Šta je novo?

Hisense Energy Pro X Black 12K - QH35XV3B

• Začetnik teme Začetnik teme Lazar.
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Evo danas je bila "mrtva" oko 5 sati u kontinuitetu pa krenula sama da greje
( nisam morao ja da je pojacam da bi krenula ).. Sve vreme je bio upaljen "I feel" na daljincu koji je bio na tri metra od klime..
Da li je normalno da par sati bude u "standby" a temp. opadne za 2,3 stepena u prostoriji..?
Da ifeel radi tako da pali tek kada temperatura padne za 2 c. Ja sam odustao od te opcije, vise mi odgovara da radi non stop,cak mi i mogulaciju ume da spusti 18btu na 320w, dok ifeel cepa temeraturu preko zadate, i onda ide u stanby i ceka da padne -2 stepena i to mi je bas neprijatan osecaj.
Temperaturu koju zadam klimi poklapa se sa temeratutom na termometra u kuci. I odrzava lepo, osim sto na tih 300w duva mlako/hladnjikavo razumljivo za 300w

Prilozi

• IMG_3160.png
    IMG_3160.png
    79.2 KB · Pregleda: 46
  • IMG_3136.jpeg
    IMG_3136.jpeg
    201.4 KB · Pregleda: 31
Hisensovci, kako Vam se ponasaju klime zadnja 2-3 dan? Koliko cesto idu u Df? Ova moja preko dana retko, ali od pre 3 dana krece uvece oko 18-19h na svakih sat vremena u Df. Temperatura na jedinici 23c u prostoriju 22c .Df traje 8-10min iz ono cuveno "ispustanje duse" na unutrasnjoj jedinici 🤭

Hisensovci, kako Vam se ponasaju klime zadnja 2-3 dan? Koliko cesto idu u Df? Ova moja preko dana retko, ali od pre 3 dana krece uvece oko 18-19h na svakih sat vremena u Df. Temperatura na jedinici 23c u prostoriju 22c .Df traje 8-10min iz ono cuveno "ispustanje duse" na unutrasnjoj jedinici 🤭
meni malo pre oko 20,00 usla u DF krarko trajalo temperatura 28 na unutrasnjoj odma se vratila inace ne ulazi cesto sto se toga tice

Zadnjih i narednih dana je bas zeznuto vreme za klime. Temp od -3 do 2 dnevna,vlaznost 100%,bar kod mene. Preko dana nema DF,uvece na svakih 50min-1h,po nekih 5-6-7 min. Za to vreme kuca se ohladi za 0.5 . Podesena na 25-26 i tri crtice.

Ista situacija kod mene samo sto ja moju drzim 24 tako i bude u prostoriji

Pozzz...jedno pitanjce....
Radi li app danas...jer ja od nocas 00.00 do sad nemam nikakva ocitavanja potrošnje...

Prilozi

• Screenshot_20251216_111703.jpg
    Screenshot_20251216_111703.jpg
    53.4 KB · Pregleda: 34
Da se pohvalim, nakon procitanih 36 stranica ove teme i jos 55 stranica teme vezane za hisense pro plus, jos jedan ponosni vlasnik hisense x pro 12k inverter klime.

Koliko sam mogao da vidim, vecina komunikacije (i frustracije) je vezana za DF i temperaturne razlike u sobi i na senzoru klime...

Kod mene je klima u sobi 9x3.5m sa pregradnim zidom na 2/3 sobe (prolaz oko 1.5m sirine), neizolovan spoljni zid doduse bez udara vetra i zasticen okolinom...
Temp na klimi 22C, na sredini sobe 21,4C a na kraju sobe 19,6C (doduse tu su vrata blizu pa se stalno hladi kad se ulazi).

Cekam prvi defrost pa i ja da se zalim. 😉

Da se pohvalim, nakon procitanih 36 stranica ove teme i jos 55 stranica teme vezane za hisense pro plus, jos jedan ponosni vlasnik hisense x pro 12k inverter klime.

Koliko sam mogao da vidim, vecina komunikacije (i frustracije) je vezana za DF i temperaturne razlike u sobi i na senzoru klime...

Kod mene je klima u sobi 9x3.5m sa pregradnim zidom na 2/3 sobe (prolaz oko 1.5m sirine), neizolovan spoljni zid doduse bez udara vetra i zasticen okolinom...
Temp na klimi 22C, na sredini sobe 21,4C a na kraju sobe 19,6C (doduse tu su vrata blizu pa se stalno hladi kad se ulazi).

Cekam prvi defrost pa i ja da se zalim. 😉
Ja sa mojom nemam tih problema sa senzorom temp.. Kolko nastelam na klimi tako i bude u sobi. Hebe me samo taj cest DF.Kakvo je stanje sa df kod tebe?

Poslednja izmena:
Ja sa mojom nemam tih problema sa senzorom temp.. Kolko nastelam na klimi tako i bude u sobi. Hebe me samo taj cest DF.Kakvo je stanje sa df kod tebe?
U ovih par dana sam kod kuce tek uvece tako da nisam pratio tokom dana situaciju.
Od 18.00/19.00 radi DF na sat vremena recimo ili nesto manje tipa 50 min, traje 7-10 min, temp od 2 do -3 tokom noci.

To je to indentican rad kod mene ide zakivanje celu noc 🤣🤣
Takav je model... Koliko sam razumeo u toj klasi hisense invertera je najnoviji, prethode mu nordic i pro/pro plus.
Verovatno su inzenjeri povuceni iskustvom ranijih modela tako uredili algoritam, kako bi maksimalno sacuvali radni vek kompresora, da se ne muci okovan snegom i ledom. 🙂 Ili mi je lakse da tako razmisljam.
U svakom slucaju ne smeta mi za spavanje ili odmor, izgubi se max 0,5 stepeni u tih 10 min i brzo ih povrati, tako da... Neka bude kako bude...

