Ne smeta meni hladnoca, neka malo bude i zime, ovaj sneg dobro dosao, malo procisti vazduh i ovaj minus da stetocine malo ubije.Pa sve je to normalno cim ode vlaznost na preko 80% znaci krece i DF ---> jos sada na ovo blesavo vreme 😀
Do pre nekog dana svi se hvalimo kako pevaju nase pevaljke (klime) ali tada je bilo vlaznost ispod 70%
Ma ljudi jos malo pa bice ponovo hladjenje 😀
Индукционо грејање компресора.Zasto lmce07 kad je napolju minus i kad je ugasena trosi 19w? A kadje u plusu 3w.
Greje ulje u kompresoru tako što pušta slabu struju kroz namotaje kompresora. A sve u cilju izbegavanja hladnog startaZasto lmce07 kad je napolju minus i kad je ugasena trosi 19w? A kadje u plusu 3w.
Koliko beše kvadrata greješ? Ja ni jednu klimu u životu nisam gurao na 29°C. Koliko podesim, toliko i bude.KHCAN polozila ispit po ovom malo jacem minusu. Kao i svake godine, moj grad je ekstrem sto se tice vremenskih prilika, ili smo najtopliji ili najhladniji grad u Srbiji.
Po aplikaciji najniza temp je bila -12 dok na TV-u pominju -17.
DF-ovi su isli na svakih 2 sata pocevsi od 21h sinoc pa do 3 ujutru. Od 3 ujutru je radjen DF na svaka 3 sata, zadnji je bio u 12. Nocu je klima radila u maksimalnom kapacitetu, vent na max i temp na 29 jer se greje poprilicno veliki prostor a i koristila se jeftinija tarifa. Preko dana smanjim vent na 3/4 i eventualno oborim temp na 28.
A ovamo gruva na 28-29c 😀ne forsiram klimu
To je moglo dok smo bili u plusu, sad je vec druga prica 🙂A ovamo gruva na 28-29c 😀
Koliko bude u kuci kad radi na 28-29c?Kuca je u pitanju, izolacija od 8 do 12cm, kako koji zid i PVC stolarija. Ukupna povrsina je 110m2 ali se greje nesto malo manje od 100m2.
Toplotni gubici su znacajni koliko god mi radili na tome da se kuca ususka, zato mora jaca temp jer se ne mogu grejati sa 500W ili nize nikako.
To je moglo dok smo bili u plusu, sad je vec druga prica 🙂
Jel' vidiš da je kuća od 110kvm, direktno se greje nešto ispod 100! Dobro ta KHCAN i izdrži sve to!Koliko bude u kuci kad radi na 28-29c?
25-26c?
To je nesto za plinsku makinu 😎Jel' vidiš da je kuća od 110kvm, direktno se greje nešto ispod 100! Dobro ta KHCAN i izdrži sve to!
Imam jos jednu klimu, stari Tadiran on-off, ali ne ukljucujem jer mnogo struje trosi a slabo greje po minusu.Mora tu još jedna klima da ide negde ako želiš optimalnije grejanje i da ne brineš ako potera debeli minus par dana ili nedelja.

Tu treba još bar 2 klime (ja imam 5 u 90m2, sve prostorije su 23 do 24C ujednačeno, sve rade sa najnižom modulacijom, tek na minusima možda malo povećaju).Mora tu još jedna klima da ide negde ako želiš optimalnije grejanje i da ne brineš ako potera debeli minus par dana ili nedelja.
Ima akcija 3 sedmice General Fujitsu za 108k dinara. Tebi je sedmica po sobi dovoljna. Verujem da bi to zavrsilo posao.Svestan sam da bi pomogla bar jedna klima ako ne i 2 da se rastereti ceo sistem ali finansijski uslovi ne dozvoljavaju. Mozda tek za sledecu sezonu ubacim jos jedan Fujitsu.
Trenutno kod nas je -3, klima je na 3 brzini i potrosnja se krece oko 1KW a setovana je na 27 stepeni dok je temperatura u kuci od 21.6 do 22.7.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari