Taj sam 😀. Svakim danom sve veći optimista, ne za**bavam se.Ima li neki optimista😃
Ima smisla, jer to vise nece moci da se radi kada se usvoji market structure bill. Verovatno i market mejkeri koriste poslednje trenutke da manipulisu kako god hoce.Pokusacu da objasnim na najplasticnijem primeru iz kog razloga se desava ovo sa cenom btc-a.
Evo sta kapiram da rade Ameri sa viskom kapitala. Npr kupio si btc na 120k, sada je 87k i prodas ga i prijavis tzv realized capital loss 33k. I kupis ga ponovo posle par dana i ponovo imas btc 😎
PS: Not financial advice 😉
Slazete li se sa ovom teorijom i zasto ne? 🙂
Као што имаш право на одбитак пореза због реализованог губитака, тако мора и да платиш порез за реализован добитак. Смањи се тренутни минус, али опет у случају позитивног исхода приликом трговине где је БТЦ купљен за тих 87 хиљада плаћаће се порез на добит са том основом, а не за 120 хиљада што би било без ових маневара, за мене је то пресипање из шупљег у празно, неко вероватно има своју интерну рачуницу.Slazete li se sa ovom teorijom i zasto ne?
dobro da, ali ako si recimo deo profita od svog biznisa ( recimo 100 milki ) preusmerio u btc preko etf-a krajem septembra, i prijavio kao novu investiciju ili kako god, i sad prodao nedelju dana pre kraja kalendarske godine i prijavio capital los?! Da li u tom slucaju imas realizovani dobitak ili gubitak od 30ak % na 100 milki?Као што имаш право на одбитак пореза због реализованог губитака, тако мора и да платиш порез за реализован добитак. Смањи се тренутни минус, али опет у случају позитивног исхода приликом трговине где је БТЦ купљен за тих 87 хиљада плаћаће се порез на добит са том основом, а не за 120 хиљада што би било без ових маневара, за мене је то пресипање из шупљег у празно, неко вероватно има своју интерну рачуницу.
Ako se dobro secam, jedan bivsi priajtelj je pre 4-5 godina pominjao 40% poreza na kripto da je platio za cash-out, u Norveskoj.Ако је 100 милки реализован добитак плаћаш порез на то, на губитак кроз БТЦ после пишеш одбитак, и плаћаш разлику на крају, тако функционишу персонални порези. И јако су велики на капиталну добит, зато људи са вишком новца инвестирају и врте исти кроз фирме, и кроз друге инвестиције смањују добит и припадајући порез. Ко је на 100 милки нивоу сигурно има и финансијског асистента.
У Норвешкој се биткоин води као имовина и порези на зараде на истом су 22%. Добици на класичним акцијама су нпр. опорезоване 37,84%.
Hocemo, kad unovcis dolazimo na ice pice i ostalo 😉Ja sam pre 10ak dana ubacio neke pare u LC shiba. Bio sam na X5, sad je na X2, ali se očekuje rast. Ispratite
Evo konačno malo zelenila koje zdravo izgleda, potencijal za nešto više. Aleluja 🙂
Što bi bio problem? Uzeti na binance wallet-uHocemo, kad unovcis dolazimo na ice pice i ostalo 😉
Dobro pitanje. Sav keš gubi vrednost. Pitanje je koja valuta manje gubi vrednost tj. gde je inflacija manja. Možeš to da juriš ili da ostaneš u USDT/USDC koji mi se čini da je fleksibilniji u odnosu na EURC. A može i srednji put, da prebaciš pola u EURC, ili da za pola kupiš BTC, ili da prodaš za dinare.Jedno pitanje. Imam neki USDT, medjutim kako usd gubi na vrednosti tako i on gubi. Razmisljao sam da ga konvertujem u neki stable koji je vezan za euro, tipa EURC.
Da li mislite da je to ok ideja ili je rizicnije u odnosu na usdc ili usdt posto je manja likvidnost?
Sta podrazumevas pod digital?Keš i digital u EUR
Vrhovi pogodjeni ,hvala za dobro , ovde se odjavljujem.
🤝
"Walk away while you're ahead; the hangover always lasts longer than the party."
Pogledajte prilog 512951
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari