Šta je novo?

Xiaomi Mi Box S - iskustva, problemi, rešenja

Ja probao danas, pali box, inače ga ne gasim, samo tv. Provericu i na stiku.

Btw, nije ni los kvalitet, ženi svako veče ispadne na pod , i tako već 2 godine, jos uvek radi 😀

Ne razumem šta je komplikovano ili šta sam komplikovao. Upariš ga kao i što bi verovatno morao taj sa Alija.
Ništa mapirano, samo napomenuto da postoji mogućnost.
Imam tri ili četiri komada sa BT (pre neku godinu mi dali kod zamene onih starih daljinaca i jedan sada pri zameni STB uređaja), zašto bi bacao pare na Aliju. Meni lično ne znači ništa, koristim standardni. Jedino dok je Sport klub imao neke sportove sam koristio za EON. Ponesem ga jedino ako idem negde pa teglim box zbog Iris GO.
Uostalom neka kupi ko šta želi, pitanje je bilo da li pali ili ne pali box. Jeste odgovor bio malo opširniji 🙂
Pa sta znam,nije bacanje para .Ima za oko 10evra.Druga stvar,nema svako te daljince.Mora da kupi od Iris,Eon box itd.Prodaju se za slicne pare a ne rade sve komande .Onda je bolje kupiti Xiaomi daljinski.Sto se tice uparivanja ,uparuje se isto ko taj mali sto dolazi uz box

Svako malo pitanje kako da se pali box...

sto ga u opste gasite?

On se i onako samo suspenduje, ne gasi se bukvalno, samo iskljuci ekran.

znaci dovoljno je sto ugasite TV, njemu je to isto.
Vise puta pisano to za paljenje i komande .Cak sam i ja odg.sa linkom za taj daljinski sa Alija.Cak su tasteri ,numericki tasteri radili na Move apk od Supernove,Mts-a

Slažem se da je lepo imati taj kao original sa numeričkim delom.
Grešiš opet i unosiš nepotrebnu zavrzlamu 🙂
Ima ih inače gomila ljudi, pominjemo dva najzastupljenija operataera do nekog skorijeg vremena. Do skoro su se prodavali po KP za 400-500 dinara, bar je tako bilo pomenuto u ovoj temi. Više je diskutabilan broj ljudi koji imaju Mibox varijantu. Ja sada imam jedan odvojen za Mibox ali neko ga neće imati ako raskine ugovor i vrati opremu. Tako da je dobro znati za tu varijantu od kineza.

Da se razumemo a ne bude zabune.
Na IRIS-u radi sve a na EON-u ne radi samo paljenje i gašenje.
IRIS ima fizički odvojen IR deo i BT deo. Kod EON-a nema tako, ili IR ili BT.
Meni lično IRIS ima tu prednost u odnosu na EON. Koristim samo taj jedan daljinski gde je Mibox.

znaci dovoljno je sto ugasite TV, njemu je to isto.
Ваљда и јесте поента да се тв, а самим тим и бокс, пали и гаси даљинским од бокса, ако сам ја разумео добро ЕОН даљински не може да упали тв (и бокс).

Jeste to je poenta, ali ujedno nije toliko bitno da li je ugašen box kada je TV ugašen

Posle dosta eksperimentisanja sa EON daljinskim, kao i sa originalnim Mi Box gen 3 daljinskim, na kraju koristim običan IR daljinski od LG TV-a (proizvodnja 2019.), povezan preko HDMI CEC sa TV-a na boks.
EON daljinski mi se nije pokazao dobro, ni sa ovim, ni sa drugim boksovima. Pretpostavljam da su u pitanju smetnje na 2.4 GHz spektru, pa bluetooth ne radi baš najbolje, ili moj primerak nije baš ispravan.
Na daljinskom od TV-a jedino mi nedostaje "Home" dugme, pa moram nekoliko puta da pritiskam "Back" da izađem iz aplikacije.

Ваљда и јесте поента да се тв, а самим тим и бокс, пали и гаси даљинским од бокса, ако сам ја разумео добро ЕОН даљински не може да упали тв (и бокс).

Eon daljinski moze da upali tv ako se prebaci na IR mod (jedno dugme nije to problem) ali ne moze da upali xiaomi box direktno nego isključivo preko CEC-a. Kod mene jedna LG i jedan Panasonic (plasma dvo skoro 12 godina stara) pale box kroz cec bez problema.

