Šta je novo?

Elektro automobili (EV)

• Začetnik teme Začetnik teme milika
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa i 12k je džabe realno za auto koji rešava prevoz po gradu.

Srednje, da ne kazem ispod prosecno opremljen Polo DSG, je pre 2-3 godine bio preko 21k nov, tako da ako se prica o ID.Polu za 24k, mislim da ce to biti solidna kupovina.

Solidna za šta? Ne možeš na izlet od Beograda do Novog Sada i nazad, a da ne strepiš hoćeš li ostati bez baterije. Biće i veća baterija, ali po većoj ceni

Edit: mada u pravu si, ako se poredi sa trenutnom Polo ponudom, ovo je bolji izbor, jer će verovatno trajati duže i preći više. Svakako mi se čini da su tamo u VW-u jeli bunike

Poslednja izmena:

Jeste ima foliju sve to stoji ali greh ovakav auto da ne pokrije makar sa 4 stuba i krovom pod nagibom da mu ne zatrpava sneg.

Ovo mu dođe reklama

Jer neophodan je.

Kad je krenuo drškom od metle po kolima, mene je zabolelo kao Stevu Žigona... 😃 posle videh da ima foliju ali svejedno...

Pad kapaciteta baterije koji spominje dok kola stoje nije uopšte mali, baš me zanima koliko bi bilo da je u nekoj garaži na pristojnoj temperaturi ( što bi za ovakav EV auto, po meni, bilo neophodno)

Ali kad je ubacio u običnu utičnicu sa sve adapterom i ona brzina punjenja je bas poražavajuće... pretpostavljam da je uzeo samo da pokuša da napravi yt karijeru, ali nisam siguran da će uspeti ( mislim da je najveci problem što ne zna šta hoće, da li da bude senzacionalistički ili da ide kao "ozbiljan" recezent, sad je negde izmedju)... želim mu svu sreću, deluje kao dobar momak...

Ne može nijedan ev da stoji dugo, ni u garaži, ni napolju, a da nije zakačen.

Ne znam odakle vam to. Osim ako pod "dugo" misliš na npr. dve godine. Konkretno sa ovim autom nešto nije u redu ako je izgubio skoro 40% za 10 dana. Pa i meni je stajao auto sad pod snegom nedelju dana i nije izgubio ni 1%.

Edit: evo čitam za taj Xiaomi SU7 Ultra da ima neko sportsko podešavanje da ga ostavi u "ready" modu, da odmah ima svih 1500 KS na raspolaganju, pa ako ga je ostavio u tom modu, možda je zato trošio toliko.

Baterija ima neki opseg temperatura u kom sme biti a ako je izvan onda se greje ili hladi. I ako je bio minus tamo, moguće da je izvukla energiju na grejanje sebe. Ovo se ne kupuje bez garaže i zato se neki ježe na ovog reviewera, osećaju da mnogo stvari radi pogrešno.

Ne radi onako kako raja očekuje, pa je to de fakto - pogrešno.

Ali da, slošilo mi se kad je krenuo metlom da drlja. Što verovatno govori više o meni, nego njemu.

Za one koji voze Teslu ukazujem da postoji ovlasceni Tesla servis u Temisvaru. Bio sam kod njih, promenio 12V bateriju i neke sitnice, sve je bilo kao po loju, preporuka a i nije daleko.

Vidiš, meni je potpuno skliznulo sa uma da postoji Tesla centar u Temišvaru, ja sam uvek razmišljao o Tesla centru u Zagrebu kao najbližem, a ovaj drugi drastično bliži.

Zato sam i hteo da podelim 😉 i ja sam ih pronasao kroz app. Vreme cekanja nije bilo za pohvalu, ali su momci bili skroz ok. Pricaju engleski bez muke. Kazu da imaju dosta porudzbina oruginalnih delova iz Srbije.

Od februara Tesla više neće prodavati FSD. Ići će kao pretplata.

BMW-u nije dobro prošlo sa pretplatom zs grijanje sjedišta...

Neobična odluka. Svejedno, 7500 evra ili 8000 dolara je prilično strma cifra dati za takvu opciju odjednom, pogotovo kad nije vezana za osobu, nego za auto. Imaš nedaj bože veću nesreću gde osiguranje otpiše auto, propadne ti i FSD sa njim jer Tesla tipa par puta godišnje nudi FSD migraciju na druga kola i omoguće transfer na limitiran period i kad se njima ćefne.

Ili prodaš auto a ne uspeš da prebaciš FSD na novi, moraš da ga kupuješ opet, ili ako ne kupuješ opet Teslu propadne ti ulaganje jer ti niko ne vrednuje FSD u cenu auta, ili vrednuje vrlo malo. Možda predstave i unsupervised self driving u februaru pa hoće da privuku pretplatom što više ljudi, manja je barijera pretplata 99$ mesečno nego 7500/8000 u kešu.

@NShappy

Ta tema je jako malo posećena i retko ko je otvara, tako da kapiram odluku da se piše ovde.

Od februara Tesla više neće prodavati FSD. Ići će kao pretplata.

BMW-u nije dobro prošlo sa pretplatom zs grijanje sjedišta...

Nisam siguran da ima smisla porediti te dve pretplate. Grejače sedišta ne plaćaš u znak protesta, a Teslu kupiš zbog FSD, i sa ponosom ukucaš podatke sa kartice.

Možda je najbolje ovde da okačim jer je jako bitno za budućnost EV vozila i Teslu svakako... Nisam expert za litijum i ne padam baš lako na marketing hajp ali ako je i deo ovoga tačan ovo je zaista fascinantno:

Nazad
Vrh Dno