Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024 / 2025) - FAQ u prvoj poruci

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koju si opciju odabrao na Aliju za slanje? Meni šta god da odaberem, uvek bude UC...HU koji ne vidim po 2-3 meseca ili nikad ni ne stigne. Sem naravno Aliex Standard, ali tu mi dosta često poštarina prevazilazi vrednost robe...
Aliexpress standard je bilo slanje, platio sam čini mi se 3-4 dolara (na vrednost predmeta oko 10)

Kod nas je problem poslednja karika. Pitam se da li bi privatizacija poste popravila stvar.
[sarkazam] 30 godina unazad imamo sjajne primemre što se tiče privatizacije. [/sarkazam]
Kod nas je problem izuzetna neefikasnot a za to postoje i druge, preciznije reči. Da ne idemo u off...

Koji shipping odabrati ili sta naglasiti prodavcu da se izbegne AP/CN shipping broj, odnosno banditi iz FEILIKS LOGISTICS DOO ?

Gledam prethodne porudzbine, Aliexpress Standard Shipping mi stoji i za LA i za CN posiljke.
UC posljke su mi Cainiao Super Economy: ECSC

Poslednja izmena:
@pwl kad sam se prvi put susreo sa CN paketima i otkupninom sve je bilo povezano sa jednom prodavnicom na aliexpres-u. Nakon toga sam kupio isti predmet dva puta iz druge prodavnice u roku od 3 minuta, jedan stigao kao CN drugi kao LA... Mogu da se pomirim da mi lopovi naplate 120 dinara po paketu, ali kada CN obeleze kao PJ...RS i naplate 620 za 1600 placenih onda je ocigledno mnogo veca kradja

@pwl

I meni tako, mesano AP/CN i LA...HU...ali i jedno i drugo standard shipping. Bojim se da cak i da se naglasi prodavcu, da nece poslusati. Verovatno gleda sta je njemu jeftinije a da se uklapa u "standard shipping".

AE drži sva slanja jedino što je problem bio sa proizvodima sa baterijom ili same baterije pa ide preko NL zbog transporta (ima ko prihvata a ko ne).

Da li da budem zabrinut? Paket jos nije stigao do mene, ali je zato status premenjen na DELIVERED sutradan posle vracanja e-maila UPS-u sa potrebnom dokumentacijom za proces carinjenja.

Prilozi

• Screenshot 2025-12-27 030355.jpg
    Screenshot 2025-12-27 030355.jpg
    32.4 KB · Pregleda: 43
To je normalno kod njih. Kada stigne ovde ne može više da se prati. Samo će za koji dan kurir da javi da dolazi za 5 minuta.

Ok, hvala. Takvom odgovoru sam se nadao. 🙂

LPC S.Mitrovica

Order placed on:
20-21.11.2025

UC10011..HU
UC10014..HU

Package arrived at local carrier facility
9.12.2025

Order completed on:
19.12.2025
---

Order placed on:
5-10.12.2025

UC10121...HU
18.12

UC10151...HU
23.12

Pošiljka poručena 6.12.2025. Status Package arrived at local carrier facility dobija 23.12.2025. i danas je stigao mail sa statusom order with tracking number UC101461...HU Arrived at local delivery center

Nekoliko LR27579....NL posiljki porucenih 16.12. su upravo krenule iz holandije, gotovi praznici za NL post 😎

Kod mene sve kasni. Francuska, Kina, Finska, Nemačka, Norveška, Engleska.

Neverovatno, ali u poslednja dva meseca najbrže mi je stigao paket iz Hong Konga.

definitivno je sve malo usporilo...taman sam pohvalio Cainiao pre neki dan, i kao za inat doslo do nekog zastoja izgleda u Madjarskoj ili ne radi Madjarska posta zbog praznika...slicno je i sa PostNL

Jos jedna posiljka sa alija ode preko "Feiliks logistics", tj. nude da se prebaci na paketomat (sa placanjem) ali ne mogu da vidim iznos, ni preko ninje a ni parcelsapp ..ima li neko resenje? Za proslu sam video na samoj ninji koliko je trebalo da se plati.

Jos jedna posiljka sa alija ode preko "Feiliks logistics", tj. nude da se prebaci na paketomat (sa placanjem) ali ne mogu da vidim iznos, ni preko ninje a ni parcelsapp ..ima li neko resenje? Za proslu sam video na samoj ninji koliko je trebalo da se plati.
Meni stiglo danas obavestenje isto Feilix ako zelim da preusmerim na paketomat, tako da kontam da je proslo bez postarine...nesto je oko 1500 din roba, malo pakovanjce. Mislim na paketomat ne ide ako ima poštarine zar ne?

96966.jpg

Postoje paketomati postini i sa placanjem, meni stoji obavestenje kad otvorim link da biram bas takav, ne mogu kod sebe u kraju (gde nema placanja). Nervira me sto ne mogu da vidim koliko se placa, a moglo je za prosli, kad je dobio PJ broj.

Evo i meni jutros za jednu pošiljku nudilo da preusmerim na paketomat, ali u ponudi samo jedan na drugom kraju grada kod nis-ove pumpe, pa sam odustao. Međutim, pola sata kasnije stigne obaveštenje da je preusmerena pošiljka na paketomat u centru, na trgu. I ne spominju uopšte nikakvo plaćanje.

Pošiljka sa brojem LA...HU. Poslednji status od 22.12 je "Package arrived at regional carrier facility" Danas dobijem mejl "Delivery issue for package LA...HU" Na praćenju (Cainiao) stoji - "Carrier note: Delivery attempt unsuccessful" Svakako dostava nije pokušana ovde, znao bih. Da li je uopšte stiglo ovde ili Mađari još petljaju s pošiljkom?
Ko je zabrljao, čemu da se nadam, šta da radim?

I meni na vise posiljaka ista stvar, navodno obelezeno kao nedostavljeno, da se nadamo da je zbog praznika, jer kad se ode na ecsc kontakt tamo postoji neko obavestenje ali opet na njemu pise da sve krece sa radom 28og, ali ni od tad a ni od 22og nista do danas, ni da mrdnu.

Takodje. Kontaktirao sam Escs i dobio info da je neka genericka poruka

We would like to inform you that one of the delivery details related to your shipment (such as name, phone number, or email address) was forwarded incorrectly to our company by the webshop. For this reason, your parcel received the status “Unsuccessful delivery.”

Please note that this is an automatic status for parcels with incorrect delivery details, and does not mean that an actual delivery attempt was unsuccessful.

Genericka poruka, bag koji se desava povremeno, tek sto stigne u Madjarsku, obelezi ga kao da je pokusana dostava, sto je nemoguce. Ici ce normalno kao i do sada, vrv posle praznika.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno