Da to je druga kuca gde mi je deda , za sada nemam zamerki , potrosnja i sve ostalo.Jel to druga kuca u pitanju?
Vidim da si zadovoljan sa Pro X 🤔
Ja sam pitao u opstini i rekli su da daju za klime , toplotne pumpe vazduh vazduh. To su klime . Daju 150 hiljada.
Ako daju do 150k znaci ti jos pola 150k Ja bi ti preporucio Japance baz zbog 20cm izolacije. Precizniji tisi u radu. Za budzet 300k mozes uzeti Mitcu Hevy i za spavacu neku Fuji. Samo vidi sa ovima iz opstine jer to mora da se subvencionise sa lokalnim prodavcem ili tipa mozes iz drugog grada a samp da ti ugrade iz tvog grada. Ili ti sto ugradjuju mogu da kupe direktno od dobavljaca pa da ti izdaju racun da bi ti prosla subvencija.Ja sam pitao u opstini i rekli su da daju za klime , toplotne pumpe vazduh vazduh. To su klime . Daju 150 hiljada.
Evo i mesta gde curi, cev na samom kompresoru.IVA1-12IR
Citajuci razno razne komentare,zapitam se,kako ova moja midea forest(jedna od dvije klime) radi kao g**** ... a stan ususakn,tapao;spoljna ne pada(kod nas) ispod 9c uvece a ona ne spusta ispod 700? plus,ima neke "rupe" u radu kao on/off klima. Nebih rekao da je df. Jednostavno lose radi. E da,to kad se grijalo prosle godine,najveci racun bio za Januar,60e. Stan 62kvm.Da dodam, kad je 5c u plusu, fino mi odrzava sa 200w na 23c, ali ovih dana, valjda kako nema sunca, popelo se to na skoro 300w, i ok je to i da je 500, ali osijecaj je nekako, jednoststavno nije to to. Kao da sam u hladnoj Svijedskoj.
Manji stan imam, 42 kvadrata, na najzescem minusu mi je olo 600w trosila. Pogotovo ako je stan ususkan, pa ja moju na 700w nisam video ni na minus 12., kuca, 3 spoljna zida ,cetvrti prema negrejanom stanu ( koga ja realno grejem ) jel su zidovi 12 cm gola cigla itd.Citajuci razno razne komentare,zapitam se,kako ova moja midea forest(jedna od dvije klime) radi kao g**** ... a stan ususakn,tapao;spoljna ne pada(kod nas) ispod 9c uvece a ona ne spusta ispod 700? plus,ima neke "rupe" u radu kao on/off klima. Nebih rekao da je df. Jednostavno lose radi. E da,to kad se grijalo prosle godine,najveci racun bio za Januar,60e. Stan 62kvm.
Ma ima par godina od ugradnje,skoro dam uticnicu uzeo. Nisu bili veliki racuni pa nisam ni obracao paznju. Posle fuji pocelo da me interesuje. Inaceeee,ugradio je mon drug,koji rade ugradnju 😅Manji stan imam, 42 kvadrata, na najzescem minusu mi je olo 600w trosila. Pogotovo ako je stan ususkan, pa ja moju na 700w nisam video ni na minus 12., kuca, 3 spoljna zida ,cetvrti prema negrejanom stanu ( koga ja realno grejem ) jel su zidovi 12 cm gola cigla itd.
Zoves te koji su je ugradili, da provere jel sve ok, jel tvom opisu to nije kako treba, mislim uopste nije kako treba
FTXF35F/RXF35F da sam na tvome mestu i sa tvojim opisom prostorije, izolacije, budzeta, ovu bi uzeo.Taman sam se odlucio konacno da se isprsim i uzmem Daikin FTXF42F/RXF42F (novi model, turska, ima integrisan wifi) , nasao je za 108k u jednoj radnji u Bgu, zovem da porucim , kaze moze, samo se ceka do posle praznika , reko' ajde okej. Danas trebalo da odem da uplatim, kad jutros pisu da je doslo do promene cene, nova cena 128k! I sad sam opet na pocetku, da li uzeti ipak tu 14-icu, za jos malo para ima Comfora 12-ica, sta dobijam sa njom? Kad sam uporedio specifikacije deluje mi da opet vise toplote dobijam sa RXF42F. Drugo, mozda ima nesto bolje za te pare, u onoj tablici sto je kolega Monstrum kacio sam nasao MITSUBISHI MSZ-AY35VGKP/MUZ-AY35VG koja je cenovno tu negde, malo jeftinija. Ima u Inele** FTXF42E/RXF42E model, bez wifi-ja za 116k cini mi se. Ili da se lepo vratim na model od kog sam krenuo - FTXF35F/RXF35F, prema iskustvu nekih clanova ovde mogla bi i ona da greje taj moj prostor (stan ukupno 50m2, direktno bi grejalo dnevnu sa kuhinjom ,oko 35m2 i sobu indirektno, u njoj ce biti norveski, kupatilo ima podno. Stan nov 10cm stiropor, plafon vuna ,dva spoljna zida) i lepo ustedim 30-40k..nisam pametan, ako neko ima neki savet bio bih mu zahvalan.
Nadjoh KGTE za 100k, po specifikacijama deluje jaca, na poslu sam pa nisam imao vremena da detaljno analiziram, jedino sto mi unutrasnja jedinica jedva staje na taj zid gde je planiram, mozda malo zahvati kutiju od roletne al sta da se radi..Opis stana, vrlo dobra izolacija i samo 2 spoljna zida - mislim da nece biti problema, ali mozes onda 12-icu, isti model.
Uporedi specifikaciju, cini mi se da je Fujitsu jaca za grejanje nego Daikin.
Parapetne su prema dizajnu pogodnije za grejanje jer topao vazduh izbacuju nisko i ka podu. Jelte ne moraju da guraju sa visine do dole. Prijatniji je osecaj u blizi poda u podnosu na zidne klime.Nadjoh KGTE za 100k, po specifijacijama deluje jaca, na poslu sam pa nisam imao vremena da detaljno analiziram, jedino sto mi unutrasnja jedinica jedva staje na taj zid gde je planiram, mozda malo zahvati kutiju od roletne al sta da se radi..
Naleteh i na onu kao parapetnu, ne znam kakva su iskustva sa njima?
AGYG12KVCB/AOYG12KVCBN Nordic, cenovno je kao ovaj Daikin FTXF42F meni bi se npr bolje uklopila na taj zid takva, ali ne znam kako greje?
Glas za 12 KHCAN. Zovi Viacom vidi ima li na stanju. Zver od klime za grejanje, NordikZa stotku vec ima KHCAN, Ako dolte moze da se pruzi, zavrsio je posao da ne brine decenijama, ka da je nov zamrzivac kupio.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari