Da, gotovo svima. Ako se ne varam, čak i nema veze sa koje na koju mrežu. Sistem se ponaša kao da si promenio broj telefona i mora opet da ga učukaju.Da li se nekom desilo da prelaskom iz Yettel u A1, pri čemu je broj telefona osto isti ne stižu kodovi za potvrdu plaćanja?
Znam šta kažeš i iz koje perspektive (s tim u vezi, čekam informacije o prihvatanju instant plaćanja i aplikaciji Soft POS, ako dobiješ ponudu 😃), ali iz prethodne poruke se činilo kao da su ti zvanično iz banke rekli da bi teorijski jedini način za podelu na rate prilikom plaćanja bila opcija na POS terminalu gde unapred unosiš rate. Takvo objašnjenje, kada bi došlo od banke, ipak bih okarakterisao kao pokušaj opravdanja.
Kao što POS terminal prepoznaje fizičke kartice kao Intesine, mogao bi i tokene, ali izgleda da ne može, tako da je to najverovatnije problem. A nije toliko važno što su tokeni. Bankomati uvek pitaju za PIN kartice, iako dižeš novac mobilnim novčanikom (tad PIN telefona ili biometrija nisu dovoljni), tako da stvarno ne vidim razlog zašto to ne bi mogli i POS terminali, samo kada bi prepoznali da je Intesina kartica. Svakako, pošto ipak nije zvanična tvrdnja banke, džabe diskusija, ne može, pa ne može, ali bilo bi zanimljivo čuti koje je zvanično obaveštenje.
Istina, ali tu podelu ionako interno rešava Intesa, nema veze sa kartičnim sistemom, zato i radi za sve kartice. Ali ima veze ako je problem ovo što se meni najpre čini da jeste, a to je da POS terminali ne prepoznaju tokene kao Intesine.
Meni stižu regularno, krajem septembra promenjena mreža iz MTS u A1 i nije bilo problema, evo gledam u SMS Intesa threadu proveravam sebe, stizali su.Da li se nekom desilo da prelaskom iz Yettel u A1, pri čemu je broj telefona osto isti ne stižu kodovi za potvrdu plaćanja?
Doduše nisam imao termin, ali tek danas sam shvatio šta ovo zapravo znači. Ako neko otvara tekući, uvale mu da plati kb izveštaj. Poslao sam im prigovor da vrate, jer im ga nisam tražio. Njima je trebalo pa neka plate ko i ostali što to finansiraju.Proveru u kreditnom birou, to im je "dobar dan" kad dodjes pa tek onda ide ostalo...
Ako je biznis aplikacija moras u filijaluIz nekog razloga app me izlogovao i sad mi trazi glupe kodove... Kako bese do istih? Imam svoj ID zapisan.
Kada kreiras jednokratnu virtuelnu karticu i dopuniš je, nakon izvršene 1 transakcije ona se poništava, a ostatak para (ako nisi sve iskoristio) ti se vraća na racun. Kod visekratne kartice mozes da je koristiš za vise transakcija, sve dok ona ne istekne ili dok je ti ne poništiš.U čemu je onda prednost "višekratne" virtuelne kartice?
Ne vraca se nista na racun jer nista ni ne odlazi sa racuna... Kada kreiras virtuelnu karticu, odredjujes limit potrosnje kartici. Znaci novac se ne prebacuje sa racuna na karticu, vec setujes limit koji kada se potrosi, kartica se automatski gasi.ostatak para (ako nisi sve iskoristio) ti se vraća na racun. Kod visekratne kartice mozes da je koristiš za vise transakcija, sve dok ona ne istekne ili dok je ti ne poništiš.
Ja kada napravim virtuelnu karticu, stanje racuna se smanji za onoliko koliko stavim na karticu…Ne vraca se nista na racun jer nista ni ne odlazi sa racuna... Kada kreiras virtuelnu karticu, odredjujes limit potrosnje kartici. Znaci novac se ne prebacuje sa racuna na karticu, vec setujes limit koji kada se potrosi, kartica se automatski gasi.
Mislim da se ne razlikuje, pitanje je šta ljudi gledaju. Ovo što si ti opisao je tačno onako kako funkcioniše.Ja pravim najcesce virtuelnu za visa classic koja je vezana za devizni... Tu mi sigurno ne smanjuje sumu na racunu za koji je vezana...
Evo sad sam napravio virtuelnu za visa debit koja je vezana za dinarski racun. nije mi se promenilo stanje na racunu...
Neverovatno da se razlikuje nacin funkcionisanja...
Neverovatno šta rade...Ista stvar kod mene, vec drugi put u nekih mjesec do dva.
Nisam siguran je li do same app, tj. mog nalog, ili do telefona koji sam promijenio sredinom oktobra (na starom mi se nijednom nije desilo u protekle 2-3 godine).
Visa Internet isto. Sad kad sam ih pozvao, odmah javlja automat da imaju neki problem sa inteza mobi i online.^ koja kartica? Visa internet radila, pre nekih pola sata.
Iskreno, ovo je prvi put da cujem da je moguce plaćanje na rate virtuelnim karticama, to mi nije bas jasno
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari