Šta je novo?

Koliki vam je račun za struju?

• Začetnik teme Začetnik teme Deleted member 30833
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mislim da je mnogo, doduse uvek zavisi kako je trosena skupa struja.
Ja se grejem na dve TA od 2.5kw i plus mala grejalica za dogrevanje po potrebi. Prosli racun 8.200, a oktobra 7.600.
Plus smo dvoje i kuva se i pere mnogo vise, tako da mislim da je to veliki racun za ono sto je nabrojano.

Da ne idem u nazad, pomagajte - da li je normalno da dobijem račun od 7.800 a živim sam, kuvam jednom nedeljno, barem 10 dana mesečno uopšte nisam kući jer radim od 10-00h, veš perem jednom nedeljo ili recimo 5 puta mesečno... Grejem samo dnevnu sobu na francuski radijator od 2.5kw, spavaću ne grejem jer volim da spavam u hladnijem.

Meni je to nekako puno, ali jednom kad sam bio da se raspitam otresli su me ko onu stvar posle pišanja...
Morao sam da izguglam koji je taj francuski radijator tako da je taj iznos preteran.
E sad, pitanja su sledeća - kolika ti je zaista potrošnja u prethodnim mesecima, da li sam čitaš struju itd...

Mislim da je mnogo, doduse uvek zavisi kako je trosena skupa struja.
Ja se grejem na dve TA od 2.5kw i plus mala grejalica za dogrevanje po potrebi. Prosli racun 8.200, a oktobra 7.600.
Plus smo dvoje i kuva se i pere mnogo vise, tako da mislim da je to veliki racun za ono sto je nabrojano.
Ti za punjenje ta peći koristiš jeftine kilovate.

Tacno, ali mi je potrosnja verovatno veca, a i dosta toga ukljucujem i na skupu stuju.
Kao sto rece @Poolmaker.....nista od nagadjanja, ne znamo kakava mu je potrosnja.

To mu je potrošnja, pa neka sam lovi šta troši mnogo. Merač potrošnje struje nije skup, a ja bih krenuo od grejanja.

Ја не знам да постоји уређај који "полуди" и повећа потрошњу сам од себе, може да се деси са бројилом, али тада су цифре баш абнормалне.

Realno nikada nisu problemi sa uređajima ili strujomerom.
Problemi nastupaju ljudskom greškom prilikom odokativnog unosa stanja .

Sad probao da prijavim stanje, za oba merna mesta mi stoji da je prijavljeno a nije, da li je tako i kod vas? DP Kraljevo

Juče predato stanje bez problema.
401 kw potrošnja u decembru, 355 u novembru

Ako je sajt samo obriši merno mesto pa dodaj opet i onda može.

Ja popodne prijavio 840 kw. Nije bilo problema.

prijavio kroz mob app 01.01 u 10 ujutru bez problema, potrosio 736kW, gree aplikacija kaze klima potrosila 120kW, plus bojler (nije se grejala voda samo na kamin)posto se lozi od 17h pa do 22-23 a to nije dovoljno da se nije dovoljno bojler zagreje za nas 4oro pa je morao da se ukljcuje

Kod mene prosek kao i obicno, oko 360 kw, aparati standardni, bojler se ukljucuje nocu na jeftinu, kuvanje na plin, rerna kada treba koristi se, grejanje pec na drva, otvorena vrata na svim sobama, povrsina oko 60 kvadrata.

Koliko za kucu kosta da se predje na trofaznu struju i dvotarifno brojilo?

Ja sam pre mesec dana platio za novi trofazni prikljucak i brojilo 122k plus kabl. E sad, ti imas vec monofazni prikljucak, pretpostavljam da se placa manje, ali sobzirom da se sve menja moguce je da je cifra priblizna...

a šta treba od dokumentacije?
Imao je Vesić epizodu na kanalu oko uvođenja trofazne deo sam pogledao i pominjao je neke trhničke detalje neke planove morao da doatavi,pa ako nije neko izlazio na teren da nešto proverava.
Baš me začudila procedura kao ispade komplikovana,on je isto imao monofaznu

I ja gledam Vesica, naučim mnogo od njega, poučno. 💡Uvodim svetlo u supi, dovodim kablove a i oko potrošnje struje imam problem, moram da odvojim potrošnju, kuca na dva sprata,trofazna struja

Za 5 dana vec je utroseno 254 kilovata. Znaci bice jedno do 1600 i to ako se ne arce pomocne grejalice za kupatilo i sl.

Mi smo za sada na 154kWh, od čega je grejanje 75kWh. Ako ovako nastavimo, možda i ne uđemo u crveno.

Ovo mi je projekcija budućeg, januarskog računa, po mojim formulama:
1767593402830.png

Koliko za kucu kosta da se predje na trofaznu struju i dvotarifno brojilo?
Ja u Nišu pre 3 meseca platio 126k za prelazak sa monofazne na trofaznu jer planiram solarne panele. Imam banderu u dvorištu i petozilni kabl je odveden do nje.

Kako je u Nišu trenutno aktuelna zamena analognih (starih) brojila za nova digitalna (pametna?) meni su par dana pre Nove godine zamenili staro monofazno za novo digitalno ali opet stavili monofazno. Po svemu sudeći ću se načekati za trofazno a po ugovoru imaju 2 godine rok za zamenu.

Pitanje: Pokušao sam 1. januara da prijavim stanje sa novog brojila ali ED aplikacija kaže pogrešan broj mernog mesta. Da li na novom brojilu negde piše broj mernog mesta ili piše samo na računu za struju?

6212.jpg

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno