Pa ako na Tbiv -15 ima deklarirani kapacitet od 3.58kW i COP 2.06 onda trosi 3.58/2 06 = 1.74kW/hI koliko energije u W troši ispod Tbiv da bi zadržala isti kapacitet do Tol?

Lg delux 18 btuKoji model?
Dobre su klime, ali nema potrebe ići vam standard plus modela
Dnevna i kkuhinja 60m2-, dobro izolovanog prostora, kuce3.9 kW na -10. Dobra je klima.
Da li ti treba ovakav uređaj, tj. šta konkretno treba da greje?
Ako je dobra izolacija onda ---> Fuji 18KMTAAmber premijim 18 ili neki fujitsi kmta 18 btu
Amber Ultra 12 ili Fujitsu kgtg12 za Mitsubishi pitaj nekog još koji model. Može 18 a možda bi i 12ce rešile problem. Ako je dobro izolovano. Ultra ima 46 kg SJ. Možda Daikin Perfera 12...Ma posle mi je rekao da mogu da mu narucim i fujitsu ili gree , i eventualno mitcubishi pa sada imam veci izbor sta vi predlazete od 18 btu?
Amber premijim 18 ili neki fujitsi kmta 18 btu
Nisi li postavio isto pitanje u Fujitsu temi?Pozdrav, koje klime za grejanje i koje pozicije istih preporucujete za ovaj stan? Uzmite u obzir da se soba 2 nece grejati i da je u pitanju nova gradnja, budzet do 300k. Unapred hvala
Ja na minimalnoj koju prostor zahteva, tj. sa kojom dostiže i održava zadatu temperaturu.Pozdrav , na kolikoj brzini drzite sada klime kad je temperatura oko minusa? Meni od pocetka sezone stoje na 22-23 stepena i 2 ili 3 fan. Sad kad krenu jos veci minusi moracemo jos pojacavati , jer mesto nije izolovano nikako a tanki zidovi. Na koliko je najbolje drzati tokom zime za ustedu racuna, da li drzati fan na jos vise da jace duva ili na manje, meni cele zime stoji na 2 ili 3 a ne znam da li klime vise trose kad duva jace ili slabije i sta je bolje kad dodje jaca zima, hvala.
Generalno mora da važi za sve klime, po logici.Jedino mi se cini da je vise kad je na 100%. To je za Mideu, mozda druge rade drugacije.
dok u dnevnoj /kuhinji 32kv držim mideu na 80% u hladnim mesecima
Na Midei je sve u procentima. Konkretno na Brizli i Extreme-u šaltanje ide na +-20%, a može i u pojedinačnim procentima čak.Zato sam pomislio da je 100% ustvari "high"
Auto se ne racuna, ali zato imas Low, Medium i High plus Tirbo i Quiet sto je ukupno 5 brzinaNa pearl premiumu imam 3 standardne brzine, tj 4, ako se računa i "auto"
Auto, low, medium, high.
I one dodatne 2 brzine "turbo" i "quiet"
Zato sam pomislio da je 100% ustvari "high"
Držim na AUTO. A što je brži ventilator, veći je COP, tj za istu temperaturu manje će da troši. To što drugi vide MANJU potrošnju na sporijoj brzini je zato što se udaljeni delovi objekta ne greju kako treba jer klima ne dobacuje dalekoPozdrav , na kolikoj brzini drzite sada klime kad je temperatura oko minusa? Meni od pocetka sezone stoje na 22-23 stepena i 2 ili 3 fan. Sad kad krenu jos veci minusi moracemo jos pojacavati , jer mesto nije izolovano nikako a tanki zidovi. Na koliko je najbolje drzati tokom zime za ustedu racuna, da li drzati fan na jos vise da jace duva ili na manje, meni cele zime stoji na 2 ili 3 a ne znam da li klime vise trose kad duva jace ili slabije i sta je bolje kad dodje jaca zima, hvala.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari