Ni slucajno nemoj drzati automatski, jer tada ide u najsporiju brzinu. Mozda ti je kratkotrajno spala potrosnja ali tako najmanje uzima vazduha i grije ga i potrosnja ce poceti jos vise skakati a temperatura opadati. Za toliki prostor minimum 4 crtice, ja bi drzao 5.Moje ti je sad ovako stavio sam na automatsko manje trosi
U pravu si, potrošnja veca duplo juce se uverio .Ni slucajno nemoj drzati automatski, jer tada ide u najsporiju brzinu. Mozda ti je kratkotrajno spala potrosnja ali tako najmanje uzima vazduha i grije ga i potrosnja ce poceti jos vise skakati a temperatura opadati. Za toliki prostor minimum 4 crtice, ja bi drzao 5.
Normalna je to potrosnja jer je velik prostor a nema izolacije. Ta klima je za do 40tak kvadrata sa dobrom izolacijom
Meni izgleda ova bela QH35XV0EW bataljen senzor, nikad ne ide u defrost, jutros obeleo ceo izmenjivac napolju, ali preko dana lozim u toj prostoriji pa se otopio, crna QH35XV3B ide na sat vremena do 5 minuta traje, greje solidno, nema frosta na njoj, meni to iskreno ne smeta sem što se baš čuje kad "izdahne" ventil...Drugari,jel moze neko ko ima Energy pro x da mi kaze koji mu je model spoljasnje jedinice,ono QG35XV....
Posto prodas taj senzor 😂Meni izgleda ova bela QH35XV0EW bataljen senzor, nikad ne ide u defrost, jutros obeleo ceo izmenjivac napolju, ali preko dana lozim u toj prostoriji pa se otopio, crna QH35XV3B ide na sat vremena do 5 minuta traje, greje solidno, nema frosta na njoj, meni to iskreno ne smeta sem što se baš čuje kad "izdahne" ventil...
radi samo sa connect lifeDa li neko uspeo da poveze hisense energy pro na tuya smart , smart life aplikaciju ili neki drugu da nije connect life? Smor mi je da koristim 10 aplikacije posebno ako je izvodljivo.
Bela je Nordic model i kod njih je definitivno defrost ciklus bolje odradjen nego kod ostalih modela. Crna je Energy Pro X i radi kao i ostali modeli iz Energy serije...Meni izgleda ova bela QH35XV0EW bataljen senzor, nikad ne ide u defrost, jutros obeleo ceo izmenjivac napolju, ali preko dana lozim u toj prostoriji pa se otopio, crna QH35XV3B ide na sat vremena do 5 minuta traje, greje solidno, nema frosta na njoj, meni to iskreno ne smeta sem što se baš čuje kad "izdahne" ventil...
Po oznaci spoljne mislis da je bela Nordic model?Bela je Nordic model i kod njih je definitivno defrost ciklus bolje odradjen nego kod ostalih modela. Crna je Energy Pro X i radi kao i ostali modeli iz Energy serije...
Vise ljudi je pisalo slicna iskustva da Nordic model dosta manje ide u defrost u odnosu na druge modele.
nisam siguran 100% ali mislm da su svim tim energy modelima Upro, x i nordic) vanjske jedinice iste ili skoro pa isteMeni uopšte nisu jasni modeli, energy pro, pro x, nordic svi imaju jako slične oznake i jako slične spoljne jedinice, kao i efikasnost na papiru.
Ja sam mislio da sam pazario dve iste klime, odnosno zbog boje zida u crnoj sahari sam uzeo crni energy pro x a ovamo beli....
Ponašaju se drugačije, mislim da nije ova bela energy nordic jer mi je unutarnja kockastija, deluje da je energy pro (bez x), kupio je na ananasu:
![]()
HISENSE Energy Pro X QH35XV3B Inverter klima, 12.000 BTU, WiFi, Antracit | Ananas
Kupite proizvod: „HISENSE Energy Pro X QH35XV3B Inverter klima, 12.000 BTU, WiFi, Antracit” online, brzo i lako.ananas.rs![]()
Inverter klime - cene | Inverterske klime 9, 12, 18, 24 | Ananas
Veliki izbor inverter klima online - LG, Hisense, Tesla i mnogi drugi brendovi! Štede električnu energiju i ravnomerno hlade/greju prostoriju - poruči online!ananas.rs
Moja Energy nordic masi za 3 stepena bex ifeel. Probaj testiraj stavi na 20 ako oces 23 puti je da radi 2 sata termostat na metar i po da ne bude blizu mesta gde duva. Konkretno ifeel losije radi kod mene jer imam osecaj da daljinac meri na tipa 15 min daje signal i u prelaznom periodu mnogo masi.Stigla mi je danas pametna uticnica za merenje potrosnje, da da iznesem neka svoja iskustva.
U pitanju u hisense energy pro x 18btu greje oko 55+ m2 (sprat kuce bez izolacije)
Bez ukljucene ifeel finkcije temp 24c na displeju podesena preko app, drzi modulaciju 600-800 kada krene u dogrevanje penje se na 1600 kwh
E sad sa ukljicenom funkcijom ifeel dok podize zatatu teperaturu ide i do 2000kwh( otprilike sa moj prostor za +2c trebalo oko 1h)
Medjutim posle toga se ne gasi nego ide u modulaciju i prijatno me iznenadila 360w-400w ali je bas vruce u prostoru u odnosu kada je ifeel funkcija iskljicena. Jedino sto posle nekih pola sata prestane da duva i podigne krilca na pola
Da li je neko merio jednu i drugu potrosnju, sta je bolja opcija
Kod mene recimo daljinski sa ukljucenom ifeel tacan gde god da ga stavim, testiran/ uporedjivan sa zivim. Jedino malo neprijatan osecaj kada predje +1c klima prestane da duva. Pa mi smeta jer se onda brzo hladi prostor( nemam izolaciju)Moja Energy nordic masi za 3 stepena bex ifeel. Probaj testiraj stavi na 20 ako oces 23 puti je da radi 2 sata termostat na metar i po da ne bude blizu mesta gde duva. Konkretno ifeel losije radi kod mene jer imam osecaj da daljinac meri na tipa 15 min daje signal i u prelaznom periodu mnogo masi.
koliko najduze si upratio da traje stand by mode i da li pocne temperatura da opada u prostoriji ? pokusaj je resetovati na ono dugme ispod poklopca i iskopcaj je na pola sata iz zidaPozdrav ljudi. Da li je neko imao ovakav problem sa X serijom ili nekom drugom.
Klima lepo greje ali se vec par puta desava da ode u "stand by" i vise se uopste ne pokrece sama, sve dok ja ne pojacam temp.
Ovo se desava i sa i bez "I feel" opcije..
Bukvalno kao da umre a regularno upaljena, heat mode sa ventilatorima skoro na max..
Potrosnja dok radi je super. Izolacija ok, stolarija takodje. Grejem 45kw sa malim sobama. Klima postavljeno centralno da gadja iz dnevne ka hodniku.
U tim momentima mrtvila pametna uticnica pokazuje samo oko 6w potrosnju, i to se ne menja sve dok je ja ne pojacam..
koliko najduze si upratio da traje stand by mode i da li pocne temperatura da opada u prostoriji ? pokusaj je resetovati na ono dugme ispod poklopca i iskopcaj je na pola sata iz zida
nije normalno, jedino mi pada na pamet da nije daljinski imao losu komunikaciju sa klimom jer mora biti uperen u nju zbog ifeel. mada mislim da i tada ako nema duze komunikacije preuzima senzor sa klime...da li se bas isto ponasa i bez ifeel ?Evo danas je bila "mrtva" oko 5 sati u kontinuitetu pa krenula sama da greje
( nisam morao ja da je pojacam da bi krenula ).. Sve vreme je bio upaljen "I feel" na daljincu koji je bio na tri metra od klime..
Da li je normalno da par sati bude u "standby" a temp. opadne za 2,3 stepena u prostoriji..?
nije normalno, jedino mi pada na pamet da nije daljinski imao losu komunikaciju sa klimom jer mora biti uperen u nju zbog ifeel. mada mislim da i tada ako nema duze komunikacije preuzima senzor sa klime...da li se bas isto ponasa i bez ifeel ?
A kazi mi jel ti to jedini izvor grejanja?? Kuca stan? Izolacija?Bez "I feel" opcije mi deluje da je gora situacija.. Bukvalno nece da se probudi iz "standby" dok je sam ne pojacam.
Na aplikaciji satima pokazuje Indoor 28c, a namestena na 25c, dok na termostatima koje imam padne na 22,21c a i dalje nema budjenja..
Premestio sam vcrs daljinac u hodnik, i klima se ubrzo probudila i pocela da greje, ali naravno sa "I feel" opcijom upaljenom.
Skoro je namontirana klima pa je jos upoznajem, ali mi deluje kao da ima neki bag, pogotovo sa njenim senzorom temperature u unutrasnjoj jedinici, jer je nemoguce da satima pokazuje 28c a prostorija se ohladi za oko 5c.
Ne znam da li je ovo za reklamaciju 🤔
Gasi ti se klima ili ide u stand by jer je postigla temeraturu. Meni se to desilo par puta kada je bilo toplije sada vise ne jer nemam izolaciji.Evo danas je bila "mrtva" oko 5 sati u kontinuitetu pa krenula sama da greje
( nisam morao ja da je pojacam da bi krenula ).. Sve vreme je bio upaljen "I feel" na daljincu koji je bio na tri metra od klime..
Da li je normalno da par sati bude u "standby" a temp. opadne za 2,3 stepena u prostoriji..?
Gasi ti se klima ili ide u stand by jer je postigla temeraturu. Meni se to desilo par puta kada je bilo toplije sada vise ne jer nemam izolaciji.
Sa ifeel funkcijim nece da ti masi temeraturu sigurno, samo daljinski mora da je usmeren i da ima direknu komunikaciju sa jedinicom( a nije bas osetljiv) ako meris temp. Preko app i jedinice, onda obavezno ne stavljaj na auto ili slabo duvanje ( min 3-4 crtice) jer ce ti onda pregrevati senzor i gasiti klimu. Sva toplota se pri maloj brzini brzo vraca u klimu i cenzor meri veci temperaturu
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari