Šta je novo?

Philips televizori

Osim crkavanja panela pred istek garancije (koji je zamenjen), ja drugih problema nemam. Jedino sto je AndroidTV usporio posle svih ovih godina, ostalo sve sljaka kako treba (pu, pu, pu, da ga ne ureknem... 🙂 )

Поновио сам се пре неколико дана са 55PUS7800/12 моделом, па да поделим почетне утиске.

Слика је боља него на претходном Самсунгу (улазни модел UE55RU7105), али свакако има своја ограничења кад се гледа HDR материјал (спржено небо и (пре)светле сцене и сл.), за ову цену (око 300е) сасвим прихватљив квалитет. Пошто тв користим у комбинацији са Chromecast требало ми је времена да подесим све, у старту је све изгледало без боје и тамно, али сам успео да искомбинујем подешавања на Chromecast и на самом тв да буде ок. Проблем је што кад сам пустио HDR видео слика је опет била очајна. Онда сам открио да тв има одвојена подешавања за "нормалан" и за HDR мод, при чему мора бити активан HDR видео да би била доступна та подешавања, а подразумевано подешавање за HDR мод је ЕКО!? Можда информација неком помогне да избегне трошење времена на тражење проблема.

Панел ми делује доста слично као претходни, VA, али нисам 100% сигуран.

Тв нема Аmbilight, заиста штета.

Titan OS је доста ограничен, може бити ок некоме ко гледа нпр. само Youtube, Netflix, Hbo и сл. доступне сервисе, али коме треба нешто више мораће да набави додатни бокс. Апликације раде ок и брзо, али мени недостаје Surfshark VPN, затим EON, Yettel, TiviMate, KODI, Spotify, тј. више од пола апликација које користим.

Ambilight te ionako smori posle nekog vremena. Imao sam i na PUS 7800 seriju, zveknuo mu panel malo nakon garancije. Ali korektanTV bio, 58 incha. Isto sam koristio Chromecast witn Google TV na njemu.

Ти си онда вероватно имао 7800 серију из 2020 са Saphi системом и амбилајтом, не знам како не смисле те бројеве мало логичније, ово је нови модел за 2025. Гаранција (тачније право за рекламације) у Норвешкој је 5 година за технику, то је и главни разлог зашто сам га узео, претходни тв има већ 6 година, па да не јурим нешто брзински ако цркне, а ово је искрсло баш повољно. 58" би ми била идеална варијанта да добијем и нешто већи екран, међутим само ова дијагонала је била доступна. У принципу најбоље у целој причи је прошла моја кћерка која је добила 55" тв у својој соби. :Д

Da, da. Taj model sa Saphi sistemom, žešći krš OS. 😀 I tada nije bilo akcije za 5 god garancije, da sam imao to, dobio bih novi.

Previse guraju Titan OS sada. Gledao vise puta za drustvo, svima se svidja kombinacija AndroidTV/GoogleTV + Oled + Ambilight, sada to kosta i preko 2000e na oglasima.

Ja cu ovaj 65OLED706 koristiti dok se ne raspadne, to je sigurno 😂

Да макар имају неки дугорочан план, пре Титана био тај Saphi, ко зна кад и шта ће следеће да убаце. Срећом Хромкаст ради лепо, а и фино се контролише са даљинцем од тв, нпр. раде бројеви и вртење канала (горе-доле) на ЕОН-у.

Делује врло слично оном што сам ја купио пре пар дана уз додатак Амбилајт на тестираном.

Šta mislite o ovom -

PHILIPS 55MLED920​

Trenutno je na dobrom popustu za 59.000 u Gigatronu za Black Friday? Uglavnom mi treba za filmove, igre, crtaće.

Razmišljam između njega i TCL 55 C6K

Kupio sam 65PML8709/12 65" QD MiniLED 4K UHD Smart, imam mtel iptv kanale u Bosni. Ali slika mi je na vecini kanala mutna, zamucuje se kad se pomjera, kad priblizi onda kao lijepa. A npr kad umanjim ekran tj sliku onda slika cista i lijepa. Da li je to do mtel iptv boxa pa ne podrzava rezolucije za ovoliki televizor ili? Kad pustim yt klip u 4k i hdr onda je slika onakva kako sam zamisljao da bude

Ja sam danas uzeo ovaj

PHILIPS 55MLED920​

Isto su mi kanali dečiji takvi na Eonu, da vidiš logo NickJR je katastrofa. Ali YT, Netflix, Hbomax sve je kako treba. Još nisam probao PS5 ali mislim da će biti super.

Pozdrav ljudi. Zna li neko koji je panel u 75PUS9010/12?
Ideja mi je bila da uzmam Hisense 75U6NQ ali sam zakasnio dok je bio na akciji. Trenutno je na akciji ovaj PHILIPS i jos je beceras bio neki vaucer od 5000. Cena na snizenju 85k - 5k vaucer izadje 80k TV sto mislim da je skroz dobra cena ali opet ne kupujem tv svake godine pa ne bih da uzmem samo sto je povoljan a da nije dobar.
Jako malo ima testva, nadjoh od nekog Poljaka ali ne znam gde je tj sta je bolje. Opcija mi je bio i Xiaomi TV A Pro 2025 75" i on je bio na nekoj akciji oko 80k. Za slicnu cenu je opcija i TESLA OLED ali 65" O65S949GUS.
Trenutno imam neki stariji Sony 65" 65XD8505 sa IPS panelom i ni malo mi se ne svidja, crna nije ni blizu crne. Prethodnk njegov 42W605 koji je otisao u deciju sobu je po tom pitanju 3x bolji, ali jednostavno mali i FHD pa je odavno prevazidjen zbog toga. Voleo bi da imam crnu bar kao sto je bila na tom 42W605 sa VA panelom.
Na TV se ne bi igrale igrice, ne bi gledao sport, po neki film uvece. Nije bitan ugao gledanja jer se sedi pravo ispred njega. Ne mora OLED sta vise ne bih voleo TV kod koga bi razmisljao koliko je radio i da li ima statickih prikaza jer kod nas se tv malo gleda ali se retko gasi.
Ovaj Philips mi se svidja i zbog Ambilight-a ali ne bih da uzmem TV zbog toga, zelim da ima i dobru sliku.

Pozdrav, potrebna mi je mala pomoc oko problema koji vidim prvi lut u zivotu.
Burazer je kupio Philips oled 55" 769/12, sve radi super, netflix, YT, online gaming na ps5, samo postoji problem sa NBA 2K26. Naime kad pokrene igru i udje u freestyle da vezba, na shooting metru mu se pojavi ogroman lag, kao da igra online, a to je offline mod, skala bukvalno uradi gore-dole. Menjali smo i hdmi ulaze,i kabl, i donosili sony kod mene na moj LG, i podesavali game mode, allm, nista ne pomaze OSIM factory reset tva, onda radi jedan dan sve super i opet se posle toga vrati na staro. Da li neko ima neki predlog do cega moze biti,posto ocigledno tv sam upali neku opciju koja izaziva delay?
Ponavljam, sve ostale igre rade perfektno,i offline i online. Hvala

Ja sam danas uzeo ovaj

PHILIPS 55MLED920​

Isto su mi kanali dečiji takvi na Eonu, da vidiš logo NickJR je katastrofa. Ali YT, Netflix, Hbomax sve je kako treba. Još nisam probao PS5 ali mislim da će biti super.
Kako si zadovoljan za sada? Prvenstveno me zanima kakva je slika na (MTS) socijalnim kanalima koji nisu cak ni HD. Jel gledljivo?

Na socijalnim kanalima ok, malo lošija ali ako je TV preko 2m daljine biće to ok. Crtani filmovi su mi blagi užas kvalitet ali to je do samog kanala i crtaća

Syper je TV, samo veliki minus za daljinski za pojačavanje i generalno tipke su uzasno postavljene. Back umesto da je dole ispod, on je dva polja ispod pa non stop palim nešto treće. Ambilight uveče uz filmove i igrice je top, preko dana nema poentu

Od danas je najavljen na akciji, i to pozamašnoj, baš od srane Benchmark-a, PHILIPS 65MLED920/12

vidim da u Gigatronu spustili cenu ali ni blizu najavljene, i meni deluje malo neverovatno, ali opet valjda je neko iz Benchmark-a proverio pre snimanja videa... zna li neko nešto više o tome, zainteresovan sam danas da ga naručim...

PS. @RaleBG druže, kakvi su uglovi gledanja kada tv gledaš u mračnoj prostoriji i ako su scene mračne, da li preko 30 stepeni crna počinje da bledi i boje deluju isprano kao na nekim drugim miniled TV koje sam gledao.... Hvala

Poslednja izmena:
to nema veze sa MiniLED. to je do tipa panela, i ovo što si naveo ukazuje da si viđao VA
Ok, znam da VA ima bolju crnu ali manji ugao gledanja od IPS, ali se često navodi i da OlED ima mnogo bolji ugao od Mini Led, pa sam zato napisao.
Hvala, voleo bih samo da znam kod konkretnog modela gore navedenog kakva je slika pod ugolom do 45 stepeni.
A tebe bi kao moderatora zamolio možeš li nekako da nam proveriš ovu informaciju o popustu kod nekog sa Benchmark-a. Hvala unapred

Od danas je najavljen na akciji, i to pozamašnoj, baš od srane Benchmark-a, PHILIPS 65MLED920/12

vidim da u Gigatronu spustili cenu ali ni blizu najavljene, i meni deluje malo neverovatno, ali opet valjda je neko iz Benchmark-a proverio pre snimanja videa... zna li neko nešto više o tome, zainteresovan sam danas da ga naručim...

PS. @RaleBG druže, kakvi su uglovi gledanja kada tv gledaš u mračnoj prostoriji i ako su scene mračne, da li preko 30 stepeni crna počinje da bledi i boje deluju isprano kao na nekim drugim miniled TV koje sam gledao.... Hvala

I ja ga cekam, nema ga!

Pa jedino kod G su akcije, 55" 60 000, 60" 85000. Ja sam odustao samo zbog VA panela, jer mi je gledanje iz ugla i plasim se da bi bilo problema.

Niste valjda ocekivali 65" za 500e? 😃

Pa jedino kod G su akcije, 55" 60 000, 60" 85000. Ja sam odustao samo zbog VA panela, jer mi je gledanje iz ugla i plasim se da bi bilo problema.

Niste valjda ocekivali 65" za 500e? 😃
Ti to nas malo .... a ? 🙂
Hoćeš da kažeš da je Manča veći Pinokio od tebe ...
Kakva je situacija sa kursom, do kraja godine će i biti 500 evra , i to sa ovom cenom na G. 😉

Odgovor koji sam upravo dobio na YT od autora gore postavljenog videa:

" @IvanMancic-Mancha:
@Beca272 S obzirom da piše da je 84 999 šok cena, izgleda da se neko u lancu predomislio u poslednji čas i da je to to. "

Ne znam za druge, ali mene nisu šokirali, jer mu je realno cena 70 - 75 000 max, tako da neka hvala.

Nazad
Vrh Dno