Šta je novo?

Xiaomi Mi Box S - iskustva, problemi, rešenja

Naravno, boks je povezan preko usb eternet adaptera kabelom na ruter. Wifi ne koristim.

Da pitam kako vam radi Move aplikacija na 3 gen modelu? Meni zabode, pojavi se logo Move i nista. Moram da idem na Home dugme da izadjem u glavni meni boxa.... Iris TV koliko vidim radi ok za sad.

Ajde napiši ima li neke razlike,planiram istu stvar da uradim kao i ti,pa da vidim iz prve ruke ima li nekih razlika.
nakon 5 sati koristenja sem ljepseg malo sucelja, nista ne vidim, doduse gledam na TV od 32 inca, dok je stari Xiaomi radio na 47 incha bez najmanje zamjerke, jednako dobro hvataju wi fi, armirani zid betonski ga dijeli od rutera malo boljeg, oba uredjaja ulozeno dobijeno cista 10 ka

Da pitam kako vam radi Move aplikacija na 3 gen modelu? Meni zabode, pojavi se logo Move i nista. Moram da idem na Home dugme da izadjem u glavni meni boxa.... Iris TV koliko vidim radi ok za sad.
da, nemam move, ali Iris sljaka ok

Po meni vrlo mala razlika izmedju Mi Box S 2 gen i 3 gen. Wifi na Mts imam 450 Mpbs , ovaj 3 gen ide max do 250Mbps, ne moze više. Onn 4 k pro gura na max 450. Mislim da je 8000 din za Mi box s 3 gen malo mnogo, treba sacekati da padne na 6000-6500 din.
P.s radi i Move ok aplikacija, nego me nesto zezao zamenski daljinski od Irisa koji sam uredno uparivao sa Mi Box 2 gen, dok sa ovim 3 gen brljavi ovaj Iris daljinski. Ovaj original od Mi boxa mi je nekako bas socijala ne mogu da menjam kanale lepo i sl.

Ajd što je "socijala", nego kada pritisneš dugme probudiš pola komšiluka. 😀
Da , a i ono levo dugme u sredini Xiaomi TV+ , totalno nefunkcionalno. Ja sam navikao da mi to bude back dugme i sad stalno to pritiskam umesto back i naravno uzjbe aplikaciju koju trenutno koristim.

ima kljakavih primeraka kao sto je moj, tako da mozda ipak ima smisla razmisliti o garanciji lokalnoj za par evra vise.

Ja sam pre par meseci jednom prijatelju nameštao mi box s 3rd gen. i šta ja znam, nije me nešto impresionirao. Tako da sam za sebe uzeo 3rd gen ali fire stick, koji je mnogo fluidniji u radu od Xiaomi uređaja (imam stickove Xiaomi i fullhd i 4k). Sad imam od svake generacije po jedan fire stick 4k🙂

Синоћ детету правио рођендан и деца су наравно дрндала јутјуб на боксу. Елем, касније кад су се разишли приметим да се појавио неки зелени оквир дал' си у менију или апликацији са гласом који описује тренутно на чему си и које су ти опције. Апликацију кад хоћеш да стартујеш не пали је аутоматски већ избаци неки мени са опцијама шта желиш уз гласовно објашњење, као фа је укључена нека опција за слепе. Кад уђем у тивимејт рецимо не могу уопште да отворим списак канала притиском на лево, или кад упалим ону доле сетингс траку не могу да се крећем ни лево ни десно. Исто важи и за еон с'тим што из ње не могу да изађем јер мора да се кликне на изађи а не могу никако. Пробао сам у сетингсу да нађем неку опцију за искључивање али безуспешно. Ако неком пада на памет шта су могли да упале молио бих за помоћ да не бих одлепио. У питању је ми бокс прве генерације на андроид тв-у 9. Хвала!

Imam Mi Box $, da li čuva u memoriji otvorene programe i da li ih je moguće zatvoriti, oni koji nemaju "izlaz"?

Пробао сам у сетингсу да нађем неку опцију за искључивање али безуспешно. Ако неком пада на памет шта су могли да упале молио бих за помоћ да не бих одлепио. У питању је ми бокс прве генерације на андроид тв-у 9. Хвала!

Pogledaj u podešavanjima pod Accessibility da pronađeš TalkBalk i da ga isključiš.

Trebalo bi da radi, ali pošto Box ima USB 2.0 port, brzine će biti oko 100Mbps. Ako se odlučiš za kupovinu, moj je predlog da poručiš preko sajta kako bi u 14 dana mogao da vratiš ukoliko ima nekih problema u radu sa njim.

box ima usb 2.0 koji ima teorijsku brzinu od 480mbps.
TO je i dalje bolje od 100mbps, ali ne nudi nista u odnosu na wifi.

kako da formatiram usb da bi ga ovaj box video? Imam neki Kingston od 16gb i formatiran je sa fat32 i drugi box ga uredno vidi a ovaj mi box ga ne vidi uopste?

Вероватно само exFAT и NTFS. Пробај њих.

Imam mi box 2nd gen, podesio sam ga na 50Hz po preporuci ovde na forumu, da bi EON lepse radio. Medjutim primetio sam kad gledam nesto preko Jellyfina da video ne ide glatko, kao da secka na svakih pola sekunde ili tako nesto. Koje bi bilo pravilno podesavanje da ovo radi kako treba? Nisam siguran za stremio, moracu kasnije da pogledam kako radi.

Tv je tcl c635, ako imate ideju sta ukljuciti/podesiti da bi radilo kako treba?

Edit: pre par dana sam gledao Netflix (mislim da je 4k) na hisense tv-u, i deluje mi da je mnogo fluidnije, verovatno je 60fps, ne znam da li je do samog izvora, boxa ili tv-a? Na starom lg-ju sam imao takav prikaz

Poslednja izmena:
Mozda i TV ima podesavanje frekv.
Mozda imas frame drop ako nisu upareni.

netflix ima frame rate matching.

Moze pomoć
Imam MI box 2 i na njemu je Android 11 i sigurnosna zakrpa od septembra 23 .
Kako bih mogao da ga nadogradim na A 14
Najbolje na DM da neko napise da ne gusimo temu
Laik sam za egzibicije
Hvala

Nazad
Vrh Dno