Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

Moj način razmišljanja je da, dok telefoni ne budu podržavali više od jednog eSIM slota, uzimam fizičku karticu za svoj redovni broj, a eSIM slot čuvam za putovanja jer manje-više je to sada najlakši i najpovoljniji način za internet na putovanjima. A i uvek za neko testiranje, pozajmljivanje, 4G modem itd možete prebacivati fizičku karticu...
Tako da, razmislite pre nego što uzmete eSIM za glavni broj, s obzirom da trenutno, po mom mišljenju i nema nekih prednosti.

Kako mislis viseod jednog esim slota? Pa moj podrzava 8. Slazem se za fizicku,na primarnom broju je fizicka i bice dok god me ne budu prisilili na esim.

I meni je istekao Mega Plan, u petak oko podneva nazvao mts call centar, odmah mi ponudili Peticu S 15 meseci po dinar, ostatak po regularnoj ceni, što sam i prihvatio, još se ništa ne dešava, iz A1 niko ne zove sa ponudom za ostanak, u "moj mts" aplikaciji u odeljku "moje narudžbine" stoji status "čeka".

Епл ради регуларно са 2 еСим, а физички слот остане слободан за евентуалну физичку картицу ако буде потребе. Уз то може да се дода још неколико еСим картица које се могу укључити по потреби, за мене и више него довољно.

I meni je istekao Mega Plan, u petak oko podneva nazvao mts call centar, odmah mi ponudili Peticu S 15 meseci po dinar, ostatak po regularnoj ceni, što sam i prihvatio, još se ništa ne dešava, iz A1 niko ne zove sa ponudom za ostanak, u "moj mts" aplikaciji u odeljku "moje narudžbine" stoji status "čeka".
Pa ni nece se nista desavati dok ne dobijes posiljku iz Mts,verovatno u sredu,cetvrtak pa im se onda vrati pa tek onda mogu inicirati prenos i tek tada A1 vidi zahtev. Znaci,mozda ove nedelje mada ne bi se kladio obzirom s kim imas posla.😉

Nervira malo jer ne znam zasto ne daju da to obavis u poslovnici,za jedan dan.Ovako cekas pa ako te promasi kurir,e onda si ga ugasio😂

A mogu li u međuvremenu da odustanem od prenosa broja?

Moze ti i da odustanes kad potpises onaj predugovor iz Mts. Jedino sto moras onda otici u poslovnicu i zatraziti odustanak od ugovora. Naravno ako se dogovoris sa sadasnjim operaterom. Racunaj ili 50% na 24m ili 6x1 pa 18x50% ce ti ponuditi A1.

A sada mogu li da nazovem mts call centar i da im kažem da odustajem?

Ma sto bi se natezao, ne primis posiljku i gotovo. Rcunam da ce ti reci da su vec poslali i da nije moguce da je stopiraju. Ja sam odbio da primim posliljku, i to je bilo to.

Još jednom, puno hvala na savetima. 🙂

kad se prebacuje broj u a1 i daju karticu ali prenos ne uspe, da li ta kartica moze da se upotrebi za nesto i da li je treba cuvati ili baciti. Ako se ubaci u telefon kazu da nije u njihovoj mrezi.

Da li ce promocija za besplatnih 6 meseci prilikom prenosa i sl. biti dostupna i 2026

Moj način razmišljanja je da, dok telefoni ne budu podržavali više od jednog eSIM slota, uzimam fizičku karticu za svoj redovni broj, a eSIM slot čuvam za putovanja jer manje-više je to sada najlakši i najpovoljniji način za internet na putovanjima. A i uvek za neko testiranje, pozajmljivanje, 4G modem itd možete prebacivati fizičku karticu...
Tako da, razmislite pre nego što uzmete eSIM za glavni broj, s obzirom da trenutno, po mom mišljenju i nema nekih prednosti.

