To ti je normalno. Drugar ima S24 zver od telefona u prevodu. Jedna bazna stanica MTSa mu daleka 160 metara druga 240 metara. On se nalazi između. I nema snage da u sobi gde prozor gleda na ovu od 160 metara udaljenosti uhvati 5G. A samo ima dve zgradice između džaba što je 160 metara udaljen.U Uzicu od pre nove godine i malo pre, pisao sam vec, a traje i sada i to bas bas a1 prebacuje sa 5g na 4g skoro uvek u unutrasnjem prostoru, po nekad cak iako je bazna stanica blizu a ne gleda se u baznu stanicu.....
Nisam išao van Pazove u zadnjih mesec dana, samo na Mts kartici nemam 5G, na A1 i Yettelu imam i na telefonu i na ruteru.a da li si nahvatao 5g na nekom drugom mestu? samo u Pazovi nemas ili nikad nigde nemas 5g?
Onda neće da mi puste jer sam na 4G paketu, ali zašto onda to otvoreno ne kažu nego me stalno ubeđuju da imam 5G. Posebna glupost je i da nemaju 5G rutere a prodaju 5G pakete, tako da ljudi onda moraju da o svom trošku nabavljaju rutere, ja sam u maju uzeo 5G ruter tako da sam razmišljao unapred.mts nema 5G u sledećim okruzima jer u njima koriste Huawei opremu:
- Raški: Novi Pazar, Raška, Kraljevo, Kopaonik...
- Toplički: Prokuplje, Kuršumlija...
- Moravički: Čačak, Arilje, Požega, Ivanjica...
- Zlatiborski: Užice, Čajetina, Nova Varoš, Prijepolje, Priboj, Bajina Bašta, Zlatibor...
- Jablanički: Leskovac, Lebane, Vlasotince, Surdulica...
- Pčinjski: Vranje, Bujanovac, Medveđa, Bosilegrad...
- Pirotski: Pirot, Dimitrovgrad, Bela Palanka, Babušnica...
- Zaječarski: Zaječar, Sokobanja, Knjaževac...
- Borski: Bor, Negotin, Majdanpek, Kladovo...
Nema to na ovom sam paketu onom, svima je pušten 5G.Onda neće da mi puste jer sam na 4G paketu, ali zašto onda to otvoreno ne kažu nego me stalno ubeđuju da imam 5G. Posebna glupost je i da nemaju 5G rutere a prodaju 5G pakete, tako da ljudi onda moraju da o svom trošku nabavljaju rutere, ja sam u maju uzeo 5G ruter tako da sam razmišljao unapred.
Da, to sam i ja primetio. Nakon kratkog istraživanja, došao sam do zaključka da UL kod 5G NSA funkcioniše (isključivo?) putem FDD LTE bandova (dakle 800-2600), dok se za DL koristi ovih snažnih TDD 100-130MHz na 3500. Osim toga, primetio sam da pojedini telefoni (npr. moj OnePlus 13) ima maksimum LTE 2CA kod NR NSA, dok kod Xiaomi i Samsung telefona viđam čak i do 5CA. Samim tim primećujem lošije UL rezultate na mom OP13 u poređenju sa starijim Samsung/Xiaomi telefonima, uprkos tome što takvi telefoni imaju stariji, odnosno inferiorniji RF modem od mog OP13. Razlog za ovu primetnu razliku u agregaciji pojasa jeste saradnja mobilnog operatera sa proizvođačem telefona i da je potrebno neko vreme da bi i na ostalim telefonima proradilo. Neka mi neko od iskusnijih članova potvrdi da li je ova pretpostavka istinita ili je ipak čista glupost.Ono sam primetio, što sa ovog foruma, što u mojoj okolini, je da je upload dosta slabiji na 5g nego što je bio na 4g.
Da li je to generalno feature 5g mreže ili su naši operateri nešto zeznuli?
Zbog ovoga bi trebala većina da napusti Yettel... Nije ni čudno što A1 SRB mreža sve spremila i uradila na vreme, a mt:s i Yettel...Strasno... Ali ne jos dugo.
Da li se radi na tome da i ovi gradovi dobiju 5G?mts nema 5G u sledećim okruzima jer u njima koriste Huawei opremu:
- Raški: Novi Pazar, Raška, Kraljevo, Kopaonik...
- Toplički: Prokuplje, Kuršumlija...
- Moravički: Čačak, Arilje, Požega, Ivanjica...
- Zlatiborski: Užice, Čajetina, Nova Varoš, Prijepolje, Priboj, Bajina Bašta, Zlatibor...
- Jablanički: Leskovac, Lebane, Vlasotince, Surdulica...
- Pčinjski: Vranje, Bujanovac, Medveđa, Bosilegrad...
- Pirotski: Pirot, Dimitrovgrad, Bela Palanka, Babušnica...
- Zaječarski: Zaječar, Sokobanja, Knjaževac...
- Borski: Bor, Negotin, Majdanpek, Kladovo...
već u prvoj nedelji, čak devet odsto ukupnog mobilnog saobraćaja na Yettel mreži bilo je 5G
Ne, ali da. Ima dosta korisnika koji koriste 4G kućni internet koji na nekim lokacijama ne radi ni blizu prihvatljivo. Provajderi u Srbiji su na 4G do aukcije imali samo 50 ili 55MHz dodeljenog spektra, a posle aukcije su dobili ukupno 90MHz za 4G ili 5G ili deljeno (DSS) i dodatnih 130MHz samo za 5G.Nego,jer neko iskoristio 5G za neku realnu primenu,koju nije mogao na 4G?
Proradio i meni a52s, kupljen u YETTEL-u, MTS kartica, ali pazite! Za nepunih 24h sata, "pojeo" mi je skoro 10gb! Proverim brzinu mreže, ode 0,5gb! Nisam bio aktivno na mreži ni sat vremena! Baterija se brže prazni... Dobro, model je mator, ali...?Poklon za Božić, proradio 5g bez čačkanja, pazi sad, samsung a52s, YETTEL.
Blok70a.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari