Šta je novo?

Tcl inverter TAC-12CHSD/TPG31I3AH

Ali zasto posle 2h,normalnog objasnjenja nema.Preglupo je da tako radi.Ttrebali su i zadatu tempetaturu da nameste da klima odlucuje sama.Ti namestis na 22,a ona odluci da treba na 18 ili 26.

Da sad sam video u uputstvu. Sv
Ali zasto posle 2h,normalnog objasnjenja nema.Preglupo je da tako radi.Ttrebali su i zadatu tempetaturu da nameste da klima odlucuje sama.Ti namestis na 22,a ona odluci da treba na 18 ili 26.
I meni se to cini glupo. Javio sam kumu da produzi senzor UJ pa da ga spusti negde blize podu.

Sad sam nesto nasao na netu.Navodno da se daljinac postavi na mestu gde zelite da bude zadata temperatura i nece se gasiti iFeel dok ne registruje zadatu.Koji li je samo genije smislio ovo,svaka mu cast.Samo je zaboravio da kad se ugasi neko treba da ode do daljinskog i opet upali.A posto ne zna niko kada ce se tacno ugasiti,najbolje da proverava na jedno 10-30 min.Ma,logika nema dalje.

iFeel kod mene kad se upali stoji upaljen dok ne postigne temperaturu koja je stavljena tipa 24C. Nekad stoji 2 nek 4 sata nema pravila zavisi koliko miu treba. Malo je loše urađen daljinski jer je IR i onda ako nije uperen u Uj kako da komunicira?

Kako vam se cini rad samog ventilatora, kad uporedim sa klimom na poslu jedna je hisense jedna ventig, ovaj bas slabo duva, cak i na turbo modu ? Tipa moram da se bas priblizim UJ da bih osetio da duva, na ovim drugim sa 2-3 metra tipa

Zar wind free nije glavna karakteristika ove klime?

Moja na 4 sasvim korektno duva,preko bi bilo baš da smeta

U poredjenju sa Tesla(AUX) upola slabije.Sto na Tesli duva na brzini 3,na TCL je na brzini 6.Ali je zato na Tesli brzina 3 bucnija nego na TCL brzina 6.

Ukratko, klima je solidna ali ne vise od toga. Malo je slabija od AERI, bucnija spoljasnja, iFeel kao da i nema, nema prikaz temperature u sobi i sporo menja rezime rada. Dobre strane su sto UJ radi tiho, ne ledi, ima nisku modulaciju i duzu garanciju.

Pise da na -7°,daje 3.3kW,dok Aeri+ daje 3.8kW na -7°C.

Au,al sporo radi DF.Duplo sporije od AUX-a.Uz to,SJ prebucna u toku DF.

Koliko dugo radi defrost? Ja je imam al palimo je retko trenutno pošto se moji u ovim hladnim mesecima greju na drva pa nisam do sad video defrost na njoj.

Koliko dugo radi defrost? Ja je imam al palimo je retko trenutno pošto se moji u ovim hladnim mesecima greju na drva pa nisam do sad video defrost na njoj.
Evo sada gledao.11 min.I celo vreme bruji.AUX to odradi za 5-6 min.SJ se cuje mozda 1min dok radi DF.TCL za sada jedan DF od sinoc.AUX jos nema DF.Ma da,TCL je vise izlozen vetru i kisi.

Ja lepo rece, na kraju ce AUX ispasti najbolji medju jeftinim klimama
Bucna uj, ali duva toplo za sve pare
Ja prezadovoljan Vox-om, za ove pare se sasvim lepo grejem evo petu zimu. Sad najavljuju -10 do -15 nekoliko noci zaredom pa cu videti sta me ceka. Tu su grejalice da pomognu jer kontam da nece moci na toj temperaturi da ugreju dovoljno.

Pocinje polako ova klima da me opasno nervira.Toliko je bucna na minusima da se cuje SJ i u sobi.Izgleda da ima unapred odredjeno vreme da radi DF i kada za to nema potrebe.Evo upravo radi DF,a ni trunke leda na isparivacu.Vise struje potrosi u toku dana dok radi DF,nego dok greje.Da ovako radi kod mene,ne bi dugo radila.Roditelji slabije cuju,pa im i ne smeta.Ne menjam misljenje,da je za mene licno,od svih jeftinijih Kineskih klima AUX najbolja.

Na koliko sati vremenski radi DF kada je napolju minus?

Ne znam tacno,jer nisam stalno pored klime.Ali ako AUX uradi u toku noci 3,TCL bar duplo.

Najbolje da zamenis klime, aux prebacis kod roditelja, a tcl kod sebe. Pa ces onda da verovatno da se zalis na aux 😉

To su slabasne klime koliko sam ispratio. Jednoredni izmenjivaci, sve preko 20 kvadrata ukoliko nije ekstra izolovano je "mnogo" kada je u pitanju grejanje.

Rad SJ na grejanju je takav kakav je,pa moze da bude kvadratura koliko hoce.Zadaj joj max temperaturu na grejanju sada i cuces je kako radi trenutno opterecena.AUX se bukvalno osim ventilatora na SJ ne cuje.Nema ni vibracija.Na ovoj TCL na grejanju i na +10 ventilator vrti ko blesav.Izgleda da je najveci problem kod ove TCL veoma los softver.

Ja sam moju vratio monteru i doplatio za aeri,sto se tice df tu ti verujem jer je *****ala i cuveni aeri po pitanju df😂 samo sto kod aerija ti ne osetis taj df ne zalece polako nadoknadi,a ova se zaleti na 1500w ko luda i tandrce spoljna,kad luftiras ona se pogubi posle rokne na maks pa pregreje sobu nece se ugasi,uglavnom nisam bio zadovoljan,tek mogu da zamislim kakva je sad na minus 10.

Rad SJ na grejanju je takav kakav je,pa moze da bude kvadratura koliko hoce.Zadaj joj max temperaturu na grejanju sada i cuces je kako radi trenutno opterecena.AUX se bukvalno osim ventilatora na SJ ne cuje.Nema ni vibracija.Na ovoj TCL na grejanju i na +10 ventilator vrti ko blesav.Izgleda da je najveci problem kod ove TCL veoma los softver.
Očigledno je ovoj TCL na grejanju ventilator na spoljnoj uvek u tom max modu, tako radi i Gree Pular koju imam (a plaćena dosta više od TCL). Ja upalio sad malo TCL da vidim kako radi na minusu, zagrejana je već soba pošto se loži al da vidim kako se ponaša. Ne vidim da je upalila grejač na spoljnoj pri ovom blagom minusu (pipnuo grejač na spoljnoj i hladan je), kako se kod vas ponaša grejač, jel ga pali možda samo kad je DF?

Evo sada upravo odradila opet DF bez ikakve potrebe.U sobi je bio malo zalozen sporet zbog grejanja i cevi.U sobi 24°C,klima setovana na 22.Ugasila se i izdrzala celih 2min,a onda krenula da greje kao blesava i nadoknadjuje teperaturu koja je u sobi 2°C iznad zadate i onda posle 15-20 min ode u DF.Katastrofalno los softver.O modulaciji na minusima ni govora.Ovaj sto je uporesjuje sa AUX,ocigledno nije koristio AUX.AUX nema nikakve kontrolne i bespotrebne DF.Ide u DF kad za to stvarno ima potrebe.I ne zalece se posle DF ko blesava.Za mene licno ovaj model TCL-a za grejanje na minusima nije polozio.

Da, na minusu definitivno ne spušta ispod 500W koliko sam sad ispratio kod mene, i generalno greje oko 2 stepena više od zadate, tako da ko hoće 25 u sobi stavi 23 na klimi. Kod mene posle pauze kad pregreje ne luduje previše sa jačinom, ode do 600-700W i posle par minuta se stabilizuje na 520-540W, napolju je oko -2.

@Mugy
Kako aux modulira na grejanju, koliko najniže spušta?

AUX ne spusta na grejanju ispod 450w.Noviji modeli mozda i nize.Ne smeta meni potrosnja,vec ovo brljavenje u radu.

Ova moja aux-vox 24ka je odlicna,jedini minus ako mogu tako da kazem je visoka modulacija,ne znam kako je sa 12com ali 24ka dere sad 1200w ispod ne ide,kad je toplije najniza modulacija je 800w,ali zato duva vrelo ko kalorifer i greje ko luda,meni za vikendicu to odgovara ugreje brzo kucu,sa df isto nema problem.

Očigledno je ovoj TCL na grejanju ventilator na spoljnoj uvek u tom max modu, tako radi i Gree Pular koju imam (a plaćena dosta više od TCL). Ja upalio sad malo TCL da vidim kako radi na minusu, zagrejana je već soba pošto se loži al da vidim kako se ponaša. Ne vidim da je upalila grejač na spoljnoj pri ovom blagom minusu (pipnuo grejač na spoljnoj i hladan je), kako se kod vas ponaša grejač, jel ga pali možda samo kad je DF?
Upali grejač nekoliko minuta nakon što počne sa radom i ostavi ga upaljenog par minuta nakon što ode u mirovanje. Pali ga uvek kad je u minusu na njenom senzoru.
Ja sam moju povezao na wi fi ali sam promenio ruter. Sada više ne mogu da je nađem. Verovatno treba resetovati wi fi na njoj. Uz nju je stiglo uputstvo na manjem papiru za wi fi i za uv lampu ali sam ga bacio. Da li ga neko ima ili zna kako da resetujem wi fi?

Upalio i kod mene grejač posle nekog vremena i dok radi klima radi i grejač, i kao što kažeš ako ode na pauzu tad ugasi i grejač, što je ok, jel koliko vidim neki gree modeli se ponašaju tako da grejač radi i kad klima nije uopšte upaljena a napolju minus.

Ovo uputstvo tražiš verovatno.

Prilozi

• 20260112_111906.jpg
    20260112_111906.jpg
    141.7 KB · Pregleda: 23
Upalio i kod mene grejač posle nekog vremena i dok radi klima radi i grejač, i kao što kažeš ako ode na pauzu tad ugasi i grejač, što je ok, jel koliko vidim neki gree modeli se ponašaju tako da grejač radi i kad klima nije uopšte upaljena a napolju minus.

Ovo uputstvo tražiš verovatno.
Hvala. Mislim da je jeste. Probaću da označim u app kao na upustvu da je Ac split, kada sam je prvi put spajao odmah je iskočila klima u app kao nađen uređaj.

Nazad
Vrh Dno