Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024 / 2025) - FAQ u prvoj poruci

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mnogo puta ponovljeno za uc posiljke...brzina dostave od statusa "arrived at local carrier facility" ponajvise zavisi od opterecenja same dostavne poste...obzirom da pripadam posti 11030 Beograd 8 (Banovo Brdo), neki prosek je skoro mesec dana od tog statusa, dok recimo poste po manjim gradovima, selima, to ciste brzo jer ih nemaju mnogo, a to su posiljke drugog reda (u odnosu na registrovane)...najbolje kad bi postari tako odokativno maznjavali svaku drugu neregistrovanu posiljku, pustite te price

Nećeš ni dobiti.
Ja više od pola takvih nisam ni dobio.
Ako ne dođe u roku od 2-3 dana računaj da je poštar prisvojio.
Voleo bih da grešim i da je dobiješ

Ako i postoji neki dokaz za tu legendu da poštari kradu stvari, moj lokalni poštar je super mega car i ne da ne može da se desi, već nema ni teoretske šanse.

Ovo je neka reklamna majica od nepuna 3$, koja mi je bila potrebna za danas. Naručena je na vreme, ali šta da se radi. Sad gledam, možda uopšte nije ni stigla do nas, već je prilikom poručivanje pislao da je 9.decembar krajnji rok za isporuku. Tu već verujem da je moglo da dodje do neke "prevare" sa statusima I da zapravo status daje fake lokaciju. Poštara mi ne diraj 🙂

Stigla danas jedna sitna CN Express pošiljka na Beograd - Vračar i naplaćen PDV 202 dinara dok recimo pre dve nedelje nije naplaćeno ništa za isporuku u Raški okrug, a pošiljka je bila veća i veće vrednosti.

Ako i postoji neki dokaz za tu legendu da poštari kradu stvari, moj lokalni poštar je super mega car i ne da ne može da se desi, već nema ni teoretske šanse.

Ovo je neka reklamna majica od nepuna 3$, koja mi je bila potrebna za danas. Naručena je na vreme, ali šta da se radi. Sad gledam, možda uopšte nije ni stigla do nas, već je prilikom poručivanje pislao da je 9.decembar krajnji rok za isporuku. Tu već verujem da je moglo da dodje do neke "prevare" sa statusima I da zapravo status daje fake lokaciju. Poštara mi ne diraj 🙂
Ne mora tvoj poštar. Prođe ta pošiljka puno ruku u Srbiji dok dođe do tvog poštara

Stigla danas jedna sitna CN Express pošiljka na Beograd - Vračar i naplaćen PDV 202 dinara dok recimo pre dve nedelje nije naplaćeno ništa za isporuku u Raški okrug, a pošiljka je bila veća i veće vrednosti.
Doneo PostExpress (nije poštar), isto naplaćeno.
Prelepljena kineska nalepnica sa ovom.
Zna li neko o čemu se radi? Broj za praćenje nije validan na Poštinom sajtu kao ni na CN_cno.
Dobili smo neko AliExpress skladište u Šimanovcima? Google ne pomaže...

Prilozi

• IMG_20251224_114425784.jpg
    IMG_20251224_114425784.jpg
    35.9 KB · Pregleda: 82
Tako je, to su posiljke koje dolaze direktnim letom iz Kine za Bg, i naplacuju im PDV po skracenom postupku. Meni danas isto stigla jedna, naplaceno 78 dinara jer je Kinez napisao vrednost oko 4 dolara. (iako je naravno veca)

Stigla i meni jedna CN danas i naplaćeno 83 dinara. Cena nešto malo preko 7 dolara a uz koine plaćeno oko 2 dolara. Stigla poruka na viber jutros i već dostavio postexpress.
Ispod ove nalepnice je kineska na kojoj je AP broj za praćenje i nema nigde napisana cena a piše samo moje ime i da li se u paketu nalaze baterije ili otvorena kozmetika. Što se mene tiče ovo mi jeftinije nego da idem do paketomata i podižem.

Prilozi

• Screenshot_20251224-121529-938.png
    Screenshot_20251224-121529-938.png
    1.4 MB · Pregleda: 66
  • Screenshot_20251224-115307-649.png
    Screenshot_20251224-115307-649.png
    326.6 KB · Pregleda: 70
Evo da i ja podelim svoje iskustvo. Doneo mi je danas postexpress kurir CN pošiljku, a jutros sam dobio i SMS sa kodom pošiljke PJ.....RS naplaćeno 220 rsd kao što je i navedeno na trackingu.

Poručio 3 hdmi kabla toocki. Preko coinsa ukupne vrednosti 2.16 $, naplaćeno 84 dinara, išao u Poštu po paket. (kod mene pe ništa ne dostavlja, zovu da se ide u poštu).

Na uplatnici stoji da je uplaćeno firmi Feliks Logistics, sa gore pomenutom adresom u Šimanovcima. Kinez je 3 male pošiljke spakovao u 1, a preko kineske adresice prelepljena naša.

Poručeno sve 5.12. dakle za deset radnih dana kod mene. Nije loše,brže mi stiglo ovo nego mašina za sušenje sa black friday (ananas, spark) iz Simanovaca do Palilule (15 radnih)

Kako vam je prolazno vreme na BG carini? Meni paket zakucao jos 09.12 za carinjenje i zvanicno je vec 35 dana u tranzitu

Da li je moguće da je ova pošiljka otišla odmah na carinu, a da status nije ažuriran...?! Da li se nekome dešavalo da se pošiljka "zaglavi" na ovom statusu, obično odmah dobije sledeći status (Otprema ili Za carinu, nebitno)... Po generatoru gomila istih i narednih pošiljki je već dostavljena primaocima...

EDIT: Vidim u temi za carinu da je zadržavanje u BG-u 15 dana, hajde videćemo ovih dana...

Pogledajte prilog 517371
Danas me zove poštar i kaže da ima pošiljku za mene, ja rekoh pojma nemam o čemu se radi, ali donesi 🙂

Kad ono moje slušalice - prestao sam da pratim pošiljku od kada sam otvorio dispute... Evo @dj13 ipak je stigla, verovatno čistačica pomerala stolove da očisti pa našla paketić 🤣

lr...nl.jpg

Ima li iko pomaka sa NL pošiljkama koje su od 18.12 u Consignment received at the PostNL Acceptance Centre statusu

Danas mi je stigla HRBC posiljka, dostavio BEX, 100 RSD (Baterije).

Isle preko Holandije i dobile LP...PP broj mada nisam ni ispratio da li se promenilo na pracenju.

I meni danas stigle litokala baterije. Isto išle preko Holandije a doneo bex. Naplaćeno oko 200 dinara. Stigle za 23 dana.

Danas me zove poštar i kaže da ima pošiljku za mene, ja rekoh pojma nemam o čemu se radi, ali donesi 🙂

Kad ono moje slušalice - prestao sam da pratim pošiljku od kada sam otvorio dispute... Evo @dj13 ipak je stigla, verovatno čistačica pomerala stolove da očisti pa našla paketić 🤣

Pogledajte prilog 520158
cekaj, skoro mesec dana je stalaja posiljka u ovoj ''izmenicnoj'' poshti ? uvek je sat, dva (ili koji sat vishe) posle toga RSBEGC, sad je trebalo umalo mesec dana...bas me zanima koje im je objasnjenje za to...

Tako je, pisao sam ranije u temi, odgovor je bio da "ne znaju gde je pošiljka" i nikom ništa, otprilike 🫤 Zato sam i prestao da pratim tracking čekajući da istekne period zaštite...

Tako je, to su posiljke koje dolaze direktnim letom iz Kine za Bg, i naplacuju im PDV po skracenom postupku. Meni danas isto stigla jedna, naplaceno 78 dinara jer je Kinez napisao vrednost oko 4 dolara. (iako je naravno veca)
Kako izbeći da porudžbine dolaze direktnim letom? Da kažem trgovcu da ne koristi CN Express? Za majice u vrednosti 1400 dinara platih 280 dinara pdv.

Prilozi

• bm.jpg
    bm.jpg
    194.6 KB · Pregleda: 40
Meni stigoše 3 CN pošiljke, naručio u istom trenutku, poslate kao 3 odvojene. Na trackingu naravno isti statusi sve vreme. Stigla mi poruka da je jedan stigao, ja računao stigla su sva tri, odem u poštu, kaže nema, samo jedan. Ja im pokazujem, oni kažu mi ne vidimo te CN pošiljke, i dadoše mi samo jednu. Posle sat vremena, stižu mi još 2 poruke da su još 2 paketa stigla 🙁

Svaki sam platio po 74din pošti, koštali su oko 14$ svaki, tako da sam jeftino prošao. Pokušao sam da skinem to što su u Šimanovcima prelepili da vidim šta je kinez stavio za vrednost, ali nisam uspeo, iscepala mi se nalepnica.

mislim da ce na kraju sve ici ovim putem, samo jos da srede na sajtu pracenja da se vidi i promena statusa u PJ....RS

inace pdv se placa na sve, mozda ce i AE da izmzni da u onoj ceni koju platimo njima bude i deo sto ide Srbiji za porez, onda nema sta vise da brinemo, samo nam donesu paket ispred vrata.

mislim da ce na kraju sve ici ovim putem, samo jos da srede na sajtu pracenja da se vidi i promena statusa u PJ....RS

inace pdv se placa na sve, mozda ce i AE da izmzni da u onoj ceni koju platimo njima bude i deo sto ide Srbiji za porez, onda nema sta vise da brinemo, samo nam donesu paket ispred vrata.
sto se mene tice, voleo bih da ostane Cainiao, koji ide preko Madjarske, LAxxxxxHU posiljke su po meni najefikasnije,najsigurnije...ni one SpeedPak nisu loshe uopste, sto idu posle preko PostNL, stignu za manje od dve nedelje uvek...

Zar nije cainao ultra economy tj UC posiljke? Znam da su LA uvek bile kao AliExpress standard shipping

Kako izbeći da porudžbine dolaze direktnim letom? Da kažem trgovcu da ne koristi CN Express? Za majice u vrednosti 1400 dinara platih 280 dinara pdv.
prosao si bolje nego da je islo preko obicne carine. 20% (280din) + ~150din otvaranje paketa. Niko ti ne garantuje da neces nista platiti

da se stane na put bezobrazluku i cekanju paketa po dva meseca. Svaki put lutrija kad nesto narucis preko AE. Raspametio ih temu

Meni stigoše 3 CN pošiljke, naručio u istom trenutku, poslate kao 3 odvojene. Na trackingu naravno isti statusi sve vreme.
Koju si opciju odabrao na Aliju za slanje? Meni šta god da odaberem, uvek bude UC...HU koji ne vidim po 2-3 meseca ili nikad ni ne stigne. Sem naravno Aliex Standard, ali tu mi dosta često poštarina prevazilazi vrednost robe...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno