih klimavih slucaja ili ako prodavac da taj predlog return and refund.
Onda se zalis da return nema smisla i da je skup i neisplativ za nase uslove itd...
Sad si malo u neobranom grozdju. Ako prodavac dostavi adresu za return, mislim da ces morati da posaljes nazad. Ako cancelujes dispute pitanje sta ce biti.
Ako kojim slucajem trgovac ne dostavi adresu ide ti full refund sto bi ti bilo najbolje. Ali nista od navedenog nije sigurno.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari