style53
Čuven
- Učlanjen(a)
- 13.12.2023
- Poena
- 925
Ti Nordika imas pa moz se zahebavas..🙂Zima kao zima, samo prati druze onu App 🙂
Evo kako ce biti kod tebe laganica 😀
Pogledajte prilog 524127
Takodje i niska vlaznost ---> ce da pegla Fuji 🙂
Ma dali Nordic ili ne, bitno da je dobar majstor!Ti Nordika imas pa moz se zahebavas..🙂
Ove montiraju Micubiši 😀Ma dali Nordic ili ne, bitno da je dobar majstor!
Npr. Kad dodje ovakva ekipa za japanca onda budi siguran da ce biti sve kao bombona 😀
---->
Ove snajke montiraju svaki brend 😀Ove montiraju Micubiši 😀
Koliko ja znam nema veze grejac tacne sa trajanje DF! Tako je software odradjen ---> kada i koliko dugo traje DF itd.!Mozda joj naprosto gurnem grijac tacne pa joj to DF koliko toliko skrati?
Ako pitaš na Fujitsu temi odgovor znaš.Pozdrav forumaši, potreban mi je vaš savet. Imam kuću i u njoj 2 stana od 70 m² koji su postavljeni jedan iza drugog. Takođe imam uvedeno centralno grejanje na pelet, kotao Kepo 25. Ja u svom stanu imam Gree običnu klimu, a roditelji ispod imaju inverter Daikin. Njih koristimo kad su temperature više 2–3 stepena pa naviše. Peć se uglavnom pali popodne kad dođem sa posla. Tu kombinaciju koristimo zbog potrošnje peleta, pošto ja i supruga radimo do 4–5 i nema mi smisla da kotao gori ceo dan i greje oba stana. Da bi kotao radio celu sezonu u full-u, trebalo bi mi do 5 tona peleta, a ovako, sa kombinovanjem, zadnjih par zima prolazio sam i sa 2–2,5 tona.
E sad, s obzirom da je došla jako hladna zima, moja Gree klima ne može da dobaci ni do 22 kad je napolju ispod 0, dok Daikin radi fino i na -8. Iz tog razloga razmišljam da uzmem jedan inverter u periodima dok se popodne ne založi kotao. Razmišljam se između Midea Xtreme 18 ili Fujitsu 12. Šta bi u mom slučaju bilo bolje da se uzme?
Samo info da napisem za Fujitsu Keta 09,nedelju dana kako koristim klime 2 komada,prezadovoljan,odrzavaju temperaturu u kuci 24.5-25 C. Pre ovih minusa,kada je temperatura bila u plusu jedna je modulirala na 165 w,druga na 250 w.Kako su udarili minusli konstantno drze istu temperaturu u kuci,naravno sa vecom potrosnjom..! Sad po ovom minusu jedna ide od 250w do 300 w,druga ide 350 w do 450 w,ova sto vise trosi ispod je podrum veliki koji je maltene vila promaja....tako da je tu gubitak najveci,i zbog toga i potrosnja veca....Imam mali tepih na sredinu sobe,da pokriva celu sobu i pored toga kujnu koja je isto posebna soba ali nema nista drugo osim laminata,potrosnja bi bila siguno manja....Ali lepo se bori sa tim,naravno uz potrosnju od 100-150 wati vise... Defrost retko kad rade i taj defrost nije vise od 5 do 7-8 min,,suvo je sve ispod njih,interesantno je da spoljne jedinice imaju bas ogromnu rupu za vodu kad radi defrost... Hisens energy pro prvi model koji vise ne koristim i koja je spoljna jedinica ogromna ima malu rupicu.....a takodje i Midea Extrem.... Setovana na 25 C i auto fun,kad luftiram kucu,ne zalicu kompresor kao kinezi,mislim i na potrosnju,nego to rade postepeno,ali i zato postepeno posle ugrejavaju prostor..... Tipa luftiranjem sam skinuo 2 stepena,treba im jedno 40 -45 minuta da vrate ta 2 stepena......Za sada zadovoljan,videcemo na dalje......
E da zaboravio sam da napisem,spoljne jedinice su bukvalno besumne,bas moras da stanes da pored njih da cujes i vidis da rade......
I jos da dodam uglavnom se ne cuju unutra kada rade defrost,ali sam cuo 2-3 puta za ovih nedelju dana ono blago sistanje ili kao kuvanje,ali samo 2 ,3 puta.....
Evo bas gledam tu klimu,850km dodje,kontam ubaciti u sobu od 12m2Mislim da nema,mada imas ASHG07KETA koja je bolja od KPCA
Hoce.Fujitsu aseg18kmte/aoeg18kmta dobio sam ponudu od 140 000 dinara me kosta preko subvencija , dali ce zavrsiti posao za 70 m2?
Toliko je bez subvencije ,cak je ima i za manje?Fujitsu aseg18kmte/aoeg18kmta dobio sam ponudu od 140 000 dinara me kosta preko subvencija , dali ce zavrsiti posao za 70 m2?
Da ja dajem samo 70000Toliko je bez subvencije ,cak je ima i za manje?
Uz svo duzno postovanje prema kinezima,ja ukupno imam 6 japanaca ( fujitsu,daikin i mitsu) 5 zidnih i jednu parapetnu .Od toga su dvije ulazne serije daikin i fujitsu.Evo bas gledam tu klimu,850km dodje,kontam ubaciti u sobu od 12m2
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari