Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi (2025)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni je novi Trkac sasvim OK, totalno drugaciji od originala, sto je mozda i dobro, manje poredjenja. Pri tom, ni ja ne volim glavnog lika.
P.S.
Izbegavao t2 trejnspoting, ali kako na sve strane losa roba, pali standardi, pa ajde da probamo.Prvo prvi deo da se prisetim, mislim da sam ga gledao samo jednom kad je izasao, pa odmah nakon i t2. Nakon svega, apsolutno nepotreban nastavak, plus mi Džoni Li Miler deluje identično kao u seriji Elementarno, prvi deo i dalje dobar.

Holivud kada se uhvati za nekoga to je kao kada se alkos dohvati flaše - nema spuštanja dok se ne iscedi do kraja. Sada Pauela ima u svakom filmu, kao donedavno Pedra Paskala.

Jel ima neki film novijeg datuma, na fazon Snatch,Lock, Stock and Two Smoking Barrels, In Bruges, Sexy Beast, Kill the Irishman ?

Ако ниси гледао, RocnRolla, од Гаја Ричија, буквално новија верзија Чађавих Двоцевки. Ако ти је британског стила/хумора/шмека, Filth са Мекавојем.

Road House - još jedan loš rimejk filma koji već sam po sebi nije bio ništa posebno...

Ne znam da li više nervira onda izobličena faca sa užasnim kezom Gilenhala, Mekgregor perforsirani lik, loša gluma ili nešto četvrto...

U filmu jedino što vredi jeste onih desetak-petnaest sekundi kada se čuje Enter Sandman...

Poslednja izmena:
@emaremare
Miljenica od Jorgosa je njegov najpitomiji film, ali i dalje tipično njegov.

Eto, i ja da padnem na prividno visoku prosečnu IMDb ocenu, iza koje stoji čak 215k korisnika.
Rasel Crowe mi je jedino došao u sećanje kao veliko iznenađenje puno godina kasnije, saznavši da je igrao jednu od glavnih uloga u kultnom Romper Stomper-u.
Devedesetih, niti nas je mnogo zanimala završna špica sa vhs trake, niti smo imali neke korisiti od nje.

Baš zbog prisećanja na tu Raselovu ulogu, imao sam utisak da će ovo biti sasvim dobar film, bez obzira na činjenicu da nijedno drugo ostvarenje od ovoga čoveka nisam pogledao. Bolje da sam ostao samo na Romperu. Ovo je toliko očajan, glup, bezvezan film, koji svaku ideju u radnji sabotira samim svojim tokom. Suštinski, prazan triler koji je uspeo da se sakrije iza tako korektne ocene.

Nisam ih izbegavao zato što mi se on kao glumac nije svideo, već prosto što mi narativ tih filmova nije bio primamljiv i što sam plivao (ili plivam) u nekim drugim filmskim vodama. I nije to samo slučaj sa njim.

@emaremare
Miljenica od Jorgosa je njegov najpitomiji film, ali i dalje tipično njegov.

Eto, i ja da padnem na prividno visoku prosečnu IMDb ocenu, iza koje stoji čak 215k korisnika.
Rasel Crowe mi je jedino došao u sećanje kao veliko iznenađenje puno godina kasnije, saznavši da je igrao jednu od glavnih uloga u kultnom Romper Stomper-u.
Devedesetih, niti nas je mnogo zanimala završna špica sa vhs trake, niti smo imali neke korisiti od nje.

Baš zbog prisećanja na tu Raselovu ulogu, imao sam utisak da će ovo biti sasvim dobar film, bez obzira na činjenicu da nijedno drugo ostvarenje od ovoga čoveka nisam pogledao. Bolje da sam ostao samo na Romperu. Ovo je toliko očajan, glup, bezvezan film, koji svaku ideju u radnji sabotira samim svojim tokom. Suštinski, prazan triler koji je uspeo da se sakrije iza tako korektne ocene.
Na stranu pomenuti film ali taj čovek je bio više nego odličan u Gladijatoru a tek u Beautiful mind je pokidao glumeći briljantnog matematičara obolelog od paranoje i deluzija i prava šteta je na osnovu uzorka od jednog filma u kom se nije iskazao ne pogledati one u kojima je briljirao.

Nee, apsolutno nemam zamerke za njegovu glumu, reč je o (meni) lošem filmu. A ne sumnjam u to da on ima dobrih filmova, samo pitanje koliko bih izdržao recimo da gledam Gladijatora ako mi sam kontekst priče nije zanimljv (a nije). I tu je taj problem sa mnom. Teško je u stotinak filmova koje ima izvući dobre, ali evo, dali ste par naslova, pa ću ih spremiti.

Nee, apsolutno nemam zamerke za njegovu glumu, reč je o (meni) lošem filmu. A ne sumnjam u to da on ima dobrih filmova, samo pitanje koliko bih izdržao recimo da gledam Gladijatora ako mi sam kontekst priče nije zanimljv (a nije). I tu je taj problem sa mnom. Teško je u stotinak filmova koje ima izvući dobre, ali evo, dali ste par naslova, pa ću ih spremiti.

Nemoj da si toliko rigidan po pitanju tematike filma tj da li ti je narativ filma primamljiv ili ne.

Tačnije, tematika filma i svet u koji nas ubacuje je prilika da se izložimo nečemu što nam na prvu loptu ne deluje primamljivo, no nije sve u tome već i u izvedbi tj glumi, načinu na koji nam je taj svet prikazan, estetika, muzika, i naravno scenario, kako ide naracija, kako se priča razvija, da li režiser uspeva da nas poveže sa likovima ili ne, da ne smaram.

Primer koji mi pada na pamet je kada sam davno još dok je rapidshare bio activan skinuo Six Feet Under seriju. Pošto sam imao premium, tada je po warez forumima sve bilo na RS i skidao i rezao sam ko pomahnitao šta god da sam stigao. Plot za seriju je bio tipa "U porodičnoj firmi koja ima pogrebno preduzeće, otac je preminuo, sin se vraća kući na sahranu i da pomogne porodici" (tako nešto). Uglavnom, ne zvuči obećavajuće niti nešto specijalno, niti me zanima pogrebno preduzeće i dugo sam to odlagao i na kraju pogledao nešto što je na mene ostavilo utisak koji se rečima ne može opisati, za mene najbolja serija ikada bez konkurencije, i verovatno jedna od najboljih stvari generalno ikad zabeležena na filmskoj traci, kako god.

Takođe, kao po pravilu, često se događa da filmovi koji nam ne deluju obećavajuće po priči i držimo na hardu godinama prijatno iznenade, samo smo robovali predrasudama. 🙂

Sorry, nije poenta da te smaramo sad tu, al čisto malo da proćaskamo.

To mi se desilo x puta. Dobra brojka filmova bi stala na spisak, koje sam naknadno pogledao iako sam kao što kažeš robovao predrasudama zbog raznih stvari.
Problem je i u tom odlaganju meni manje interesantnih filmova, koje pokupim ili ovde ili na drugim mestima, jer uvek se nađe nešto više po mom ukusu, intersantnije, bolje, pa ostanu tako čameći na hardu.

Sve nabrojano sa Raselom u poslednjih oar postova su vrhunski filmovi sem tog Next 3 days , mislim da ima nekoliko zakvih filmova nabijenih tenzijom koji su besmisleni. Skoro je bio i onaj kad se čuknu kolima pa se jure, nisam gledao ali to baš deluje besmisleno. Takodje ima i filmove koji su negde izmedju, Papin Egzorcista, Sleeping dogs, Land of Bad. Ova poslednja grupa je ono ništa specijalno ali gledljivo i pitko.

Расел је лик отишао од глуме одавно, мислим да ради филмове чисто да узме кеш. Он лик има бенд и путује по свету и пева, заболе га тачно. Живи баја жибот на макс. Мени је The next three days сасвим ок филм. 7/10 лагано. У мору данашњег ђубрета то је топ,.

stavio da se skida The Gentlemen, Smokin' Aces i Bullet Train...
ostale sam gledao, hvala...
A i prelistao sam celu ovu temu pa sam sve ukupno nakupio 40 filmova 😀

Screenshot from 2025-12-15 14-57-10.png

I meni je dobar,da ne kazem odlican, Next three days, mada nisam imao previsoka ocekivanja, ovi njegovi stariji su isto kvalitetni filmovi vec nabrojani .( Insider mi je i bolji od opasnog uma)
Od tih malo starijih Noje mi je bas los, a kao sto rece kolega ovi noviji su konfekcija, kako je to cesto u Holivudu , a verovatno i u zivotu prihvatas u svemu da glumis( kao Al Pacino
I De Niro) u odnosu na A produkciju kad si u prajmu.

@Kurttrasel
Ceo taj film je opičen.
@ragured
Pogledaj film Kiss Kiss Bang Bang ako to nisi uradio do sada.
@ostali
Od filmova Russell Crowe-a preporucujem da pogledate rimejk 3:10 to Yuma iz 2007.
U ovom zimskom periodu bez snega treba pogledati Cliffhanger iz 1993.

Odlican!
Bowdrie i njegova kćer Tag žive mirno u šumi, daleko od ljudi. No sve se mijenja kad pronađu teško ranjenu ženu koja bježi od brutalnog kartela. Pomažu joj — i time potpisuju vlastitu smrtnu presudu.Dok se kriminalci približavaju njihovoj kolibi, šuma postaje smrtonosno bojno polje. Bowdrie mora ponovno postati čovjek kakav je nekoć bio — spreman na sve — kako bi zaštitio svoju kćer i preživio lov koji se nadvio nad njima.

Meni ovaj noz u djale nije nista specijalno,sta znam.Nije los ali kao sto twistedmind rece predugacak i malo su mi te krimi misterije dosadile.Holivud kad vidi da neki zanr ide onda ga cede do iznemoglosti.Od likova jedino bih izdvojio Dzos Brolina.Neka ocena 6ca
Vuletaa jedno sto mi sad pada na pamet je film Chaser,imam par nekih u listi ali nikako da ih pogledam

Nije loša ni limunadica Ridlija Skota "A Good Year"
Taj film je odlican a meni je ostao u lepom secanju i zbog toga sto sam ga besplatno gledao u bioskopu 🙂
U to vreme je Ridli Skot i dalje snimao dobre filmove a i iz filmske izdustrije je u prvoj deceniji ovog veka izlazilo vise kvalitetni filmova nego prethodnih godina.
Pogledaj Ridli Skotov film The Duellists iz 1977.
malo su mi te krimi misterije dosadile.
Na imdb-u sam video da se pravi rimejk ili moderna verzija filma Clue iz 1985 sto znaci da od tih filmova misterija moze dobro da se zaradi.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno