dalibor997
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 22.10.2014
- Poena
- 152
I kod mene isto. Aranđelovac. Dostupni i B1, B3, B20, B7 i B28. A B1 je takođe sada 15 Mhz.Yettel se izgleda najviše potrudio za nove 4G frekvencije. Kod mene ima B1, B3, B7, B20 i B28, a i B1 su proširili na 15Mhz, tako da kumulativno imaju 4G na 75Mhz širine kanala. MTS još nije proširio B1 sa 10 na 15Mhz, a A1 još nema B7 (mada i dalje ima dodatni B3 od 10Mhz).
Kamo sreće da je i kod mene tako, samo b3+b20, rekli su mi iz korisničkog da će još Maja da puste b1 i ništa nisu još uradili..I kod mene isto. Aranđelovac. Dostupni i B1, B3, B20, B7 i B28. A B1 je takođe sada 15 Mhz.
Danas je 16.12. još ništa od MTS 5G u Pazovi, zvao opet call centar, kažu prosledili su tehničarima moj zahtev.Evo sad sam zvao call centar Mts, kaže da za nas koji koristimo mobilni kućni net 5G se aktivira svima od 15.12.
Ide polakoSta se desava što mts i A1 kasne sa n/b28?
Off topic like za @nekro batica sto mi stalno ostavlja do not contribute like kad ne doprinosi post nesto 🤣

Krivi su operateri jer to nisu resavali na vreme.Ne brane Yettel i MTS da Samsung telefoni koriste 5G u njihovim mrežama, nego baš obratno: Samsung ne dozvoljava telefonu da koristi 5G mrežu ako je mreža Yettel ili MTS.
Dakle, "krivac" je Samsung a ne operateri.
Pozdrav
Dakle ako Samsung proveri i kaze da 5G mreza mts-a ili yettela ne zadovoljava njihove kriterijume, npr mnogo trosi baterije, nece im dati sertifikat?Krivi su operateri jer to nisu resavali na vreme.
Samsung mora da im da "potvrdu" da je 5G mreza odgovarajuca za Samsung telefone.
To se radi da bi Samsung telefoni davali maksimum na 5G mrezi jer ako nesto ne bude radilo kako treba, kupci ce reci da Samsung ne valja i da je kanta. A to smanjuije profit Samsungu.
Koliko je to opravdano, e tu vec mozemo da ispravljamo krive Drine.
Na primer.Dakle ako Samsung proveri i kaze da 5G mreza mts-a ili yettela ne zadovoljava njihove kriterijume, npr mnogo trosi baterije, nece im dati sertifikat?
Zavisi da li ce ga pustiti u DSS. Onda bi trebalo daa imaju i benefit korisnici koji su na rubovima frekvencija. A A1 je poznat sa time tako da njima najviše treba da pokrpe pokrivenost VOLTE da bude na 700 MHz. Ali sa obzirom da se tripuju da su najbrza mreža mozda i. Ovo ne pada napamet. Nego guraju samo n78 gde izvlace dobre speed testove. Zato se brinem za band 28 da ce biti samo 5G a ne DSS.Da li za band 28 na 700 mhz moraju sta fizicki da dodaju povezu ili samo da podese parametre frekvencije kako vec ????
Isto i meni na Vivo i to model za kinesko tržište,nije ni global, radi 5g od Bugarske do Nemačke, pa i kod nas. I VOLTE radi. Čisto sumnjam da su se oni nešto cimali.Zato Grga gura samo Huawei telefone, neće se pati sa oviju Korejanci. Mate 40 pro koju god da mu karticu ćušnem radi 5Ge i u Abisoniju bi u'vatio da odem.
Da te utrešim, na A1 neće biti B28/n28 samo 5G.Zavisi da li ce ga pustiti u DSS. Onda bi trebalo daa imaju i benefit korisnici koji su na rubovima frekvencija. A A1 je poznat sa time tako da njima najviše treba da pokrpe pokrivenost VOLTE da bude na 700 MHz. Ali sa obzirom da se tripuju da su najbrza mreža mozda i. Ovo ne pada napamet. Nego guraju samo n78 gde izvlace dobre speed testove. Zato se brinem za band 28 da ce biti samo 5G a ne DSS.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari