Šta je novo?

Hisense Energy Pro X Black 12K - QH35XV3B

• Začetnik teme Začetnik teme Lazar.
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nema izolacije, a velika kvadratura, normalno je, kad udari konstantan minus trošiće i više

Moje ti je sad ovako stavio sam na automatsko manje trosi

Prilozi

• Screenshot_2025-11-23-14-30-15-22_356f8f9f90ea39813f2001d57f2f7507.jpg
    Screenshot_2025-11-23-14-30-15-22_356f8f9f90ea39813f2001d57f2f7507.jpg
    57 KB · Pregleda: 90
Moje ti je sad ovako stavio sam na automatsko manje trosi
Ni slucajno nemoj drzati automatski, jer tada ide u najsporiju brzinu. Mozda ti je kratkotrajno spala potrosnja ali tako najmanje uzima vazduha i grije ga i potrosnja ce poceti jos vise skakati a temperatura opadati. Za toliki prostor minimum 4 crtice, ja bi drzao 5.
Normalna je to potrosnja jer je velik prostor a nema izolacije. Ta klima je za do 40tak kvadrata sa dobrom izolacijom

Ni slucajno nemoj drzati automatski, jer tada ide u najsporiju brzinu. Mozda ti je kratkotrajno spala potrosnja ali tako najmanje uzima vazduha i grije ga i potrosnja ce poceti jos vise skakati a temperatura opadati. Za toliki prostor minimum 4 crtice, ja bi drzao 5.
Normalna je to potrosnja jer je velik prostor a nema izolacije. Ta klima je za do 40tak kvadrata sa dobrom izolacijom
U pravu si, potrošnja veca duplo juce se uverio .

Drugari,jel moze neko ko ima Energy pro x da mi kaze koji mu je model spoljasnje jedinice,ono QG35XV....
Meni izgleda ova bela QH35XV0EW bataljen senzor, nikad ne ide u defrost, jutros obeleo ceo izmenjivac napolju, ali preko dana lozim u toj prostoriji pa se otopio, crna QH35XV3B ide na sat vremena do 5 minuta traje, greje solidno, nema frosta na njoj, meni to iskreno ne smeta sem što se baš čuje kad "izdahne" ventil...

Da li neko uspeo da poveze hisense energy pro na tuya smart , smart life aplikaciju ili neki drugu da nije connect life? Smor mi je da koristim 10 aplikacije posebno ako je izvodljivo.

Meni izgleda ova bela QH35XV0EW bataljen senzor, nikad ne ide u defrost, jutros obeleo ceo izmenjivac napolju, ali preko dana lozim u toj prostoriji pa se otopio, crna QH35XV3B ide na sat vremena do 5 minuta traje, greje solidno, nema frosta na njoj, meni to iskreno ne smeta sem što se baš čuje kad "izdahne" ventil...
Posto prodas taj senzor 😂

Bela je Nordic model i kod njih je definitivno defrost ciklus bolje odradjen nego kod ostalih modela. Crna je Energy Pro X i radi kao i ostali modeli iz Energy serije...
Vise ljudi je pisalo slicna iskustva da Nordic model dosta manje ide u defrost u odnosu na druge modele.

To ja povrdjujem dve nordic imam. 18kmta po 12 puta za vece dok nordic zaledi ceo pa tek onda jednom u toku noci krene u Df. Sad donji deo klime uvek bude odledjen zbog jakog grejaca 150w. Al da ona bije toplo kao i 18kmta to ne kogu da tvrdim zna ponekad bas da bude hladnjikavo u poredjenju sa Fuji. Al zato je spas za kuce bez izolacije. Dok 18kmta meni ima sizofrena cepanja kad odradi df oladi se soba znala i 2.5kw da povuce jad ukjucim power mode.

Prilozi

• Screenshot_20251119-160824.png
    Screenshot_20251119-160824.png
    106.6 KB · Pregleda: 39
  • Screenshot_20251119-130657.png
    Screenshot_20251119-130657.png
    131.1 KB · Pregleda: 38
Bela je Nordic model i kod njih je definitivno defrost ciklus bolje odradjen nego kod ostalih modela. Crna je Energy Pro X i radi kao i ostali modeli iz Energy serije...
Vise ljudi je pisalo slicna iskustva da Nordic model dosta manje ide u defrost u odnosu na druge modele.
Po oznaci spoljne mislis da je bela Nordic model?

Meni uopšte nisu jasni modeli, energy pro, pro x, nordic svi imaju jako slične oznake i jako slične spoljne jedinice, kao i efikasnost na papiru.
Ja sam mislio da sam pazario dve iste klime, odnosno zbog boje zida u crnoj sahari sam uzeo crni energy pro x a ovamo beli....

Ponašaju se drugačije, mislim da nije ova bela energy nordic jer mi je unutarnja kockastija, deluje da je energy pro (bez x), kupio je na ananasu:

Meni uopšte nisu jasni modeli, energy pro, pro x, nordic svi imaju jako slične oznake i jako slične spoljne jedinice, kao i efikasnost na papiru.
Ja sam mislio da sam pazario dve iste klime, odnosno zbog boje zida u crnoj sahari sam uzeo crni energy pro x a ovamo beli....

Ponašaju se drugačije, mislim da nije ova bela energy nordic jer mi je unutarnja kockastija, deluje da je energy pro (bez x), kupio je na ananasu:
nisam siguran 100% ali mislm da su svim tim energy modelima Upro, x i nordic) vanjske jedinice iste ili skoro pa iste

Stigla mi je danas pametna uticnica za merenje potrosnje, da da iznesem neka svoja iskustva.
U pitanju u hisense energy pro x 18btu greje oko 55+ m2 (sprat kuce bez izolacije)
Bez ukljucene ifeel finkcije temp 24c na displeju podesena preko app, drzi modulaciju 600-800 kada krene u dogrevanje penje se na 1600 kwh
E sad sa ukljicenom funkcijom ifeel dok podize zatatu teperaturu ide i do 2000kwh( otprilike sa moj prostor za +2c trebalo oko 1h)
Medjutim posle toga se ne gasi nego ide u modulaciju i prijatno me iznenadila 360w-400w ali je bas vruce u prostoru u odnosu kada je ifeel funkcija iskljicena. Jedino sto posle nekih pola sata prestane da duva i podigne krilca na pola
Da li je neko merio jednu i drugu potrosnju, sta je bolja opcija

Prilozi

• IMG_3077.jpeg
    IMG_3077.jpeg
    394.7 KB · Pregleda: 24
  • IMG_3078.jpeg
    IMG_3078.jpeg
    182.5 KB · Pregleda: 25
  • IMG_3079.png
    IMG_3079.png
    189.3 KB · Pregleda: 22
  • IMG_3081.png
    IMG_3081.png
    80.4 KB · Pregleda: 26
Stigla mi je danas pametna uticnica za merenje potrosnje, da da iznesem neka svoja iskustva.
U pitanju u hisense energy pro x 18btu greje oko 55+ m2 (sprat kuce bez izolacije)
Bez ukljucene ifeel finkcije temp 24c na displeju podesena preko app, drzi modulaciju 600-800 kada krene u dogrevanje penje se na 1600 kwh
E sad sa ukljicenom funkcijom ifeel dok podize zatatu teperaturu ide i do 2000kwh( otprilike sa moj prostor za +2c trebalo oko 1h)
Medjutim posle toga se ne gasi nego ide u modulaciju i prijatno me iznenadila 360w-400w ali je bas vruce u prostoru u odnosu kada je ifeel funkcija iskljicena. Jedino sto posle nekih pola sata prestane da duva i podigne krilca na pola
Da li je neko merio jednu i drugu potrosnju, sta je bolja opcija
Moja Energy nordic masi za 3 stepena bex ifeel. Probaj testiraj stavi na 20 ako oces 23 puti je da radi 2 sata termostat na metar i po da ne bude blizu mesta gde duva. Konkretno ifeel losije radi kod mene jer imam osecaj da daljinac meri na tipa 15 min daje signal i u prelaznom periodu mnogo masi.

Moja Energy nordic masi za 3 stepena bex ifeel. Probaj testiraj stavi na 20 ako oces 23 puti je da radi 2 sata termostat na metar i po da ne bude blizu mesta gde duva. Konkretno ifeel losije radi kod mene jer imam osecaj da daljinac meri na tipa 15 min daje signal i u prelaznom periodu mnogo masi.
Kod mene recimo daljinski sa ukljucenom ifeel tacan gde god da ga stavim, testiran/ uporedjivan sa zivim. Jedino malo neprijatan osecaj kada predje +1c klima prestane da duva. Pa mi smeta jer se onda brzo hladi prostor( nemam izolaciju)
Sa iskljucenom ifeel funkcijom , znaci da meri preko jedinice, tacno odrzava zadati temperaturi od 23c i ne gasi se... samo tada aplikacija pokazuje da je od 24-26 u prostoru. Testiracu sada po ovom hladnim danima sta je najbolje za moj objekat.

Pozdrav dal zna neko o cemu se radi, od pre neki dan poceo da se cuje neki zvuk nesto kao kuckanje zvuci ko helikopter ili detlic kad lupa u drvo, naravno mnogo manje inzenzivno, prilicno je diskretno ali se primeti i mnogo nervira, javlja se u intervalima, ja mislio pomerio se filter pa vibrira kad struji vazduh ali nije, filteri stoje na mestu, ne znam dal ventilator zakacinje za nesto ali onda bi se stalno culo a ne sa prekidima jel da?

