Negde na forumu sam pricitao da svaka sledeca brzina dodaje po 20w potrosnje, ali da ako ne stavis dovoljnu brzinu izduvavanja vise potrosi klima, npr. bolje 24 na 4 crtice nego 27 na dve.Da li klima, i koliko više troši ako joj pri grijanju Ventilator radi na MAX, u odnosu na Srednju vrijednost?
Prevelika razlika zaista... 23,35% je previse, na forumu sam citao da se razlika krece od 10% do 15% jer aplikacija ne racuna grejac spoljne tacne.Pogledajte prilog 523230Razlika izmedju pametne uticnice i aplikacije , u pitanju je hisense x pro 12 btu u nepunih 40 m2.
Pazi to je potrosnja danas , a danas je najniza bila kod mene -8 . Mozda kada su temperature vece nije tolika razlika. Kada temperature odu gore poslacu opet merenje, pa cemo uporedjivati ponovo. Mogu samo da pohvalim klimu da greje za sve pare.Prevelika razlika zaista... 23,35% je previse, na forumu sam citao da se razlika krece od 10% do 15% jer aplikacija ne racuna grejac spoljne tacne.
Mozda je zbog toga ovolika razlika, konstantno smo u minusu...
imam medea 18, i uvek koristim ifeel funkciju, od 8 do 12KW dnevno potrosi,zavisi kolko je hladno, a greje 34m2, na 23-24 stepena, tolko i bude i prostoriji.Midea Extrem 12btu, prepolovio trenutnu potrosnju sa 1600w na trenutnih 650w.
Dnevno mi je islo i preko 25kwh
Problem je bio u upaljenoj iFeel funkciji…
Koje je to smece, ja ne mogu da verujem!
Cim sam je ugasio, potrosnja mi se prepolovila!
Ista temperatura (24 stepena) cak i veca brzina ventilatora na 90% a potrosnja je prepolovljena bez iFeel funkcije.
Samo sto je meni radila sa tom funkcijom dva meseca skoro jer nisam imao smart uticnicu…
Neverovatno mi je kako sam citao bas ovde gde su ljudi konstantno pricali da je bolje kad je upaljena, ali eto kod mene to nije slucaj.
Decembar 100khw razlike tapo i connect
Nije nego App od klime 🙂Da li ovo znači da je Tapo đubre? 🤔
Tapo je veoma precizan 🙂Nadam se da je tako. 🙂
Ali zato grafikon zna ozbiljno da slaze...umesto da spusti liniju kad je u off-u ona pravi spike. Ili uopste ne prikaze da je bila u off-u na par minuta.Tapo je veoma precizan 🙂
Koliko znam App od klime ne racuna npr. potrosnju od grejaca i svakako voli malo da laze 😉
Normalno, koliko ja znam grafikon zabelezuje na 5min ---> zbog toga promakne ponekad i kontrolni DF na grafikon 😉Ali zato grafikon zna ozbiljno da slaze...umesto da spusti liniju kad je u off-u ona pravi spike. Ili uopste ne prikaze da je bila u off-u na par minuta.
Sta preporucujete od home assistantNormalno, koliko ja znam grafikon zabelezuje na 5min ---> zbog toga promakne ponekad i kontrolni DF na grafikon 😉
Ako hoces bas precizno onda povezes Tapo preko Home Assistant ---> resena i ta muka 😀
Na to moze ti najbolje odgovoriti @component ili @cofi89 🙂Sta preporucujete od home assistant
Pa ni ja za sada ali deluje mi interesantno , nova igracka 😄😄😄Na to moze ti najbolje odgovoriti @component ili @cofi89 🙂
Ja ne koristim HA dovoljan mi je prikaz preko Tapo da vidim npr. kako radile klime tokom noci itd. 😉
I koliki je racun u norveskoj za 2090kwh?Климе у јануару потрошиле 851 kWh, јануар добро хладан са преко 20 дана у минусу. Укупна потрошња 2090 kWh. Кад је хладно иду киловатсати.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari