Šta je novo?

5G stigao u Srbiju! [nije tema za rezultate merenja brzine ni za Samsung]

• Začetnik teme Začetnik teme Echo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Proradio i meni a52s, kupljen u YETTEL-u, MTS kartica, ali pazite! Za nepunih 24h sata, "pojeo" mi je skoro 10gb! Proverim brzinu mreže, ode 0,5gb! Nisam bio aktivno na mreži ni sat vremena! Baterija se brže prazni... Dobro, model je mator, ali...?
Promenite operatora usluga ili brend telefona...

Proradio i meni a52s, kupljen u YETTEL-u, MTS kartica, ali pazite! Za nepunih 24h sata, "pojeo" mi je skoro 10gb! Proverim brzinu mreže, ode 0,5gb! Nisam bio aktivno na mreži ni sat vremena! Baterija se brže prazni... Dobro, model je mator, ali...?
Proveri upotrebu podataka u podesavanjima. Ukljuci rezim ustede energije. Posebno ako koristis TikTok, ogranici mu internet u pozadini. Sto se tice provere brzina, s obzirom na to da 5G negde vuce i preko 500mbps, 0.5GB za jedan speed test nije uopste neuobicajeno.

Yettel u Novom Pazaru, solidno radi 5g. Tek sam uzeo OP13R, pa jos nisam uporedjivao potrosnju batweije na 4 i 5g, brzine su dobre, nisam primetio jw je joa nwko iz Pazara kacio pa da uporedimo obde sve provajdere

Bio sam juče u MTS poslovnici u Staroj Pazovi, dva službenika rade za pultom a treći tip je tehničar koga poznajem išao je samnom u školu. Taj tehničar je raspakivao bele 5G rutere i upisivao je nešto u laptop za svaki ruter, kad je čuo da se žalim u vezi toga što muljaju sa 5G mrežom (šalju mi poruke i mejlove iz korisničkog servisa da imam 5G na broju) pozvao me je u kancelariju. Sutuacija je ovakva, Stara Pazova ima Huawei infrastrukturu, čak ni oni koji rade u Pazovi u MTS nemaju 5G. Uverio sam se, rekao mi je i da ne uzimam, da ne prelazim na 5G paket jer ću i dalje imati 4G+. Rekao je i da oni u korisničkom servisu ne smeju da o tome obaveštavaju korisnike. Naravno da sam ga pitao da li smem da o tome pišem, da on ne bi možda trpeo neke posledice.

Poslednja izmena:
@msi sad ispada da su i eNb 3xxx Huawei 4G bazne stanice?

Onda je problem mnogo širi nego što smo pisali ovde.

Yettel 4g+ =5mbps
Mts skinuo esim da '' probam 5g'' = 5g ni traga ni glasa ali 4g+ = 120mbps
Probao neku isteklu prepaid sim koju sam deci kupio da se igraju, nema kredita pa nisam mogao da izmerim brzinu ali momentalno je pokazala 5g...stvarno naklon za A1.

Drugari korisnici mobilnih telefona . želim da podelim malo o 5G u Braničevskom regionu Veliko gradište Yetel i Mts za sada Golubac Yetel i MTS što me je obradovalo to jeste da u većini ovog kraja i po seoskim baznim Stanicama Yetel i MTS imaju 5g.
Ja do juče nisam imao 4g Yetel tj nikakav signal od Yetela a za divno čudo od pre par dana imam pola signala 5G

dali nekozna da mi kaže koja je to mreža koja se kod vas vidi na slici 199999 to sam samo primetio i video u beogradu

Valjda je globaltel
Iskreno ne znam.
U Zemunu je ima, na drugim mestima je ne vidim.
Ako neko zna tačno, neka napiše

Drugari korisnici mobilnih telefona . želim da podelim malo o 5G u Braničevskom regionu Veliko gradište Yetel i Mts za sada Golubac Yetel i MTS što me je obradovalo to jeste da u većini ovog kraja i po seoskim baznim Stanicama Yetel i MTS imaju 5g.
Ja do juče nisam imao 4g Yetel tj nikakav signal od Yetela a za divno čudo od pre par dana imam pola signala 5G
На којим фреквенцијама?

Da li strane kartice mogu da se povežu na 5G mrežu kod nas? Vodafone Romania imam i neće da se poveže.

Jel radi nekom uopšte 5g na s22 i starijim serijama?

Не знам за старије, али мени на С25У још не ради, Јетел. Из подршке ми стигло обавештење да ми се приговор не уважава, да су сви услови испуњени за 5Г. А ја га и даље немам.

@HDMI po rečima Luletovim, možemo očekivati delimičnu pokrivenost na ovom području do kraja 2026. Odnosno, bez neke preterane žurbe.

mts je montirao Huawei opremu na baznim stanicama u ovim okruzima nakon potpisivanja Vašingtonskog sporazuma (koji je potpisan krajem 2020) u 2021. 2022. i 2023. godini.

Stara Nokia 4G oprema na dobrom delu baznih stanica u ovim okruzima je bila sa samo B20, eventualno B20 + B3, zamenom za Huawei dobili smo mogućnosti za B28, B20, B3, B1 i B7 LTE na svim baznim stanicama.

Takođe, dobili smo 5G sposobne Huawei bazne stanice, ali zbog pomenutog sporazuma, mts ne sme da uključi 5G signal na Huawei baznim stanicama, pa sad ostaje da čekamo zamenu (jednu po jednu BS) za Nokia ili Ericsson opremu. Dok se zamena ne odradi, nema puštanja 5G signala (iako kažem, same Huawei BS potpuno podržavaju 5G).

Zašto je mts postavio Huawei opremu na BS posle kraja 2020. - samo oni znaju.

Huawei BS su koriscene u pola zapadne evrope za rollout 5G. Ne verujem da su stigli da ih zamene sve. CPE oprema poput modema je takodje koriscene. Nisam siguran kako im nije smetalo. To izgleda jedino vazi sa Srbiju, ili pricu Srpske vlasti da je to razlog...

Nema problema za Huawei CPE, ali po dogovoru u vašingtonu ne smeju da koriste Huawei ni u jednom aktivnom delu mreže - antene mogu da ostave ali sve ostalo moraju da menjaju.

Stigao 5g na s24 fe.
Ono što je isto je da i sa 5g imam problem kao i sa 4g.Tj na tačno odredjenoj lokaciji,gubim povremeno pristup internetu.
Nekih 50+ m od bazne stanice.

Jel radi nekom uopšte 5g na s22 i starijim serijama?
A1 radi na S22U to znam kad budem imao pristup tom telefonu probacu i ostale kartice.Inace SEK je na njemu region.Meni na S24U na INS i dalje ne radi yettel 5g dok a1 radi a nemam mts karticu da probam koja ima neta na sebi
Edit ne radi 5g na S24U ni na yettel ni na mts video da mi na globaltel kartici jednoj dali 10gb free pa ubacio da probam i samo 4g+ daje
Pozdrav

Poslednja izmena:
Jedno pitanje za vas koji koristite 5g. Da li 5g mreza trosi vise mobilnih podataka nego 4g ?

Nazad
Vrh Dno