Pozdrav ljudi. Da li je neko imao ovakav problem sa X serijom ili nekom drugom.

Klima lepo greje ali se vec par puta desava da ode u "stand by" i vise se uopste ne pokrece sama, sve dok ja ne pojacam temp.
Ovo se desava i sa i bez "I feel" opcije..
Bukvalno kao da umre a regularno upaljena, heat mode sa ventilatorima skoro na max..
Potrosnja dok radi je super. Izolacija ok, stolarija takodje. Grejem 45kw sa malim sobama. Klima postavljeno centralno da gadja iz dnevne ka hodniku.

U tim momentima mrtvila pametna uticnica pokazuje samo oko 6w potrosnju, i to se ne menja sve dok je ja ne pojacam..

Prilozi

• Screenshot_20251201_124902.jpg
    Screenshot_20251201_124902.jpg
    64 KB · Pregleda: 26
  • Screenshot_20251201_124840.jpg
    Screenshot_20251201_124840.jpg
    64.5 KB · Pregleda: 15
  • Screenshot_20251201_122917_SmartLife.jpg
    Screenshot_20251201_122917_SmartLife.jpg
    38.1 KB · Pregleda: 15
  • Screenshot_20251201_122856.jpg
    Screenshot_20251201_122856.jpg
    65.5 KB · Pregleda: 14
  • Screenshot_20251201_122757.jpg
    Screenshot_20251201_122757.jpg
    51.7 KB · Pregleda: 20
Pozdrav ljudi. Da li je neko imao ovakav problem sa X serijom ili nekom drugom.

Klima lepo greje ali se vec par puta desava da ode u "stand by" i vise se uopste ne pokrece sama, sve dok ja ne pojacam temp.
Ovo se desava i sa i bez "I feel" opcije..
Bukvalno kao da umre a regularno upaljena, heat mode sa ventilatorima skoro na max..
Potrosnja dok radi je super. Izolacija ok, stolarija takodje. Grejem 45kw sa malim sobama. Klima postavljeno centralno da gadja iz dnevne ka hodniku.

U tim momentima mrtvila pametna uticnica pokazuje samo oko 6w potrosnju, i to se ne menja sve dok je ja ne pojacam..
koliko najduze si upratio da traje stand by mode i da li pocne temperatura da opada u prostoriji ? pokusaj je resetovati na ono dugme ispod poklopca i iskopcaj je na pola sata iz zida

Ja grejem slicnu kvadraturu za novembar po aplikaciji je potrosila ovoliko, taj problem
Nisam nikada imao. Koju izolaciju imas?

Prilozi

• IMG_1478.png
    IMG_1478.png
    84.2 KB · Pregleda: 28
koliko najduze si upratio da traje stand by mode i da li pocne temperatura da opada u prostoriji ? pokusaj je resetovati na ono dugme ispod poklopca i iskopcaj je na pola sata iz zida

Evo danas je bila "mrtva" oko 5 sati u kontinuitetu pa krenula sama da greje
( nisam morao ja da je pojacam da bi krenula ).. Sve vreme je bio upaljen "I feel" na daljincu koji je bio na tri metra od klime..
Da li je normalno da par sati bude u "standby" a temp. opadne za 2,3 stepena u prostoriji..?

Prilozi

• Screenshot_20251201_204511.jpg
    Screenshot_20251201_204511.jpg
    64.2 KB · Pregleda: 39
( nisam morao ja da je pojacam da bi krenula ).. Sve vreme je bio upaljen "I feel" na daljincu koji je bio na tri metra od klime..
Da li je normalno da par sati bude u "standby" a temp. opadne za 2,3 stepena u prostoriji..?
nije normalno, jedino mi pada na pamet da nije daljinski imao losu komunikaciju sa klimom jer mora biti uperen u nju zbog ifeel. mada mislim da i tada ako nema duze komunikacije preuzima senzor sa klime...da li se bas isto ponasa i bez ifeel ?

nije normalno, jedino mi pada na pamet da nije daljinski imao losu komunikaciju sa klimom jer mora biti uperen u nju zbog ifeel. mada mislim da i tada ako nema duze komunikacije preuzima senzor sa klime...da li se bas isto ponasa i bez ifeel ?

Bez "I feel" opcije mi deluje da je gora situacija.. Bukvalno nece da se probudi iz "standby" dok je sam ne pojacam.
Na aplikaciji satima pokazuje Indoor 28c, a namestena na 25c, dok na termostatima koje imam padne na 22,21c a i dalje nema budjenja..
Premestio sam vcrs daljinac u hodnik, i klima se ubrzo probudila i pocela da greje, ali naravno sa "I feel" opcijom upaljenom.

Skoro je namontirana klima pa je jos upoznajem, ali mi deluje kao da ima neki bag, pogotovo sa njenim senzorom temperature u unutrasnjoj jedinici, jer je nemoguce da satima pokazuje 28c a prostorija se ohladi za oko 5c.

Ne znam da li je ovo za reklamaciju 🤔

Bez "I feel" opcije mi deluje da je gora situacija.. Bukvalno nece da se probudi iz "standby" dok je sam ne pojacam.
Na aplikaciji satima pokazuje Indoor 28c, a namestena na 25c, dok na termostatima koje imam padne na 22,21c a i dalje nema budjenja..
Premestio sam vcrs daljinac u hodnik, i klima se ubrzo probudila i pocela da greje, ali naravno sa "I feel" opcijom upaljenom.

Skoro je namontirana klima pa je jos upoznajem, ali mi deluje kao da ima neki bag, pogotovo sa njenim senzorom temperature u unutrasnjoj jedinici, jer je nemoguce da satima pokazuje 28c a prostorija se ohladi za oko 5c.

Ne znam da li je ovo za reklamaciju 🤔
A kazi mi jel ti to jedini izvor grejanja?? Kuca stan? Izolacija?

Gasi ti se klima ili ide u stand by jer je postigla temeraturu. Meni se to desilo par puta kada je bilo toplije sada vise ne jer nemam izolaciji.
Sa ifeel funkcijim nece da ti masi temeraturu sigurno, samo daljinski mora da je usmeren i da ima direknu komunikaciju sa jedinicom( a nije bas osetljiv) ako meris temp. Preko app i jedinice, onda obavezno ne stavljaj na auto ili slabo duvanje ( min 3-4 crtice) jer ce ti onda pregrevati senzor i gasiti klimu. Sva toplota se pri maloj brzini brzo vraca u klimu i cenzor meri veci temperaturu

Poslednja izmena:
Ova klima definitivno cepa u dnevnoj, zaledila cela jutros na -1, nije defrostovala uopste, mora zovem servis...

Sa druge strane procitah da nekoga cepa da mu zaglupi klima, meni se desava bukvalno greje top, odrzava tacno u stepen ova pro x crna, i samo odluci da se zaglupi sa 24c pusti na 21c da se rashladi pre nego sto pocne opet da greje i maltene ceo dan drzi na 21-22c i ne postize 24c ( podesena na 25c)

Prilozi

• IMG_20251202_073812.jpg
    IMG_20251202_073812.jpg
    226.1 KB · Pregleda: 35
Gasi ti se klima ili ide u stand by jer je postigla temeraturu. Meni se to desilo par puta kada je bilo toplije sada vise ne jer nemam izolaciji.
Sa ifeel funkcijim nece da ti masi temeraturu sigurno, samo daljinski mora da je usmeren i da ima direknu komunikaciju sa jedinicom( a nije bas osetljiv) ako meris temp. Preko app i jedinice, onda obavezno ne stavljaj na auto ili slabo duvanje ( min 3-4 crtice) jer ce ti onda pregrevati senzor i gasiti klimu. Sva toplota se pri maloj brzini brzo vraca u klimu i cenzor meri veci temperaturu

Ne gasi se, samo ode u standby jer je postigla temp. i to nekada traje satima, a na malim termostatima koje imam vidim da temp. padne sa 25c do 21c dok ne pocne ponovo sa grejanjem.. Nekako mi je predugo u standby.
Uvek je podesena na 24c ili 25c sa ventilatorima na max ili skoro na max, sa krilcima skoro skroz na dole da duva..
Klima je jedini izvor grejanja u kuci. Imam i TA pec koja se nije palila od kad je ugradjena klima. Klima stvarno lepo greje, nema cudnih zvukova, sve deluje ok osim dugog standby rezima..
Kuca, prizemlje sa izolacijom i novom stolarijom, mislim da nema mnogo gubitaka toplote.. Pratim je i preko pametne uticnice.
Probacu sa novim baterijama na daljincu, bar to da eliminisem pa cu da ispitujem dalje.

Taman sam hteo da ti napišem,probaj da zameniš baterije.
Sve mi navodi da je do baterija jer ovako se klima kod mene ponaša kad nije upaljen I feel.

Nemoj da upalis I Feel i onda postaviš daljinski negde.(Ako si do sad tako radio)Nego postavi negde daljinski gde hoćeš da stoji i dok stoji na tom mestu,upali tada I feel i ugasi,zatim ponovo upali tako ćeš proveriti da li daljinski ima signal.Znam da je ovo zvuči glupo al probaj ako ovako već ne radiš.

Nazad
Vrh Dno