Šta je novo?

Lenovo Legion Laptopovi (5, 7, 9, PRO, SLIM)

• Začetnik teme Začetnik teme Proday
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
U9/64/1TB/5070TI/2KOLED240HZ,nisam merio ali je max 3 sata mada mislim da je 2 plafon,samo emails,surfing etc,za gaming ja ne znam dal bi 1h izdrzao verovatno ne.

Ma koji gaming, ne mere bez kabla. 😀
Ali jedini nacin kod mene je samo iGPU, bez GeForce, battery saver, brightness na 50% ili manje (mada budimo realni ovi novi paneli sijaju kao blesavi, iskreno i 50% je okej), startup procesi na minimum i onda moze da se prezivi.
Jedini iskupljujuci faktor je taj sto je baterija 98 ili 99 wat sati pa ako se pristojno optimizuje, izdrzace ok.
Mada je tvoj OLED 2K, moj je IPS 1600p, ima delom i do toga, dosta oni srcu struje po ovome sto sam ja gledao po netu.

Ako vam je samo za surf/mail moze da se izvuce sigurno bar 6h sa 99Wh baterijom, ali morate da spustite potrosnju ispod 10w za cpu i iskljucena nvidia.
Recimo ovako nesto:
  • Display mod - Hybrid iGPU
  • Power mode - Quiet / plavi
  • Windows Energy saver - Ukljucen
  • ThrottleStop - Undervolt, Iskljuci turbo, Ogranici max brzinu na ispod 2ghz tipa 1.6ghz na P cores i 800mhz na E cores ili cak uz to iskljuciti odredjeni broj jezgara potpuno iz boot configa u windowsu
  • Smanjeno osvetljenje, iskljuceno osvetljenje tastature, ekran na 60hz

Poslednja izmena:
Mozda kad bi to moglo sa se uradi sa nekim napravljenim profilom na jedan klik,ovako neka ga na punjacu 24h sa izvadjenom baterijom.

Mnogo toga im nije za oprostiti al mi opet kupujemo...sta ćeš kad nema savršeno 🥴

Osecam da ne Legionu 9 nema tih problema,ali kosta ko dobar polovan auto.
Btw probao sam performace mode u biosu onaj,standardni defoltni,temperature su identicne kao na silent performace mozda malo malo vece neznatno,sto se tice buke tu nisam primetio da je perf. bucniji,doduse nabavio sam gumene podizace zadnjeg dela kucista pa sad Legion ne lezi skroz ravno na stolu,ali je zato fps poprilicno bolji,primer Call of duty Vanguard 120 130 na silent perf. a na standar perf. prosek 160 170 nije malo..

Imam problem kada povežem eksterni HDD preko usb-c porta,
krene prenos sa najvećim brzinama i u nekom trenutku zabode i pukne prebacivanje, izgubi konekciju koju stalno traži i ne može da se poveže, moram na dugme da ugasim HDD fioku.
Kada ubacim u drugi port usb-c koji je namenjen za punjenje laptopa tu nema nikavih problema, sve funkcioniše kako treba isto i kada povežem na usb-a, sve je OK.
Ovaj usb-c koji pravi probleme mi je bitan da proradi kako treba, jer je LT povezan na kablu i fioke koje imam su usb-c.
Driver za Tunderbolt sa zvaničnog site je instalran od početak, koristim W10.
Ne znam šta drugo da radim?

Prilozi

• Screenshot_2025-12-12-01-15-35-463_com.opera.browser.beta.jpg
    Screenshot_2025-12-12-01-15-35-463_com.opera.browser.beta.jpg
    46.5 KB · Pregleda: 37
Mozda da odradis rollback drajvera,tj ne skidaj drajvere preko Vantage vec idi manuelno na sajt lenova/detect product i onda biraj manuelno,recimo moj primer je gde mi vantage nije nudio update biosa noviji i noviji ME intel update,ali preko Lenovo sajta je bilo novijih drajvera probaj igraj se nema druge.

Hvala na odgovoru, sve drv.sam ručno instalirao pa i taj.

Mnogo toga im nije za oprostiti al mi opet kupujemo...sta ćeš kad nema savršeno 🥴
Toliko me izludjivalo krckanje plastike da sam ga se resio (ne toliko keyboard deck koliko gde su zvucnici i antene rupicasti deo) skoro me ovako nesto na notebooku nije nerviralo,otvarao ga cak i mazao iznutra na plastiku silikonsko ulje posto je neki reedit user prijavio da mu je stalo puckatanje,doduse i meni je pomoglo ali ne 100posto uvek je prisutan bio krc pri vracanju unazad poklopca ,i ne daj boze da pipnes taj deo to je simfonija krckanja

@djape08 Ne znam šta bih ti rekao ali razumem te skroz. I mene je na strix-u g16 izluđivao coil whine odnosno više neki buzzin dok skrolujem kroz chrome npr. Nažalost, kvalitet nije ni blizu onoga što je bio pre par godina, propusta ima na sve strane, štedi se na svemu, a mi kao krajnji korisnici najviše fasujemo (sto cenovno, što "škartom" koji dobijamo).

U celoj priči, nadam se da si bar zaradio neki Euro kad si već potrošio živce u energiju.

P.s. baš ću obratiti pažnju sad na ovom drugom što stiže kako se ponaša.

Jesam neku sicu 100nak eur ali sam na korak bio da uzmem scar 16 (5080) ,al kad sam krenuo da istrazujem nedostatke out of the box da ne spamujem temu sad,odustao...

@djape08 dobar je taj asus zbog hunderbolt 5, nvme 5, i maske dole koja se toolless skida...da ne pominjem najhladniju tastaturu i gornji taj panel generalno kada se optereti. Sa druge strane mini led koji se pregreva, verovatno coil whine (dok je 5070ti imao, verujem da ni ovaj nije imun), prosečne zvučnike...ne može čovek da bude pametan.

Što je najgore ne znam ni šta bi preporučio nekome ko hoće da uzme "opasniju" mašinu. Sad ću da vidim ovaj novi zephyrus kako se ponaša...svi poznatiji tuberi su ga nahvalili i koriste kao lični laptop, mada obzirom da sam imao prošlogodišnji model sa 370hx i 4070 skeptičan sam da je to išta bolje.

Ma 5070TI...ne bi bacao 800e više za 10% bolje performanse. 5070ti je definitivno karta ove generacije...best buy što kažu ljudi. Greota što je nisu pustili na više od 140W

Jesam neku sicu 100nak eur ali sam na korak bio da uzmem scar 16 (5080) ,al kad sam krenuo da istrazujem nedostatke out of the box da ne spamujem temu sad,odustao...
Bio sam u istoj poziciji pre par meseci. Problem su cene u Srbiji i onda na kraju se odlucio da iskopam polovan u garanciji iz inostranstva.
A da opet ne bude neka sumanuta cifra.

@Proday Neki dan me drugar pitao ima negde oko 1000-1500e koji laptop da uzme, nesto gledali sve neke meh opcije (za novo) na kraju narucio onaj Steam Cube novi kako se vec zvase (ima Deck vec) i vozice tako. Nije nesto sto bih ja uradio ali ga razumem 100%.
Serija 5xxx se nije bas proslavila sa cenama vecine modela, iako je 5070Ti odlicna karta.

@mad_skillz nažalost cene kod nas su takve kakve jesu (bolesno visoke). U USA finih laptopova ima već za ispod 1500e pa čak i manje sa 5070Ti

@wolf_10 pominjana već mašina...najveći nedostatak upravo što nema izvedbe sa 5070Ti i što se greje više od prošlogodišnjeg modela.

Narucili smo prosle nedelje za kolegu LENOVO Legion Pro 7 16". Placen oko 4k preko firme.

Intel® Core™ Ultra 9 275HX
RAM: 64 GB DDR5
Storage: 2 TB SSD
NVIDIA GeForce RTX 5090 24 GB
2.5K OLED screen / 240 Hz

Vratio ga sutradan i pitao da li mozemo da ga zamenimo za neki drugi, plastika mu kvcrka.
Danas stigao Alienware 18 Area-51, istih spec(screen je 4k) i izrada je wow.

@MegaSkot eno i kolega iznad par postova se na isto žalio. Ne razumem da su za samo 3 god uspeli toliko da srozaju kvalitet i materijale od kojih su radili pro 7.

Retardi,trebali su keyboard deck da stave aluminijum a da donji poklopac stave od plastike,uradili su obrnuto,koga briga sto je donji poklopac od metala,skoro nikad ga ne vidim.

Ja izgleda imam sreće. Ništa ne krcka. Ali zato me nervira Windows i Lenovo bloatware. Da me ne mrzi, preinstalirao bih windows...

Ja izgleda imam sreće. Ništa ne krcka. Ali zato me nervira Windows i Lenovo bloatware. Da me ne mrzi, preinstalirao bih windows...
Ja sam ga i dobio bez OS-a,nije mi krivo sto sam ga dao,u zadnje vreme mi se oled tip ekrana uopste vise ne svidja,mini led mi je vrhunski sada

Meni se oled od početka ne sviđa...boje jesu divne ali tu sve prestaje. Refleksija tih oleda me ubija, zrnasta siva takođe. Mini led sam probao, ni tu čovek na blooming ne može da bude imun. Sve u svemu, svaki ima mane i prednosti pa sad samo treba izvagati šta kome najviše prija. Nažalost nema svako mogućnost da proba i testira pre kupovine pa mora da nauči na teži (čitaj skuplji) način.

Imam m5 kuci nisam primetio (ni najmanje) bilo kakav blooming?

Upališ path of exile 2 i već na uvodnom ekranu kad lete varnice gledaš ekran nepravilnosti na max.

Gde ste tačno stiskali laptop kada se čulo krckanje plastike, ja ovako na prvu ništa ne mogu da primetim?!?

P.s. stiglo mi novo 🙂

Prilozi

• 20251221_111039.jpg
    20251221_111039.jpg
    423.4 KB · Pregleda: 29
Nazad
Vrh Dno