Šta je novo?

[A1] Kucni net

Jesi probao fast.com koliko drzi , on mi nekako uvek pokaze realno cini mi se , cek , jel imas 5g tu na lokaciji ili ne , kapiram da kn kartica hvata i 5g , ja imam kn ali jos nisu pustili 5g ovde bilo pa nestalo pre par dana
1765929956587.png

Jedno pitanje da li su kartice za 4g A1 KN limitirane samo na 4g mrežu ili mogu hvatati 5g sa 5g ruterom? Da li je neko to isprobao?

Već je pisano i uzgred pominjano skoro svaki dan od kad je krenuo 5G. Ako imaš 5G ruter, radi 5G i na 4G KN, ali isto ograničen brzinom paketa. Evo ja, koliko juče.

Ja sam juče uzeo MC888, i ono što primećujem da iako je brzina ista na testovima, koju sam dobijao sa MF289F ili MC888 na 4G (120/12), latencija je dosta bolja na 5G, naročito na LAN kablu i oseti se u radu.

Onda znači da je bolje uzeti 5g KN 300/50 ukoliko daju popust od 25% za nove korisnike

Bio sam u A1 i nemaju po
Pošto sam ovih dana dosta puta pitao u vezi KN 5G, da prenesem utiske. Po A1 mapi pokrivenosti ne ispunjavam uslove za tu uslugu, iako sam na telefonu hvatao 5G. Danas sam uzeo paket i ruter na trenutnoj lokaciji hvata između 5G i 4G+, gde se brzine za Download kreću oko 100-150 Mbps, a Up oko 30-50 Mbps, što je meni odlično. Probaću ovih dana da ga pomeram po kući radi pronalaženja najbolje lokacije. Takođe, da li neko zna, koja bi 5G antena bila dobra.
Dozvoljavaju da se uzme 5G KN iako nema pokrivenosti?

Ako sam dobro shvatio prethodne postove... A1 u ovom momentu ne nudi 5G KN osim na papiru? Ili gresim?

Je l' ova tema samo za kucni net tipa ruter plus sim kartica ili moze i optickin net?

Poslao sam im upit za ponudu na adresi gde imam yettel net + tv i istice u martu.
interesuje me kvalitet usluge, vidim da je cena 2500din, kod konkurencije 5000din

Proveravao matori u A1 Smederevo da uzme paket kucni net i xplore tv aplikaciju.Proverili jacinu signala za selo u okolini gde zivi,kazu odlicno,medjutim nije dostupna mogucnost jos uvek da uzme paket za selo.Da li bi bilo izodljivo da ,u ja to uzmem na paket u Beogradu a on to da koristi na datoj adresi u selu kod Smedereva?
Kakvo je vaše mišljenje,da li je to izvodljivo?
Inače trenutno kosisti supernovu,kabal nasledjeno od Kopernikusa,radi to korektno uz poneki prekid,medjutim deru sa cenama.Trenutno tv i net paca 4100 a sada je taj paket već 5200.
Hvala unaprd na odgovorima
Još jedni pitanje,da li bi bilo pametno da u startu mu uzmem varijantu 5g net sa xplore aplikacijom?

… radiće gde god, samo dobro proveri da li je signal dobar na lokaciji gde bi koristio - ne bi ti uvažili žalbu ako koristiš na drugoj, a nije kako treba… svakako je bolja 5g varijanta, tu nemaš razloga da se dvoumiš…

… radiće gde god, samo dobro proveri da li je signal dobar na lokaciji gde bi koristio - ne bi ti uvažili žalbu ako koristiš na drugoj, a nije kako treba… svakako je bolja 5g varijanta, tu nemaš razloga da se dvoumiš…
Oni ne uvažavaju žalbu za loš signal ni za lokaciju gde je prijavljeno a kamoli za neku drugu

Zdravo!

Je l ima neko da je probao 5G KN da li radi samo na 5G signalu i hvata 4G i 4G+ najnormalnije?

Probao danas sa agentom može li sa KN+ 100/10 na KN 5G 300/50 sa mojim 5G ruterom, kaže nemaju još ponudu. Tako da, malo su zatajili tu. Mogli su bar korisnicima sa 5G ruterom da ponude prelaz.
A koje brzine ostvarujes sa KN+ paketom i 5G svojim ruterom?
Ne prelazi deklarisanih na papiru max 100 u DL?

Čitam koje brzine ostvarujete i blago vama, ja se mučim sa 10 mbs a plaćam za 100/10. Ruter ništa nije podešavan, pisao sam im da mi smanje paket kad mi već brzinu koju plaćam ne mogu dati. Javljam šta odgovore.

Podesi ruter na B1+B3 ako nemas B7.
Nadji mu idealno mesto.
Probaj neku bolju antenu.
I naravno trazi manji paket ako ne moze da izgura ni 50mb.

A koje brzine ostvarujes sa KN+ paketom i 5G svojim ruterom?
Ne prelazi deklarisanih na papiru max 100 u DL?

Čitajte malo temu, bar par poslednjih strana. Našli bi odgovor. Očekujete da neki odgovaraju po 10 puta za par dana na jedno isto pitanje, a teško vam par strana da prelistate.

18615029778.png

Vidim da MC888 ima Hybrid mode, odnosno može da emituje signal preko WiFi i LAN2 koji je sabirak signala koji dobija preko 5G modema/SIM kartice u ruteru i kabla prikačenog na LAN1 port.

Mogao bi se recimo ukombinovati A1 5G Kućni net preko TP-Link 5G rutera koji se dobija, povezati sa MC888 LAN kablom, a u MC888 da bude m:tel kartica sa godišnjim tiketom. To bi bila zver sa 5Gx2, odnosno dupli 5G A1+mts. Ili umesto A1 5G Kućnog neta neka optika ili kablovski net, ko ima pristup.

Koliko realnog bandwidtha može da se izvuče mesečno sa m:telom? Pitam zbog zbira

Čitajte malo temu, bar par poslednjih strana. Našli bi odgovor. Očekujete da neki odgovaraju po 10 puta za par dana na jedno isto pitanje, a teško vam par strana da prelistate.

18615029778.png
Ok, deluje da su ti limitirali karticu QoS setovanjima u bazi HSSa, pa moras menjati paket da bi ostvario vecu brzinu ili ako imas nekog u A1 samo da ti promene sim profil

Nazad
Vrh Dno