Šta je novo?

Fujitsu klima uređaji

• Začetnik teme Začetnik teme Ddee
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kad je ispod minus 5 i ja je ostavim na medium, onda bas przi, al brzo ga vratim na auto, krene da mi smeta i promaja i buka, sta znam.

Akam pijan komp nesto i cujem Fuji ubacuje u 3- medium ( nije nakon df, nema ga suho je vrijeme, vijetar duva ) klik na rhmz, minus 6 kod mene, pa ok, znaci d zna sta radi.
Edit, to trajalo 1 ipo min, pa se vrnula u 2, necujnu, ko sto neko rece davno, da kao ne cima vlasnika, jel

Poslednja izmena:
Ove montiraju sta ti volja 🙂

Tip, ne vetrite na minus 9,5, zasto ? Pa mnogo ladno, jel.
Zavisi koliko kvadrata ogrijevate, ovo za 40 kvm na ovom minusu treba joj ( ovde dolazimo i do snage uredjaja i ) mojoj treba boga mi 20 minuta da vrne kako je bilo, jeste odma osjecaj da je toplp, al ovo gledajuci termometar o realno stanje

Aaalaj može povući, inače joj je max 10.5 A, tako da može ona i mnogo bolje 🙂 Screenshot_2026-01-18-18-48-06-096_com.tuya.smart.jpg

Ti samo mesta da im zamenis i bog da tw vidi. LU 14 dole, KM gore, na prolece, sad ne ide

Mah, velik posao, veći promjer cijevi kod LUC, pa bi se sve moralo "čupati" i mijenjati pozicije, a jako je visoko LU i jedva sam našao majstora koji to može izvesti bez korpe... Na kraju bi ta akcija izašla sigurno najmanje dvjestotinjak eura (a vjerovatno i više), što mi je ekvivalent jedne i po-dvije sezone grijanja, nema vajde, jeftinije mi KMCC zamijeniti nečim sekund jačim i fenserastijim (tipa Flexis).

Da, pa yi si resio da menjas KM.
hebeno sto si navikao na njeno odrzavanje temp u dcimalu, pa ti Flexisi itd...Niam pametan, na kraju videces i sam 🙂

Vidjecu, ako bude neka dobra finansijska racunica, idem u tom pravcu, ***, treba ovu dobro prodati +pogoditi jeftiniju ugradnju, da bi to imalo smisla. Mozda joj naprosto gurnem grijac tacne pa joj to DF koliko toliko skrati?
Prevlazno je ovo područje, evo i sad je 76%, non stop se vrti preko 85% i to ubi živce od predugog DFa.

Samo info da napisem za Fujitsu Keta 09,nedelju dana kako koristim klime 2 komada,prezadovoljan,odrzavaju temperaturu u kuci 24.5-25 C. Pre ovih minusa,kada je temperatura bila u plusu jedna je modulirala na 165 w,druga na 250 w.Kako su udarili minusli konstantno drze istu temperaturu u kuci,naravno sa vecom potrosnjom..! Sad po ovom minusu jedna ide od 250w do 300 w,druga ide 350 w do 450 w,ova sto vise trosi ispod je podrum veliki koji je maltene vila promaja....tako da je tu gubitak najveci,i zbog toga i potrosnja veca....Imam mali tepih na sredinu sobe,da pokriva celu sobu i pored toga kujnu koja je isto posebna soba ali nema nista drugo osim laminata,potrosnja bi bila siguno manja....Ali lepo se bori sa tim,naravno uz potrosnju od 100-150 wati vise... Defrost retko kad rade i taj defrost nije vise od 5 do 7-8 min,,suvo je sve ispod njih,interesantno je da spoljne jedinice imaju bas ogromnu rupu za vodu kad radi defrost... Hisens energy pro prvi model koji vise ne koristim i koja je spoljna jedinica ogromna ima malu rupicu.....a takodje i Midea Extrem.... Setovana na 25 C i auto fun,kad luftiram kucu,ne zalicu kompresor kao kinezi,mislim i na potrosnju,nego to rade postepeno,ali i zato postepeno posle ugrejavaju prostor..... Tipa luftiranjem sam skinuo 2 stepena,treba im jedno 40 -45 minuta da vrate ta 2 stepena......Za sada zadovoljan,videcemo na dalje......

E da zaboravio sam da napisem,spoljne jedinice su bukvalno besumne,bas moras da stanes da pored njih da cujes i vidis da rade......
I jos da dodam uglavnom se ne cuju unutra kada rade defrost,ali sam cuo 2-3 puta za ovih nedelju dana ono blago sistanje ili kao kuvanje,ali samo 2 ,3 puta.....

Pozdrav forumaši, potreban mi je vaš savet. Imam kuću i u njoj 2 stana od 70 m² koji su postavljeni jedan iza drugog. Takođe imam uvedeno centralno grejanje na pelet, kotao Kepo 25. Ja u svom stanu imam Gree običnu klimu, a roditelji ispod imaju inverter Daikin. Njih koristimo kad su temperature više 2–3 stepena pa naviše. Peć se uglavnom pali popodne kad dođem sa posla. Tu kombinaciju koristimo zbog potrošnje peleta, pošto ja i supruga radimo do 4–5 i nema mi smisla da kotao gori ceo dan i greje oba stana. Da bi kotao radio celu sezonu u full-u, trebalo bi mi do 5 tona peleta, a ovako, sa kombinovanjem, zadnjih par zima prolazio sam i sa 2–2,5 tona.
E sad, s obzirom da je došla jako hladna zima, moja Gree klima ne može da dobaci ni do 22 kad je napolju ispod 0, dok Daikin radi fino i na -8. Iz tog razloga razmišljam da uzmem jedan inverter u periodima dok se popodne ne založi kotao. Razmišljam se između Midea Xtreme 18 ili Fujitsu 12. Šta bi u mom slučaju bilo bolje da se uzme?

Pozdrav forumaši, potreban mi je vaš savet. Imam kuću i u njoj 2 stana od 70 m² koji su postavljeni jedan iza drugog. Takođe imam uvedeno centralno grejanje na pelet, kotao Kepo 25. Ja u svom stanu imam Gree običnu klimu, a roditelji ispod imaju inverter Daikin. Njih koristimo kad su temperature više 2–3 stepena pa naviše. Peć se uglavnom pali popodne kad dođem sa posla. Tu kombinaciju koristimo zbog potrošnje peleta, pošto ja i supruga radimo do 4–5 i nema mi smisla da kotao gori ceo dan i greje oba stana. Da bi kotao radio celu sezonu u full-u, trebalo bi mi do 5 tona peleta, a ovako, sa kombinovanjem, zadnjih par zima prolazio sam i sa 2–2,5 tona.
E sad, s obzirom da je došla jako hladna zima, moja Gree klima ne može da dobaci ni do 22 kad je napolju ispod 0, dok Daikin radi fino i na -8. Iz tog razloga razmišljam da uzmem jedan inverter u periodima dok se popodne ne založi kotao. Razmišljam se između Midea Xtreme 18 ili Fujitsu 12. Šta bi u mom slučaju bilo bolje da se uzme?
Ako pitaš na Fujitsu temi odgovor znaš.
Mada kad sam ja uzimao klimu kolega koji se bavi privatno ugradnjom mi je preporučio mideu extreme i to 18 u prostoru u kome 12llce obavlja posao. Koju površinu treba klima da pokrije? Svih 70 kvadrata?

U principu da, uglavnom se greje celi prostor, po nekad se zatvori spavaca soba pa se to smanji na nekih 55m2. Kad su temperature 5+ i ova postojeca gree fino odradi posao. Nabije temperaturu 24 lagano, dok u spavacim sobama bude za nijansu hladnije posto su one na drugom kraju stana.

KHCAN u decembru potrošila oko 180kw.
Nalazi se u sobi od oko 20m² sa otvorenim vratima ka ostatku stana, ukupno 60m².
Izolacija 10cm stiropor, ispod podrum.

Zadata temperatura od 21 do 23, često je uključivan economy, auto fan.

Bojao sam se kada sam je kupovao da će biti prejaka za taj prostor, međutim ona se ni jednom nije ugasila, eventualno smanji brzinu fana i to je to.

Spoljna uglavnom nečujna, osim kada su bili oni jači minusi, mada ni tada nije bila bučna.

Samo info da napisem za Fujitsu Keta 09,nedelju dana kako koristim klime 2 komada,prezadovoljan,odrzavaju temperaturu u kuci 24.5-25 C. Pre ovih minusa,kada je temperatura bila u plusu jedna je modulirala na 165 w,druga na 250 w.Kako su udarili minusli konstantno drze istu temperaturu u kuci,naravno sa vecom potrosnjom..! Sad po ovom minusu jedna ide od 250w do 300 w,druga ide 350 w do 450 w,ova sto vise trosi ispod je podrum veliki koji je maltene vila promaja....tako da je tu gubitak najveci,i zbog toga i potrosnja veca....Imam mali tepih na sredinu sobe,da pokriva celu sobu i pored toga kujnu koja je isto posebna soba ali nema nista drugo osim laminata,potrosnja bi bila siguno manja....Ali lepo se bori sa tim,naravno uz potrosnju od 100-150 wati vise... Defrost retko kad rade i taj defrost nije vise od 5 do 7-8 min,,suvo je sve ispod njih,interesantno je da spoljne jedinice imaju bas ogromnu rupu za vodu kad radi defrost... Hisens energy pro prvi model koji vise ne koristim i koja je spoljna jedinica ogromna ima malu rupicu.....a takodje i Midea Extrem.... Setovana na 25 C i auto fun,kad luftiram kucu,ne zalicu kompresor kao kinezi,mislim i na potrosnju,nego to rade postepeno,ali i zato postepeno posle ugrejavaju prostor..... Tipa luftiranjem sam skinuo 2 stepena,treba im jedno 40 -45 minuta da vrate ta 2 stepena......Za sada zadovoljan,videcemo na dalje......

E da zaboravio sam da napisem,spoljne jedinice su bukvalno besumne,bas moras da stanes da pored njih da cujes i vidis da rade......
I jos da dodam uglavnom se ne cuju unutra kada rade defrost,ali sam cuo 2-3 puta za ovih nedelju dana ono blago sistanje ili kao kuvanje,ali samo 2 ,3 puta.....

Generalno se slažem.

Klima dosta bolje radi i modulira pri grejanju u odnosu na hlađenje, primarno je koristim noću kada je cg podešeno na nižu temp, tu na zadatih 21 stepen modulira od 250 do 280 W pri ovim -8 temperaturama napolju (soba oko 25 kvadrata, dobro izolovana).

Ako treba neko brže dogrevanje, pošto inače prilično lagano duvka, powerfull mod mora da se uključi, tu povuče oko 800-900w.

Jedino se ne bih složio oko buke kod defrosta, ume da začangrlja, ne strašno, ali više nego lg/samsung/midea klime kojima sam inače okružen.

Fujitsu aseg18kmte/aoeg18kmta dobio sam ponudu od 140 000 dinara me kosta preko subvencija , dali ce zavrsiti posao za 70 m2?

Evo bas gledam tu klimu,850km dodje,kontam ubaciti u sobu od 12m2
Uz svo duzno postovanje prema kinezima,ja ukupno imam 6 japanaca ( fujitsu,daikin i mitsu) 5 zidnih i jednu parapetnu .Od toga su dvije ulazne serije daikin i fujitsu.
Ni na jednu nemam zamjerku na njihov rad u bilo kojem smislu grijanje/hladenje/precizno odrzavanje temperature/modulacija.Zaboravim na njih osim kada se moraju oprati filteri.Generalno u BiH za najmanje novca najvise dobijes od fujitsu i tako je godinama.

Nazad
Vrh Dno