"Ovo nije tačno, zašto izmišljaš.."Rekao bih da je ovo chatgpt.
I onda nov odg gde treba 5 metara bakarnih cevi 🤣"Ovo nije tačno, zašto izmišljaš.."
"Potpuno si u pravu, evo zašto je došlo do greške..."
I da nov odgovor sa ponovo izlupanim informacijama. 🤣
Znam da si pisao, da tvoja Perfera Parapetna juri +4c! Znas slucajno kako je kod obicne (zidna) Perfera?Ja sam puno istrazivao Daikin, imam tri komada, pa mogu ti reci neke stvari oko model Perfera.
Unutrasnja oznake FTXM-A ima celosno novi dizajn.
Ako nemas nikakvo brujanje/vibracija onda nema veze, ali nece da ti uvaze garanciju ako je navedeno 3m instalacije od strane uvoznika.Znaci ipak trebalo bi biti 2-3 metra bakarnih cijevi ? Dali to znaci da trenutno klima ne radi pod "punom" snagom ?
Svi su isti. Ali nije +4 °C, već samo +2,5 °C. Stabilizirat će se na 2,5 °C od vaše zadane temperature.Znam da si pisao, da tvoja Perfera Parapetna nadmasi +4c! Znas slucajno kako je kod obicne (zidna) Perfera?
ili ovo vazi generalno za Perfera? 🙂
----->
Pa poprilicno sam siguran da svaki proizvodjac to navodi kao obavezu, klima je uzeta u lokalnoj radnji i oni su preporucili majstora. Tako da je njihova garancija i majstor.Ako nemas nikakvo brujanje/vibracija onda nema veze, ali nece da ti uvaze garanciju ako je navedeno 3m instalacije od strane uvoznika.
Ma najgore sto znam da je fuser od majstora, ali kako da dokazem, stvarno mi se nije dalo cimati dok je klima "radila" ali vec drugi put me *****ava, a sad je i fasada stavljena gdje jos vise usr*na stvar.Da. Apsolutno ste u pravu. Sada klima ne radi "punom" snagom.
Da li još nekako mogu da vam pomognem?
Sto je manja instalacija, veca je efikasnost. To sto svi traze 3m instalacije je zbog ogradjivanja od reklamacija vezanih za brujanja i vibracija. Vakumiranje je najvaznija stavka, ali i ja bi trazio 3m instalacije za svaki slucaj sto bi se reklo.Pa poprilicno sam siguran da svaki proizvodjac to navodi kao obavezu, klima je uzeta u lokalnoj radnji i oni su preporucili majstora. Tako da je njihova garancija i majstor.
Ja bih se najradije pozvao na garanciju, ali kako da dokazem da ona ne radi punom snagom.
Buka/vibracije bas i ne, mozda nekad zato sto je klosar samo na 2 sarafa vanjsku stavio na zid jedan se vec iskrivio
Samo se ti sali pa ces biti bagovan. Ja sam jednom tako rekao jednom drugu forumackom, pravi djecu, neka trce kroz kucu pa ce bolje mjesat vazduh i bome upozoren sam bio 🤣🤣Ovo napisano je bilo šala na račun ai.
Ne znam šta da ti kažem.
Najbolje moguce rjesenje ikada. Savrseno, za klime, nece ni sekunde da trese zid ako je iole klima normalna.
Vazi generalno za Perfera.Znam da si pisao, da tvoja Perfera Parapetna juri +4c! Znas slucajno kako je kod obicne (zidna) Perfera?
ili ovo vazi generalno za Perfera? 🙂
----->

Ne razumem se naročito, al' da probam po logici....
1. Ako ti je ventilator na "auto", probaj da ga fiksiraš na manju brzinu, tj. minimalnu sa kojom ravnomerno greje prostor. Ako time rešiš, onda možeš postaviti tajmer u aplikaciji da se sama namešta na auto preko dana a noću na odgovarajuću fiksnu brzinu.
2. Ormar 4 uz ormar 2?
3. Da li si probao da usmeriš krilca desno, prema TA peći (horizontalni swing ti predpostavljam nije uključen)?
4. Krilca po vertikali za položaj ili dva više od trenutnog (predpostavljam da dole duva trenutno)?
Sve ovo naravno isprobaj jedno po jedno (datim redom) u odnosu na trenutnu postavku, tj. ne kombinuj dok ne proveriš pojedinačno! 🙂
Nekoliko puta pomerao sam nameštaj i krevet, kao da igram Tetris.🙂 ChatGpt kaže da se stvara neki Coanda efekat - povratna petlja.Ne razumem se naročito, al' da probam po logici....
1. Ako ti je ventilator na "auto", probaj da ga fiksiraš na manju brzinu, tj. minimalnu sa kojom ravnomerno greje prostor. Ako time rešiš, onda možeš postaviti tajmer u aplikaciji da se sama namešta na auto preko dana a noću na odgovarajuću fiksnu brzinu.
2. Ormar 4 uz ormar 2?
3. Da li si probao da usmeriš krilca desno, prema TA peći (horizontalni swing ti predpostavljam nije uključen)?
4. Krilca po vertikali za položaj ili dva više od trenutnog (predpostavljam da dole duva trenutno)?
Sve ovo naravno isprobaj jedno po jedno (datim redom) u odnosu na trenutnu postavku, tj. ne kombinuj dok ne proveriš pojedinačno! 🙂
Sve si dobro uradio, krilca ka TA peći tj. suprotno od vas, smanji brzinu na 2 ili 3. Jedino kad radi DF hoće da spusti krilca kad počne da duva i tad suva još uvek hladnjikavo. E tu tu može pomoći samo Usmerivači vazduha, da podigne mlaz na gore. Uzmi one koji se okače na klimu i lako se skidaju kad ti ne treba preusmerenje.Pozdrav. Potrebna mi je pomoć. Mesec dana pokušavam da pronađem rešenje ali ne ide. Da li se neko razume u strujanje vazduha u zatvorenom prostoru?
U spavaćoj sobi u kojoj je istovremeno treba da spava i beba, postavljen je klima inverter (Fujitsu 14 KMCG) za potrebe grejanja. Problem je što nikako ne mogu da pronađem pravu poziciju kreveta i kreveca ( ili ostalog nameštaja -plakari / ormari ), koja će u odnosu na klimu da eliminiše strujanje vazduha koje se javlja oko uzglavlja kreveta i kreveca. Svako jutro se budim sa bolovima u sinusima i začepljenim ušima. Krevet je prvo bio na južnom zidu a nameštaj na severnom, i isti je problem bio. Ono što sam primetio je da vazduh struji sa zapadnog (levog zida). Ukoliko se neko razume u ovu vrstu problematike, bio bih vam zahvalan ukoliko može da predloži neko rešenje. Hvala.🙂
ja planiram ovo ormar pored klime u prazan prostor preko puta mozda i onda ovo pa koriguj kako mislis da je najboljePozdrav. Potrebna mi je pomoć. Mesec dana pokušavam da pronađem rešenje ali ne ide. Da li se neko razume u strujanje vazduha u zatvorenom prostoru?
U spavaćoj sobi u kojoj je istovremeno treba da spava i beba, postavljen je klima inverter (Fujitsu 14 KMCG) za potrebe grejanja. Problem je što nikako ne mogu da pronađem pravu poziciju kreveta i kreveca ( ili ostalog nameštaja -plakari / ormari ), koja će u odnosu na klimu da eliminiše strujanje vazduha koje se javlja oko uzglavlja kreveta i kreveca. Svako jutro se budim sa bolovima u sinusima i začepljenim ušima. Krevet je prvo bio na južnom zidu a nameštaj na severnom, i isti je problem bio. Ono što sam primetio je da vazduh struji sa zapadnog (levog zida). Ukoliko se neko razume u ovu vrstu problematike, bio bih vam zahvalan ukoliko može da predloži neko rešenje. Hvala.🙂
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari