Izolacije. Plus šta god da je građevinski materijal, ne pravi toliku razliku, bila cigla ili blok. Sa tanjom izolacijom ima razlike, sa 20cm demit fasadom nije toliko bitno od čega je zidZid 20cm cega?
Nemoj da citas moje objave, ja tvoje ne citam odavno. Mozes i ti da otvoris temu za solarne panele pa tamo siri pricu.Napisao sam ono sto sam mislio bez da nesto namecem, a racun od 37k kaze kako se ja grejem. Jos da dodam da je slika sa vatricom odlicna, jel vatra je vatra.Necu se sa tobom nastavljati,ocekujem isto od tebe.Vidim da i dalje teraš svoju priču, ajde uzmi otvori temu "Grejanje na 🔥" i poštedi nas ovde te priče kako se na klime greje u prelaznom periodu valjda mi znamo kako i sa čim grejemo.
Evo i dobre slike za temu
Pogledajte prilog 523096
Pa imamposno grejanje , mislim da je 5 cm(onaj sa pecurkama bas za podnoSa 20cm izolacija na zidovima i plafonu i 9-ka je sasvim dovoljna. Pogotovo kgt sa 31kg spoljašnjom
Izolacija poda?
StiroporaZid 20cm cega?
I giter blok je zidan na 25 cm, ne na 20 kako se normalno zida. Spoljni zid je skoro 50 cm ako racunam malterisanje unutra2-3 cm, blok 25 ,stiropor 20 lepak , fasada i ostalo sigurno 2-3 cm=dodjemo na 50 cm+-Pa imamposno grejanje , mislim da je 5 cm(onaj sa pecurkama bas za podno
Stiropora
A zasto bi se grijao na klimu ako imas podno grijanje?Pa imamposno grejanje , mislim da je 5 cm(onaj sa pecurkama bas za podno
Stiropora
I giter blok je zidan na 25 cm, ne na 20 kako se normalno zida. Spoljni zid je skoro 50 cm ako racunam malterisanje unutra2-3 cm, blok 25 ,stiropor 20 lepak , fasada i ostalo sigurno 2-3 cm=dodjemo na 50 cm+-
Pa nisam u srbiji i stalno treba da mucim nekog da miA zasto bi se grijao na klimu ako imas podno grijanje?
Ovo bi bilo super prepakovati na toplotnu pumpu kad vec imas podno i onda preko app imat mogucnost kontrole.Pa nisam u srbiji i stalno treba da mucim nekog da mi
Pali kotao dok ne dodjem , da ga cisti ovako upalim klime i zagrejem kucu innikog ne cimam. Jednu kucu vec grejem sa hisense x pro 12 btu , oko 40 m2(tamo mi je deda 83 god) greje se bez problema.a i pelet nije bas toliko jeftin 350 evra tona. Nek dodje racun za stuju kada sam dole toliko i nema mucenja
Pa toplotmu pumpu ne mogu da iskoristim maksimalno , dok klimu kogu i zimuOvo bi bilo super prepakovati na toplotnu pumpu kad vec imas podno i onda preko app imat mogucnost kontrole.
Ja sam prije pisao da kod mene jedan sprat ima 80m² kuca, moda koji kvadrat manje i stiropor 15cm, grije se sa jednom 12kom, sve super ali po mome bi trebala jos jedna bas zbog komocije i ljepseg ugodjaja. Dve dobre devetke top.
Ma znam ali ti fenkoili ozmiljna investicijaMožeš ako ubaciš fenkojlere u priču, za hlađenje. Ili najjeftiniju klimu za preko leta.
Da ne bude skroz na podu vec da bude podignuta koliko moze, ako je na balkonu postaviti gumene blokove i neki podupirac koji ce da usmeri vodu ispod klime da se voda ne razliva svuda.Na sta treba voditi racuna ako ce spoljne jedinice biti na podu, odnosno nece biti na zidu?
Takodje, moze li preporuka za pouzdan servis/ugradnju invertera za Beograd i okolinu ili je savet da se obratim zvanicnom distributeru (najverovatnije uzimamo 3x mitsubishi, 12 + x2 7 ili 9).
Ode Gree u 3 lepe 😀Ako nekom treba demontaza klime,dobri momci sve odrade vrhunski.
Ako nekom treba demontaza klime,dobri momci sve odrade vrhunski.
Ako mislite na moju objavu gore, samo delim dio informacija i koju klimu imam (iskustvo) ali sam postavio više pitanje zbog same ugradnje i načina na koji je klima uredjaj ugradjen.Da bi realno izmerio moras da znas koliko si metara drva ili uglja sprzio za to vreme.
Moj kolega ima licencu za prodaju i ugradnju Daikin pa kad cujem sta se desava ( sto prije nije bilo ) nemogu da vjerujem. Pretpostavljam kad bi znao dobro nekoga iz Mitsubishi vjerivatno bi se isti prica naslusao.Pozdrav,
Treba mi pomoć oko odluke da li uzet Daikin perfera ili Mitsubishi LN35 za prostor od 35 kvadrata? Daikin je jeftiniji 30k, pa me zanima da li vredi Mitsubishi za tu razliku.
Aha nisam skontao, mislio sam racunica sto se tice ukupne potrosnje za grejanje. Bilo mi cudno sa jednom klimom 80m2, ja teram dve za 50m2 non stop😀Ako mislite na moju objavu gore, samo delim dio informacija i koju klimu imam (iskustvo) ali sam postavio više pitanje zbog same ugradnje i načina na koji je klima uredjaj ugradjen.
Ne radi se ni o potrošnji manje-više sam zadovoljan, ovo delim zbog diskusije i članova foruma.
A mozda se i ne razlikuju toliko, a mi kukamo na kineske klime jer japanca nismo probali, pa mislimo da je bogzna sta.Moj kolega ima licencu za prodaju i ugradnju Daikin pa kad cujem sta se desava ( sto prije nije bilo ) nemogu da vjerujem. Pretpostavljam kad bi znao dobro nekoga iz Mitsubishi vjerivatno bi se isti prica naslusao.
Ali ima jedna poneta. Desi se baksus, na osnovu kineskih klima to je rijetko i klima cesto odma pokaze problem dok je u garanciji, sto se rijesi i problem ze zavrsi. Ono sto je pozitivno, klima koja je ispravna kad ju postavis ona radi, skoro je nemoguce da se cuje prituzba loseg rada poput losih modulacija, buke, fulanja u temp itd. Mi imamo strasno puno Daikin klima u firmi, komsije gdje mi je vikendica su uzimali masovno Daikin, nekako je bas dosta ta marka u Austriji zastupljena ( nemislim na osnovne i naj jeftinije ) ali niko se nezali i to je poenta. Pogledaj samo ovaj forum, haos, bukvalno haos koliko su ljudi nezadovoljni radom kineskih klima... Kod Daikin i Mitsubishi ako se desi problem koji je rijedak ispravi se i nema vise prituzbi.
Ja sam puno istrazivao Daikin, imam tri komada, pa mogu ti reci neke stvari oko model Perfera.Pozdrav,
Treba mi pomoć oko odluke da li uzet Daikin perfera ili Mitsubishi LN35 za prostor od 35 kvadrata? Daikin je jeftiniji 30k, pa me zanima da li vredi Mitsubishi za tu razliku.

Tako je,haos skupa,daikin u bosni bas skupKod nas u BiH ta klima 4600 km, ako sam dobro skontao.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari