Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

Ovo je nečuveno! Naplatili su mi CN pošiljku 4.2x vise nego sta sam je platio. Ostao sam bez 42 dinara... Šalim se naravno, ali mislim da bi svi hteli malo više transparentnosti što se tiče ovih paketa. Inače, reč je o kišobranu sa medium zalivanja i jednostavno nemam reči koliko je kvalitetan.

I just found this on AliExpress:
US $0.29 | 1Pcs/5Pcs/lot New Original HUANO Silent Micro Switch 20 Millions Click Lifetime Computer Mouse Mute Micro Switches 3Pins
Stigli Huano mikroswitchevi za misa, apsolutno necujni kada ih klikcem van misa, ovih dana cu da zalemim jedan par u matoroj Hami koju imam pa cemo da vidimo kakvi su u praksi.

Inicijalni utisak odlican.

Bukvalno kutija vadi priču, stigle i meni danas. Probao ih na iPod Shuffle 😄

Pa vidiš da na kutiji puše bas, kakvi sad visoki😀

Poslat mi je danas sat KUMI GW6, ali ono sto je zanimljivo, prvi put sam dobio mail od ecsc-logistics.com

2026-01-17_18-21-37.png

Sto su cene ovoliko otisle u nebo na Aliexpressu? Sitnice koje su bile 0.5 dolara sad su 5 dolara. Kad i zasto se ovo desilo?

Kupuj uz pomoć novčića, nameno se podignu "realne" cene da bi kroz novčiće došao na zapravo realnu cenu.

Da li je neko skoro uzimao neki bezicni punjac za telefon da je zadovoljan? Probao sam neki sa Temua no name, radio 5 minuta i crkao...

Da li je neko skoro uzimao neki bezicni punjac za telefon da je zadovoljan? Probao sam neki sa Temua no name, radio 5 minuta i crkao...
Pogledaj Essager, Baseus, Ugreen i Anker punjace, to su neke bolje marke od onih no name.

Pa iskreno i nije harac, nego regularan pdv.
Drugo je sto smo mi navikli da se ne naplacuje, a i kad su Kina i Srbija postigli sporazum o trgovini mi smo mislili da ce otvoriti magacine kod nas i da ce brze dolaziti posiljke, a u stvari samo smo se mi ukopali.

Pa iskreno i nije harac, nego regularan pdv.
Drugo je sto smo mi navikli da se ne naplacuje, a i kad su Kina i Srbija postigli sporazum o trgovini mi smo mislili da ce otvoriti magacine kod nas i da ce brze dolaziti posiljke, a u stvari samo smo se mi ukopali.
To u IT nema skupe pakete preusmerim na IT i nista ne placam , 210 EU mi bio naj skuplji paket

Koji žični gamepad za pc biste preporučili?

Da li postoje i da li je neko kupovao detektore dima od cigareta? Rekao bi da takav senzor mora drugačije da radi od klasičnog senzora dima koji detektuje "gustinu" vazduha, kod cigareta bi trebao da se detektuje miris a ne sam dim jer ga nema doboljno.

Anker izgleda više ne šalje svoje uređaje u Srbiju preko AliExpressa...prošlog meseca sam kupio tri para slušalica a sada mi za svaki njihov proizvod piše da ne mogu da se isporuče na moju adresu

Ne detektuju gustinu vazduha nego npr. kod optickog imas snop koji dim prekida pa ista kolicina svetlosti ne dospeva do prijemnika kao kad nema dima i to aktivira alarm.

To se steluje pa bez problema moze da detektuje dim od cigarete.

Detektor mirisa kao takav ne postoji (koliko ja znam), svi oni detektuju neku fizicku pojavu pa je kroz A/D konverter pretvaraju u digitalni signal koji posle obradjuje ili centrala ili sam detektor (ako je ta varijanta)

Poslednja izmena:
Ne detektuju gustinu vazduha nego npr. kod optickog imas snop koji dim prekida pa ista kolicina svetlosti ne dospeva do prijemnika kao kad nema dima i to aktivira alarm.
Dakle, gustinu čestica u vazduhu koje "difuziraju" svetlost, skraćeno "gustina vazduha" 😀
Znam tačno kako rade i optički i "radioaktivni" senzori nego sam skratio opis makximalno 😀

Jesi uzimao neki detektor? Sa opcijom podešavanja osetljivosti!
Treba mi neki što glasniji, još ako bi imao i daljinski za deaktivaciju (zato što je plafon, gde bi ga stavio, na 5 metara) to bi bilo idealno. U firmi imamo jednu prostoriju gde povremeno radim, kada koristim specifične mašine koje se tu nalaze. Na vratima su nalepnica da je pušenje zabranjeno ali džaba, kancelarija je "zaturena" i pušonje vole da se tu sakriju i ubijaju radno vreme...

Nazad
Vrh Dno