Šta je novo?

iOS 26

Jako sam skeptican sa novijim verzijama ios-a, prodje dugo vremena da se odlucim da odradim update ali ovaj 26.2 na ip15 pro ubija kako brzo radi. Cini mi se da je i baterija na istom nivou kao i na ios 18... do duse tek prvi je dan i glavni utisak je da je brz kao munja. Svaka cast za sada. 😯

Meni na 5G Auto on urnise bateriju i kad vratim LTE bude super
5G je i meni jeo bateriju na iOS18, vratio sam na 4G.

Jako sam skeptican sa novijim verzijama ios-a, prodje dugo vremena da se odlucim da odradim update ali ovaj 26.2 na ip15 pro ubija kako brzo radi. Cini mi se da je i baterija na istom nivou kao i na ios 18... do duse tek prvi je dan i glavni utisak je da je brz kao munja. Svaka cast za sada. 😯
Jedan svetli komentar zbog koga zamalo kliknuh na update, ali ne 🤐

Jel imate bug da nece da pozove preko WA aplikacije? Moram da je ubijem pa pokrenem opet

Da li neko ima problem sa logovanjem na NLB aplikacu sa 26.2

na iphone 16 pro 26.2 radi lepo
na apple watch ultra isto za divno čudo, prelepo izgleda, mnogo lepše nego ranije
ipad pro m1 bogami znaju da zabadaju animacije, tako da eto 2 od 3, nije loš update.

na iphone 16 pro 26.2 radi lepo
na apple watch ultra isto za divno čudo, prelepo izgleda, mnogo lepše nego ranije
ipad pro m1 bogami znaju da zabadaju animacije, tako da eto 2 od 3, nije loš update.
Slažem se za Iphone 16 pro ali baš ždere bateriju.

Slažem se za Iphone 16 pro ali baš ždere bateriju.
Ne bavim se baterijama, kad treba napunim ga, od kad imam ovaj telefon nisam ni ušao da vidim BH...

Meni je veći trip bio prikriveno usporavanje telefona, downclockovanje i slično, ali ovde to nisam primetio.

Jedno pitanje imam. Zašto ne mogu da povežem ipad preko hotspot-a na mobilni net na telefonu da bih skinula update sistema? Isključen mi je low data mod, ne znam jesam propustila neko podešavanje ili jednostavno apple ne dozvoljava to. Na mobilnom netu mi skida update za telefon 5 minuta, na kućnom netu 50min.

Da li se nekome još dešava u iOS 26.x da kada se update-uje aplikacija: na primer: SoundHound ili Spotify, a za istu aplikaciju imate lockscreen widget, widget prosto nestane sa lock screen-a i mora ponovo da se postavi ?

Prvi put koristim iOS (iphone16 pro) i zanima me da li je skrolovanje kroz aplikacije i pre bilo ovako sporo ili je to ovo najnovije ažuriranje pokvarilo. Uporedjujem sa Honor 400 pro koji duplo brze i fluidnije skroluje kroz bilo koju aplikaciju

Prvi put koristim iOS (iphone16 pro) i zanima me da li je skrolovanje kroz aplikacije i pre bilo ovako sporo ili je to ovo najnovije ažuriranje pokvarilo. Uporedjujem sa Honor 400 pro koji duplo brze i fluidnije skroluje kroz bilo koju aplikaciju

Šta znači "skrolovanje kroz aplikacije"?

Šta znači "skrolovanje kroz aplikacije"?
Npr imaš stranicu ili aplikaciju sa 100 videa ili slika i listanje (kretanje) je užasno sporo i lagovito u odnosu na android. Ako bih hteo da dođem do sredine takve stranice duplo brze bih to učinio sa androidom (honor 400 pro)

Jel sporo i lagovito kad skroluješ kroz Messages, Settings ili bilo koju drugu sistemsku aplikaciju?
Ako nije lagovito, onda je to "problem" do konkretne aplikacije i namernog odabira takvog ponašanja njenih autora.

Sve te aplikacije sa stotinama videa su napravljene tako da pogledaš svaki video i fotku zbog reklama između. Primetićeš po tome što je namerno smanjena brzina flick scroll-a (potez kada brzo povučeš prstom na gore i pustiš). Idealno za poređenje je upravo Messages aplikacija koja skroluje jako brzo i sa minimalnim usporenjem naspram recimo Facebook i Instagrama koji namerno koriste skrolovanje sa otporom i manjom inicijalnom brzinom.

Npr imaš stranicu ili aplikaciju sa 100 videa ili slika i listanje (kretanje) je užasno sporo i lagovito u odnosu na android. Ako bih hteo da dođem do sredine takve stranice duplo brze bih to učinio sa androidom (honor 400 pro)
Tako je na ios-u, ako sa dna stranice povuces brze na gore i kontra ici ce brze ali drasticno brze u tom slucaju

Imam S24 Ultra i iPhone 16 Pro Max. Probao sam sada ovo na oba u galerijama sa kamera (photos app i gallety app). Na oba telefona je na hiljade slika. Kod Samsung-a skroluje nešto brže nego na iPhone-a, ali takav je dizajn. Nema kočenja i sličnoga ni na jednom. Na Samsung-u može dodatno da se čačka u developer opcijama da se skrolovanje dodatno ubrza, ako je to bitno.

Има ли још неко проблем са дуплим нотификацијама за Outlook?

Imam S24 Ultra i iPhone 16 Pro Max. Probao sam sada ovo na oba u galerijama sa kamera (photos app i gallety app). Na oba telefona je na hiljade slika. Kod Samsung-a skroluje nešto brže nego na iPhone-a, ali takav je dizajn. Nema kočenja i sličnoga ni na jednom. Na Samsung-u može dodatno da se čačka u developer opcijama da se skrolovanje dodatno ubrza, ako je to bitno.
Galerija ok. Probaj Youtube, Twitter, instagram, neki webshop sa artiklima

@mitar1982

Im'o ja. Stanje je, barem u mom slučaju (14 PM, 5 naloga), kako treba od v. 5.2548.1.
Код мене почело пре пар недеља, смирило се после апдејта на 26.2, и сад ево опет...

Galerija ok. Probaj Youtube, Twitter, instagram, neki webshop sa artiklima

Nema šta da probam koristim paralelno iPhone i Samsung zadnjih 10 godina 🙂 Sve radi kako treba, skroluje brzo nema seckanja i kočenja ni na jednom ni na drugom. Brže skroluje na Samsung-u u svim aplikacijama, ali takav je dizajn GUI-a.
Nisam ni primećivao neku razliku u samoj brzini skrola, zato sam sada probao to u Photos app sada.

Da li su sredili CarPlay sada na poslednjoj 26.2? Puca li i dalje konekcija?
Jeasu li ispaglali ostale greške na 26.2?

Vecinu jesu, ali ram menadzment je i dalje katastrofa. Ja nemam nista sem vibera na telefonu i jako cesto i sam settings load-uje iznova, viber, galeriju, mail, kao da ima 2gb rama.

Ja imam taj problem na Ipad-u,na telefonu ne.

Nema šta da probam koristim paralelno iPhone i Samsung zadnjih 10 godina 🙂 Sve radi kako treba, skroluje brzo nema seckanja i kočenja ni na jednom ni na drugom. Brže skroluje na Samsung-u u svim aplikacijama, ali takav je dizajn GUI-a.
Isto. 13 Pro Max i S24+.
Da me ubiješ, ne bih znao da kažem koji je brži. Oba izuzetna.

Percepcija brzine u aplikacijama o kojoj pričate je iluzija, molim vas da ne idete u offtopic poređenjima sa non-iOS uređajima ako već ne čitate.
Na ovoj strani, pre samo par poruka, sam objasnio zašto vam deluje da je telefon spor ako testirate kroz 3rd party aplikacije. Brzina skrola unutar aplikacije je stvar izbora developera.

ekipa, vi koji imate 14, 15 i 16 seriju, da li bi bili ljubazni da proverite da li ste sa ios26 dobili opciju isključivanja PWM-a kao što ima cela serija 17? nalazi se u postakvama pod "accessibilty/display", pa dole pri dnu.

ili je to feature isključivo serije 17?

Nazad
Vrh Dno