Šta je novo?

Google Pixel 10 / 10 pro

Ali kazu da je nesto zatezao Google, hoce leba bez motike u sustini

Ne znam tacno sta se tu sve izdesavalo, ali pozitivno je da se barem nesto desava u relaciji A1 (nasi operateri) - Google

Nisam preprodavac mada to tako ispada pošto ih često menjam i uvek gubim na njima, ali to je cena tog hobija(pisao sam već o tome u nekim temama).
Bolje i tu da gubim novce nego na cigarama i alkoholu.
Znam da se Pixeli slabo traže i teže prodaju od ostalih, imao sam sve Pixele osim serije 8 i 9.

Nisam preprodavac mada to tako ispada pošto ih često menjam i uvek gubim na njima, ali to je cena tog hobija(pisao sam već o tome u nekim temama).
Bolje i tu da gubim novce nego na cigarama i alkoholu.
Znam da se Pixeli slabo traže i teže prodaju od ostalih, imao sam sve Pixele osim serije 8 i 9.
15U је свакако моћнији телефон, али зависи и колико је стар тај Пиксел и твој Шаоми, па отуд ће и цена варирати. Кад већ волиш да мењаш телефоне онда је скроз ок размена, посебно ако је Пиксел нов.

^On je iz B Palanke, ja iz Kule.
Pitao sam ga kako je zamislio zamenu, reče bez doplata i da se nađemo na pola puta.

Naravno da mi ne pada na pamet da tako uradim, samo sam mu rekao da ću razmisliti i zahvalio se na slikama koje mi je poslao.

Inače Pixel je star 2.5 meseca, a moja Ultra 23 dana. On ima garanciju Big Bang prodavnice il šta je već,(član thebatman sigurno bolje zna šta je u pitanju) iz Hrvatske(kupljen u Splitu), moj kupljen u A1.

Ja sam baš fleksibilan što se tiče prodaje i kupovine telefona, ali "organski" ne volim kad me neko ucenjuje na bilo koji način.

Ja bih pre sebi pucao u noge nego da dam ultru za pixela bez dobre doplate.

Ja bih pre sebi pucao u noge nego da dam ultru za pixela bez dobre doplate.
Da je kod nas redovno podrzan bez kerefeka sa sizikama, ja bih uzeo i bez doplate, ili da mu treba mali telefon umesto ogromnog. Posebno sto je uzet regularno u Hrvatskoj pa ako do neceg i dodje nedaj boze jos se moze i izvijati garancija...inace cena za koju ga covek prodaje na kp je krajnje korektna i daleko ispod svih ostalih p10 telefona sa istim spec.

@adachi nije postao, oduvek je vencanica

Poslednja izmena:
Meni su iskreno ti pixeli poluproizvod, počevši od tensora i modema pa sve do senzora starih nekoliko godina. Ako na to dodamo i da treba da se uvijaš da ti lepo radi osnovna funkcija telefona, ma ne bih dao ni 500e.
Ovo pišem bez namere da nekog uvredim, samo čisto neko moje zapažanje.

Svakom svoje, ukusi su različiti.
Ja sam baš pre neki dan pričao sa Nightom, ja sam baš dosta razmišljao i ne znam koji bih drugi telefon kupio trenutno osim Pixel 10 Pro XL-a. Prosto nema telefona koji ispunjava moje želje i potrebe za jedan uređaj osim tog telefona.
Kada stavim na vagu sve prednosti i mane svih uređaja, Pixel mi uvek prevagne sa svojim prednostima i za mene manama koje su mi zanemarljive, trenutno.

Meni su iskreno ti pixeli poluproizvod, počevši od tensora i modema pa sve do senzora starih nekoliko godina. Ako na to dodamo i da treba da se uvijaš da ti lepo radi osnovna funkcija telefona, ma ne bih dao ni 500e.

Svi Pikseli su kod nas dosta precenjeni, po meni bazni modeli treba da idu do nekih 350€ plafon, ovi bolji modeli malo (ali malo) jače, i to je to. I to kažem kao vlasnik jednog. Pikseli su sjajni midrange telefoni za neke ljude i sve ima mnogo više smisla ako se posmatraju iz tog ugla.

Po meni ima nekoliko razloga zašto neko treba da razmatra Piksel:
  1. Procesiranje slike - Senzori jesu matori, ali procesiranje (još uvek) izvlači iz njih neverovatne stvari, i sviđa se to mnogima i dalje uprkos objektivnom napretku konkurencije. Kome se baš to sviđa, mora Piksel da uzme;
  2. Guglov stock Android - Ko voli odličnu sinergiju hardvera i softvera bez puno gluposti, proizvoljno pretumbanih menija, šarenih ikonica i smešnih fontova, nema baš puno opcija;
  3. X godina dobre podrške - I to relativno kvalitenih apdejtova koji stižu na vreme, uvek najnoviji Android, bez cimanja - ne znam ko još to nudi na tom nivou;
  4. Čačkanje - Lako otključavanje bootloadera, kvalitetni romovi poput GrapheneOS - sve ređe i ređe toga ima, a i kada ima, uglavnom samo indusi danas kuvaju te romove i kvalitet mnogo varira;
  5. Security aspekt GrapheneOS - Još neko vreme jedinstveno za Piksele;
  6. Da nije lopata - Svi ovi kvaliteti iznad, ali sa opcijom da bude manji telefon a ne ko da u ruci držiš porciju JNA;
Sve ostalo - snaga procesora, gejming mogućnosti, autonomija baterije, to će neki drugi midrangeri bolje pokriti.

Piksel AI i druge „ekskluzive” isto nisu nikakvo preimućstvo. Funkcije ili nemaju smisla (Pixel Screenshots, wtf?) ili ne rade van US (npr. Google VPN), ili se šićardžijski dele na kašičicu da se opravda postojanje iterativnih modela (npr. Camera Coach). Sve fine i stvarno korisne stvari tipa Magic Eraser, circle to search itd. prve prestaju da budu Piksel ekskluzive i dolaze na druge uređaje jer se tako Guglu najviše isplati, ili ih Kinezi iskopiraju. Dakle ni to nije razlog za kupovinu.

Solidan deo ovog iznad važi za nekoliko Piksela unatrag. Tako da ko ga želi možda treba prvo da razmotri najjeftiniji model koji može da nađe neotpakovan, ili u odličnom stanju i sa najmanjim brojem punjenja. Dal veći, dal manji, dal Pro, dal ne, to su nijanse. Da su svi uslovi jednaki, lično bih pre uzeo jeftiniji 8 Pro zbog više rama i više kamera senzora i žrtvovao gabarite, ali bazni Pixel 9 je rešio problem rama a manji je telefon. Bazni Piksel 10 isto ima 12gb rama i telefoto senzor, kome ne smeta downgrade glavnog senzora... Možda i on bude solidna kupovina ako mu zbog te sramote fino padne cena.

Slazem se sa svim. Ja sam inace fan pixel dizajna ali od p6, p7 nocnih moram soft restarta u toku poziva do nedostupnosti za poziv je nesto zbog cega linija u srb gubi smisao... telefon na kom je mucenje obavljati osnovnu funkciju - telefoniranje. Nazalost ne vidim po iskustvima drugih da je nesto epohalno bolje. Prepakuju isti telefon kao i ostali sa sve problemima za nase trziste. Ja sam nekako imao visoka ocekivanja od gugla... da postanu apple u android svetu a ne neki niche proizvod za one hrabre i spremne na kompromis. Nadam se da ce malo ozbiljnije krenuti da grabe deo kolaca od sam, apple i kineskih proizvodjaca jer ce na kraju ici pravcem sony-ja a mozda i lg-a koji je pravio nexus

Soft restart telefona i problemi sa pozivima? Ja to prvi put čujem.
Jel shvatate vi da sve te neke sitne probleme ima svaki uređaj, jer se uvek nađe neki "škart" od toliko uređaja, ne radi svaki tako. Ne možete da kažete da svakom pixelu nešto od svega toga ne radi, prosto nije tako..

Meni najviše smeta ta "nepodržanost" kod nas. Šizuku,5g, nemanje svih "ekskluzivnih" funkcija koje imaju podržane zemlje, nemanje zvaničnog servisa,delova i one opcije zamene uređaja koje daje Google store. Što se tiče hardvera, snage procesora i slično, mislim da bi on ipak zadovoljio najveći broj ljudi osim gejmera ili nekih prezahtevnih korisnika, content kreatora ili tako nešto. Cenu ne bih komentarisao, svi su sad nagruvali cene, a kad na to još dodaš i marže u Srbiji......ajfon ispade prosek a nekad su se starlete kitile njime. Kad vidimo Staniju sa Pixel pro XL telefonom, znaćemo dokle je stiglo

Pixel trpis jer nista drugo ne slika kao pixel i to je to. Jos je od serije 9 selfi kamera ozbiljno unapredjena. Pre neki dan sam brzinski uzeo zenin s24 ultra da opalim par slika, ono je smesno i tuzno istovremeno za jedan flagship.

Kod mene je stvar da sam trpeo HyperOS na Xiaomi 13 zbog tada najrzeg SD, kada sam ga menjao u opticaju je bio S25 ali i tamo mi se cini da ne bih bio zadovoljan sa OneUI, tako da trenutno trpim tensor u P9 zbog, po meni, najboljeg Androida....

^On je iz B Palanke, ja iz Kule.
Pitao sam ga kako je zamislio zamenu, reče bez doplata i da se nađemo na pola puta.

Naravno da mi ne pada na pamet da tako uradim, samo sam mu rekao da ću razmisliti i zahvalio se na slikama koje mi je poslao.

Inače Pixel je star 2.5 meseca, a moja Ultra 23 dana. On ima garanciju Big Bang prodavnice il šta je već,(član thebatman sigurno bolje zna šta je u pitanju) iz Hrvatske(kupljen u Splitu), moj kupljen u A1.

Ja sam baš fleksibilan što se tiče prodaje i kupovine telefona, ali "organski" ne volim kad me neko ucenjuje na bilo koji način.
Ako mijenjas Ultru, trazi 100-150e i nek ti se pojavi ispred kuce tip, toliko vrijedi tvoja Ultra, jos sa garancijom operatera.

Da ako zivis u zemlji koja nije podrzana od strane Googla, nije do telefona. Preseli se.

Sigurno ću da se selim zbog telefona hahaha.

Onda nemoj da kukas. 🙂

Ma može da menja kako on želi, ja ti kažem da otvoriš kp i pogledaš cene jednog i drugog telefona kako se kreću. Jedno su želje a drugo ono što tržište trenutno diktira. Čak sam i napisao moje mišljenje par postova ranije pa da se ne ponavljam.

Nisam znao da je 15 ultra toliko propao sa cenom.. 😐
Očigledno je da se ovde ceni samo apple iphone.

Nazad
Vrh Dno