Šta je novo?

Mašine za sušenje veša - sušare, sušilice - sa toplotnom pumpom

I ja je gledam i razmisljam da li mi je bolja od ove Gorenje koju imam. Za gorenje mi je najveca mana sto je u kupatili kao u sauni,.

I ja i dalje u nedoumici da li da uzmem Gorenje DHNE83 ili neku Beko, pa na primer i tu BEKO BM3T38230W.. Dobro su snizene obe, jedino sto vidim prednost kod Gorenje masine je inverter motor..

Kratak sam sa prostorom, a mašine bi išle jedna na drugu pa mi je ozbor ograničen.
Da li uzeti Hoover ND4 H7A1TSBEX ili eventualno neki model Beko ili ovu Gorenje Dhne82 koja se ovde spominje.

Stara Candy sa toplotnom pumpom isto slim model, kupljena 2018. je letos pobrljavila, servis je plaćen 8000 i radi i dalje a sad bi išla u drugi stan a na njeno mesto bi došla neka od ovih gore. Pretpostavljam da je Cany /Hoover isto što se tiče servisa delova itd.

Jedino što je energetska oznaka nje F a kod ovih slim Beko i Gorenje je E.

Evo iskustava sa Beko posle godinu dana
Uzeta bas ta masina kao jedna od najmanjih po dubini (bitno zbog prostora gde smo je uglavili).
Koristimo je samo pa losem vremenu, znaci do nekih 5-6 meseci godisnje.
Prikljucena na kanalizaciju. Produzivo sam to crevo jer tada nisam uspeo nadjem to tanje crevo nego ono za ves masinu.
Bukvalno nismo ni jedan drugi program ukljucili sem ECO. Napise tipa 2-3h otprilike na pocetku, ali manje vise uvek zavrsi za 1-1.5h.
Ima senzor za prepoznavanje osusenosti, i mogu reci da to radi sasvim korektno.
Pamucne stvari ostanu blago vlazne pa im treba malo dodatnog susenja po civilucima, a sintetika uglavnom moze oma u orman.
Nije bucna preterano. Za sad radi bez ijednog problema. Vise nego zadovoljni. Kupljena na Ananasu sa kuponom.
Stvari koje izadju nisu izguzvane niti imaju neke neocekivane mirise.
Koristimo one vunene (valjda) loptice sa Alija za bolje susenje, da li pomazu ko zna 🙂

Poslednja izmena:
Jel ima neko da preporuci neku masinu za susenje vesa, neki best buy za porodicu, budzet to nekih 60k gore dole, bitno je samo da ne treba odvod?
postavio bi je u ostavi u kojoj imam samo jedan prekidac za svetlo, planiram da izvedem iz plafonjere uticnicu i tu ukljucim masinu, jel to dozvoljeno i izvodljivo?

Машине са топлотном пумпом троше свега око 800 W тако да генрално није никакав проблем да се искористи извод за светло. Свака у принципу долази са посудом за кондензат, са могућношћу да се црево спроведе директно у одвод.

to mi je bitno, znaci ako pretpostavimo da je na tom izvodu osigurac od minimum 6A, svaka masina koja je nominalne snage do 1200W bi mogla da radi bez problema,

Jel ima neko da preporuci neku masinu za susenje vesa, neki best buy za porodicu, budzet to nekih 60k gore dole, bitno je samo da ne treba odvod?
postavio bi je u ostavi u kojoj imam samo jedan prekidac za svetlo, planiram da izvedem iz plafonjere uticnicu i tu ukljucim masinu, jel to dozvoljeno i izvodljivo?
Mnogo puta sam imao problem sa nedostatakom utikaca za struju, a isto tako sam najmanje bezbolno resio taj problem vise puta. Nekako su uvek nadje neki drugi utikac sa suprotne strane zida tj susedne prostorije, pa sa hiltijem prodjem samo kroz taj utikac kroz zid, istemam za doznu, a moze i OG uticnica.

to mi je bitno, znaci ako pretpostavimo da je na tom izvodu osigurac od minimum 6A, svaka masina koja je nominalne snage do 1200W bi mogla da radi bez problema,
Јако је битно да имаш и уземљење одатле одакле продужаваш извод. Прочитај спецификацију и корисничко упутство за планирану машину, ту углавном стоје и произвођачки захтеви за електричне инсталације. Иначе, кад су електричне инсталације и безбедност у питању савете са форума узимајте чисто информативно, за конкретне радове ангажујте стручно особље. Чувени дисклејмер - Све радите на сопствену одговорност.

Stigla mi je Gorenje DHNE83 masina za sušenje, jel neko stavljao na postojeću mašinu za ves? Jel dolazi nešto uz nju ili moram da kupujem posebno neke nosače stagod?

Stigla mi je Gorenje DHNE83 masina za sušenje, jel neko stavljao na postojeću mašinu za ves? Jel dolazi nešto uz nju ili moram da kupujem posebno neke nosače stagod?
Meni su uz Gorenje stigle one gume bas za tu varijantu i stavio sam je na masinu za pranje vesa. Ali to je bilo pre 8 god, mozda sad ne ubacuju ali svakako imaju u Gorenju.

VOX reklamira mašine za sušenje veša sa toplotnom pumpom sa "5 godina garancije" ali nigde ne mogu da nađem uslove ili bilo šta što objašnjava taj pojam. Da li je na ceo uređaj, kompresor, itd. Takođe, nigde ne nalazim neki sajt za prijavu produžene garancije niti išta u tom smislu, jel ima neko više informacija?

Vox ima papirnu garanciju 5 godina, nije elektronska i nigde je ne moras prijavljivati.

Obicno ide garancija na celu masinu.
Ako je masina sa TP sta oni tu mogu da poprave?
realno nista osim motora koji okrece bubanj.

Ako se zapusi, a hoce i to je najrealniji scenario, na to garancija svakako ne vazi, ni kod jednog brenda

Ja sam imao dobro iskustvo sa masinom za ves, mada je to bilo u roku od 2 godine.
Ali su bili maksimalno korektni, otisli lezajevi a zamenili su ceo bubanj i pumpu za vodu.

Jedino sto sam dobio u papiru je nepopunjen "garantni list" koji je bio u zapecacenoj kesi, u bubnju. Nikako nije ni mogao biti popunjen.

Valjda nece biti problema.

Jedino sto sam dobio u papiru je nepopunjen "garantni list" koji je bio u zapecacenoj kesi, u bubnju. Nikako nije ni mogao biti popunjen.

Valjda nece biti problema.
odes u bilo koju radnju da ti lupe pecat i onda je overen.

Ali kazem nije bio nikakav problem, mislim da bi prihvatili i neoveren garantni list.

• Like
Reagovanja: PPC
Postovani, treba mi preporuka u vezi mašine sa sušenje.
  • Samsung DV80T5220AX/S7
  • Electrolux EW6D98BEE
  • AEG TR7184E
  • Samsung DV90DG52A0AHLE
Stajala bi na zastakljenoj terasi.
Hvala unapred.

Postovani, treba mi preporuka u vezi mašine sa sušenje.
  • Samsung DV80T5220AX/S7
  • Electrolux EW6D98BEE
  • AEG TR7184E
  • Samsung DV90DG52A0AHLE
Stajala bi na zastakljenoj terasi.
Hvala unapred.
AEG/Elektrolux пре Samsunga. Код нас се AEG показала квалитетнија, измењивач је доступнији за одржавање и има квалитетнији филтер (онај што се чисти после сваког сушења).

Jos jedno preporuka od vas. Sta je sa mašinom BOSCH wqg24101by (serija 6, nema samočišćenje, sto je kažu dobro) i HAIER mašine HD80-A3959R-S? Zamolio bih Mitre vas i Aleksu da prokomentarisete, ako ste u mogućnosti. Treba da donesem konačnu odluku, pa da vidim šta mi je činiti.

Немам искуства са Бош и Хајером, Самсунг сушилицу смо имали (и даље имамо машину за прање веша), АЕГ тренутно користимо па сам зато одговорио на дилему између та два.

Jos jedno preporuka od vas. Sta je sa mašinom BOSCH wqg24101by (serija 6, nema samočišćenje, sto je kažu dobro) i HAIER mašine HD80-A3959R-S? Zamolio bih Mitre vas i Aleksu da prokomentarisete, ako ste u mogućnosti. Treba da donesem konačnu odluku, pa da vidim šta mi je činiti.
I dalje ostajem pri Aeg i Electrolux,a ni Haier nije los izbor.

Mitre, koji model AEG imas? Prednosti i mane?

Od AEG u prodaji trenutno model TR7184E i TR958M6CE. Electrolux EW6D98BEE, EW6D384AE, EW8D495MCE, EW7D495UDE.

Husqvarna QW8785
AEG има идентичан модел у 8000 серији, али не могу да нађем ознаку сад. У сваком случају су их заменили новији модели, ми смо ово узели уз доплату кад смо решавали рекламацију Samsung сушилице. AEG серије 9000 TR958M6CE делује слично, то су новији модели са белим бројевима на дисплеју.

Sta mislite za Bosch WTH85209BY sa TP, na slici vidim da se veoma lako skida filete za čišćenje, tj. ima neku penu i ona ne dozvoljava da se zapusi izmenjivac. Sta mislite da li vredi kupiti za 60.000rsd?

Serija 8 je odlična (imam WQB245A0BY/01) a ta pomenuta mašina može da se nadje i po manjoj ceni.

Nazad
Vrh Dno