Sirite pricu koju smo vec ispricali 100x, Eon daljinski u zavisnosti od serije mogu ili ne mogu da pale boks, moj pali ali boks nikad ni ne gasim pa mi je to nebitno.

Imam i te Iris daljinske u kuci eno mi ih u fioci jer mi je Notus mnogo bolji, kad mi treba za tv prebacim na ic rezim za boks u bt i sve se resava jednim daljinskim sto u sustini moze i sa Iris daljinskim.

Ono sto ne moze sa Irisovim je da se programira na tv-u sleep timer sto koristim, dok Notus ima potpunu kontrolu TV-a i dugmici su mi puno bolji na Notusu na Irisovom mi je nekakva jeftina guma i plastika.

Uzeo sam danas S Box trece generacije.

Imao sam dosta problema sa Tivimate preko Eon boxa. Kada menjam dosta kanala blokira box. Isto se desavalo da kad naletim na kanal koji ne radi, ne mogu da vratim na onaj koji radi, vec zacrni slika skroz i vrti dok ne izbaci neki error. I jos neke sitnice koje su me ubijale u pojam. Nisam znao da li je do samog boxa jer je star bukvalno od prvog dana kad je izasao, da li je do supernova interneta ili me blokiraju, ali sam svakako resio da uzmem uredjaj da ga imam i da probam.

Danas sam testirao Tivimate na ovom Xiaomi boxu, i nisam imao nijednom navedene probleme. Ista Iptv lista je bila u pitanju. Menjao samo i brzo, i testirao 4 kanala odjednom sa slikom u slici, testirao filmove i kanale u 4K. Nijedan problem. Bufferovanja je bilo kao da ga nema. Samo jednom ili dvaput.

Sto se tice uredjaja, brz je, radi jako lepo. Povezao sa Home app na telefonu za daljinski i da lakse kopiram naloge i liste i ostale stvari. Radi posao i vise nego dobro. Daljinski mi je skroz solidan.

Ovih dana da procackam sta mi sve treba za njega ali u sustini pored Smart TV jako mali broj stvari. Mada zbog mesta i brzine idu neke jos aplikacije a la Netflix i Stremio. U sustini mi je i trebao samo za Tivimate. Ali mozda nadjem jos nesto korisno.

Meni se čini ko da im na ovom boksu trece generacije nisu tu svi sertifikati koje imaju prethodne generacije ili je to neka razlika u Google TV OS VS Android TV OS. Banalan primer ovoj tvrdnji da kad na telefonu instalira neku aplikaciju sa Google playa pa ti da spisak na koje još uređaje može da se instalira stari box bude na spisku a novi ne i ako su svi na istom nalogu i istom internetu.

Na mi box 2 sa apgrejdovanim A14 često mi se dešava da box ima neku "pobudu" i sam se pali nakon isključivanja i pali i tv pošto je cec uključen.
Takođe, ako gledam neki app sa smart tv-a, zna da opet nakon te "pobude" upali početni ekran box-a i prebaci na box.
U suštini sumnjam na move i rts planeta app, nešto od njih ostane nakon gašenja i poziva paljenje box-a i tv-a

Opet ja sa daljinskim, ali nova vest je da sam uspeo da dođem do rešenja.
Obzirom da imam oneforall daljinski univerzalni, palo mi je na pamet da povežem tastaturu na mi box preko usb-a, i sa tastaturom je moguće upravljati box-om.
Dakle potreban je IR prijemnik koji bi se video kao tastatura, naletim na KP na Flirc USB i rešim se da uzmem pa ako radi radi, ako ne ništa.
Stigao je danas, probao i radi!
Dakle sada osnovne funkcije dpad, back, home, sve to lepo radi, i numerički deo, a obzirom da je univerzalni daljinski mogu da stavim da pojačavanje i power taster šalju komande televizoru.
Domet je što se mene tiče ok, mada ovaj oneforall inače ima jak predajnik, lošije od BT naravno, ali sasvim ok za IR.

Jedina mana koja nekome može da predstavlja je da u principu ne može da se koristi daljinski od tv-a, već je bolje univerzalni, a samim tim mislim da EON daljinski otpada. Razlog je jer ako se koristi tv daljinski tu je smetnja CEC, a ako se isključi CEC ne znam kako bi se gasio box sa tv-om, mada nekome to ne smeta i ne gasi box.

Ja sam ga pazario za 2000din, što je super cena, a problem je verovatno nabavka, jer koliko vidim nema ga na KP više, mada možda povremeno naleti.

Može mala pomoć.
Uzeh mi box 3 gen,nikako da nađem krštenu apk za set orientation,da mi sidelodovane app budu preko celog ekrana.
Koji launcher koristite da vidite sidelodovane app,mrzi me da ih otvaram preko settings>app?

Ne može da se instalira 1.05 verzija,kaze nije kompatibilna,znaš možda koja je verzija?

Постојало је раније у гугл продавници, тј. могло одмах из ње да се инсталира. Да не буде забуне, говорим о Sideload Launcher-у.

Imam mi Box S 1st gen, valjda, i glasovne komande nikako ne rade, recimo na YouTube, nađe on šta tražim, ali neće da pusti!

Koja je prednost nekog launchera? Gledao sam primere tema i home screena, bas moze lepo da se nabudzi, ali realno mi i ne treba jer nikad mi ne bleji screen saver, ili pici Tivimate ili YT ili EON itd.

Занимљиво - на сајту ми продавнице Србија за све боксове/стикове стоји да нису доступни (нема на стању).

Nestalo ih je gotovo svuda na kratko tokom poslednjih par dana, sad vidim da se vracaju polako.

Za kupovinu u Xiaomi shopu, u delu gde trazi JMBG samo ukucajte sve nule, treba da sklone to ali jos nisu.

Pored toga, u delu gde se kuca broj telefona kucajte sa pocetnom nulom, jer u suprotnom umesto 06xxxx pise 6xxx na potvrdi narudzbenice.

Dostavu izgleda radi Transfera preko nekog i brzo su sve spakovali i poslali, meni mozda vec sutra stigne.

Broj lici na PE broj ali ne moze da se prati na njihovom sajtu. Moze kroz Transferin sajt.

Posle nekoliko dana korišćenja trojke,mogu reći da je super brz.Sve otvara brzo i do sada nisam imao ni najmanji problem.
Daljinac je najslabija stavka,jer budi komšiluk,a mogli su da ubace i koje dugmence pride,možda bi 5 centi izbili sebi iz đzepa.
Prosto je neverovatno da od pojave Shielda,tamo negde 2015-te,nije se pojavio dostojan zamenik,odnosno svi ostali namerno škrtare na hardveru kako bi vam na svake dve godine prodali noviji boks,a Shield iz 2015 šljaka li šljaka.Ubedljivo najbolja i najdugovečnija IT investicija koja odbija da se preda.
Kada bi Xiaomi,stavio kršten hladnjak sa ventilatorom,3 gb rama,lan i spdif port,kome bi prodali sledeći boks naredne godine?

Poslednja izmena:
Shielda nisam 11 godina isključio, ventilator nikada nisam čuo,ali to svakako nije sistem hlađenja od 1 usd.

Kamo sreće da su 2 usd uložili u daljinac,a Shieldov sistem hlađenja je NASA tehnologija za kineze.
Šalu na stranu,Xiaomi je trebao da ima u ponudi i jedan napredniji model.Ovaj gen 3 je potpuno OK za taj novac,ali potreban je i napredniji model,sa više priključaka i premijum numeričkim daljincem.
NASA slika🙂.

Prilozi

• Screenshot_20260125_214356_Chrome.jpg
    Screenshot_20260125_214356_Chrome.jpg
    148.6 KB · Pregleda: 70
Kad već spominjete launcher-e Evo jednog novog:

AT4K Launcher is here: Apple TV like Launcher for Android TV

s3.png

There are NO ADS, NO tracking and everything I showed in the video last year is FREE. NO login, NO email. NO analytics.
One more thing I forgot to mention, I have tried to keep the launcher as light as possible. No bloat no unnecessary features. The file size is small. It should work smoothly on low end boxes too.

Poslednja izmena:
Nađe li neko neku app za full screen kod non Android TV aplikacija,da radi na mi box s gen 3?

Ако хоћеш добар, пристојан модеран бокс купи дуне хоматикс за пола пара он маторог нвидиа штита а боље ради.

Nazad
Vrh Dno