Šta je novo?

Fujitsu klima uređaji

• Začetnik teme Začetnik teme Ddee
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Koji je to tacno model i gde ima da se kupi?

Ima akcija 3 sedmice General Fujitsu za 108k dinara. Tebi je sedmica po sobi dovoljna. Verujem da bi to zavrsilo posao.
Onda bolje posebno 3x General Fujitsu ASHG07KPCA / AOHG07KPCA ---> 39.999 (u hladnom)
Nego Mult-Split ---> kad ode u DF nema grejanje u 3 sobe 🙂
Screenshot_20260111-152633~2.jpg

Poslednja izmena:
Samo da napisem info za buduce korisnike Fujitsu Keta-B 09.
Klime su juce namontirane,dva komada.Klime greju nekih 55 kvadrata,bas dobro izolovanog prostora.Kada su ugrejale prostor za neki sat,posto je bilo otvarano ceo dan i ohladilo se zbog montaze i ciscenja posle.....poceo je minus napolju,do tada su radile na nekih 600-700 w. Kada su ugrejale prostor spustile su potrosnju i pocele da moduliraju,jedna je konstantno radila na 300 w,dok druga je varirala od 400 do 450 w,cisto da napomenem da je tada vec bilo oko -4.Setovane su na 25 C u kuci je 24.5 i konstantno odrzavaju tu tumperaturu u blagom opadanju i povecanju izmedju 24.0-24.5. Danas je vec drugacije temperatura u plusu jedna na 220w,druga na 340w,tempratura ista u kuci ,za sad sam prezadovoljan kako rade,ali da napomenem da tek rade 24 sata nekih,videcemo na dalje....Defrost za to vreme koliko sam ispratio,ova sto manje trosi je isla 3 puta,ova druga mozda 5,ali sve su to bili kratki defrosti tipa nekih 3-5-6 min,ne vise od toga,kao kontrolni defrost....

Istrazujem par dana upravo KETA model, sasvim solidne performanse za relativno pristupacnu cenu.
Koliko si platio i gde je kupljeno?

Zna li neko možda da li negdje u BiH može da se kupi ova General Fujitsu ASHG07KPCA / AOHG07KPCA?

Raspitaj de i za 07kgt* (* može biti a, e, f, u zavisnosti od serije, ali je to sve isti model). Ta je najbolja Fujitsu 7-ca
Slazem se osim sto je cijena KETA u BiH trenutno povoljna, pretpostavka je da trazi za sobe zasto onda bacati novac kada i ova na -10 daje 2.34 kw.Tiha 20db,dizajnerski model,kvalitetna plastika,velika unutrasnja jedinica od 11kg ,R32 600gr itd

Da, tražim za malu sobu, u dobro izolovanom stanu pa mi je bitna niska modulacija i tih rad. Zadnji put kad sam provjeravao, nigdje u BiH nije bilo fujitsu sedmice (mislim čak ni devetke) a ovaj model sam naveo čisto jer vidim da ga ima povoljno u Srbiji.

Da, tražim za malu sobu, u dobro izolovanom stanu pa mi je bitna niska modulacija i tih rad. Zadnji put kad sam provjeravao, nigdje u BiH nije bilo fujitsu sedmice (mislim čak ni devetke) a ovaj model sam naveo čisto jer vidim da ga ima povoljno u Srbiji.
Ima druze za vise nego pristojnu cijenu od 850 km na kucnom pragu,pristojnu se referisem na ono za kakve krseve traze priblizne i vece pare.

Kod Čovića nema?

Vidim da sad ima. Zadnji put kad sam pitao, nije bilo ni devetke. Je l' ima neko keta sedmicu ovde?

Vidim da sad ima. Zadnji put kad sam pitao, nije bilo ni devetke. Je l' ima neko keta sedmicu ovde?
Tesko da ima ali ako su ljudi zadovoljni sa KPCA sa KETA ne mozes fuliti.Kako god ono sto sam pronasao jeste da modulira na grijanju na 130-140 w stabilno,da je jako tiha unutrasnja jer je poprilicno izmedu ostalog i siroka 95cm .Jednu sam kupio kao poklon prije mjeseca ali mislim da nije ugradena tako da nema informacija iz prve ruke.

Jedino što sam našao pretragom je da jedan forumaš ima devetku u 25m2 i da nije zadovoljan modulacijom (ne modulira nisko), mada koliko vidim devetke kod više proizvođača znaju dosta da se razlikuju po ponašanju od 12ki, pa pretpostavljam da je slično i sa sedmicama. Je li taj tvoj podatak o modulaciji za KETA ili KPCA?

Jedino što sam našao pretragom je da jedan forumaš ima devetku u 25m2 i da nije zadovoljan modulacijom (ne modulira nisko), mada koliko vidim devetke kod više proizvođača znaju dosta da se razlikuju po ponašanju od 12ki, pa pretpostavljam da je slično i sa sedmicama. Je li taj tvoj podatak o modulaciji za KETA ili KPCA?
U servic manuelu kazu sljedece, input power heating 0.160kw-min 1.380kw-max ,znaci minimalno sto fujitsu tvrdi 160w,a taj podatak je od 130-140 w je od strane korisnika koji su mjerili.Sad me ne pitaj na kojim forumima sam to procitao bilo je podavno kada sam istrazivao o njoj.Cak sam naletio i na neki video na YT mislim da su poljaci koji je snimao istu na grijanju na 140w.

Evo KPCA decembar i januar do sad u 12m2, izolacija fasada i tavan 5cm, drvena ok stolarija sa alu roletnama.
Setovana je na 22C, unutra 23,5 do 24C.

Prilozi

• 2.jpg
    2.jpg
    56.9 KB · Pregleda: 67
  • 1.jpg
    1.jpg
    62.6 KB · Pregleda: 68
U sobi od 13 kvadrata imamo 07 lmce. Izolacija, do skoro bili drveni prozori, sada pvc. Kada sam kupovao Ddee mi je rekao za lmce da 07 i 09 lmce nemaju neku veliku razliku, a bio me je strah da će 09 biti prejaka i da će se često paliti i gasiti. Nikada nisam mjerio modulaciju. Mogu samo reći da fino radi. Bez nekih varijacija u radu. Vjerujem da novije serije mogu da rade samo bolje i sa manjom potrošnjom.

Evo i moj doprinos, 07KPCA u 9m2, pvc prozor, alu roletna, koja je uglavnom podignuta, dva spoljasnja zida bez izolacije, ispod garaza(trenutno 11C), jedino iznad na ploci poredjano 5cm stiropora...
Ovaj moj salta od 22-24C, ali je vecinom podesena na 23, u sobi malo varira, u zavisnosti kako je napolju (trenutno, klima na 23C, napolju 3C, u sobi 23.8C).

Screenshot_2026-01-16-00-00-40-088_com.tplink.iot.jpg Screenshot_2026-01-16-00-00-48-761_com.tplink.iot.jpg

Poslednja izmena:
Evo KPCA decembar i januar do sad u 12m2, izolacija fasada i tavan 5cm, drvena ok stolarija sa alu roletnama.
Setovana je na 22C, unutra 23,5 do 24C.
Ja kad vidim te vase potrosnje u malim prostorima + ima izolacije ja treba da pevam sto sam imao 700kwh u dec u neizolovanih 80tak kvadrata 🙂

Kod mene se greje oko 90 kvadrata, 12KHCAN, 566kWh za decembar.
Trenutno 3 stepena napolju, potrosnja 620W.

Poslednja izmena:
Ja kad vidim te vase potrosnje u malim prostorima + ima izolacije ja treba da pevam sto sam imao 700kwh u dec u neizolovanih 80tak kvadrata 🙂
Da, zaboravih, jedan zid je neizolovan ka garazi koja je u sklopu kuće i ona je izolovana ali su vrata od garaže obična metalna ogromna sa jednim staklom u gornjem delu i tu su solidni gubici. U garaži je od 8 do 12C zavisno koliko je spoljna, dakle garaža dobija toplotu iz spavaće i dečije sobe od 13m2 gde se nalazi 09 LLCA. Auto nam stoji u garaži i ujutru je prijatno kad se sedne jer volan i ostalo nije ledeno.
Tako da 07 KPCA i 09 LLCA neposredno kroz zid dogrevaju i garažu od 25m2.

Da, samo je ta klima radila i nikakvi drugi izvori grejanja.
Januar ce biti losiji (po dzep), za sad sam na 400kWh.
Govorim o potrosnji klime, ukupna potrosnja je naravno veca.

Januar će biti sa dosta dana u minusu, najava je do kraja januara u većini gradova u Srbiji konstantan minus, tako da biće i veća potrošnja struje.

Da, samo je ta klima radila i nikakvi drugi izvori grejanja.
Januar ce biti losiji (po dzep), za sad sam na 400kWh.
Govorim o potrosnji klime, ukupna potrosnja je naravno veca.
Osetno je veca potrosnja svima zbog dosta dugih minusa. Meni je za sada potrosila 172kwh a za ceo prosli mesec je potrosila 223kwh. Ona greje 45+ kvadrata stana
Gree GTech pali-gasi rezim u 17 m2 i potrosila do sada 75kwh a Decembar ceo 100kwh okruglo.
09LMCE u spavacoj ne merim potrosnju jer je smesna. Na22 setovana i povremeno se upali kompresor a fen radi na kontrolnoj brzini i ne menja(Quiet).

Meni je lično potrošnja nebitna, ali bih da izbegnem on off rad što je više moguće. Znam da je neizvodivo u tom nekom prelaznom periodu, ali makar leti i zimi da spavam ko čovek.

Januar će biti sa dosta dana u minusu, najava je do kraja januara u većini gradova u Srbiji konstantan minus, tako da biće i veća potrošnja struje.
Kad tako zaredi ( od nedelju dana pa na vise ) da je prosek dnevne temperature u minusu, sve se vise i vise hladi i kuca i sve oko kuce, pa i pored toga sto grejes na recimo 23c i tako ti je ok, nije vise isti osecaj ( sem ko nema neku brutalnu izolaciju ), mora se digne za stepen gore da bi bio isti osecaj.

Bice zanimljiva potrosnja za Januar ( bas me zanima koliko mogu klime max da potrose ) ako zaista bude kako onamo na prognozi stoji. Srednja dnevna temp za vecinu gradova u narednih mesec dana ispod 0c 🙂

EDIT: Sad pogledah, malo povecali temperature ( realno tu do 3 dana mogu da ubodu, al ajd ) tako da, upropastise mi test 🙂

mora se digne za stepen gore da bi bio isti osecaj.
Pojačaš ventilator da brže meša vazduh da brzo pokriva gubitke. Na minusima su gubici mnogo veći, pogotovu ko živi u kući sa 3 spoljna zida, samim tim brzina ventilatora mora na jače, da bi se uspostavio balans gubitak/dobitak.
Ne može klima da cinculirala na low ili medium, a da pokrije tako velike gubitke u recimo 2,3 prostorije kroz otvore za vrata. Kod mene u minus danima je sve vreme na "high" sem nocu, tad je na "medium" zbog buke i komfora.
Druga je priča ko greje jednu prostoriju.

Nazad
Vrh Dno