To je to indentican rad kod mene ide zakivanje celu noc 🤣🤣
Pritom, vidim da na svakom DF uvek voda curi iz spoljne jedinice, narocito pri kraju procesa, tako da definitivno odledjuje. Vlaznost vazhuha je trenutno 80%, kazu na forumu da je izrazen DF u tim uslovima.

I ja sam u nedoumici oko kupovine nove klime a u uzi izbor spada i ova Hisense Energy Pro X 18K.Soba je 40kv a kad se otvore vrata u produzetku je hodnik i kuhinja sa trepezarijom pa sam razmisljao da mi je bolja 18 nego 12k i ako ona nije planirana za konstantnu upotrebu jer imam i kotao na gas.Pre dva dana crkne mi kotao a klima stara 22 god nema snage da digne temp preko 16-17c jer je vec na umoru (letos to nisam primeciva prilikom hladjenja ali kod grejanja je bas utanjila).Za svaku klimu kad citas komentare ima pozitivnih i losih pa se tesko odluciti sta je pravo resenje.Svi znaju da su Japanci i Daikin tate ali i cenovno duplo skuplji.Posto mi grejanje nije primarno kao sto rekoh za prelazni period i ne daj Boze mislim da je Hisense sasvim ok.Meni ovaj Defrost nije neki problem i ne razumem zasto se oko toga digla tolika fama kao da je plivajuci zamajac.

Pritom, vidim da na svakom DF uvek voda curi iz spoljne jedinice, narocito pri kraju procesa, tako da definitivno odledjuje. Vlaznost vazhuha je trenutno 80%, kazu na forumu da je izrazen DF u tim uslovima.
Pa da nekad bude potreban stavrno ali vecinu radi bez potrebe video sam je vise puta suvu ko barut, a ode u DF.

Radi totalno bespotrebno defrost, kad vec nije pametan algoritam da pali kada zaista skonta da treba ja bi ga podesio da pali defrost na 2-3 sata. Ovako su lupili vremenski da se pali na svakih 45 minuta onda traje oko 7 minuta cim je temperatura ispod nule. Takodjer pali se grijac vanjske i radi konstantno i vuce 160tak vati.
Nije nesto strasno ni jedno ni drugo ali:
1) malo zivcira jer je bespotrebno
2) kod mene pola zime bude oko 0 do -3 a 160w grijaca x 24h je 3.8kwh x 30dana izadje 100kwh mjesecno. Nije ni to strasno ali je isto bespotrebno
3)ima slucajeva da zakuje i crkne cetverokraki ventil (koji mijenja smjer gasa kad se prebaci sa hladjenja na grijanje i kad se radi defrost) nije toliko precesto ali opet izbrojte koliko je to puta u mjesecu ako je sav mjesec temp -2 i ide na 45min, ovo dodje poput start/stop u novih auta i vjerovatno ce biti sve vise slucajeva sto je klima starija

Bilo bi idealno da povećaju razmak izmedju defrosta i da se grijac pali recimo na - 2 ili -3 i nize ali nikako da izbace azuriranje. Ja sam pokusao zavarati senzor temperature vanjske jedinice da misli da je vani 1-3 stepena toplije ali nisam uspio, tacna kao sat sve pomenuto pali cim je vanjska 0

Da li je velika potrosnja model klime hisense pro x, dnevna potrosnja oko 15-16 kw, 28 kvadrata neizolovanog prostora sa knaufom na svim zidovima i novom stolarijom, jedino se ona greje u prizemlju, sprat se ne greje.

Radi totalno bespotrebno defrost, kad vec nije pametan algoritam da pali kada zaista skonta da treba ja bi ga podesio da pali defrost na 2-3 sata. Ovako su lupili vremenski da se pali na svakih 45 minuta onda traje oko 7 minuta cim je temperatura ispod nule. Takodjer pali se grijac vanjske i radi konstantno i vuce 160tak vati.
Nije nesto strasno ni jedno ni drugo ali:
1) malo zivcira jer je bespotrebno
2) kod mene pola zime bude oko 0 do -3 a 160w grijaca x 24h je 3.8kwh x 30dana izadje 100kwh mjesecno. Nije ni to strasno ali je isto bespotrebno
3)ima slucajeva da zakuje i crkne cetverokraki ventil (koji mijenja smjer gasa kad se prebaci sa hladjenja na grijanje i kad se radi defrost) nije toliko precesto ali opet izbrojte koliko je to puta u mjesecu ako je sav mjesec temp -2 i ide na 45min, ovo dodje poput start/stop u novih auta i vjerovatno ce biti sve vise slucajeva sto je klima starija

Bilo bi idealno da povećaju razmak izmedju defrosta i da se grijac pali recimo na - 2 ili -3 i nize ali nikako da izbace azuriranje. Ja sam pokusao zavarati senzor temperature vanjske jedinice da misli da je vani 1-3 stepena toplije ali nisam uspio, tacna kao sat sve pomenuto pali cim je vanjska 0
Na ovaj mislis?

Prilozi

• AGC_20250123_152146231.jpg
    AGC_20250123_152146231.jpg
    81.1 KB · Pregleda: 25
Da li je neko sa teritorije Šabac ili Valjevo imao posla sa serviserima za Hisense klime i kakva su iskustva?
Može u poruci imena servisa.
Moram sutra da ih zovem.
Hvala unapred

Pozzz društvo...
Postoji li mogućnost da se na unutrašnjoj jedinici pojača zvuk (biiip) koji se čuje kad se zadaju komande sa daljinca ili je po principu...to ti je što ti je, pa smoči....hvala...

Nazad
Vrh Dno