Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

@pajica123 to koristiš tako što si dogovorio popust, svakako nije zvanična ponuda.

Kod Globaltela je redovna cena za 51GB + neograničene pozive i sms, 1250 dinara, i to je za tu količinu saobraćaja ubedljivo naj jeftinija zvanična ponuda u Srbiji.

@bojilica Napomena samo za one koji ranije nisu koristili Globaltel: Ako želite da održavate samo internet uplatom 340 din. imajte u vidu da se online može platiti tačan iznos, ali tada se ne produžava rok važenja kredita. Ako želite da produžite važenje kredita online možete platiti samo 500, 1000 ili više dinara. Ne postoji opcija unosa željenog iznosa dopune kod Globaltela, kao što postoji kod A1, MTS,...Meni je neprijatno iznenađenje to što u 2026. godini treba da idem na kiosk da bih uplatila Globaltel kredit u željenom iznosu.

Da. To jeste malo glupo. Ako želiš da automatski obnavljaš paket direktno sa kartice, treba ti nešto sitno kredita za plaćanje parkinga itd. a minimum je 500 din za uplatu. Bar da su stavili 200 din minimum, pa bi bilo ok.

@pajica123 to koristiš tako što si dogovorio popust, svakako nije zvanična ponuda.

Kod Globaltela je redovna cena za 51GB + neograničene pozive i sms, 1250 dinara, i to je za tu količinu saobraćaja ubedljivo naj jeftinija zvanična ponuda u Srbiji.
To je promocija i nije redovna ponuda. I tih 512 se podeli na 12 meseci i mesecno u tom paketu dobijas redovnihn10gb + 41,67 gb iz promocije ako produzavas 12 meseci.

Prilozi

• Screenshot_20260119_145654_Opera.jpg
    Screenshot_20260119_145654_Opera.jpg
    71.4 KB · Pregleda: 85
Nesto menjaju, ali vidim da mi se i cena za freepaid razlikuje. Koristim duze ovaj srednji paket od 1250, a pise za obnovu 1100.

Prilozi

• Screenshot_20260120_054656.jpg
    Screenshot_20260120_054656.jpg
    65.8 KB · Pregleda: 74
Promocija ili redovna ali traje vec odavno , ovi 10 gb se prenose ako aktiviras samo net
Pogledajte prilog 524366
Poz!
Net se prenosi kad redovno obnavljaš, bez obzira koji paket sa netom se aktivira, kao i minuti i sms.
Freepaid smart koristim i prezadovoljan.
Nakupio preko 300 gb bonus neta i oko 750 gb redovnog.
1250 din se i tek kako isplati nego da dajem oko 2000 na račun.
Sve to stoji što par meseci imaš 1000 dinara a onda posle plaćaš punu cenu, neka fala.
Samo što dalje od postpaida zbog cena, moj savet.
Svaka čast svakom, ali ovi freepaid paketi se i tek kako isplate baš zbog toga što nemaš ugovor niti ništa.
Nisam kupovao te uzbudljive konekcije, razgovore jer mi ne trebaju freepaid mi je sasvim taman.
Znam da mi svakog 17-og izlazi i dopunim na trafici i milina.
Brat prešao sa a1 u globaltel u avgustu, isti paket koristi kao ja, prezadovoljan, net i da hoće da potroši, nema šanse.
Roditelje ću isto gledati da prebacim, milina.

Poz!
Net se prenosi kad redovno obnavljaš, bez obzira koji paket sa netom se aktivira, kao i minuti i sms.
Freepaid smart koristim i prezadovoljan.
Nakupio preko 300 gb bonus neta i oko 750 gb redovnog.
1250 din se i tek kako isplati nego da dajem oko 2000 na račun.
Sve to stoji što par meseci imaš 1000 dinara a onda posle plaćaš punu cenu, neka fala.
Samo što dalje od postpaida zbog cena, moj savet.
Svaka čast svakom, ali ovi freepaid paketi se i tek kako isplate baš zbog toga što nemaš ugovor niti ništa.
Nisam kupovao te uzbudljive konekcije, razgovore jer mi ne trebaju freepaid mi je sasvim taman.
Znam da mi svakog 17-og izlazi i dopunim na trafici i milina.
Brat prešao sa a1 u globaltel u avgustu, isti paket koristi kao ja, prezadovoljan, net i da hoće da potroši, nema šanse.
Roditelje ću isto gledati da prebacim, milina.
Za sad nema bolje . Moze da dopunis i vise i bilo kad ,oni skidaju koliko treba

Ovaj globaltel ne može da se dobije na broj a poslala sam im da me zovu preko sajta.

Naručila sam esim i podnela zahtev da se prebaci broj sa a1 na taj esim. Sad čekam kurira da donese papire. Zna li neko da li smem sad da registrujem taj novi broj i koristim normalno dok mi to sve ne reše?

Pre nekih mesec dana sam prebacio broj iz A1 u Globaltel, i često mi se dešava da mi se odlazni pozivi prekinu posle jedne ili dve sekunde, tek nakon što se uspostavi veza. VoLTE mi je aktiviran. Da li je neko imao sličan problem i ako jeste, kako je uspeo da ga reši?

Za sad nema bolje . Moze da dopunis i vise i bilo kad ,oni skidaju koliko treba
To je uvek bilo u prepaidu kog bilo kog operatera.
Dopuniš koliko hoćeš i oni skinu kolko treba, tebi ostaje ostatak.

Naručila sam esim i podnela zahtev da se prebaci broj sa a1 na taj esim. Sad čekam kurira da donese papire. Zna li neko da li smem sad da registrujem taj novi broj i koristim normalno dok mi to sve ne reše?
Možeš da registruješ kad ti broj prebace u globaltel mrežu, tj. kad vidiš da nemaš više signala na a1.

Neko je ovde pisao da postoji takva mogućnost. U subotu ću u poslovnici A1 podneti zahtev za prenos i očekujem kontraponudu. Upalilo je pre godinu dana. Globaltel je opravdao moje poverenje. U ponedeljak javljam šta sam uradio.

Pozdrav, otac je juče podneo zahtev u A1 oko 9:30h. Danas u 13:00 je stigla poruka od A1 da je prenos odobren i da će broj biti prenet 24.1. između 2 i 6 ujutru. Pozvao je Globaltel da pita ima li neke kontra ponude, rečeno je da nema, sem ponude sa sajta. Razlog što je lako otpušten jeste što je već godinu dana imao 30gb sa 1000 min i sms.

Da li postoji neka preporuka šta raditi sa 1.800dinara kredita? Ne bi im ostavljao, a nema nikoga kome bi prebacio.

Uzmite prebacite kredit na drugi globaltel broj. Nakon toga plaćajte parking.

Postoji šansa da ga iz Globaltela zovu u toku dana. Ne bi bio prvi put da neko u njihovom korisničkom servisu priča jedno, dok se u praksi primenjuje nešto drugo. U svakom slučaju ako pređe u A1 dobiće 6 meseci besplatan
Mega plan.

Koristim Globaltelovu karticu u Huawei ruteru. Ne znam da skrinšotujem. Ranije su mi brzine na Globaltelu bile brže, a sada u opciji Podešavanja mreže stoje mi 4 izbora. Koji izbor da postavim kao podrazumevani da bi mi internet bio brži. Trenutno mi jako sporo otvara stranice što nije bio slučaj pre 6 meseci.

1. mts internet (podrazumevano)
gprsinternet
2. mts WAP
gprswap
3. mts postpaid internet
3gnet
4. mts prepaid internet
prepaidnet

Unapred hvala na svakom odgovoru.

Koliko je potrebno da stignu papiri brzom poštom od podnošenja zahteva za prenos i koja kurirska služba je angažovana (pretpostavljam Post Express otkad ih je preuzeo Telekom)?

Nazad
Vrh Dno