Šta je novo?

Messaging i VoIP aplikacije(WhatsApp, Viber, Telegram, Signal, Skype..)

Ne plaćaš premium? 😏
Ni ja, samo pretpostavljam da tamo ne izbacuje ovakve gluposti

Izgleda da ću početi da plaćam 😎

Kakve gluposti to izbacuje sa tim recima? Ne koristim viber ali mnogi u mpjoj okolini stariji da pa da budem u toku ako me pitaju.

Pojedine reči postanu klikabilna reklama. Ništa strašno. Samo annoying.

Prilozi

• Screenshot_20251218_150208_Viber.jpg
    Screenshot_20251218_150208_Viber.jpg
    35.7 KB · Pregleda: 91
Konačno sam se uspeo rešiti "retrieving new messages" i "check new messages" ili kako već, na viberu.

Makar je na samsungu ovako.

Settings, Apps, Viber, Mobile data, Allow background data usage on, Allow data usage while data saver is on, on.

Onda u battery da bude Unrestricted on.

Izbrisati cache i restart telefona.

Već dva dana nema tih notifikacija koje su mi baš smetale.

Aj da probam baš, pa javljam kako je kod mene ispalo.

Za ovu glupost na Viber sa nuđenjen kredita određene banke pala je prijava efektive
Nadam se da im više takva glupost nikad neće pasti na pamet.

Da je sreće češće da rade ovo, pa da ljudi prestanu da koriste smeće od programa.

Мене је Вајбер ужасно нервирао, али највише због тоне нотификација које стижу, јако су гласне и ремете ми пажњу док нешто радим. Онда сам мутирао групе, и сајлентовао све нотификације (само стигне нотификација у падајући мени, без звука) , и више ми апликација није толико грозна. Да се разумемо, јесте ми и даље очајна, али не толико.

Откако сам сајлентовао нотификације, не могу да нађем како да сајлентујем и позиве. А сада, кад ми позвони Вајбер, морам да уђем у апликацију и нађем оног ко ме зове да бих одговорио на позив, у противном, не могу да се јавим, нити да одбијем позив, јер више нема искачућег екрана кад позвони Вајбер (јер је све мутирано).
Да, да, дефинитивно, очајна апликација!

Ja evo stvarno ne znam ko može da koristi viber svakodnevno a da mu ne smeta.. Ja sam ga obrisao baš odavno. Kome trebam, wa, sms, poziv, naćiće me negde već.
Meni je smetalo mnogo jer je app puna nekih reklama, nebitnih stvari koje se pojave u vidu chata itd itd.
Uđeš u app i fazon moraš da skroluješ da dođeš do pravih chatova.
Meni je wa toliko prijatniji i bolji za korišćenje da je to neopisivo.

Jel imas decu do 18g?

Use case no1 im je pobednik. U slučaju blackouta i nemogućnosti povezivanja na globalnu mrežu, možeš da komuniciraš preko BitChat. Sa ljudima u istoj prostoriji 😂

Ako tražite nešto decentralizovano, za komunikacije u slučaju prirodne nepogode ili nekog isključivanja neta, msm da je onda bolje Meshtastic.
U svetu ima ok pokrivenost, kod nas naravno crna rupa, ali za male pare možemo to da promenimo.

ti messengeri preko bluetootha po mom misljenju nemaju mnogo smisla. mozda u teoriji to kao treba da radi ali u praksi, ne verujem da cete se usreciti sa tim.

kupite baofenga za 2000 din i cujete se bez problema sa pola srbije (ako izadjete na vrh neke planine) ili sa svima u naselju. ili polozite ispit za radio amatera i preko mreze repetitora cujete se iz svake zabiti.

Pa nije baš u istoj prostoriji, osim u baš retko naseljenoj sredini u slučaju blackouta efektivno imaš mrežu koja (kako tako) funkcioniše.

Koliki je domet između dva uredjaja potreban? Može da koristi samo uređaje koji su na mreži?

Da li se zna da li ce i kad proraditi RCS u Srbiji?

Da li se zna da li ce i kad proraditi RCS u Srbiji?
Ne zna se, ali verovatno neće skoro jer svaki operater mora da uloži pare da bi ga omogućio svojim korisnicima... A realno i briga ih, nije im vredno ne mogu da zarade na tome, a i prosečni korisnici ni ne znaju šta je to.

Штета, одличан протокол. Баш сам уживао у порукама.

Postavih pitanje u temi sa satovima, ali izgleda da će pre biti do Vibera. Da li se nekome desilo sa poslednjim update:

Od jutros mi Garmin ne prikazuje Viber obaveštenja. Probao sam Settings/Notification, uključeno je. Probam da isključim, uključim, ne menja stvar.
Za SMS kada isključim, ne stižu obaveštenja. Čim uključim, stižu.

Probao reset telefona, reset sata, ali nema promene.

Probao sam da u Connect uključim da sve aplikacije šalju obaveštenje, rrko' možda sam blokirao neki servis. Nema promene. Gmail, SMS, What's Up, sve radi, samo Viber ne šalje na Garmin.

Viber obaveštenja uredno izlaze na ekranu kola preko Android Auto.

Neka ideja šta se desilo?

Update: jedino što sam uspeo da utvrdim da se promenilo - Viber je juče imao update. Obaveštenja uredno stižu na telefonu, samo ih sat ne prikazuje. Bio sam ubeđen da Garmin Connect prikazuje samo ono što OS prikaže, a ne da prati svaku aplikaciju posebno.
Telefon je S25+, sat je Garmin FR970.

Pokušao sam uninstall Viber, restartovao telefon, instalirao Viber - nema promene.
Nisam pokušao da reinstaliram Garmin Connect.

Mark-Zuckerberg-Tape-Facebook-Instagram-1.jpg

So, with that in mind, please take into account the fact that from May 9, Meta will be able to see and listen to what you send or receive on Instagram. And so will the governments that ask it for your data.

Nazad
Vrh Dno