S25 radi sa dva esim-a istovremeno

Moze ti i da odustanes kad potpises onaj predugovor iz Mts. Jedino sto moras onda otici u poslovnicu i zatraziti odustanak od ugovora. Naravno ako se dogovoris sa sadasnjim operaterom. Racunaj ili 50% na 24m ili 6x1 pa 18x50% ce ti ponuditi A1.
Mislim da ne mora ići u poslovnicu i tražiti odustanak od ugovora.
Ako prihvati kontraponudu sadašnjeg operatera ništa više ne mora da radi jer oni ne odobravaju prenos i to je to

Ako se ubaci u telefon kazu da nije u njihovoj mrezi.
To je neka greška ili je broj u međuvremenu deaktiviran (ovo drugo se uostalom automatski dešava ako prenos uspe). Takva kartica je klasična pripejd kartica i na pakovanju piše čak i broj za koji je vezana. Pokušaj da ga pozoveš, trebalo bi da ti kaže da je korisnik isključio svoj telefon (ako je aktivna) ili da je broj nepostojeći (ako je deaktivirana).

kad se prebacuje broj u a1 i daju karticu ali prenos ne uspe, da li ta kartica moze da se upotrebi za nesto i da li je treba cuvati ili baciti. Ako se ubaci u telefon kazu da nije u njihovoj mrezi.

Da li ce promocija za besplatnih 6 meseci prilikom prenosa i sl. biti dostupna i 2026
Ja sam u junu pokušao da prenesem Yettel broj u A1 i odustao. I naravno, dobio sam karticu. Nisam znao šta ću da radim sa njom, bila mi je višak. Sa te kartice sam pozvao njihov Korisnički i rečeno mi je da se kartica vodi na mene. Raspitao sam se i saznao da A1 ima opciju deregistracije broja. Sutradan sam otišao do A1 poslovnice, dao ličnu kartu na uvid, oni su ga deregistrovali, i tako da se taj privremeni broj nije više vodio na mene. Generalno, mana kod A1 prenosa je što uvaljuju te prepaid brojeve prilikom prenosa. Ranije je postojala opcija da korisnik, prilikom prenosa, sam bira hoće li imati privremeni broj ili ne.

Ja sam tu jednu karticu od A1 na pripejdu zadržao jer sam odustao od prenosa u njihovu mrežu. Globaltel mi ponudio 30 gb i 1000 minuta godinu dana besplatno. Kasnije je preneo u Globaltel i sada ću ponovo krajem godine da je vratim u A1 da dobijem novih 6 meseci besplatnog mega plana.

zanimljivo iskustvo, bio jutros do a1 da podnesem zahtev za prenos iz globaltela i dala mi je radnica jos jednu karticu prepaid totalno random, veoma prijatno iznenadjenje

• Like
Reagovanja: uji
Koji je najpovoljniji prepaid dodatak samo za minute? Da ima oko 100 minuta mesečno, može i više

335 rsd 100 min/sms u globaltel, 500 mts plan 100, 700 a1 top plan, cisto samo minuti global tel je najjeftiniji, u mts je preko 600, u a1 je 50 min/sms 300 o yettelu bolje da ni ne pricam.

Samo da javim svoje iskustvo, imao sam staru sim karticu koju sam u septembru prebacio u Globaltel prepaid sa namerom da u decembru pokrenem proceduru prebacivanja u drugu mrežu (A1), a karticu nisam ni koristio u meduvremenu.
Juče sam otišao u A1 i potpisao zahtev za prebacivanje na mega plan (6 meseci besplatno), da bi me jutros zvali iz Globaltela i ponudili 30GB I neograničene minute 6 meseci ako ostanem u mreži.
Prihvatio sam ponudu 🙂

isto malopre me pozvala zena i ponudila to, prihvatio sam

Na mom trećem A1 broju, koji sam prebacio tokom akcije 12 meseci besplatnog Mega plana, nije stigla ponuda 90 dana besplatnog saobraćaja. Na preostala 2 je stigla.

Samo da javim svoje iskustvo, imao sam staru sim karticu koju sam u septembru prebacio u Globaltel prepaid sa namerom da u decembru pokrenem proceduru prebacivanja u drugu mrežu (A1), a karticu nisam ni koristio u meduvremenu.
Juče sam otišao u A1 i potpisao zahtev za prebacivanje na mega plan (6 meseci besplatno), da bi me jutros zvali iz Globaltela i ponudili 30GB I neograničene minute 6 meseci ako ostanem u mreži.
Prihvatio sam ponudu 🙂
Da li si morao da ideš do A1 poslovnice da otkažeš prenos ili je to do Globaltela da odbiju prenos?

Kako se podnosi zahtev za prebacivanje iz a1 u globaltel, i obratno?

Šta trenutno može da se dobije najpovoljnije iz Globaltela za prelaz iz A1 kome ističe free Mega plan?

nisam siguran za prelaz u globaltel, daju 200 gb za prenos i tjt sto znam

Nazad
Vrh Dno