Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Sad bas gledao i ne pise nista ili ja ne gledam na dobro mestu. Probao i na porudzbinu koju sam malopre obavio i isto mi ne pise koji je rok za slanje.
Sad bas ni jedan nemam da ceka na ship ali mislim da bi tu trebalo pise. A pada mi na pamet i da Choice mozda nemaju taj podatak. Pre ce biti to.

Prilozi

• Screenshot 2025-11-25 102638.png
    Screenshot 2025-11-25 102638.png
    42 KB · Pregleda: 53
@virke

Skoro sam imao situaciju sa radnjom iz koje često poručujem, samo što su taj put slali kroz choice.
Čekao sam nekih 7 dana da pošalje a onda se Aliexpress sam umešao, poništio porudžbinu i uradio nalog za povrat novca, a razlog je bio naveden - "neozbiljnost prodavca".

Poenta je da si zaštićen, sama platforma će rešiti ako ne pošalje, jedino možeš da čekaš.

Ja bi da mi pošalje jer sam dobru cenu dobio. Ako mi otkaze i ja porucim ponovo izgubio sam 11-12 dolara.

Sad bas gledao i ne pise nista ili ja ne gledam na dobro mestu. Probao i na porudzbinu koju sam malopre obavio i isto mi ne pise koji je rok za slanje.
Kad udjes u order details. Cak i tu pise da ce uraditi refund ako posiljka ne krene. Posiljlka mora biti potvrdjena da bi dobio vremena. Potvrdjuje se uglavnom dosta brzo ali mozda nekad i zaglavi.

Prilozi

• Screenshot 2025-11-25 215000.png
    Screenshot 2025-11-25 215000.png
    47.9 KB · Pregleda: 37
Nasao. Ja sam slep ili to nije pisalo. Otvorio na racunaru detalje pordzibne i tamo je. Svasta.
Da li je realno da mi pise da ima rok jos 5 dana?
19.11 sam platio.
Koja dileja, Tacno ce mi proci black Friday a on nece poslati.

Imao sam sličan slučaj pre desetak dana. Roba oko 20 doll. Nakon 5 dana nije poslato, pisao prodavcu, odgovori mi da sačekam još dan-dva. Sutradan napisa da pokrenem refund, nisu u stanju da isporuče robu.

Verovatno je u pitanju dropshipper. Meno takodje jedna stoji od 19.11. Ocito lik nema to uopste, porucio je (ili nije) i njemu takodje kasni. Ili jednostavno nema item uopste i boli ga uvo, ne bavi se time, ceka da istene rok i da AE automatski tebi to refundira.

Upravo sam mu poslao.
Najjace je isti proizvod sada prodaje sa 10% popusta.
Vrlo verovatno da je dropshiper. Mogao sam to da narucim u Lian Li randnji ali za 12$ vise nego kod ovog lika plus sto je lose pola proizvoda je postarina a kod ovog je free Ali Express standard.

Ali fora je što sam istu stvar kupio od njega juče, po boljoj ceni zbog kupona. Mislim se, nemam šta da izgubim. Sad pogledam i roba je poslata 🙂.

Da li neko zna da li se vraca crveni kupon ako sam ponistim porudzbinu koja ceka placanje (znaci skinut kupon i dukati, i stoji u ready to pay)? Ili svejedno, ako se ponisti bilo kakva porudzbina koju nisu jos poslali, da li se vraca crveni kupon?

Poslednja izmena:
Kaze kinez out of stock a prodaje i dalje ^^%#$%^*%#$

Nasao. Ja sam slep ili to nije pisalo. Otvorio na racunaru detalje pordzibne i tamo je. Svasta.
Da li je realno da mi pise da ima rok jos 5 dana?
19.11 sam platio.
Koja dileja, Tacno ce mi proci black Friday a on nece poslati.
Mislim da sam vidjao i preko 20 dana. Sve zavisi od trgovca. Mozda si primetio da neki trgovci kao imaju i banere i naznaku u svojim opisima tipa isporucujemo za 24h, 48h i slicno. Mozda treba obratiti paznju i na te stvari.

Da li neko zna da li se vraca crveni kupon ako sam ponistim porudzbinu koja ceka placanje (znaci skinut kupon i dukati, i stoji u ready to pay)? Ili svejedno, ako se ponisti bilo kakva porudzbina koju nisu jos poslali, da li se vraca crveni kupon?
Vraća se. Gomilu porudžbina drzim u "to pay" sekciji kako bih pratio kretanje cena sad dok je BF sale, pa ako nema bolje cene da kupim po toj. Kuponi se svakako vraćaju onog trenutka kad poništiš tu porudžbinu gde si ih iskoristio.

Molba za savet. Ranije sam koristio Cutesliving store, brzo je stizala roba. Vidim da vise nisu aktivni na Aliju, odnosno ne vidi se asortiman. Da li koristite nekog drugog prodavca a da je vreme pristizanja manje od 10tak dana.

Sva ta roba pristize uglavnom za isto vreme do nas, da li ce da ti stigne brzo vise zavisi od nasih.

Za manje od 10 dana jako tesko, da ne kazem nemoguce.

Ako na racunu imam evre a odaberem dolare na aliex, da li ce placanje proci i ko vrsi konverziju i po kom kursu, banka, visa ili neko treci ?

Ako na racunu imam evre a odaberem dolare na aliex, da li ce placanje proci i ko vrsi konverziju i po kom kursu, banka, visa ili neko treci ?
Ja tako radim, stigne mi poruka da je skinuto toliko i toliko usd, a banka uradi konverziju dolar/evro, posto mi je devizni racun u evrima.

I da izaberes na Aliju dinare, skida ti u eurima prvo, zatim dolari pa tek onda dinari.
Banka vrsi konverziju i najbolje ti je da imas eure na racunu kako ti ne bi naplatila dodatni trosak konverzije din u euro, mozda se i razlikuje od banke do banke, ovo znam provereno za yettel banku.

Samo da javim da je sistem posle dana otkazao Choice porudzbinu. Dali su mi 1$ kupon na sve 🙂 Sad cekam da mi vrate pare na racun. Kazu 3-20 dana treba *^&(%$&$^)(_)

Za one koji koriste Mastercard za placanje na aliju, da li vam pri placanju izlazi Mastercard identity check kod za verifikaciju transakcije ili placanje prolazi bez toga ?
Za Visu prolazi bez Visa 3D secure.

Za one koji koriste Mastercard za placanje na aliju, da li vam pri placanju izlazi Mastercard identity check kod za verifikaciju transakcije ili placanje prolazi bez toga ?
Za master nista nije dolazilo, samo stisnem pay i to je to, sad goristim google pay

Meni se jednom pojavila ta provera., a plaćao sam nekoliko puta.

photo_2025-12-01_23-53-17.jpg

Da li se placamo PDV + posta ako je jedan proizvod oko 30-34e? Baterijska lampa je u pitanju. Ili smo oslobodjeni bilo kakvih troskova samo za sitne paketice (par eura)

Uzeh malopre onaj “drveni kocka sat” za 2.3€ a sa kartice mi skinuto 3.25€. Nikad mi nije toliko više skinuto od redovne cene, uglavno to bude par centi, eventualno 10 centi i to ne uvek. Ne znam šta je uzrok. U pitanju je RF virtuon kartica.

Nazad
Vrh Dno