Šta je novo?

Tcl inverter TAC-12CHSD/TPG31I3AH

Kod mene ne tandrce ,DF radi i ne gledam kad ga radi nisam baš opterećen time. Pa sad Opel kadet i Mercedes s500 su kola samo različite klase. Moja je na 30cm od zemlje pa kako joj je tako joj je. Moj šurak ima Hisens 12icu pa tandrce kao traktor ali on se greje ne osluškuje klimu. Ja mojoj pomažemo sa pećkom na pelet i ok je za ove pare .

Prilozi

• Screenshot_2026-01-12-11-43-22-386_com.tcl.tclhome.jpg
    Screenshot_2026-01-12-11-43-22-386_com.tcl.tclhome.jpg
    4.5 KB · Pregleda: 81
Upali grejač nekoliko minuta nakon što počne sa radom i ostavi ga upaljenog par minuta nakon što ode u mirovanje. Pali ga uvek kad je u minusu na njenom senzoru.
Ja sam moju povezao na wi fi ali sam promenio ruter. Sada više ne mogu da je nađem. Verovatno treba resetovati wi fi na njoj. Uz nju je stiglo uputstvo na manjem papiru za wi fi i za uv lampu ali sam ga bacio. Da li ga neko ima ili zna kako da resetujem wi fi?
Za reset WiFi,drzi zajedno ^ i Mode.

Evo kako radi AUX na -9°C

Prilozi

• Screenshot_2026-01-12-20-36-10-279_com.tplink.iot.jpg
    Screenshot_2026-01-12-20-36-10-279_com.tplink.iot.jpg
    66.6 KB · Pregleda: 79

TCL TAC-12CHSD/UG11V3AH​

Jel bese neko kupio ovu klimu?
Kako li ona radi

Iskreno, ili nesto nije namontirano kako treba i to za obe klime ili je prosto jako losa. Sta god da sam probao od podesavanja, bas bas slabo duba i to na turbo, pritom jednu sobu od 14m ne moze da zagreje na preko 19.5c kad merim posebno termometrom, a ne gasim je, stalno je na 27 npr

Iskreno, ili nesto nije namontirano kako treba i to za obe klime ili je prosto jako losa. Sta god da sam probao od podesavanja, bas bas slabo duba i to na turbo, pritom jednu sobu od 14m ne moze da zagreje na preko 19.5c kad merim posebno termometrom, a ne gasim je, stalno je na 27 npr
Nije ti to u redu nesto,kako se ponasa druga?Kad je montirano to?

Jel rec o modelu

TCL TAC-12CHSD/UG11V3AH​

Da nije uključen generator mod?
On ograničava potrošnju i klima slabo greje.
Jesi li izmerio potrošnju električne energije?

Ova moja aux-vox 24ka je odlicna,jedini minus ako mogu tako da kazem je visoka modulacija,ne znam kako je sa 12com ali 24ka dere sad 1200w ispod ne ide,kad je toplije najniza modulacija je 800w,ali zato duva vrelo ko kalorifer i greje ko luda,meni za vikendicu to odgovara ugreje brzo kucu,sa df isto nema problem.
Koliku kvadraturu greješ sa 24-kom? Jel' pali-gasi kad ne može niže od 1200W?

Kada podešavam klimu preko daljinskog ne mogu da izaberem grejanje, sve ostalo mogu ali sunce ikonicu za grejanje preskoči, preko wi fi radi normalno.

Kome beše podnosim reklamaciju? Kupljena u Gigatronu online.

Koliku kvadraturu greješ sa 24-kom? Jel' pali-gasi kad ne može niže od 1200W?
Pa nekih 30-35m2,vikendica je u pitanju sa 5 metara visokim plafonom,spusta ona najnize na 800w ali kad je plus,na minusu ne ide ispod 1kwh.Ponekad se ugasi ali to bas kratko mozda maks 10 minuta,a na plusu gasi pali.

Kada podešavam klimu preko daljinskog ne mogu da izaberem grejanje, sve ostalo mogu ali sunce ikonicu za grejanje preskoči, preko wi fi radi normalno.

Izvadi baterije iz daljinca na 20-30sec bar, pa probaj ponovo.

Probaj direktno kontaktirati ComTrade kao uvoznika TCL,moj brat je imao isti slucaj i poslali mu drugi daljinski.

Da nije uključen generator mod?
On ograničava potrošnju i klima slabo greje.
Jesi li izmerio potrošnju električne energije?
Iskljucen gen mode, sve je podeseno kako treba, bar sto se temp i venta tice. Bukvalno nam nije jasno kako tako slabo duvaju i izlazi mlak vazduh i to na obe klime, jedna cak i jos osetnije manje. Video sam da ste pricali da prilikom ugradnje treba da se odradi vakumiranje, na koji nacin se to tacno radi, bio sam pored majstora dok je ugradjivao ali se ne secam nesto da je posebno nesto radio sem standardnig povezivanja i montiranja.

Inace bukvalno ne moze prostorija da prebaci 20c i to sad kad je napolju bilo 7-8c

Jel koristio,ovako nesto?

Prilozi

• 176120494_677ffd8f21c9f8-07075949de_4CFM1_3HPZKB.webp
    176120494_677ffd8f21c9f8-07075949de_4CFM1_3HPZKB.webp
    156.3 KB · Pregleda: 28
Iskljucen gen mode, sve je podeseno kako treba, bar sto se temp i venta tice. Bukvalno nam nije jasno kako tako slabo duvaju i izlazi mlak vazduh i to na obe klime, jedna cak i jos osetnije manje. Video sam da ste pricali da prilikom ugradnje treba da se odradi vakumiranje, na koji nacin se to tacno radi, bio sam pored majstora dok je ugradjivao ali se ne secam nesto da je posebno nesto radio sem standardnig povezivanja i montiranja.

Inace bukvalno ne moze prostorija da prebaci 20c i to sad kad je napolju bilo 7-8c
Uzmi termometar i stavi kod izduva, namesti klimu na 26, temperatura izduva treba da je oko 50 stepeni. Ako je mnogo manje od toga, klima nije dobro ugrađena. Imam istu klimu i bez problema zagreva 16 kvm i na -10.

moja chsd lfi TCL 12 kad odvrnem na 31 stepen izbacuje 60 stepeni (osim ako nisu veliki minusi vani)
Eto, meni je to misaona imenica, zvao sam majstora sto je idradio ugradnju, naravno da se pravi blesav i da kaze da bla bla klima ne moze da zameni neko ozbiljnije grejno telo, da je to za prelazni period itd. ali ce doci da odradi postupak sa vakumiranjem ali kao da nema sanse da nesto to bolje bude 🙂

U principu da je samo jedna klima pomislio bih da je felericna, ali obe sam ugradio u isto vreme i obe su srednje zalosne

Ja imam identican problem sa Bergen Apollo T, a i identican izgovor servisera.
Cela situacija se rasteze vec dva meseca. Veoma me interesuje ako uspes resiti problem ,sta je bilo u pitanju.
Meni su menjali spoljasnju jedinicu i sa novom spoljasnjom jedinicom je apsolutno isti problem. Stalno vrdaju i bacaju izgovore da je klima prljava, zapusena i slicno. Unutrasnja jedinica je bukvalno cista kao i kada je bila nova jer sam ih zvao krajem Oktobra i rekli su da je treba ocistiti, a klima je vec bila cista i bez ikakve prasine (u tom trenutku bila je koriscena 3 meseca). Pere mi lik klimu i prodaje mi price kako ce sada da prodise jer je bila sva zapusena. Ja pogledam u kofu gde se slivala voda od pranje klime, bukvalno je voda prozirna. Nema cak ni na dnu onog braonkastog sloja. Od tada se klima nije koristila ni 5x jer kako je upalim em ne greje, em guta struju.
Energy Net je malo pogurao situaciju i majstore koji su neverovatno neozbiljni te su danas zvali i rekli da ce najverovatnije doci danas ili u Ponedeljak da vide sta je u pitanju.
Ne znam ni sta vise da ocekujem jer oni ocigledno ne znaju da rese problem kada su zamenili i spoljasnju jedinicu, a problem je ostao isti. Iz Energy Net-a vec u razgovoru najavljuju da cu ja morati da platim tu popravku jer garancija pokriva samo kvarove koji se nisu desili od strane korisnika. Niti sam dirao tu klimu, niti je otvarao. Od Jula meseca kako je ugradjena vise je stojala iskljucena nego sto je radila zbog svih problema i da jos placam popravku (od servisa koji ne zna da odradi dijagnozu kvara i ustanovi sta je problem)?
Radije cu uzeti macolu i izlupati je.

Taj tvoj nazovi monter je klasicni se...a.Sve on na ovome svetu zna,samo ne zna to sto mu je posao da odradi kako treba.Neka on odradi i proveri sve kako treba.Ne pustaj ga da ode dok ne budes zadovoljan grejanjem.Izmeri temperaturu na izduvu,kad odradi sve.

Ja imam identican problem sa Bergen Apollo T, a i identican izgovor servisera.
Cela situacija se rasteze vec dva meseca. Veoma me interesuje ako uspes resiti problem ,sta je bilo u pitanju.
Meni su menjali spoljasnju jedinicu i sa novom spoljasnjom jedinicom je apsolutno isti problem. Stalno vrdaju i bacaju izgovore da je klima prljava, zapusena i slicno. Unutrasnja jedinica je bukvalno cista kao i kada je bila nova jer sam ih zvao krajem Oktobra i rekli su da je treba ocistiti, a klima je vec bila cista i bez ikakve prasine (u tom trenutku bila je koriscena 3 meseca). Pere mi lik klimu i prodaje mi price kako ce sada da prodise jer je bila sva zapusena. Ja pogledam u kofu gde se slivala voda od pranje klime, bukvalno je voda prozirna. Nema cak ni na dnu onog braonkastog sloja. Od tada se klima nije koristila ni 5x jer kako je upalim em ne greje, em guta struju.
Energy Net je malo pogurao situaciju i majstore koji su neverovatno neozbiljni te su danas zvali i rekli da ce najverovatnije doci danas ili u Ponedeljak da vide sta je u pitanju.
Ne znam ni sta vise da ocekujem jer oni ocigledno ne znaju da rese problem kada su zamenili i spoljasnju jedinicu, a problem je ostao isti. Iz Energy Net-a vec u razgovoru najavljuju da cu ja morati da platim tu popravku jer garancija pokriva samo kvarove koji se nisu desili od strane korisnika. Niti sam dirao tu klimu, niti je otvarao. Od Jula meseca kako je ugradjena vise je stojala iskljucena nego sto je radila zbog svih problema i da jos placam popravku (od servisa koji ne zna da odradi dijagnozu kvara i ustanovi sta je problem)?
Radije cu uzeti macolu i izlupati je.
Tasta nija slusala kad je kupovala tu olupinu od nazovi klime.Skoro je pocela na grejanju da bruji,da je uzaslo pola komsiluka napolju.Mislili ljudi opet bombardovanje😃.Dosao monter i serviser,koji je namestao klimu i bukvalno rasklopio celu SJ.Slusao svaki deo posebno kako radi bukvalno.Zvrndala ona zastitna plastika sa prednje strane i nesto cacakao oko cevi.Prestala da bruji.Kaze covek,da je tesko djubrence taj model.I da je jednostavno takav kvalitet i da vremenom,mogu da ocekujem svakakva cuda od nje.Pored nje montirao je jos 5 klima oko mene na moju preporuku i sve rade odlicno.Taj Bergen zaobici u sirokom luku,ko i sve ostale kvazi brendove izmisljene od strane nasih biznismena.Nikada vise ne uzimam klimu,koju ne proizvodi taj sto pise na njoj.

Nemam bas profi termometar, ali ovaj neki iz lidla kad stavim tako do same klime kod izduva ne prelazi 22-23c
Ko zna kako je to ugrađeno, možda ispušten gas, možda iscureo negde, nije vakumirano a nije ko zna šta još urađeno što je trebalo. Za sledeću eventualnu ugradnju zovi nekog proverenog majstora i ne štedi pare.

Meni klima iz naslova gruva izuzetno vreo vazduh kada je upalimo povremeno, ne grejemo se non stop na nju nego povremeno kada moji ne založe.

Mozes sa ovakvim termometrom da izmeris. Tako sto sondu zalepis ili zaglavis kod samog izduva i vidis koja je temperatura.
Ja sam za prvu ruku koristio onaj Parkside laserski merac temperature jer sam samo to imao kuci.

@Mugy
Sve je to ok i sve to stoji. Samo sto se sada pojavljuju takvi komentari, a ne pre godinu dana kada su se te klime prodavale zbog nize cene. Niko (ili bolje receno retko ko) od nas na forumu ovde nije frigotehnicar i vecinom su ovde sve nagadjanja sta bi moglo biti. Evo i kako se par ljudi javilo da ima problem sa TCL klimama niko nije rekao da je mozda problem do klime, svi u glas ponavljaju 'GRESKA JE DO INSTALACIJE', a niti znaju na koji nacin je ugradjena klima.
Ponavlja se na forumu ono sto vec mesecima govorim. Ljudi u prazno uzdizu odredjene marke i brendove, samo zbog jednog ili dva pozitivna iskustva.

Poslednja izmena:
Najveci problem kod ove klime je visoka modulacija kada je temperatura u minusu, oko nule ne ide ispod 500w a oko -5 ne ide ispod 700w i ko greje mali prostor kao ja, 16m2, cesto radi on/of. A na +10 spusta potrosnju i do 230w.

Eto, meni je to misaona imenica, zvao sam majstora sto je idradio ugradnju, naravno da se pravi blesav i da kaze da bla bla klima ne moze da zameni neko ozbiljnije grejno telo, da je to za prelazni period itd. ali ce doci da odradi postupak sa vakumiranjem ali kao da nema sanse da nesto to bolje bude 🙂

U principu da je samo jedna klima pomislio bih da je felericna, ali obe sam ugradio u isto vreme i obe su srednje zalosne
Za klasicno vakumiranje je sad kasno jer vlaga i vazduh su usli u sistemu vec i nema kako da se odvoje od freona. Jedino resenje je da izvadi sav freon iz sistema, pa da izvakumira sve to, pa da ubaci novi freon. Ma da ne verujem da je bas toliko do sto nije vakumiran sistem. Dosta klima nisu izvakumirana, samo su "propirana" a i dalje dobro greju, samo sto je moguce da imaju vibraciju/brujanje tokom rada.

Vise deluje kao da nemaju dovoljno freona (iscureo zbog lose montaze) ili je nesto debelo defekt sa tim klimama.
Proveri ako mozes da vidis sa pametnom uticnicom koliko snage vuku i koliko temperaturu daju na izduvu.

Nazad
Vrh Dno