Šta je novo?

Diskusija o cenama kripto valuta (2025)

Još je 18.12.
Tek će 19.12. da bude veći pad 😁
Nekako je sve oversold...

Pokusacu da objasnim na najplasticnijem primeru iz kog razloga se desava ovo sa cenom btc-a.

Evo sta kapiram da rade Ameri sa viskom kapitala. Npr kupio si btc na 120k, sada je 87k i prodas ga i prijavis tzv realized capital loss 33k. I kupis ga ponovo posle par dana i ponovo imas btc 😎

PS: Not financial advice 😉

Slazete li se sa ovom teorijom i zasto ne? 🙂

Pokusacu da objasnim na najplasticnijem primeru iz kog razloga se desava ovo sa cenom btc-a.

Evo sta kapiram da rade Ameri sa viskom kapitala. Npr kupio si btc na 120k, sada je 87k i prodas ga i prijavis tzv realized capital loss 33k. I kupis ga ponovo posle par dana i ponovo imas btc 😎

PS: Not financial advice 😉

Slazete li se sa ovom teorijom i zasto ne? 🙂
Ima smisla, jer to vise nece moci da se radi kada se usvoji market structure bill. Verovatno i market mejkeri koriste poslednje trenutke da manipulisu kako god hoce.
Poste je sve na ath sem kripta, verujem da ima sanse da ide gore u Q1 2026. Taman da se svi vrate i da pomisle da ce biti super ciklus.

Slazete li se sa ovom teorijom i zasto ne?
Као што имаш право на одбитак пореза због реализованог губитака, тако мора и да платиш порез за реализован добитак. Смањи се тренутни минус, али опет у случају позитивног исхода приликом трговине где је БТЦ купљен за тих 87 хиљада плаћаће се порез на добит са том основом, а не за 120 хиљада што би било без ових маневара, за мене је то пресипање из шупљег у празно, неко вероватно има своју интерну рачуницу.

Као што имаш право на одбитак пореза због реализованог губитака, тако мора и да платиш порез за реализован добитак. Смањи се тренутни минус, али опет у случају позитивног исхода приликом трговине где је БТЦ купљен за тих 87 хиљада плаћаће се порез на добит са том основом, а не за 120 хиљада што би било без ових маневара, за мене је то пресипање из шупљег у празно, неко вероватно има своју интерну рачуницу.
dobro da, ali ako si recimo deo profita od svog biznisa ( recimo 100 milki ) preusmerio u btc preko etf-a krajem septembra, i prijavio kao novu investiciju ili kako god, i sad prodao nedelju dana pre kraja kalendarske godine i prijavio capital los?! Da li u tom slucaju imas realizovani dobitak ili gubitak od 30ak % na 100 milki?

Ако је 100 милки реализован добитак плаћаш порез на то, на губитак кроз БТЦ после пишеш одбитак, и плаћаш разлику на крају, тако функционишу персонални порези. И јако су велики на капиталну добит, зато људи са вишком новца инвестирају и врте исти кроз фирме, и кроз друге инвестиције смањују добит и припадајући порез. Ко је на 100 милки нивоу сигурно има и финансијског асистента.

У Норвешкој се биткоин води као имовина и порези на зараде на истом су 22%. Добици на класичним акцијама су нпр. опорезоване 37,84%.

Poslednja izmena:
Ако је 100 милки реализован добитак плаћаш порез на то, на губитак кроз БТЦ после пишеш одбитак, и плаћаш разлику на крају, тако функционишу персонални порези. И јако су велики на капиталну добит, зато људи са вишком новца инвестирају и врте исти кроз фирме, и кроз друге инвестиције смањују добит и припадајући порез. Ко је на 100 милки нивоу сигурно има и финансијског асистента.

У Норвешкој се биткоин води као имовина и порези на зараде на истом су 22%. Добици на класичним акцијама су нпр. опорезоване 37,84%.
Ako se dobro secam, jedan bivsi priajtelj je pre 4-5 godina pominjao 40% poreza na kripto da je platio za cash-out, u Norveskoj.
Ne verujem da me je lagao, vise se zalio na to, ali morao je da zatvori neki kredit. Morao ili zeleo, jbmlg, uglavnom tako je uradio da bude sve po zakonu.

Nema iznenađenja, kripto može samo da pada, po planu kitova nama k.ta 🙁

najavljivani Christmas run, pa još i najveći istek ikada BTC opcija, sa MAX Painom na 96K, ma koga briga više...

Evo konačno malo zelenila koje zdravo izgleda, potencijal za nešto više. Aleluja 🙂

Evo konačno malo zelenila koje zdravo izgleda, potencijal za nešto više. Aleluja 🙂
Penguin Omg GIF by Pudgy Penguins

Jedno pitanje. Imam neki USDT, medjutim kako usd gubi na vrednosti tako i on gubi. Razmisljao sam da ga konvertujem u neki stable koji je vezan za euro, tipa EURC.
Da li mislite da je to ok ideja ili je rizicnije u odnosu na usdc ili usdt posto je manja likvidnost?

Jedno pitanje. Imam neki USDT, medjutim kako usd gubi na vrednosti tako i on gubi. Razmisljao sam da ga konvertujem u neki stable koji je vezan za euro, tipa EURC.
Da li mislite da je to ok ideja ili je rizicnije u odnosu na usdc ili usdt posto je manja likvidnost?
Dobro pitanje. Sav keš gubi vrednost. Pitanje je koja valuta manje gubi vrednost tj. gde je inflacija manja. Možeš to da juriš ili da ostaneš u USDT/USDC koji mi se čini da je fleksibilniji u odnosu na EURC. A može i srednji put, da prebaciš pola u EURC, ili da za pola kupiš BTC, ili da prodaš za dinare.

Ja nisam nešto zagrejan za to EURC ali ne bi bilo prvi put da pogrešim.

Srećna Nova godina svima.
Kako će pasti BTC.D ako je ovo u Oktobru bio vrh? Ako je to bio vrh i pad se nastavlja, za očekivati je da će altovi još brže padati (a već su u kanalu) i samim tim BTC.D nastaviti rast. Da li je to realno? Jedini način da BTC.D padne je da BTC krene sa rastom, a da altovi rastu bržim tempom, što me navodi na zaključak da je ATH pred nama. Gde grešim?

91650 - 1.1 milijardi shortova puca
86100 - 2 milijarde long pozicija

Koji li ce prvi da popucaju? ili u par minuta i jedni i drugi 🙂

edit: u ovom range-u mi mogli da nastavimo jos neko vreme, taman da se malo altovi oporave

Prilozi

• Screenshot (1).png
    Screenshot (1).png
    89.2 KB · Pregleda: 45
Nazad
Vrh Dno